Digitális fényképezőgépek II.
Elküldve: 2003. 09. 17. 12:13
az hagyján, h egy valódi 5Mp kamerához képest hogyan teljesít, de a (mára alig drágább!) 602-vel van értelme összevetni: amíg annak erőssége volt a 6Mp mód, az 5000-nél teljesen hasznavehetetlen
Elküldve: 2003. 09. 17. 12:29
Elküldve: 2003. 09. 18. 04:23
idézet:
Ezt írta arn:
ez erdekelne... hogyan vagod korbe? mivel ragasztod fel "nyommentesen"?[/quote]
Nem is a vágás a gond, hiszen méretre vágják, inkább a ragasztó a problémás. Kellene vmi víztiszta ragasztó, ami száradás után is víztiszta marad, és a teljes felületen kéne ragasztani. De akkor meg hova nyomja ki a felesleget? És azt hogyan szedem le? Mi lesz, ha buborék marad alatta? Szóval macerás, de nem lehetetlen. Kérdés, egyátalán megéri-e, mert a zafír ára nem 2 fillér![]()
Elküldve: 2003. 09. 18. 10:09
Nem ezért, de egyre szimpatikusabb nekem ez a masina.
Csak attól tartok, hogy kicsit nagyobb, nehezebb, mint a mostani Pentax-om, aminek az az előnye, hogy szinte zsebben lehet hordani. Viszont az A80-assal meg - ahogy nézem - jó képeket lehet csinálni.
Ha hivatalosan megjelenik, lehet, hogy érik a csere.
Elküldve: 2003. 09. 18. 10:56
idézet:
Ezt írta Atus01:
Nem is a vágás a gond, hiszen méretre vágják, inkább a ragasztó a problémás. Kellene vmi víztiszta ragasztó, ami száradás után is víztiszta marad, és a teljes felületen kéne ragasztani. De akkor meg hova nyomja ki a felesleget? És azt hogyan szedem le? Mi lesz, ha buborék marad alatta? Szóval macerás, de nem lehetetlen. Kérdés, egyátalán megéri-e, mert a zafír ára nem 2 fillér[/quote]
Hmmm, igaz nem féldrágakő, de ugyanezt a funkciót ellátja a(z) - eredetileg is rajtalevő - fólia, amit tetszés szerint leszedhetsz, cserélhetsz.....![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 09. 18. 10:58
idézet:
Ezt írta Taip:
Az új Canon A80-asnak már forgatható LCD-je lesz, akár befelé is lehet fordítani, hogy ne karcolódjon.
[/quote]
tiszta G3, nem?
én kicsit félek az ilyen mozgatható dolgoktól, mert plusz hibaforrás. viszont két ismerősöm is használ ilyen gépeket és nincs velük semmi gond (G3 és Pro90IS). tehát tulajdonképpen jó dolognak tűnik.
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 09. 18. 12:42
egyszerűen nem értem, hogy a gyártók miért nem gondolnak erre, illetve miért nem tesznek valamit...
Volt Olympus gépem, azon volt egy eléggé strapabírónak tűnő műanyag jellegű védő "üveg", volt Sony gépem, azon mintha valódi üveg lett volna ez a védő izé, de eléggé vastagnak, strapabírónak tűnt, mindenféle tükröződésgátló bevonattal... jó volt mindkettő, könnyű volt tisztítani is...
utánuk megvettem a canon ixus 400at, überkirály gép, de kicsit meglepett ez a szabadon lcd, amin minden ujjlenyomat, fokozottan meglátszik, nehezebb is tisztítani mint az üveget, és eléggé érzékeny is a tft, mint köztudott...
Elküldve: 2003. 09. 18. 14:57
idézet:
Ezt írta donphobos:
tiszta G3, nem?
én kicsit félek az ilyen mozgatható dolgoktól, mert plusz hibaforrás.
üdv![/quote]
Üdv!
