HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2921 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 05. 08:53

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 23:05

Az lenne a kérdésem hogy a HP Photosmart M307-ről mi a véleményetek? Érdemes venni? (3.2mp, 3* optikai zoom, 35000Ft)

Rakjál hozzá pár ezrest, és vegyél Canon A75-öt! Ha akarod, megindoklom; röviden csak annyit: nem fogod egy percig sem megbánni.

#2922 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 05. 09:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 9:53

Rakjál hozzá pár ezrest, és vegyél Canon A75-öt! Ha akarod, megindoklom; röviden csak annyit: nem fogod egy percig sem megbánni.

vagy canon a400at 36e hufert. ;) (nekunk az van)
de meg a nikon 3200 is jo vetel lehet.
a canon a75 pedig a mediamarktban 50e huf, a kodak 7330 pedig 30e huf, ha jol emlekszem.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2923 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 09:36

Idézet: ]{ukac7 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 9:26

vagy canon a400at 36e hufert. ;)

Jogos. :) Az A400 ugyanazért a pénzért jobb vétel a HP-nél.

Az A75 ára pedig elég érdekes: nekem már a karácsonyi szezon előtt is rémlett, hogy lehet itt-ott 42-45e körül kapni, most pedig a depo.hu-n a legolcsóbb helyen is nettó 39e/bruttó 48,75e... :confused: Valószínűleg rosszul emlékszem.

#2924 Felhasználó inaktív   Szigi2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 14:07

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 10:36

Az A400 ugyanazért a pénzért jobb vétel a HP-nél.

Hát megnéztem az A400-at és összehasonlítotam a hp-vel szinte ugyanazok de valamibe jobb a hp.
Az a75 pedig túl drága bruttó 50000FT. De mér mondod hogy jobb vétel a canon mibe jobb a hpnál?
Linux ha szegény vagy
Mac ha gazdag vagy
Windows ha lusta vagy

#2925 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 14:28

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 14:07

Hát megnéztem az A400-at és összehasonlítotam a hp-vel szinte ugyanazok de valamibe jobb a hp.
Az a75 pedig túl drága bruttó 50000FT. De mér mondod hogy jobb vétel a canon mibe jobb a hpnál?

Szerintem vegyél Olympus C-310-et, 35 bruttó és jobb mindegyiknél.

#2926 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 14:43

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 14:07

Hát megnéztem az A400-at és összehasonlítotam a hp-vel

a nagylátószög ennyire nem lenne fontos?
szerintem sokkal lényegesebb, mint a tele

ezek pedig erre nagyon nem jók, mindig lemarad majd vmi a képről beltérben: már a HP is 40 mm-ről indul, az A400 meg egyenesen katasztrófa a 45 mm-el...

#2927 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 15:04

sziasztok!

kicsit Offtopic, de nagyon foglalkoztat a kérdés és más úgysem tudna olyan jó választ adni, mint Ti, ezért felteszem.

szeretnék majd vásárolni egy Zenitar 16mm-es halszemet, ha lehetőség adódik rá és nézegettem e célból a Ebay.de oldalát. nos, felmerült néhány kérdés. leginkább az érdekelne, hogy miként lehet ott vásárolni és mire kell figyelni. ha van valakinek kedve és ideje, akkor összeírná, hogy az ilyen vásárlásnak mik a fontos kritériumai és mire kell nagyon figyelni?

a dombornyomott hitelkártya gondolom fontos, de hogyan érdemes eljárni?

szeretnék például egy filmes vázat is majd később és nézegettem a Canon EOS-30 gépeket. erre a kulcsszóra kiad vegyesen EOS-30 és EOS-33 gépeket is, (a 30-as tud szemkövető AF-et, amire nincs szükségem, de gyakorlatilag ugyanaz a két gép) és elég sokféle áron kaphatóak. van például 200 Euro felett, ami biztos nagyon új lehet (a tulaj szerint 7 tekercs film volt még csak benne), de van 60 Euróért is, ami biztosan kicsit viseltesebb. például kinéztem egy EOS Elan 7 (EOS 30 USA változata) vázat, amihez ad a tulaj egy BP300 gripet és egy 38-76mm optikát, leírást és egy EOS-1 könyvet, mindezt 100 Euro értékben.

