Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:46
Használd a géped. Ezekben a Canonokban az a jó, hogy egy csomó dolgot lehet benne állítani manuálisan (köztük a fehéregyensúlyt is).
A külömbség meg attól is függ, mit fotózol. Nekem egy A60-al vannak tapasztalataim, és beltéren látszik a külömbség.
Hello!
Picit félreértettél. Csak példának írtam a fehéregyensúlyt. Igazából azt akartam kifejezni, hogy azért használtam állványt, hogy semmilyen tényező ne zavarjon a kétféle tömörítéssel készített kép minőségének az összehasonlításában. Pl.: ha kézből csinálom a képeket, akkor a két kép már nem pontosan ugyanazt fogja mutatni és a fényképező is kicsit más fehéregyensúlyt mérhet vagy a két kép világossága más lesz...stb. Így már nem annyira objektív az összehasonlítás, mert lehet, hogy magamnak is bemagyarázom, hogy jé tényleg jobb a Superfine, holott lehet, hogy nem is azt látom, csak az eltérő világosságot, vagy fehéregyensúlyt.
De visszatérve az eredeti dologra: szóval te A60-n látsz különbséget beltérben a kétféle tömörítés között. Ezt monitoron látod, vagy nyomtatva? Ha monitoron, akkor milyen monitorod van, milyen felbontásban?
Ha valakinek van még tapasztalata, vagy csinált ilyesmi összehasonlítást (esetleg A75-n), írja le plíz