A mostani gépemen is kihajtható, (bár nem elforgatható) az LCD, és nincs vele probléma. Az is igaz, hogy mivel nem elforgatható, több helyen van rögzítve.
Azt azért remélem, hogy ez a forgatás csak egy lehetőség, és nem kell ezután azzal kezdeni a fényképezést, hogy kihajtom oldalra az LCD-t. Még nem láttam ilyen forgathatót működés közben, kíváncsi lennék rá, hogy amikor össze-vissza tekerem, hogy éri el, hogy ne mutassa fejjel lefelé a képet? Honnan tudja, hogy merre van a felfelé?![]()
Elküldve: 2003. 09. 18. 14:57
100 bruttó körüli kellene egy hobbi gép
én ezt néztem ki : FujiFilm S304 (3800)
Legfontosabb jellemzők:
- 3.15 effektív megapixel, 3.34 totál megapixelszám
- 2048 x 1536 pixel max. felbontás
- továbbá: 1600 x 1200, 1280 x 960, 640 x 480 pixel
- 1.8-inch színes TFT (62,000 pixel)
- 6x optikai zoom, 3.2x digitális zoom
- záridő: 3 - 1/1500
- apertura tartomány: F2.8 - 3.1 / F11
- fókusz mód: TTL contrast-type Autofocus
- vaku módok: auto, red-eye reduction, forced flash, suppressed flash, - slow syncro.
- külső vaku csatlakoztatható: igen
- zoom visszajátszásnál: nincs adat
- expozíciós módok: Auto, Manual - Aperture priority
- expozíciós kompenzáció: nincs adat
- 64 Zone TTL fénymérés, Exposure kompenzáció
- fehér egyensúly: Auto, 6 Manual mód
- érzékenység: ISO 100 ekvivalens
- vaku hatótáv: 12.7in. - 11.5 ft (W), 2.6 - 11.5ft (T)
- fókusz hatótáv: Normal: 2.9ft - végtelenig, Macro: 0.3ft - 2.6ft
- folyamatos felvétel: 2 fps, max 2 képig
- movie: 320 x 240: 10fps - 60 sec vagy 160 x 120: 10fps - 200 sec
- képrögzítési módok: Fine, Normal
- tömörítetlen formátum: TIFF
- kereső: EVF
- hangfelvétel van
- 4db AA battery (alkaline, NiMH, lithium)
- USB csatlakozás
- 10mp önkioldó
- tömeg: 400g
- méret: 121 x 81.5 x 97 mm
- xD-Picture Card memória kártya
- A doboz tartalma: 16MB xD Picture Card, 4db AA alkaline elem, Adapter ring, lencsesapka, vállpánt, USB kábel, software cd, használati utasítás.
http://fotobolt.com/....php?imageid=67
http://fotobolt.com/....php?imageid=68
----atyuska----
Elküldve: 2003. 09. 18. 15:59
idézet:
Ezt írta caratyuska:
üdv néktek
100 bruttó körüli kellene egy hobbi gép
én ezt néztem ki : FujiFilm S304 (3800) [/quote]
Szia!
Szerintem ne S304-et vegyél. Nem olyan jó, mint amilyen szép.![]()
Ha nem kell mindenképpen a 6x-os zoom, akkor Canon A70-et.
/off/Én most szándékozom eladni az S304 elődjét a 2800-at.
[ 2003. szeptember 18.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 18. 16:10
de bármilyen tanácsot szivesen fogadok, és utána nézek
----atyuska----
Elküldve: 2003. 09. 18. 18:29
idézet:
Ezt írta Taip:
Üdv!
A mostani gépemen is kihajtható, (bár nem elforgatható) az LCD, és nincs vele probléma. Az is igaz, hogy mivel nem elforgatható, több helyen van rögzítve.