ha én most mondjuk kíváncsi lennék az olcsóbb darabra, akkor hogyan tudom "megnézni" az állapotát? honnan tudhatom, hogy az illető nem egy működésképtelen vázat küld el nekem majd? elvileg vannak az értékelő hozzászólások és azok alapján érdemes tájékozódni, azt mondták egyesek. ha nincs negatív hozzászólás, akkor az illető megbízhatónak tekinthető?

hogyan lehet fizetni? előre fizetek és aztán várom a sült galambot? mi az a Paypal? mi kell a biztonságos fizetéshez?

és még egy dolog: vannak irreálisan olcsó dolgok fenn. például a 62 Euro értékben kaphat az ember egy EOS-30 vázat és egy 28-80 optikát, amire azt írja a jóember, hogy "neuwertig", tehát újszerű állapotban van. állítása szerint alig használta, nem karcos, eredeti dobozzal adja. na, ez most tényleg ilyen olcsó vagy valami susmus van?

másik példa: Sigma EX 20mm f1.8-as lencse 35 Euro-ért? ez most (leírás szerint szintén újszerű) kamu vagy valami hibás lencsét akar elsózni? honnan lehet ezt megtudni? mert újonnan azért más az ára, 430 Euro. akkor ez most mi lehet?

azt szeretném tehát kérni, hogy ha valaki szokott Ebay-ről rendelni, akkor egy kis összefoglalót írjon, hogy hogyan érdemes eljárni. nem kell minden fortélyt leírni (utolsó pillanatban még rálicitálni és hasonlók), mert nem ez a része érdekel, hanem csak a főbb ismérvek és "biztonsági" tanácsok foglalkoztatnak. szeretnék majd valami használható állapotban levő használt vagy majdnem új felszerelést venni, de el szeretném kerülni a buktatókat.

köszönöm előre is a segítséget!
üdv!
.
.
.

#2928 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 15:20

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 16:04

sziasztok!

kicsit Offtopic, de nagyon foglalkoztat a kérdés és más úgysem tudna olyan jó választ adni, mint Ti, ezért felteszem.

szeretnék majd vásárolni egy Zenitar 16mm-es halszemet, ha lehetőség adódik rá és nézegettem e célból a Ebay.de oldalát. nos, felmerült néhány kérdés. leginkább az érdekelne, hogy miként lehet ott vásárolni és mire kell figyelni. ha van valakinek kedve és ideje, akkor összeírná, hogy az ilyen vásárlásnak mik a fontos kritériumai és mire kell nagyon figyelni?

a dombornyomott hitelkártya gondolom fontos, de hogyan érdemes eljárni?

szeretnék például egy filmes vázat is majd később és nézegettem a Canon EOS-30 gépeket. erre a kulcsszóra kiad vegyesen EOS-30 és EOS-33 gépeket is, (a 30-as tud szemkövető AF-et, amire nincs szükségem, de gyakorlatilag ugyanaz a két gép) és elég sokféle áron kaphatóak. van például 200 Euro felett, ami biztos nagyon új lehet (a tulaj szerint 7 tekercs film volt még csak benne), de van 60 Euróért is, ami biztosan kicsit viseltesebb. például kinéztem egy EOS Elan 7 (EOS 30 USA változata) vázat, amihez ad a tulaj egy BP300 gripet és egy 38-76mm optikát, leírást és egy EOS-1 könyvet, mindezt 100 Euro értékben.

ha én most mondjuk kíváncsi lennék az olcsóbb darabra, akkor hogyan tudom "megnézni" az állapotát? honnan tudhatom, hogy az illető nem egy működésképtelen vázat küld el nekem majd? elvileg vannak az értékelő hozzászólások és azok alapján érdemes tájékozódni, azt mondták egyesek. ha nincs negatív hozzászólás, akkor az illető megbízhatónak tekinthető?

hogyan lehet fizetni? előre fizetek és aztán várom a sült galambot? mi az a Paypal? mi kell a biztonságos fizetéshez?

