HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3301 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 16:50

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 15:59

A neten keresgéltem és találtam egy ócska, gagyi gépet, lehet hogy megveszem. :)
http://www.hasselblad.co.uk/products/level...135&itemId=3362

Mellesleg kik használnak ilyen teljesítményű kamerákat?

Egyre kevesebben.

Filmes korban voltak népszerűek a középformátumú kamerák a profik körében, de manapság már kezdenek eltűnni.

#3302 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 16:52

Z2-nél meg hidegben szerintem az akksival lehetett gond, hidegben nem annyira szeretnek működni.

#3303 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:50

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 11:41

Nekem Z1-em van, két látszólag teljesen azonos Kingston 256-os SD-vel. Érezhető sebességbeli eltérés van a két kártya között, a régebbit nem is tudja folyamatosan írni a gép a max felbontású video közben. :(
Elvilen 0 fok körül még illene működnie, bár ilyen hidegben elég, ha egy alkatrész felmondja a szolgálatot, és máris nem tud mit kezdeni a gép a helyzettel. Viszont arra vigyázz, hogy ha beviszed melegebb helyre, akkor hagyj neki időt teljesen átmelegedni, mert belül is lecsapódhat a pára, és az nagyon nagy bajt csinálhat.

Hm, ez érdekes, lehet mégis kártya lesz a gond...(?), az akksiknak elvileg kéne bírniuk, meg ugyebár az is fura, hogy videó felvétel közben fagyott le.
Van egy Panasonic SD-m is, de az túl kicsi, hogy egyszerre sok videót vegyek rá, de majd megpróbálom.

#3304 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:11

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 16:50

Egyre kevesebben.

Filmes korban voltak népszerűek a középformátumú kamerák a profik körében, de manapság már kezdenek eltűnni.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a közép és nagyformátumot még csak megérintette a digitális forradalom. De el fog jönni ennek is az ideje. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3305 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:09

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 19:11

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a közép és nagyformátumot még csak megérintette a digitális forradalom. De el fog jönni ennek is az ideje. :)

Ebben én nem vagyok olyan biztos. Már a Canon 1Ds-re is azt mondta rengeteg olyan fotós aki filmben főleg középformátumot használt, hogy tud mindent amire szüksége van. Azóta már jött +5mp a Canon géphez... Már a 35mm-es formátummal is hatalmas nyomatokat lehet csinálni, egyszerűen mindenhová elég. Mégha lesz is hosszabb távon középformátumú vagy nagyobb digitális hátfal, borzasztó drága lesz és nem fog akkora minőségbeli előrelépést mutatni. Nem igazán jósolok sok jövőt ezeknek a formátumoknak, ha lesz is akkor is csak borzasztóan szűk rétegnek.

#3306 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:23

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 21:09

Ebben én nem vagyok olyan biztos. Már a Canon 1Ds-re is azt mondta rengeteg olyan fotós aki filmben főleg középformátumot használt, hogy tud mindent amire szüksége van. Azóta már jött +5mp a Canon géphez... Már a 35mm-es formátummal is hatalmas nyomatokat lehet csinálni, egyszerűen mindenhová elég. Mégha lesz is hosszabb távon középformátumú vagy nagyobb digitális hátfal, borzasztó drága lesz és nem fog akkora minőségbeli előrelépést mutatni. Nem igazán jósolok sok jövőt ezeknek a formátumoknak, ha lesz is akkor is csak borzasztóan szűk rétegnek.

Azért jó minőségű óriásplakátokhoz nem biztos, hogy elég a 16 Mp, és a kisfilmes fullframe CCD felbontását sem lehet büntetlenül a végtelenségig növelni. Ezzel szemben a középformátumú digitális hátfalak 16mp-nép kezdődnek, és ez még nem full-frame a középformátumban. Gondolom a nagyobb érintkezők előállításának gyártástechnológiai/anyagi korlátai vannak egyelőre. Mindemellett a középformátumú hátfalaknak elég sok szolgáltatása van, ami direkt a műtermi fotózást segíti.
Az viszont biztos, hogy borzasztó drága, és az is marad.

#3307 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:15

Az interpolálási technikák már nagyon jók, nem szabad alábecsülni őket.

Ezen kívül ahogy olvasom, sok digitális hátfalnál nem használnak anti-aliasing filtert, hogy a moire-t megszűrjék, ezzel nagyon nagy hátrányban vannak.

#3308 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:38

Ja és itt egy link a mostani PMA-ról, egy ilyen gyorsjelentés féle. Meg lehet nézni, hogy hogyan teljesítenek a híres középformátumot gyártó cégek.

#3309 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:54

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 22:15

Az interpolálási technikák már nagyon jók, nem szabad alábecsülni őket.

Ezen kívül ahogy olvasom, sok digitális hátfalnál nem használnak anti-aliasing filtert, hogy a moire-t megszűrjék, ezzel nagyon nagy hátrányban vannak.

