Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 22:38
Sok utazással járó mindennapos nyúzásra lenne szükség egy notebook-ra. Követelmények: megbízható, masszív és strapabíró legyen; hosszú üzemidő akkumulátorról; lehetőleg 15" de legalább 14"-os kijelző (szép legyen a képe és lehessen rajta filmet nézni); processzor+chipset Intel (Pentium M 1.7GHz vagy gyorsabb); 60GB vagy nagyobb HDD; 512MB RAM; PCMCIA slot; CD író/DVD olvasó. A fórumban leírtak alapján az IBM Thinkpad "T" sorozat felé hajlok, azonban még nem sikerült kinéznem konkrét típust és reális árakkal rendelkező beszerzési forrást. Ahol találtam, ott 410+ÁFÁ-nál kezdődik. Megér ennyit egyáltalán? Toshiba-król tud valaki valami bővebbet? Mennyire megbízhatóak?
Én arról tudok nyilatkozni amit használok.
UC2JXHL. 1.7hgz,15", 1400x1050 flexview IPS kijelző, 512mb, 40gb, Wlan b/g, R9600.
Jó gép. Kijelző csodás.
UC2F1:14.1",1.7ghz, 512, 1024x768, R7500, 4gb, wlan, bluetooth. Fingerprint reader.
A nagyobb kissé többet fogyaszt. De jobb is a kijelzője. Sokkal, megéri az árát.
T42 mindkettö. Egyebet nem kell mondanom. Tökéletes gépek.
Utóbbi kb 350e nettó, előbbi kb 450e nettó.
Előbbi nagyobb, nehezebb, de masszívabb is és nagyobb a teljesítménye.
Profi gépek. Én például éjszakára ezt hagyom bekapcsolva, mert teljesen hangtalan. FN+F3 lekapcsolja a kijelzőt. No problem. Szépen töltöget egész éjjel.
Erre luxus, de jó hogy van.
T42 300e nettó alatt csak 1.5-ös procival van. HA nem kell számla, akkor szerintem vegyél egy használt T40/41-et 240e körüli áron. Apronet tele van velük. Garanciális kb fél-egyéves épek. Nincs velük gond. 240 köröli áron újat csak szarabbat tudsz venni ezeknél. Dvd íród nem lesz, de szerintem nem is kell. Akkuidő: nos ez használat függő. Alapban egy T40 kb 3 órát megy az akkujáról. NAgy akkuról kb a dupláját. Én a 3 órát max fényerőn netezve wlan bekapcsolva és szól a netrádió mellett mértem.
A nagyobb gép ma 4 órát ment a normál akkuval (netezés, wlan, rádió, de minimális fényerő). Az IPS viszont minimális fényerőn is jól olvasható.