HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3041 Felhasználó inaktív   Csontika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:54

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 15:41

Ez mind nagyszerű, de mi a fene köze van a digitális fényképezőgépekhez?  :confused:

Nekem ezt adták hozzá, ezzel töltöm le a képeket a gépemről. (Ezt csomagolták a fényképezőhöz)
Gondoltam nem nyitok CanonA60-as topicot, talán idetartozik....
Nem tudtam, hogy ez csak hardwares... :confused:

#3042 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:05

Idézet: Csontika - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 14:54

Nekem ezt adták hozzá, ezzel töltöm le a képeket a gépemről. (Ezt csomagolták a fényképezőhöz)

Nem neked írtam ám... :omg:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3043 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:10

Idézet: Csontika - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 14:54

De hogy neked is válaszoljak: szigorúan szvsz a ZoomBrowser egy nagy kupac sz**, nem is értem, a Canon hogy engedhet meg ilyet magának. Én az Ixusról úgy szoktam letölteni a képeket, hogy feltelepítem a *.inf drivert, amivel hátéértárként látja az XP és Explorerben egyszerűen áthúzom a képeket a gépre. A nézegetésre meg ACDSee, mert a ZoomBrowser nem csak állati bugos, hanem kibírhatatlanul lassú is.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3044 Felhasználó inaktív   Csontika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:16

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:10

De hogy neked is válaszoljak: szigorúan szvsz a ZoomBrowser egy nagy kupac sz**, nem is értem, a Canon hogy engedhet meg ilyet magának. Én az Ixusról úgy szoktam letölteni a képeket, hogy feltelepítem a *.inf drivert, amivel hátéértárként látja az XP és Explorerben egyszerűen áthúzom a képeket a gépre. A nézegetésre meg ACDSee, mert a ZoomBrowser nem csak állati bugos, hanem kibírhatatlanul lassú is.

Bocs, nem néztem..  :)
Nekem a 4-es pachelt változata bejön nem kell hozzányúlni, csak rádugom, és már le is töltötte fényképezés idő szerint könyvtárakba rendezve.
Az 5-ös viszont már gyors, csak nem tudom felrakni, ha tudsz segíteni..

#3045 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:17

Idézet: Csontika - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 15:16

Bocs, nem néztem..  :)
Nekem a 4-es pachelt változata bejön nem kell hozzányúlni, csak rádugom, és már le is töltötte fényképezés idő szerint könyvtárakba rendezve.
Az 5-ös viszont már gyors, csak nem tudom felrakni, ha tudsz segíteni..

Sajnos nem, fentiek miatt és csak a CD-n hozzá adott, nagyon régi verziót láttam, hamar félre is tettem...

#3046 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 17:02

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 14:41

Ez mind nagyszerű, de mi a fene köze van a digitális fényképezőgépekhez?  :confused:

sziasztok!

hát, kicsit eltér a témától, beismerem. nagyon ment a vita a mobilokban található fényképezőgépekről és egy kicsit továbbgondoltam a dolgot: hogyan lehetne kihasználni a jobb mobilok szép képernyőjét és megkerülni a beépített kamera gyengeségeit.

ha untattalak, akkor elnézést kérek. igazából nem tudom, hogy melyik topikba érdemes ilyet beszúrni, ha érdemes egyáltalán.

mégegyszer elnézést kérek mindenkitől, akinek terhes volt a hozzászólás.

üdv!
.
.
.

#3047 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 18:08

Csontika: én sem használom már a ZoomBrowser nevű bizbaszt, sokkal inkább ezt: cam2pc. Ezt is be lehet úgy állítani, hogy a megszokott könyvtárszerkezetbe töltse le a képeket, mindemellett sokkal gyorsabb és jobb a beépített nézegetője, mint a Canon szoftverének.

Summa summarum: nem tudom, hogy kell felerőszakolni a gépedre a ZoomBrowsert, de nem gondolom, hogy vesződnöd kellene vele.

#3048 Felhasználó inaktív   Csontika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 18:28

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 19:08

Csontika: én sem használom már a ZoomBrowser nevű bizbaszt, sokkal inkább ezt: cam2pc. Ezt is be lehet úgy állítani, hogy a megszokott könyvtárszerkezetbe töltse le a képeket, mindemellett sokkal gyorsabb és jobb a beépített nézegetője, mint a Canon szoftverének.

Summa summarum: nem tudom, hogy kell felerőszakolni a gépedre a ZoomBrowsert, de nem gondolom, hogy vesződnöd kellene vele.

Köszi! Letöltöttem.
De én szeretem állítani afényképező hangjait, mert egy idő után megunom, mint a windows bejelentkezőhangot. ;)
Maradnék ZB5-nél.

Szerkesztette: Csontika 2005. 01. 25. 18:29 -kor

#3049 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 18:29

Akkor próbálkozz :) Nem lehet, hogy hibás a letöltött fájl?

#3050 Felhasználó inaktív   Csontika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 18:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 19:29

Akkor próbálkozz :) Nem lehet, hogy hibás a letöltött fájl?

2X letöltöttem meg be is volt zippel csomagolva CRC ok volt...
Ha valaki vetemedik a felrakására megoszthatná a tapasztalatokat. :think:

#3051 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 01:04

Szasztok!
Canon A75-öm van. Van valaki, aki lát valami különbséget a Fine és Superfine tömörítések között? Persze képminőségre gondolok és nem 300%-ban kinagyítva, hanem egyszerűen képnézegetővel nézve. Ez mondjuk szubjektív dolog, de én állványról csináltam több képet más más témákról mind a két tömörítéssel, ugyanabban a pozícióban(erre kellett az állvány, mert ha egy kicsit máshova fókuszál már lehet, hogy más lesz pl. a fehéregyensúly). Az eredmény: abszolút semmi különbséget nem látok. Persze 400%-ban nézve annyi különbség van, hogy a Superfine picit "szebben" tömörít, de ezt 50-100%-ban képnézegetésnél nem lehet észrevenni. Kinyomtatva sem(kb. 13X18-ban). Akkor meg minek a Superfine? Persze nem baj, hogy van, csak így a képek kb. 60-70%-al nagyob helyett foglalnak --> kevesebb fér a kártyára. Várom a tapasztalatokat aki csinált már hasonló összehasonlítást.