Miért lenne hátrány a zajszűrés hiánya? Az az utómunka feladata, bár nem hiszem, hogy ekkora érzékelőnél nagy szükség lenne rá. A fent linkelt 22 megapixeles Hasselblad érzékelője kétszer akkora, mint az 1Ds MII-é. Még a tömörítéssel sem foglalkozik. :)

#3310 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 06:36

Nem zajszűrés, moire, nem ugyanaz.

#3311 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:37

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 6:36

Nem zajszűrés, moire, nem ugyanaz.

Akkor nem vagyok teljesen képben. Mi az a moire?

#3312 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:52

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:37

Akkor nem vagyok teljesen képben. Mi az a moire?

Kép
Kép

Biztos mindenki számára ismerős jelenség ....  :rolleyes:
Nagyon nem értek hozzá de mintha a gyengébb mintavétellel lenne kapcsolatba, cirádás felületeken vagy tévedek?  :think:
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#3313 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 17:14

Ez a moire, jól tudod.

#3314 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 13:24

Halogatom mar a gepvasarlast karacsony ota :) lassacskan ra kellene szanni magam... ~100KHuf lenne a raszant osszeg, eddig egyertelmuen a Canon PS S1 volt a befuto, am most szerencsesen bejelentettek a KM Dimage Z5-ot... szerintetek? (sajnos nem tetszik ez a Z sorozat kulalakra egyaltalan :( viszont egesz jo dolgokat tud ez a Z5-os...)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#3315 Felhasználó inaktív   sztahi60 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 21:51

Keresnék Canon 20D-hez magyarnyelvű leírást. Ha tudtok segítsetek ki egy pdf-fel, vagy tippel, hogy honnan lehetne letölteni. Köszönöm!

Szerkesztette: sztahi60 2005. 02. 24. 21:54 -kor

#3316 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:46

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 21:23

Gondolom a nagyobb érzékelők előállításának gyártástechnológiai/anyagi korlátai vannak egyelőre. Mindemellett a középformátumú hátfalaknak elég sok szolgáltatása van, ami direkt a műtermi fotózást segíti.
Az viszont biztos, hogy borzasztó drága, és az is marad.

Ugyanolyan korlátai vannak, mint pl. a processzoroknak. Ezeket is wafereken készítik, messze nem  100%-os hatásfokkal. Csak ott több száz chip készül egyetlen waferen, aminek bizonyos százalékát kidobják, esetleg - ha azért működőképes - visszaminősítik alacsonyabb osztályba. Egy nagy felületű CCD jóval nagyobb egy átlagos procinál, nagyobb az esély egy végzetes hibára. Ezért nagyon drága. Kb. egy éves adatom van, mely szerint a legnagyobb CCD-t a Philips készítette, mérete kb. 11x9 centiméter(!), 7186*9216 pixeles. Egyedi, kísérleti jelleggel készített darab.
Egy óriáschip helyett CCD mozaikot alkalmaznak a legnagyobb csillagászati érzékelőknél. Ezeknél nem ritka a 300 megapixeles felbontás sem, persze a hagyományos fotográfiában nem alkalmazható módszerekkel, többszörös letapogatással, az egyes lépések között a távcső finom elmozdításával (nem azonos a Föld forgása miatti mozgatással, ahhoz hozzáadódik)  történik a kép elkészítése. Így a mozaikdarabok közötti "szünetet" is kitöltik, olyan kép készül, mintha egyetlen óriáschip alkotta volna.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3317 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:05

:respect: Köszi, ilyesmire gondoltam én is.

#3318 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 12:44

Sziasztok!

Szuper retro 3000 euroért!  :eek:
http://www.epson.de/...r-d1/index.htm#

#3319 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:03

Képzeljétek, rendeltem egy cégtől Z2-t, de felhívtak hogy már nincs. Viszont felajánlották, hogy (ha nem kérek áfás számlát) ugyanannyi pénzért (77k) adnak Z3-at. Szerintem tök jól jártam. Szerintetek? Jövő hét közepe felén jön meg. Már alig várom. A Z3 a cég weboldalán 88k.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#3320 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:39

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 16:03

Képzeljétek, rendeltem egy cégtől Z2-t, de felhívtak hogy már nincs. Viszont felajánlották, hogy (ha nem kérek áfás számlát) ugyanannyi pénzért (77k) adnak Z3-at. Szerintem tök jól jártam. Szerintetek? Jövő hét közepe felén jön meg. Már alig várom. A Z3 a cég weboldalán 88k.

A Z2 leállítását leállították, cseles módon Karácsony, és az új modellek piacra kerülése előtt, így el tudták adni az utolsó darabig. Az indexen már január elején panaszkodtak, hogy a szürkeimportos cégek se tudták nyugatról behozni. A Z3-at se fogják már sokáig gyártai, ha még egyáltalán gyártják, a gyenge Z20, és a Z5 lesz a KM nagyzoomoos kompakt kínálata.
Szerintem mindenképp jól jártál, a Z3 egy jobb gép. :up:

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »