HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3281 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:03

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 11:51

:irigy: :irigy:

Valami szezrvezett út, vagy saját magad intéztél mindent?

A Magyar Csillagászati Egyesület szervezi.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3282 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:34

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 12:03

A Magyar Csillagászati Egyesület szervezi.

Nem vagyok csillagász. :(

Látom puhatolózol a zindexen. Mégis cserén gondolkodsz? Vagy csak felméred a felszerelés értékét? Ha 100-ha nyocvanért azonnal vinné, ne add el neki! :lol:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3283 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:44

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 12:34

Nem vagyok csillagász. :(

Látom puhatolózol a zindexen. Mégis cserén gondolkodsz? Vagy csak felméred a felszerelés értékét? Ha 100-ha nyocvanért azonnal vinné, ne add el neki! :lol:

20D kellene, persze bőven ki kellene pótolni. Érdekes módon a 350D megjelenése ösztönzött a cserére, de hát arra nem cserélek, nem tetszik, a 20D viszont már komolyabb továbblépés lenne.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3284 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 14:05

Sziasztok

Az elkövetkező 2-3 hónapban vennék egy digitális gépet kb. 130-150 (170)e Ft-ért. Vagyis euróért németországban.

Amit nekem lényeges szempont lenne, az a min. 6x-os optikai zoom és ugye a minél jobb felbontás. Nem utolsósorban a jó kezelhetőség, szép színvisszaadás stb.

Amit eddig kinéztem az a
Finepix S7000 - 410€ (105eFt)
Finepix S20 Pro - 460€ (115eFt)
Panasonic DMC-FZ20 - 460€ (115eFt)
(Canon PowerShot Pro1 - 677€ (170eFt))

Ezek közül melyiket ajánljátok, illetve van-e olyan amit jobbnak ítéltek?
köszi
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#3285 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 14:15

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 14:05

Sziasztok

Az elkövetkező 2-3 hónapban vennék egy digitális gépet kb. 130-150 (170)e Ft-ért. Vagyis euróért németországban.

Amit nekem lényeges szempont lenne, az a min. 6x-os optikai zoom és ugye a minél jobb felbontás. Nem utolsósorban a jó kezelhetőség, szép színvisszaadás stb.

Amit eddig kinéztem az a

Ezek közül melyiket ajánljátok, illetve van-e olyan amit jobbnak ítéltek?
köszi

A Canonnak L-es optikája van (legalábbis így hirdeti a Canon), az Indexen a 20D rovatban éppen volt is róla szó.

#3286 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:19

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 15:15

A Canonnak L-es optikája van (legalábbis így hirdeti a Canon), az Indexen a 20D rovatban éppen volt is róla szó.

És akkor mivan? De most komolyan, attól hogy odatesznek egy L betűt még nem lesz jó...

#3287 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:49

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 17:19

És akkor mivan? De most komolyan, attól hogy odatesznek egy L betűt még nem lesz jó...

Attól, hogy 20D-hez hasonlítják, még nem lesz rosszabb, mint a kategóriájának optikái.

#3288 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:19

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 14:05

A Canon és a Pana közül választanék, de mondok még egyet (illetve hármat): Minolta A1/A2/A200. Nézz utána, igen jó masina mind a három, az A200 pedig olcsó is (igaz, butább az A1/A2-nél).

Oly 8080 drága neked? Nem tudom, mennyibe kerülhet ott, az viszont biztos, hogy az egyik legjobb bridge gép.

#3289 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:19

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 17:49

Attól, hogy 20D-hez hasonlítják, még nem lesz rosszabb, mint a kategóriájának optikái.

:up:

#3290 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:19

A Canon és a Pana közül választanék, de mondok még egyet (illetve hármat): Minolta A1/A2/A200. Nézz utána, igen jó masina mind a három, az A200 pedig olcsó is (igaz, butább az A1/A2-nél).

Oly 8080 drága neked? Nem tudom, mennyibe kerülhet ott, az viszont biztos, hogy az egyik legjobb bridge gép.

ezek közül én is panát vagy canont venném.

ott van még nikon8700/8800
és sony 828

én tuti sonyt (esetleg minoltát) venném. nem szeretem az elektromos zoomot, a gondolatától is kiráz a hideg. én akarom tekergetni :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3291 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:47

Nikonban inkább a 8800-ast preferáld, igaz sose próbáltam, de állítólag sokkal jobb, mint a 8700-as.

#3292 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 20:52

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 17:19

Semmi. Én is kétkedve fogadom. Önmagában kevés a fluoritos védőréteg. Viszont Studinak szvsz igaza van.

#3293 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:56

Nekem minolta A1 van, és ezt melegen tudom ajánlani.

Előny: Manuális zoom, Anti-shake system, sok gomb/tekerő, szép kép, jó optika, bitang nagy akksi (1500mah 7.2v) sok beállítási lehetőség

Hátrány: Műanyag az optikának a szűrőmenete (meg  a "borítás" is), Ha visszanézel egy képet, akkor homályosnak, bemozdultnak tűnik az lcd. Ha belenagyitasz, akkor ok, de az élőképnél homályosabb a visszanézés (lehet hogy ez csak szubjektív, de nekem úgy tűnik), nem csapja fel magától a vakut, neked kell eldontened, hogy fogod e használni. Nincs af segédfény (nem is hiányzik, nagyon kevés fény esetén is befókuszál), nem túl komoly sorozat funkció (3kép)

A1-t már nem biztos hogy kapsz, szerintem ez lenne a legjobb. A A2 /200 a nagyobb felbontáson kívül nem sokat tud plusszban felmutatni.
42

#3294 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:06

Köszi, megnézem az ajánlottakat, de adok árakat is hozzá.
Oly 8080 630€ (160 eFt)
Nikon 8700 590€ (150 eFt)
Nikon 8800 750€ (190 eFt)
Sony 828 690€ (175 eFt)

Tehát a pénztárcám szerint a két utolsó ugrott. De még jöhetnek érvek-ellenérvek.
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#3295 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:27

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 11:06

Köszi, megnézem az ajánlottakat, de adok árakat is hozzá.
Oly 8080 630€ (160 eFt)

Ezt olvasd el: http://www.dpreview....olympusc8080wz/ - különös tekintettel erre az oldalra: http://www.dpreview....80wz/page17.asp és az ezt követő, hasonlóképp összehasonlító lapokra!

#3296 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:29

Idézet: saldi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:56

A A2 /200 a nagyobb felbontáson kívül nem sokat tud plusszban felmutatni.

Az A200 - ahogy írtam is talán - butább, de olcsóbb. Nem rossz vétel egyáltalán.

#3297 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:29

Kérdezek egy furát:
Konica Minolta Z2-m van, 2 hónapos.

Szerintetek kifejezetten ez a gép nem szereti a hideget, vagy más gép is hasonlót csinál? :
Másodszor fordult elő, hogy kb. 0, -1 fok körül fényképeztem vele, kb. 5-10 percig, majd egy videófelvétel közben (640, 30 fps), kb. 1 perc után, egyszerűen megáll a kép, és lefagy a kamera, közben őrülten villog pirosan a jelzőfény (LCD-bekapcsolva marad), majd kb. 1 perc után kikapcsol a kamera, kinyomott objektívvel, és a video elveszett. Az első esetben kb. 5 percig vissza se tudtam kapcsolni, csak villant egyet zölden a fény, és mintha éreztem volna, hogy akarna bekapcsolni, de mégis "meggondolja" magát. Utána bementünk meleg helyre, és "megjavult" pár perc múlva.
Amúgy azóta semmi gond, működik rendesen.
Ezzel nem akarom visszavinni ,mert hetekig elülnének a "hibán".

Még annyit  olvastam a manuálban, hogy az 1 megabyte / sec körüli íráshoz (ekkora felbontásnál) ellenőrizze az SD-kártya bírja -e, illetve a géppel formázza le előtte, de ez megtörtént, amúgy Kingston SD512. Most honnét tudjam, tud-e 1 megával írni? Elvileg simán kéne, nem?

Szerkesztette: Kory 2005. 02. 22. 11:31 -kor

#3298 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:41

Idézet: Kory - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 11:29

Kérdezek egy furát:
Konica Minolta Z2-m van, 2 hónapos.

Szerintetek kifejezetten ez a gép nem szereti a hideget, vagy más gép is hasonlót csinál? :
Másodszor fordult elő, hogy kb. 0, -1 fok körül fényképeztem vele, kb. 5-10 percig, majd egy videófelvétel közben (640, 30 fps), kb. 1 perc után, egyszerűen megáll a kép, és lefagy a kamera, közben őrülten villog pirosan a jelzőfény (LCD-bekapcsolva marad), majd kb. 1 perc után kikapcsol a kamera, kinyomott objektívvel, és a video elveszett. Az első esetben kb. 5 percig vissza se tudtam kapcsolni, csak villant egyet zölden a fény, és mintha éreztem volna, hogy akarna bekapcsolni, de mégis "meggondolja" magát. Utána bementünk meleg helyre, és "megjavult" pár perc múlva.
Amúgy azóta semmi gond, működik rendesen.
Ezzel nem akarom visszavinni ,mert hetekig elülnének a "hibán".

Még annyit  olvastam a manuálban, hogy az 1 megabyte / sec körüli íráshoz (ekkora felbontásnál) ellenőrizze az SD-kártya bírja -e, illetve a géppel formázza le előtte, de ez megtörtént, amúgy Kingston SD512. Most honnét tudjam, tud-e 1 megával írni? Elvileg simán kéne, nem?

Nekem Z1-em van, két látszólag teljesen azonos Kingston 256-os SD-vel. Érezhető sebességbeli eltérés van a két kártya között, a régebbit nem is tudja folyamatosan írni a gép a max felbontású video közben. :(

Elvilen 0 fok körül még illene működnie, bár ilyen hidegben elég, ha egy alkatrész felmondja a szolgálatot, és máris nem tud mit kezdeni a gép a helyzettel. Viszont arra vigyázz, hogy ha beviszed melegebb helyre, akkor hagyj neki időt teljesen átmelegedni, mert belül is lecsapódhat a pára, és az nagyon nagy bajt csinálhat.

#3299 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 14:59

A neten keresgéltem és találtam egy ócska, gagyi gépet, lehet hogy megveszem. :)
http://www.hasselblad.co.uk/products/level...135&itemId=3362

Mellesleg kik használnak ilyen teljesítményű kamerákat?

#3300 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 15:06

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 14:59

A neten keresgéltem és találtam egy ócska, gagyi gépet, lehet hogy megveszem. :)
http://www.hasselblad.co.uk/products/level...135&itemId=3362

Mellesleg kik használnak ilyen teljesítményű kamerákat?

Akik ebből élnek. Ez már nem a hobbi kategória, mint ahogy az 1D és társai sem.

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.