HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#421 Felhasználó inaktív   Sintér 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 02. 10:00

idézet:
Ezt írta zsozso:

Toshiba kombót nem tudok, de DVD-RW-t hatvankevésért esetleg. A tied lenne az első DVD írós PIII notesz a világon :)
[/quote]

Szia zsozso!

Nincs valami fejlemény? :confused:

Üdv:
Sintér
"Ha kaparászást hallasz, segíts vagy fuss el." - sírfelirat.

#422 Felhasználó inaktív   Fritzee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 02. 15:57

Clevo M-360c 1.4 (Intel Centrino-s)

Intel® Pentium-M™ 1.4 GHz
14.1" XGA TFT kijelzõ
256 MB DDR-RAM PC266
40 GB merevlemez
CD-RW és DVD-RW újraíró
56kbit modem+10/100 Mbit Ethernet
322.222,-FT+áfa

Hali!

Mi a véleményetek erről a notebookról?
Ezt néztem ki magamnak? Jó a minősége?b [url="http://"http://notebook.hu/clevo_mc.html"]http://notebook.hu/clevo_mc.html[/url]

Üdv:
Fritzee

u.i.: Olvasgattam a topikot, tudom, hogy irogattatok már a Clevokról, de konkrétan ezek a kérdések azt hiszem még nem lettek megválaszolva. Thx.

[ 2003. augusztus 02.: Fritzee szerkesztette a hozzászólást ]
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz! :)

#423 Felhasználó inaktív   ThEvil 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 03. 22:40

Hi!
Zsozso, lesz valami abból a Clevo M4x0E-ből ???
Mert mostmár kezd nagyon aktuálissá válni a dolog,
ha meg nincs és nem is lesz akkor keresek valmi mást!
Life is short play more!

Join the HWSW UD-Team

#424 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 03. 23:12

idézet:
Ezt írta Fritzee:
Clevo M-360c 1.4 (Intel Centrino-s)

Intel® Pentium-M™ 1.4 GHz
14.1" XGA TFT kijelzõ
256 MB DDR-RAM PC266
40 GB merevlemez
CD-RW és DVD-RW újraíró
56kbit modem+10/100 Mbit Ethernet
322.222,-FT+áfa

Hali!

Mi a véleményetek erről a notebookról?
Ezt néztem ki magamnak? Jó a minősége?b [url="http://"http://notebook.hu/clevo_mc.html"]http://notebook.hu/clevo_mc.html[/url]

Üdv:
Fritzee

u.i.: Olvasgattam a topikot, tudom, hogy irogattatok már a Clevokról, de konkrétan ezek a kérdések azt hiszem még nem lettek megválaszolva. Thx.

[ 2003. augusztus 02.: Fritzee szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nem tudom ki a gyártója az Asus M2-es Centrinos szériának, de az is majdnem ennyibe kerül, igen hasonló paraméterekkel.
Hehe.. ja hogy ebben dvd író van :) még jó, hogy tudok olvasni :D

[ 2003. augusztus 04.: Yoisten szerkesztette a hozzászólást ]

#425 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 08:45

idézet:
Ezt írta Sintér:

Szia zsozso!

Nincs valami fejlemény? :confused:

Üdv:
Sintér
[/quote]

Sajnos nem megy bele a 6000-es ODD tokjába a DVD-RW. Túl nagy.

#426 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 08:48

nekem compaq evo n1020v-m volt, csak eladtam, mert nem hasznaltam semmire. :D

igenyes megjelenes (mondjuk a magsabb arkategoriaba tartozok jobban neznek ki, tobb rajtuk a kromozott resz), stabil, jo az ar/ertek aranya, a feelingje pedig utanozhatatlan.

abban az arkategoriaban asus-t feelingben egyertelmuen veri, n1015v nem sokkal olcsobb sztem azt nem erdemes venni.

idézet:
Ezt írta UseR:
sziasztok!

nekem kéne ajánlani valamelyiket a 3 következő modell közül:
  • compaq Evo N1015V
  • compaq Evo N1020V
  • ASUS L3500DX

egyelőre többet én sem tudok :confused:, ha tudtok valamelyikről nagyobb hibát, szóljatok lécci...

