HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2601 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:08

Mostanában elég sokat nézegettem az állványokat, fejeket és egy jó gömbfej 280-350 dollár kinnt. Ezek már tuti elég stabilak, viszont kell hozzá sin is a gépvázra + minden nagyobb objektívre is egy, darabja vagy 50 usd minimum.

A sony 828-ról meg annyit, hogy lehet azzal jó képeket csinálni, csak érteni kell hozzá.

#2602 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 23:52

Thrawn: akikkel beszéltem, amikor állványt néztem, akkor eléggé azt mondták, hogy 141RC fej elégg belépő szint, és nem ajánlotta senki.
azt mondták ha nem akarok sokat költeni elsőre akkor Slik Pro 700 DX, és hogy ennek is van olyan a feje, mint a 141RC....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2603 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 08:11

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 23:52

Thrawn: akikkel beszéltem, amikor állványt néztem, akkor eléggé azt mondták, hogy 141RC fej elégg belépő szint, és nem ajánlotta senki.
azt mondták ha nem akarok sokat költeni elsőre akkor Slik Pro 700 DX, és hogy ennek is van olyan a feje, mint a 141RC....

Igen, azt a basic kategóriába sorolják, ennél eggyel jobb a 329, teherbírásban is.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2604 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 09:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 16:15

Check it: http://store.yahoo.c.../peop757me.html Elég olcsók itt a gépek (pl. Sony F828: $449 :eek: ) Szállítanak kis hazánkba is; erre az árra még rájön egy kis áfa, meg szállítás, de mégsem 160-180 rongy...

Sőt, egyből ilyet rendelj: http://store.yahoo.c...neos30digr.html Ilyen árakat mikor látunk itthon?  :p  :down:  :smoker:

SZERK2: el sem hiszem, az S1 240 dodó. Bakker.

tanulsagos volt. eloszor nem is volt gyanus, dynax7d-t $1600-ert mertek, mint barki mas - az eos20d-t meg 900-ert :eek: (e ketto kozott vacillalok, es ekkora arkulonbseg boven eleg erv lett volna...) azt hittem, mindjart veszek egyet, de ugy nezem, megse :Đ

Szerkesztette: alvaro 2004. 11. 25. 09:12 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2605 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 10:42

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 9:01

tanulsagos volt. eloszor nem is volt gyanus, dynax7d-t $1600-ert mertek, mint barki mas - az eos20d-t meg 900-ert :eek: (e ketto kozott vacillalok, es ekkora arkulonbseg boven eleg erv lett volna...) azt hittem, mindjart veszek egyet, de ugy nezem, megse :Đ

az a lényegük, hogy vagy azt mondják, hogy nem adnak, mer nincs, elfogyott, adott országba nem lehet szállítani, és ajánlanak drágábban (picit drágább mint bárhol máshol) ugyanolyat, amit hajlandók szállítani.
vagy nem adnak hozzá semmit. és a kábeleket, akkut, töltőt pluszban annyiért adják, hogy nem olcsóbb mintha máshol vennéd.

lényeg, hogy nem fogod olcsóbban megkapni náluk, mint bárki másnál, sőt talán drágább is lesz...

ha bárhol neten vásárolni akartok, akkor itt - http://www.resellerratings.com/ érdemes lecsekkolni, hogy mit írnak boltról.
ebayen meg értékelést, és eddigi historyt kell nézni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2606 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:18

Hali!

Nem tudna nekem ajánlani vki egy jó szaküzletet, ahol Minolta gépeket javítanak? nem lenne nagy javítás, egy műanyag részt kellene rajta kicserélni (oldalt a kártyát takarja).

előre is kösz

-C0pp3rM!n3-

#2607 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:25

Idézet: saen - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 19:08

Mostanában elég sokat nézegettem az állványokat, fejeket és egy jó gömbfej 280-350 dollár kinnt. Ezek már tuti elég stabilak, viszont kell hozzá sin is a gépvázra + minden nagyobb objektívre is egy, darabja vagy 50 usd minimum.

Nem feltétlen.  Pl. Acratech, Foba és ReallyRightStuff gömbfejek is kaphatók Arca-Swiss stílusú gyorscseretalppal is, és "hagyományos" menetes-tekerős talppal is.  Másrészről meg elég jó dolgokat lehet csinálni ezzel a gyorscseretalp-rendszerrel, úgyhogy ha ezen a szinten lévő fej vásárlásáig jutnék, az biztos, h a gyorscseretalpas megoldás lenne, a fényképezőgéphez való L-lemezzel és esetleg más kütyükkel.

#2608 Felhasználó inaktív   Tsong 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 14:22

nos, nézegettem az összehasonlításokat:

http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?form...ormid%5B%5D=620

hát nemtom, melyik produkálja szerintetek a legjobb képet? a fujival az a baj, hogyha tényleg bemozdulós, akkor az nekem nem lenne jó - csak álvánnyal, mert elég "remegős a kezem"...