és még egy dolog: vannak irreálisan olcsó dolgok fenn. például a 62 Euro értékben kaphat az ember egy EOS-30 vázat és egy 28-80 optikát, amire azt írja a jóember, hogy "neuwertig", tehát újszerű állapotban van. állítása szerint alig használta, nem karcos, eredeti dobozzal adja. na, ez most tényleg ilyen olcsó vagy valami susmus van?

másik példa: Sigma EX 20mm f1.8-as lencse 35 Euro-ért? ez most (leírás szerint szintén újszerű) kamu vagy valami hibás lencsét akar elsózni? honnan lehet ezt megtudni? mert újonnan azért más az ára, 430 Euro. akkor ez most mi lehet?

azt szeretném tehát kérni, hogy ha valaki szokott Ebay-ről rendelni, akkor egy kis összefoglalót írjon, hogy hogyan érdemes eljárni. nem kell minden fortélyt leírni (utolsó pillanatban még rálicitálni és hasonlók), mert nem ez a része érdekel, hanem csak a főbb ismérvek és "biztonsági" tanácsok foglalkoztatnak. szeretnék majd valami használható állapotban levő használt vagy majdnem új felszerelést venni, de el szeretném kerülni a buktatókat.

üdv!

Nekem saját tapasztalatom nincs, de a kollegám most vett itt egy gépet (F80 s Nikon_használt)+Sigma 28-135 makro (új)+új polár és új UV szűrő volt neki postaköltséggel 125 eFt. Ez még kint is 190 körül lenne újban. ebből 70 eFt volt a váz ami kint kb 140 eFt és ha nem tudod hogy nem új a gép akor nem is mondod meg róla. Egyszerűen tökéletesen újszerű, egy karcolás sincs rajta. A németeknek a használt cuccok nem olyan értékesek mint nekünk, alig használt cuccokat is töredék áron lehet venni.
De már ha csak azt megnézed hogy az új termékek árai is mennyivel alacsonyabbak akkor is jogos ez az arány.

#2929 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 16:02

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 16:04

sziasztok!

...

...
üdv!

Őőőőő... Amiket néztél árakat azok véletlenül nem a licitek éppen aktuális árai?

Tehát még el nem adott cuccot néztél, amire folyt a licit, vagy azok az árak miket írtál,
azok befejeződött licitek végárai? Nagyon nem mindegy... egy darabig érdemes figyelni
azokat a dolgokat amik érdekelnek, hogy tudd, kb mennyire szoktatk kifutni a licit végére.

Láttam én már olyat, hogy a hülye németje fellicitálta a két éves 10D árát a 20D bolti ára fölé...  :omg:
(Nem, nem adott hozzá semmi extrát az eladó, csak gép/akku/papírok... :D )

Én még nem vásároltam, csak figyelgettem, szóval reméljük
csak felbukkan itt valaki, aki járatosabb a témában.  ;)
mt

#2930 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 16:45

sziasztok!

aha, szóval lehetséges, hogy valaki mondjuk egy Sigma EX 17-35 f2.8-f4 DG DF HSM obit elkezd 10 Euroért hirdetni, aztán várja, hogy licitáljanak magasabbra? mert ilyen egészen extrém árakat is láttam, ami teljesen megkevert.

mi van, ha egy ilyenre nyom valaki egy "buy now" gombot? akkor megmarad ezen az összegen? az úgy nem lenne túl logikus, mert akkor csak gyorsan rányomna mindenki a gombra és már övé is lenne olcsón a termék. ez hogy van?

akkor majd megpróbálom figyelni, hogy miként változnak a kiszemelt csomagok árai és megnézem, hogy mi lesz. de még mindenképpen várom, hogy valaki hozzáértő adjon guideline-okat.