én a P4 miatt a 1020-asra hajlok így első körben...
[/quote]
::. IBM ThinkPad R40 // M Cel 2Ghz - 256RAM - 30HDD - Radeon IGP330M - 14" TFT - TEAC CDRW/DVD .::

#427 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 09:02

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Nem tudom ki a gyártója az Asus M2-es Centrinos szériának,
]
[/quote]
Meglepő info : az ASUS.

#428 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 09:05

idézet:
Ezt írta ThEvil:
Hi!
Zsozso, lesz valami abból a Clevo M4x0E-ből ???
Mert mostmár kezd nagyon aktuálissá válni a dolog,
ha meg nincs és nem is lesz akkor keresek valmi mást!
[/quote]
Ne fenyegess!!! :) Válasz ment privátban.

#429 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 09:32

Úgy gondolom ez a topik épp a hitviták helye. Az eredményeként kialakuló diskurzus pedig csak jóra vezethet.
idézet:
Ezt írta Pella:

A "hasonszőrű társai" alatt sok mindent lehet érteni,
Ha a Radeon9000-es grafikájú 15' gépekre vonatkozik, akkor a 40% se a súlyra se a fogyasztásra nem igaz. Ha viszont a P4-es gépek 3.2 kg súlyához és fogyasztásához hasonlitjuk akkor már kifejezetten jó gép.
[/quote]
Először is, én egy 2.8kg-os desktop P4-et püfölök éppen.
idézet:
Ezt írta Pella:

Ha a Centrino-s, grafikára nem igazán alkalmas gépeket nézzük, és a kb 2,1kg átlagsúlyt nézzük (Asus,Dell,Sony,Clevo), akkor se pontos a 40%.
Csak az 1.9kg-es gépekhez képest, de ekkor pedig a 40%-al
többet fogyaszt nem igaz.
[/quote]
A desknote-ok sok szempontból inkább egy desktop PC-re hasonlítanak. Többek közt azért is, mert azok kiváltására vásárolják.
A Centrino nem arra találták ki, hogy erőművet hajtson. Tehát, aki a teljesítmény vonalra nyomul rá, annak a masinája paraméterekben igencsak egy desknote-ra fog hasonlítani. 2.7kg sokkal közelebb van a 3-hoz (3.2-höz, amihez akarod), mint az 1.9-hez.
A 40% pedig mindkét esetben áll. Valóban nincs olyan gép, mely egyszerre tudja a 40% előnyt, de pont erről beszéltem.
idézet:
Ezt írta Pella:

Ha tudsz küldhetnél konkrét számokat (BatteryMark) a többi
centrino-s gépekől, amiből a 40%-ot kiszámoltad.
( ClevoM360C, ASUS )
Nem gyári adatokat, hanem konkrét tesztprogrammal mértet. (BatteryMark)
Ha hozzáteszzük a többi adatot,
(ár,teljesitmény,súly,kijelző,grafika,akkumlátor idő).
akkor mindenki objektiven tud mérni ...
.
[/quote]
Amint időm engedi lemérem. Azért szolgálnák mért adatokkal is.
Clevo 400S 15" SXGA+ Sis650, BatteryMark 2:05
Clevo 400E 15" SXGA+ Radeon, BatteryMark 1:38

Ugyanazzal az aksival mértük. A két érték közötti eltérés kizárólag a graf okozhatja. Mindez az arány egy nagy fogyasztású Desktop 2.66-os proci mellett alakult ki. Képzeld el a fenti arányt, ha a proci alig fogyaszt.
A SiS-es modellnek 90W-os adaptere van, a Radeonosnak pedig 120-as, csakhogy érezd az arányokat.
A 360C-t nem mértem, de kis aksival saccra 4:20 körül bír.
Dupla aksival, ami a TM800-ban van 8,5 órára saccolok. Szerintem az ASUS hasonló értékeket mutat. A fogyasztás gyártótól függetlenül adott, a képletbe az aksi mérete játszik bele.