"Adapter szükséges az előtétlencséhez" - ez mit takar

#2609 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 14:31

Idézet: Tsong - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 15:22

Kompakt gépeken ahhoz hogy fel tudj tenni egy előtétlencsét pl az otikai zoom növelésére venned kell egy plusz alkatrészt a gép és a lencse közé. Az adapter, nem más mint ez az alkatrész a gép és az optika között. Csak egy toldatot képzelj el azért hogy a gépen levő optika ne ütközzön belele az előtétlencsébe (illetve persze hogy a fokuszppont is jó helyre kerüljön).

#2610 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 14:34

Idézet: Tsong - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 15:22

hát nemtom, melyik produkálja szerintetek a legjobb képet? a fujival az a baj, hogyha tényleg bemozdulós, akkor az nekem nem lenne jó - csak álvánnyal, mert elég "remegős a kezem"...

Azt takarja, hogy nem leeht közvetlenül az obira előtétlencsét tenni, hanem kell egy pár K-s közdarab.

Szerk: megelőztek :D de ami hasznos infot adtam, hogy tényleg belekerül némi pénzbe.

Szerkesztette: freeone 2004. 11. 25. 14:35 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2611 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 15:19

Idézet: Tsong - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 14:22

Mit értesz az alatt, hogy "bemozdulós"?  Hogy nincs benne stabilizátor?
Egyébként a Fujit nem ajánlom, főnökömnek van, sokszáz kép alapján mondom, hogy nagyon zajos, az autofókusz sem OK-s, bár ez egyedi hiba is lehet.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2612 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 16:26

na most én kérdezek olvasás nélkül.

Panasonic FZ-20 ?
érvek mellette? ellene?

fater akar magának valami gépet.
4 mpixel elég neki
nagyzoomot szeretne, én mondom hogy csak stabilizátorost.
gép nagy/nehéz az nem hátrány :)
"fényképező formája van" - ennek is megfelel.

mi a hibája?
mi az ami hasonló, de esetleg jobb?
árban ez az 500$/100ezer ft  a maximum

#2613 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 18:02

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 10:53

Akkor majd tudni is fogod. :D  Eleinte nagyon boldog leszel a dslr-el, majd olvasod itt-ott (bőséges, nyálcsordító képanyaggal megtámogatva) hogy az objektívek minőségük szerint bizony több szegmensre tagolódnak, van consumer segment, meg professional segment és bizony ez utóbbit látva sírva fakadsz a consumer lencsék képalkotásán.
Na, ha idáig eljutottál, akkor innentől már nagyon költséges hobbi. :D

nem mellekesen, nem szandekozom meg egy vaz arat kolteni obikra, legalabbis eleinte nem :o

egyebkent tenyleg nem ismeretlen a problema, neztem L-es obik arat, az valami :doom: :help:

ajanlottak is, optikat hasznaltan erdemes beszerezni, toredekaron, es hat, valoban, csak a forrast kell follelnem. idom van, es az uvegek beszerezhetosege ill. az elerheto aron kaphato darabok minosege eleg eros befolyasolo tenyezo lesz abban, mit veszek vegulis. a vaz az nagyon fontos, de sz@rnak pofon, ha agyonvagom valami ratyi optikaval :omg:

de ha tudsz jo kis ertekeleseket, meg hasznaltpiacot, ne tartsd vissza magad :) tegnap osszevissza jarkaltam a deak kornyeket boltrol-boltra, epp volt kis szabadidom nagyfaluban.

#2614 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 18:19

alvaro:

"nem mellekesen, nem szandekozom meg egy vaz arat kolteni obikra, legalabbis eleinte nem "

pedig egy váz ára az kevés az objektivekre :p

"optikat hasznaltan erdemes beszerezni, toredekaron, es hat, valoban, csak a forrast kell follelnem"

szólj ha találsz olyan forrást, ahol töredék áron vannak...
max törött üvegűek vannak törött áron...

nézd meg használt L objektivet árát. 5-10%-kal olcsóbbak - ha egyáltalán találsz eladót - mint újonan.
nem véletlen....

ez nem számítógép/digifényképező, amit havonta cserél az ember....

#2615 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 18:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 18:19

szólj ha találsz olyan forrást, ahol töredék áron vannak...
max törött üvegűek vannak törött áron...

feltetlenul szolok. eddig nem sikerult :think:

de a jo regi optikakban csak bizhatok :o
persze az agyonuti a dynax 7d stabjat, ezzel a masik oldal fele billentve a merleget.
na, ezert mondom, hogy sokaig fogok gondolkodni... :think:

akarhogy is, nyilvan jobb, es foleg jobban kezelheto lesz, mint a mostani gepem :mad:

Szerkesztette: alvaro 2004. 11. 25. 18:35 -kor

#2616 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 18:41

kulonben is, ne rontsd el a kedvem elore.

raerek akkor elegedetlenkedni, mikor latok profi optikat. esetleg megallapitani, hogy nincs ra igenyem. ez utobbi jobb lenne, de nem feltetlen merek bizni benne :D

kulonben is, eljenek a deguk :p

Szerkesztette: alvaro 2004. 11. 25. 18:44 -kor

#2617 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 19:00

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 17:26

na most én kérdezek olvasás nélkül.