üdv!
.
.
.

#2931 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 05. 16:59

Itt vagyok!

Két vásárlással már járatosnak számítok? :)

Rengeteg dologra kell figyelni ebay-nél. Megpróbálok leírni párat, ami eszembe jut:
Először is, amit látsz, az a licit épp aktuális ára, az még fog feljebb menni, a licit lezárásáig.
Licitből kétféle van, van az egyszeri licit, ami fent van, a kép mellett. Ez igazából tök felesleges, ne is foglalkozz vele. Van alul is egy licitlehetőség, ami arról szól, hogy te mennyit szánsz a cuccra. Ha a licit aktuális állása pl 20 euró, és te beírsz ide 100-at, akkor 20,5 euró lesz az aktuális ár, és te fogsz nyerésre állni. Ha valaki belök egy 80 eurós ajánlatot, akkor megint te leszel a jobb, 80,5 euróval. Egészen addig, amíg valaki nem ajánl érte 100,01 eurót.

Licitálási tanácsok: ha érdekel valami, legyél online, mikor lezárul a licit. Használd az alsó maximális licitálási lehetőséget, mert lehet, hogy te többet szánsz rá, mint amennyiért végül elviheted. Mindig csak az utolsó 1-2 percben licitálj, figyelj arra, hogy addigra be legyél jelentkezve, mert különben lecsúszhatsz, ha akkor kell bejelentkezni. És soha ne 100 eurót adj meg max licitnek, hanem inkább 102,78-at, vagy valami hasonló, nem kerek összeget. Ezzel lehet elvinni azok elől birkák elől a cuccokat, akik szintúgy 100 eurót szánnak rá. Hidd el, nem fogod sajnálni azt a pár tized eurót. :)

Állapot: kénytelen vagy az eladó leírására, és a képekre hagyatkozni. Érdemes figyelni, mert van, akinél az Excellent++ kategória csak a negyedik a sorban. :)

Amit mindenképp nézz meg licit előtt: az, hogy szállít-e az eladó magyarországra. Vedd fel vele a kapcsolatot, és fixáld le előre a csomagolási és postaköltséget, és lehetőség szerint a fizetési módot. Sokan a licit után a csomagolási költségen próbálják behozni az alacsony leütési árat. Azt tudni kell, hogy a PayPal Magyarországon NINCS! senkinek, sehogy. Csak esetleg ha van más ország bankja által kiadott Card not present tranzakcióra alkalmas hitelkártyád, de macerás.
Egyéb fizetési módok: a legegyszerűbbek a Bank Transfer, Western Union utalás, némely országba van a postán rózsaszín csekk is, de nem mindenhova. Ezek elég drága módok, de kvázi biztonságosak. Bátrak próbálkozhatnak a valutát egy biztosított, tértivevényes levélben elküldeni. Ez nem túl gyors, és sokan nem fogadják el, de ez talán a legolcsóbb. Ha ilyet küldesz, a lóvét érdemes valami fekete karton közé, vagy cd-tokba dugni, hogy ne lehessen semmiképp átlátni a borítékon. További tanácsokat is tudok adni, ha kell.

Bizalom: Érdemes átnézni, hogy az eladó milyen véleményekkel rendelkezik, és azt hogyan szerezte. Ha a közelmúltban szerzett rengeteg pozitív véleményt, 1-2 eurós vételekkel, főleg sok pozitív véleménnyel rendelkezőktől, akkor valszeg átverés, felejtsd el. Ez azért van, mert ha valakinek van sok pozitív feedbackje, akkor ha valaki nem fizet neki, annak is pozitív véleményt fog adni, nehogy belerondítson az övébe. Az illem az, hogy ha az eladó megkapja a pénzt, akkor ír egy pozitív feedbacket, és a vevő az áru átvételekor egy másikat. Kezdőktől nem érdemes vásárolni, elég nagy a kockázat, és jogilag nem tudsz a dolgok végére járni.

