Idézet: jani0625 - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 15:38
megpróbálom majd az eddigieket elolvasni de néhány konkrét dolog:
üzemidő?melegedés? hang(hangszóró+ maga a gép)? proci teljesítménye+ a videokarié? kijelző minősége+beláthatósága+zsanérok? összerakottság? van-e vmi hiba? milyen szoftvert adtak hozzá? milyenek a gyári szofverek?
rendelt már vki ilyet külföldről? tapasztalat?
Tehát: üzemidő: ha állandóan használom, tehát nem kapcsol le a HDD, TFT, stb, de csak pl. worddel, nem holmi játékra, akkor majdnem 4 órát megy az enyém. Persze ehhez levettem (még jól olvashatószinter) a fényerőt.
Melegedés: nos, a nem terhelt, kb 2-3 óra után beálló hőmérsékletek: CPU:69°C (csak 10-15 precenként kapcsol be a venti, 3000rpm-mel, amit pl egy külső HDD mellett meg nem hallasz, pláne ha megy a DVD olvasó... A HDD 44-re áll be, a memória meg kb a CPU-val van egy hőfokon, ez már nem olyan kellemes, ha az öledben tartod, de ajánlom az erről szóló cikket itt a hwsw-n (keress rá, asszem csak hír, "potenciavesztést okoz a notebook?" vagy valami hasonló. Azután nem fogod ott tartani

)!
Hang: csendes! Passzív hűtésnél csak a HDD van. Most épp egy könyvtárban vagyok, és síri csend van. Persze nem csinálok semmit

Ha menne a 3000-es venti, akkor se lenne nagy baj. Amikor beindul a 4000-es viszont... Na AZ hangos! majdnem elnyomja a DVD-t.
A szélesvásznú (M68) modellban 4 hangszóró van, szerintem elég jók, főleg más notikhoz képest, de nem szabad basszust várni tőlük.
Teljesítmény: nos, az 1.7-es Dothan magról azt mondják, leveri a 2.8-as P4-et, illetve a 2.8-as Athlon 64-et. Nem vicc, tényleg nagyon erős.
VGA: néha meglátszik, hogy csak 64Mb van benne. Amivel nekem be sikerült akasztani:
Doom, High,1024x768, a Hell résznél csak, amikor a kockát ki kell "menteni", engine hibája szerintem. Máshol nem akadt.
HL2: 1280x800, majd' minden max-ra, 20-40fps, igazán csak a végén akadt be a dokinál, szintén enginehiba-szagú.
DeusEx2: 1024x768, High, Bloom on: Bloom nélkül pöpecül megy. (Érdekes módon a Thief3 viszont Bloom-mal is jól megy)
Amivel nem: Warhammer 40K: 1027x768, minden max-ra. Semmi akadás... pedig reménykedtem
3DMark03: 2770 körül teljesít.
Zsanérok: nekem nincs "egyik oldalon jobban zár" hiba benne, vagy csak nem vettem észre, olyan kicsi
Kijelző minősége: gyönyörű kép, a felbontás csak akkor nem elég, ha pl 3D szerkesztesz, vagy erősen Photoshop máliás vagy. Akkor kell külső, nincs mese, még a 1400x1050-eshez is. Nekem 1280x800-as
van, és elégedett vagyok.
Összerakottság: Hát, semmiképp se valami Fujitsu vagy Gericom minőség.
Hiba: néha, ha sokáig nyúztam, aztán sleep-re tettem, majd felélesztettem azonnal (pl hogy leálljon az a fránya 4k-s venti), nem tért magához a hangkártya. Ezt egy szimpla restart megoldotta.
Szoftvere: Nero Express (szemetek csak Nero-t írnak rá, de kamu): ajánlott, én megszívtam, mivel csak az ehhez adottban van Nero driver az írómhoz, ezért ezt kell mindenképp frissíteni.
Szoftverek: nagyon hasznos kis progikat is adnak hozzá: ASUS DVD (PowerDVD más néven), Powerdirector (Nem egy After Effects, még nem használtam, videóvágó, szintén a cyberlinktől), PC Cillin 2002: alap tűzfal+vírusirtó. ASUS Live Update: hasznos, megnézi, van-e az ftp-n újabb driver/util, de én kilőttem.
Hagyok másnak is, tessék csak kivesézni a saját notinkat!
ASUS M6700 WXGA 1.7 Dothan, 512MB@333, 60GB@5400, 60@4200, 40@3600 Ati Mobility 9700(64), 802.11bg, 8*DVD+-DL
Antec P180B, ASUS A8V-E SE, AMD A64 3000+, 2x512 Corsair, 650GB HDD, HIS Excalibur X1900GT PCIe/256, Logitech diNovo Media 2.0 Keyboard, Logitech Cordless Laser G7 Mouse