Panasonic FZ-20 ?
érvek mellette? ellene?

fater akar magának valami gépet.
4 mpixel elég neki
nagyzoomot szeretne, én mondom hogy csak stabilizátorost.
gép nagy/nehéz az nem hátrány :)
"fényképező formája van" - ennek is megfelel.

mi a hibája?
mi az ami hasonló, de esetleg jobb?
árban ez az 500$/100ezer ft  a maximum

Olympus 765? nagy zoom megvan, fele annyiba kerül, max a képstab fog neki hiányozni. viszont legalább fényképezőgépgyártótól van :) ja, és tudja a 3:2-t is, ha esetleg ez fontos.

Pana? hát az optikája kb. tökéletes(kompaktnak), de a videófelbontás kicsi, és a max. záridő 8 mp. Ha megfertőzöd, ezekbe beleakadhat. :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2618 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:39

Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 19:00

Olympus 765? nagy zoom megvan, fele annyiba kerül, max a képstab fog neki hiányozni. viszont legalább fényképezőgépgyártótól van :) ja, és tudja a 3:2-t is, ha esetleg ez fontos.

Pana? hát az optikája kb. tökéletes(kompaktnak), de a videófelbontás kicsi, és a max. záridő 8 mp. Ha megfertőzöd, ezekbe beleakadhat. :D

nincs képstab, meg valahogy nem szimpatikus.

leica azért ott van imho a fényképezőgyártásban...
persze a panasonic kevésbé.

videózni nem fényképezővel szokott fater, hanem kamerával.
nem egy állványos fajta, kézből meg nem tart kit 8 másodpercnél többet :D

leginkább arra kell neki a gép, hogy utazásnál kattintson párat, esetleg családi eseményen (bár ott inkább én szoktam...)

#2619 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:54

Idézet: szeder - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:25

Nem feltétlen.  Pl. Acratech, Foba és ReallyRightStuff gömbfejek is kaphatók Arca-Swiss stílusú gyorscseretalppal is, és "hagyományos" menetes-tekerős talppal is.  Másrészről meg elég jó dolgokat lehet csinálni ezzel a gyorscseretalp-rendszerrel, úgyhogy ha ezen a szinten lévő fej vásárlásáig jutnék, az biztos, h a gyorscseretalpas megoldás lenne, a fényképezőgéphez való L-lemezzel és esetleg más kütyükkel.

Néztél már árakat? Amikről írsz nem éppen olcsó mulatság sajna...

Ezt javaslom olvasásra, talán a legjobb összefoglaló amit találtam a témában.

#2620 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 21:45

Idézet: saen - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 20:54

Néztél már árakat? Amikről írsz nem éppen olcsó mulatság sajna...

Ezt javaslom olvasásra, talán a legjobb összefoglaló amit találtam a témában.

Néztem...  Nem véletlenül volt ott a "ha"... (;

Viszont a meglévő Manfrotto gömbfejjel [486RC] nem vagyok teljesen elégedett. 
Egyrészt portré állsában kényelmetlen használni, ami miatt néha kénytelen vagyok kicsit b.zmegelni...  Ezért vágyom egy RRS L-plate-re, mert az egycsapásra megoldaná az ilyen jellegű problémákat. 
Másrészt pedig ha egy 300D + 24-70 + vaku + homemade softbox kombinációt rárakok, majd kissé lefelé billentem, amikor is minden súly a fej egyik oldalán van, akkor miután rögzítem a fejet és elengedem a markolatot, az egész még mozdul lefele valamennyit...  Néha akár többet is, mint amilyen magasnak egy fókuszáló négyzet a keresőben látszik.  Ezután már nem mozdul semennyit se, de így elég nehéz a megfelelő képkivágást beállítani... 
Viszont ez nem magának a fejnek a hibája, hanem a Manfrotto-féle gyorscsere talpé, legalábbis szerintem.  Ugyanis ha nem a fényképezőgépnél fogva pozícionálok, hanem igyekszem megmarkolni magát a fényképezőt tartó talpat és annál fogva pozícionálok, akkor a fej rögzítése után nem mozdul semmit se.  Szerintem ez a rögzítés utáni mozgás a gyorscsere talp tetején lévő gumi rétegnek köszönhető, ami átveszi a gép + felépítmény súlyát, miután elengedtem a markolatot, és picit deformálódik alatta.  Arca-Swiss rendszerű gyorscseretalpakon nincs semmi gumi vagy parafa vagy ilyesmi, ráadásul passzolnak is a fényképezőgépek aljához, úgyhogy szerintem azokkal ilyen probléma nincsen.  Cserébe viszont egy gyorscsere talp kerül majdnem annyiba, mint ez az egész Manfrotto fej került (;

Még szerencse, h nem tervezek komolyan madárfotózni, úgyhogy se bazinagy objektívek, se bazinagy állványok és fejek nem kellenek majd nekem...  Egy Acratech fejjel + RRS L-plate-tel simán kiegyeznék a meglévő állvány mellé (;  Dehát...

Szerkesztette: szeder 2004. 11. 25. 21:46 -kor

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.