Én két vásárláson vagyok túl: az egyik Németországból, kb 50 euró, postai csekken küldtem a pénzt, a másik Anglia, kb 150 font, biztosított levélben küldtem. A csomag mindkét esetben DHL-lel jött, nem került a posta kezébe. Ezt is le lehet fixálni előre, hogy mivel fogja küldeni.

Most hirtelen ennyi. Keresd meg az index ebay topicját, az nagyon szokott pörögni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2932 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 17:02

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 16:45

sziasztok!

aha, szóval lehetséges, hogy valaki mondjuk egy Sigma EX 17-35 f2.8-f4 DG DF HSM obit elkezd 10 Euroért hirdetni, aztán várja, hogy licitáljanak magasabbra? mert ilyen egészen extrém árakat is láttam, ami teljesen megkevert.

mi van, ha egy ilyenre nyom valaki egy "buy now" gombot? akkor megmarad ezen az összegen? az úgy nem lenne túl logikus, mert akkor csak gyorsan rányomna mindenki a gombra és már övé is lenne olcsón a termék. ez hogy van?

akkor majd megpróbálom figyelni, hogy miként változnak a kiszemelt csomagok árai és megnézem, hogy mi lesz. de még mindenképpen várom, hogy valaki hozzáértő adjon guideline-okat.

üdv!

Ja igen! A Buy it Now, vagy Sofort Kaufen ár külön, egy magasabb érték szokott lenni. De ha valaki elkezdi a licitet, akkor az eltűnik.

Van még egy apróság: sok helyen van minimálár, ami alatt az eladó nem köteles eladni a cuccot. Ez nagy baromság, mert akkor miért nem kezdi onnan a licitet? :think: Ez az angolok reserve price-nak hívják, németeknél még nem találkoztam vele.

#2933 Felhasználó inaktív   Szigi2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 18:18

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 15:28

Szerintem vegyél Olympus C-310-et, 35 bruttó és jobb mindegyiknél.

Már én is kinéztem egy Olympus C-370 et, de a 310-es mér drágább pedig az régebbi tipus összehasonlításnál csak azt vettem észre hogy a 310-nek 1,8 inches kijelzője van és mindkettőnél CCD 1/2.7 inches ez mit jelent és mi jobb ha nagyobb vagy kissebb ez az érték? tényleg jobb az A400-nál és a hpnál mert ennek 35mm-es az optikája vagy milye.
Linux ha szegény vagy
Mac ha gazdag vagy
Windows ha lusta vagy

#2934 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 21:57

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 18:18

Már én is kinéztem egy Olympus C-370 et, de a 310-es mér drágább pedig az régebbi tipus összehasonlításnál csak azt vettem észre hogy a 310-nek 1,8 inches kijelzője van és mindkettőnél CCD 1/2.7 inches ez mit jelent és mi jobb ha nagyobb vagy kissebb ez az érték? tényleg jobb az A400-nál és a hpnál mert ennek 35mm-es az optikája vagy milye.

1/2.7 inch a CCD méretét adja meg. A nagyobb érték - azaz a nevező kisebb értéke - a jobb, azonos pixelszám esetén kisebb zajt eredményez.

