Csodafon MMS szolgaltatas vs naiv ugyfel eredeti, diszdobozos SE T610-e (nem butitott Live! edition):
Egesz penteken kezdodott azzal, hogy fonokom nem tud MMS-t fogadni (Pedig Nokia 6610i-je van...), megkert arra, hogy nekem kuldhesse el az ugyfel MMS-ben a serult alkatresz kepet.
Jol van, lassuk, ugysem hasznaltam meg az MMS funkciot a telefonomon.
Kapok is SMS ertesitest a telefonomra, hogy MMS-em van, megnezhetem WAP-on, vagy a live.vodafone.hu weblapon.
Maszok fel a wap.vodafone.hu oldalra, Mail&MMS menupont, azon belul MMS Uzenetek almenu.
Ott megjelenik egy fekete keret, semmi tobb.
Kepinformaciot persze le tudom kerni, miszerint 15KB a kep, de nem jelenik meg.
live.vodafone.hu weboldal meg password-ot ker a telefonszam melle, ami a elmeletileg a vodamail szolgaltatashoz jar. Ha nincs, akkor a WAP-on kap az ember, ha eloszor belep a Mail&MMS menube. (Haaaat, nem emlekszem, hogy valaha kaptam volna, ujrakerni meg nem lehet WAP-on)
Kinomban WAP oldalrol emailban tovabbitottam az emailcimemre az MMS-t, hatha attachmentben megkapom a kepet, ami egybol nezheto.
A feneket, szabvany ertesito uzenet, benne a link a vodafone MMS szerkesztojere, hogy azzal meg tudom nezni az MMS-emet. Masik linkkel meg valaszt lehet szerkeszteni.
Persze, hogy nem mukodik az a weboldal, valami hibauzenetet ir ki.
Ujra probalkoznek a WAP-pal, de most mar azt irja ki, hogy nincs MMS-em.
1270 felhiv, hogy most mi a rak van, mint megtudtam, megnezes utan torlodik a rendszerukbol az MMS. (Hmm, es mikor neztem meg???) Megkerdezik, MMS kepes telefonom van-e, ravagom, hogy nana, GYARI Ericsson T610. Jo, akkor elkuldi SMS-ben a beallitasokat, telepitsem, kikapcs/bekapcs utan a kovetkezo MMS-t mar meg tudom nezni a telefonomon.
Telefonszamhoz jelszavat firtato kerdesemre visszakerdezett, hogy en vettem-e a SIM kartyat. Nana, volt vagy 4 eve. Jo, akkor rebegjem el neki a szerzodesemen szereplo ugyfelszamot. Honnan a francbol tudjam, videken van a szerzodesem, vagy 3 eve. Akkor igy nem fog tudni jelszot adni, faradjak be egy UFSZ-re, ahol szemelyivel igazolom, hogy en vettem, akkor kiadjak. Ehhe...
Probalom elerni az ugyfelet, hogy legyen szives ujra kuldeni az MMS-t, mert elveszett, de kozben hazament, csak hetfo delutan sikerult utolerni.
Kertem, hogy email-cimunkre kuldje az MMS-t, ne a telefonomra.
2 perc mulva megjelenik egy ablak a telefonomon, miszerint MMS-t kaptam (nem az a SMS ertesito, mint elozoleg), le akarom-e tolteni.
Naivan ratenyereltem a letoltes gombra, erre hibauzenet, adjam meg az MMS kozpont szamat.
Az meg mi?
Vegul kollegam Csodafonos 3510-esebol sikerul kihamozni, hogy mms.vodafone.net, beirom, erre kaptam egy szep kapcsolathivasi hibat.

Fasza, multkor a 1270 felig kuldte el a beallitasokat...
Nagyon nem volt kedvem megint fel orat csacsogni veluk, veletlenul beleptem az "internetes szolgaltatas" menube a telefonomon. (sosem hasznaltam ezelott)
Megakadt a szemem a "Beallitasok" menuponton, raboktem.
Varok, mire betoltodik a lap, elso beallithato cucc az MMS. (miert nem ezzel kezdtem

)
SE wapoldalara felcsatlakozik a telefon, meg kell adni, milyen orszagban vagy (listarol Hungary kivalaszt), kovetkezo kerdes, milyen szolgaltato (csak a 3 magyart kinalja fel, vodafone kivalaszt), harmadik kerdes, milyen telefonom van (SE T610 kivalaszt), negyedik kerdes, hogyan szeretnek hozzaferni az MMS-hez (1 valasztast kinal: vodafone GPRS WAP), 5. kerdes: telefonszamom orszaghivoszammal egyutt.
Utana adatok ellenorzese, minden stimmel, azt irja az oldal, hogy mindjart kuldik SMS-ben a beallitast.
Kilepek a WAP-rol, berreg is a telefon, hogy uj beallitas erkezett, telepitem-e. Igen. Kikapcs, bekapcs, ahogy a nagy konyvben le van irva (valahol, meg nem bontottam ki

)
Lepek be az Uzenetek/MMS-be, egybol lejott a kep, helyesen...
Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 11. 06:08 -kor