Azt azért remélem, hogy ez a forgatás csak egy lehetőség, és nem kell ezután azzal kezdeni a fényképezést, hogy kihajtom oldalra az LCD-t. Még nem láttam ilyen forgathatót működés közben, kíváncsi lennék rá, hogy amikor össze-vissza tekerem, hogy éri el, hogy ne mutassa fejjel lefelé a képet? Honnan tudja, hogy merre van a felfelé?[/quote]
Honnan tudja? Gőzöm sincs -- de tudja. Nagyon okos ám... Egyébként a G1-2-3-on, és bizonyára az A80-on is van olyan lehetőség is, hogy kifordítva visszapattintod a kijelzőt, és akkor pont úgy használhatod majd, mint az A70-est.
Elküldve: 2003. 09. 18. 18:52
Itt pedig a képminőséget [url="http://"http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/CDISPLAY.HTM"]http://www.imaging-r...MP/CDISPLAY.HTM[/url]
Ez meg egy 3. [url="http://"http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid%5B%5D=317&formid%5B%5D=364&ok=%D6sszehasonl%EDt%E1s"]http://index.hu/tech...ehasonl%EDt%E1s[/url]
Elküldve: 2003. 09. 19. 04:02
idézet:
Ezt írta lameXpert:
...de ugyanezt a funkciót ellátja a(z) - eredetileg is rajtalevő - fólia...[/quote]
Ok. Rendben. Te fóliázol, én üvegezek. Utána áthúzzuk az út másik oldalára. És összehasonlítjuk. Naugye
Egyébként igazad van, de én mint lehetőséget mondtam.
Elküldve: 2003. 09. 19. 07:03
idézet:
Ezt írta Atus01:
Ok. Rendben. Te fóliázol, én üvegezek. Utána áthúzzuk az út másik oldalára. És összehasonlítjuk. Naugye
Egyébként igazad van, de én mint lehetőséget mondtam.[/quote]
idézet:
.......... Nem is a vágás a gond, hiszen méretre vágják, inkább a ragasztó a problémás. Kellene vmi víztiszta ragasztó, ami száradás után is víztiszta marad, és a teljes felületen kéne ragasztani. De akkor meg hova nyomja ki a felesleget? És azt hogyan szedem le? Mi lesz, ha buborék marad alatta? Szóval macerás, de nem lehetetlen. Kérdés, egyátalán megéri-e, mert a zafír ára nem 2 fillér ...........[/quote]
"Nem működő ötlete bárkinek lehet...."![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 09. 19. 08:17
egyebkent ez az a80 baromi sok parametereben a g2re emlekeztet. jo masina lesz.
Elküldve: 2003. 09. 19. 08:21
idézet:
Ezt írta caratyuska:
hmm ,hozzáteszem nem igazán értek hozzá, de paraméterei alapján jobbnak látom a fuji-t, nem csak az optikai zoom miatt
de bármilyen tanácsot szivesen fogadok, és utána nézek[/quote]
a kepminoseg a lenyeg... es nezd meg kezbol a ket masinat. ha memoriat is veszel bele, kapasbol nincsenek egy arban.
ps: szerinted miert vesz mindenki a70et?![]()
Elküldve: 2003. 09. 19. 11:48
New Tourist 5
sracok! ilyen allvany kellene.... 33cm osszecsukva, 127cm nyitva, 3ds fej. szivesen vennek en manfrottot is, ha nem lenne olyan hulla ara. ez kinn 28 dollcsi. annyi mint nalunk az olcso vanguard allvanyok (4-6e huf). az igenyeimet kielegitene. kerdes: ki forgalmaz ilyet???
Elküldve: 2003. 09. 19. 12:09
Stativ "Traveller 3"
Elküldve: 2003. 09. 19. 18:00
Borzasztoan kenyelmetlen ha nincsen kihajthato lcd.. hogy allandoan hajlongani kell.
Tudom hogy hanyni fogjatok, de nekem hama van (27). Magasabb mint az elobb emlitett, van rajta vizszintezo (bar inkabb szemre alitom be, ossze-vissza forgathato fej

Súgó
A téma zárva.