Néhány jellemző méret:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2935 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 14:17

Szerintem egyszerűen hibás gépet fogtál ki, valamit KELL prüttyenie az XP-nek akkor is ha egy drótszálat dugsz be abba az USB nyílásba akkor is :D (meg ne próbáld :)

Hát ez az, valamit kellene pofáznia az XP-nek, de nagy csend van, nem emleget új hardwert, a fényképező ledje sem vilog, mely jelzi a kapcsolatot. Már kipróbáltam két másik gépen (egy Win' 98-ason és egy 2000-sen, mind2-n müxik :( ), tehát a fényképező jó. A számítógép használt USB portjára pedig már tettem fel infra portot, pendrivet..., tehát az is müxik
:mad:  Nem tudom, örüljek, vagy sem...
Kiskunhalas és vidéke Határőrség

#2936 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:48

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 14:24

Milyen USB slotba dugtad? mert nekem a nyomtatóm csinált ilyeneket ha nem direkt a gépbe dugtam. (van a monitoromon is egy elosztó). Próbáld ki esetleg másik csatlakozóval is mert van olyan is hogy ugyan a gépen van a nyílás de az is egy elosztóba csatlakozik és az van amikor zavart okoz. Képek letöltésénél még megpróbálhatod az Xp-be beépített varázsló elindítsát ami a startmenü/programok/kellékek menüben találsz (a nevét most fejből nem tudom, nem Xp előtt ülök, de valószínűleg fel fogod ismerni)

Nekem csak a házon van kettő, hátul, alaplapi. A monitoron nincs, de az alaplapiak mással működnek.  A fényképezőhöz adott leírás szerint valami 1.1 szabványú USB kell neki. Gondolom ennyit már csak tud a számítógépem (PenDrive és InfraPort megy rajta).
Elmegyek, keresni a Start menüben a kellékeknél a spec képtöltő programot, bár, ha a hardwert nem látja...

#2937 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:53

Ahogy olvasgatom, hogy milyen gépekről dumáltok, én egy nagyon gagyi fényképezőt vettem. Aiptek SlimCam 3200 - 20 000-ért. Teljesen automata. Aki ért hozzá, legalább annyit mondjon, hogy az árát megérte  :confused:  (azon kívül ugye, hogy a saját gépemre még nem tudtam képet letölteni róla)  :reklamacio:
Na, majd a következő gépem... :smoker:

#2938 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 23:09

usb-re: probaltad mar ugy, hogy semmi mast nem "latott" az usb boot utan, hanem legeloszor is a fenykepgepet? szoval huzz ki mindent belole, es ugy bootolj. aztan bedughatod csak a gepet.
esetleg meg boot elott tedd ra, de semmi mast.
lattam nem egy esetet, ahol a kulonbozo usb eszkozok osszeakadtak. siman, pedig nem is egy portba voltak dugva :think: hiaba, semmi sem tokeletes, pc :omg:

fenykepgep megerte-e? ennek csak egy modja van, hogy megallapitsd. ha szamodra elfogadhato kepeket keszit, es nem idegesito a hasznalata, szoval tenyleg hasznalhatonak talalod, akkor igen, megerte, hisz bagoert vetted. csodat nem kell tole varni, csak a realisat :)
realitasok talajan en pl. tokeletesen elegedett vagyok a Z2-mmel, mas kerdes, hogy nagyon fur belulrol, hogy kene mar dslr, mert az olyan szep es jo :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2939 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 00:06

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 23:09

..., hogy kene mar dslr, mert az olyan szep es jo :omg:

és nagyon, de nagyon drága. :(

Egyébként egyet értek alvaroval, azt, hgy megérte-e a gép, csak te tudod eldönteni. Képminőség, kezelhetőség szempontjából is mindenkinek mások az igényei.

#2940 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 04:36

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 0:06

és nagyon, de nagyon drága. :(.

dehogyis
.
.
.
.
.
annál még drágább :p
sajnos dslrnél az első, legkisebb, legolcsóbb dolog a váz. utána köré lehet venni mindenfélét. utána meg a körítéshez új váz.... :)
de azért objektivpark, kiegészítők ha egyszer megvannak, akkor azokat remélhetőleg elég sokáig nem kell cserélni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.