#3052 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:46

Idézet: zolnagy - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 1:04

erre kellett az állvány, mert ha egy kicsit máshova fókuszál már lehet, hogy más lesz pl. a fehéregyensúly

Használd a géped. Ezekben a Canonokban az a jó, hogy egy csomó dolgot lehet benne állítani manuálisan (köztük a fehéregyensúlyt is).

A külömbség meg attól is függ, mit fotózol. Nekem egy A60-al vannak tapasztalataim, és beltéren látszik a külömbség.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#3053 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 22:13

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:46

Használd a géped. Ezekben a Canonokban az a jó, hogy egy csomó dolgot lehet benne állítani manuálisan (köztük a fehéregyensúlyt is).

A külömbség meg attól is függ, mit fotózol. Nekem egy A60-al vannak tapasztalataim, és beltéren látszik a külömbség.

Hello!

Picit félreértettél. Csak példának írtam a fehéregyensúlyt. Igazából azt akartam kifejezni, hogy azért használtam állványt, hogy semmilyen tényező ne zavarjon a kétféle tömörítéssel készített kép minőségének az összehasonlításában. Pl.: ha kézből csinálom a képeket, akkor a két kép már nem pontosan ugyanazt fogja mutatni és a fényképező is kicsit más fehéregyensúlyt mérhet vagy a két kép világossága más lesz...stb. Így már nem annyira objektív az összehasonlítás, mert lehet, hogy magamnak is bemagyarázom, hogy jé tényleg jobb a Superfine, holott lehet, hogy nem is azt látom, csak az eltérő világosságot, vagy fehéregyensúlyt.
De visszatérve az eredeti dologra: szóval te A60-n látsz különbséget beltérben a kétféle tömörítés között. Ezt monitoron látod, vagy nyomtatva? Ha monitoron, akkor milyen monitorod van, milyen felbontásban?
Ha valakinek van még tapasztalata, vagy csinált ilyesmi összehasonlítást (esetleg A75-n), írja le plíz :)

#3054 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 30. 23:05

Minolta Z1-en sincs nagy eltérés a két jobbik tömörítés között. Ha csak nézegeted, nyomtatod a képet, akkor nem feltétlenül kell a legjobbat használni, spórolhatsz egy kicsit a helyen. Ha nagyítani, vágni is akarsz a képből, akkor lehet, hogy zavarni fog a tömörítés hibája, eléggé elrontja a kontrasztos éleket.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3055 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 09:51

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 22:05

Minolta Z1-en sincs nagy eltérés a két jobbik tömörítés között. Ha csak nézegeted, nyomtatod a képet, akkor nem feltétlenül kell a legjobbat használni, spórolhatsz egy kicsit a helyen. Ha nagyítani, vágni is akarsz a képből, akkor lehet, hogy zavarni fog a tömörítés hibája, eléggé elrontja a kontrasztos éleket.

Köszönöm a hozzászólást. Igazából én csak monitoron nézegetném a képeket. Eddig még nem is nyomtattam, csak az összehasonlítás miatt. Vágni, nagyítani nem fogok.
Egyébként természetfotóknál mennyire jön elő a különbség? (decemberben vettem a gépet, még nem volt alkalmam csinálni)
Esetleg valaki Canon A75 vagy A70-n?

#3056 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 17:57

Nagy különbséget tuti nem fogsz látni, nagyításnál, illetve komoly képmanipuláláskor hátrány a nagy tömörítés.

#3057 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 20:18

1024x768-as felbontás 17''-es monitoron, eredeti méretben.

Amúgy hallotátok, hogy lesz Minolta Z5, és Z20?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#3058 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 20:26

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 16:57

Nagy különbséget tuti nem fogsz látni, nagyításnál, illetve komoly képmanipuláláskor hátrány a nagy tömörítés.

Pl.:ha szoftveresen távolítom el a vörös-szemet, akkor hátrány?

#3059 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 20:28

Idézet: zolnagy - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 21:26

Pl.:ha szoftveresen távolítom el a vörös-szemet, akkor hátrány?

Ezt még azért nem nevezném komoly átalakításnak. Hátránynak hátrány, de nem lényeges.

#3060 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 20:48

en ugy vettem eszre Z2-n, hogy max meretben (2272*1704 vagy mi a fene :think:) eleg keves a kulonbseg, lejjebb (pl. 1280x960) lenyegesen tobb. valoszinuleg a 100%-os felbontas eleve "lagyabb" kepenek nem art annyira.
ennek ellenera most nagyon rakattantam, hogy raw-ba dolgozzak, de nem feltetlenul a tomoritesi hibak miatt - sokkal inkabb az motival, hogy kesobb nyugodtan alakithatom a kep szinet, kontrasztjat, meg ugy egyaltalan a karakteret, es a zajcsokkentes is jobbnak tunik (noiseware-rel), ha raw-bol dolgozok, mintha jpeg-bol :)
viszont legalabb rohadt sok helyet eszik, 6 mega darabja - es megdolgozva az elmentett png-k is eleg combosak :fear: meg nem tudok hozzajuk exif-et fuzni :omg:
de szerintem en gimppel sokkal jobb szineket csinalok, mint a Z2 :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155