idézet:
Ezt írta Pella:

Ha csak 1-2 jellemzőjét hasonlitjuk össze akkor néhányan helytelen következtetéseket fognak levonni. pl azt, hogy
az AcerTm800 -t elcseszték, mert 40%-al nehezebb, ráadásul 40%-al többet fogyaszt és "nehéz állat".
- ezt te irtad ..
- pedig rengeteg teszt ajánlja ...
és megvan a maga helye a Clevo és az Asus mellett.
[/quote]
Mint mondtam, nekem magával a trenddel van bajom. Ez nem a gyártó és főképp nem a termék hibája. Nem lehet egy gép egyszerre kicsi, könnyű, takarékos és gyors mint az állat. Ha a nagy teljesítményre törekszünk, elvész az összes többi előny. Márpedig a Centrino pont ezekről az előnyökről szól.
És a teljesítmény maximalizmus pont ez rombolja le.

[ 2003. augusztus 04.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]

#430 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 09:52

[ 2003. augusztus 07.: immortal szerkesztette a hozzászólást ]
::. IBM ThinkPad R40 // M Cel 2Ghz - 256RAM - 30HDD - Radeon IGP330M - 14" TFT - TEAC CDRW/DVD .::

#431 Felhasználó inaktív   Pella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 11:57

idézet:
Ezt írta zsozso:
Úgy gondolom ez a topik épp a hitviták helye.
...
Az Nem lehet egy gép egyszerre kicsi, könnyű, takarékos és gyors mint az állat. Ha a nagy teljesítményre törekszünk, elvész az összes többi előny. Márpedig a Centrino pont ezekről az előnyökről szól.
És a teljesítmény maximalizmus pont ez rombolja le.

[/quote]

Szia Zsozso,

Csak néhány gondolat,
Az intel elméletileg tényleg erre szánta, de a
kereslet egy kicsit változtatott rajta.
Én most nagy csoportotra tudnám osztani a centrino-s gépeket.
-könnyüek, (12'-14' / Asus AN?, ASUS 2N , Clevo360c, .. )
-középmezőny / Asus 3N?, Sony Vaio PCG-Z1A1,....
-izmosabbak (15' - + 3D / Dell D600, Dell D800, Acer Tm800,.... )
( lehetnek más besorálások is .. pl Ár alapján ... ,
Ez egy erössen szubjektiv vélemény ... , ha van korrektebb felosztás, akkor nem tiltakozok ellene.

=====================================
Egyébként a centrinos Dell gépek specifikációja a következők:

Dell D600
ATI MOBILITY RADEON 9000 4X AGP
with 32MB DDR video memory
14.1" XGA and SXGA+ active matrix (TFT) displays
Starting at 2.12kg's and 30.8mm thin
Starting at 3.18kg's and 39mm thin
=========================

Zsozso, neked talán kompromiszumokkal a Dell D600-asa lenne az ideális gép. (2.12Kg + Radeon9000) , habár a
fogyasztását nem ismerem.

Ha idöd engedi, akkor ird már meg a 360C pontos
aksiméretét, meg ha majd lesz BatteryMark-ja, akkor azt is.

Köszi a mért adatot, igy már világos a 40%-ék, amit rátesz a Radeon. ( 2:05 - 1:38) - Melyik Radon szerepelt a tesztben ( 7500,9000), és mennyi RAM volt benne (32/64)?

Engem még a 14' - 15' kijelző közötti különbség is érdekelne fogyasztásban ( BatteryMark.) Van ilyen irányú
tapasztalatod is?

#432 Felhasználó inaktív   Sintér 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 13:06

idézet:
Ezt írta zsozso:

Sajnos nem megy bele a 6000-es ODD tokjába a DVD-RW. Túl nagy.
[/quote]

:(
Azért kösz hogy utánanéztél.
"Ha kaparászást hallasz, segíts vagy fuss el." - sírfelirat.

#433 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 15:34

Szolgálati közlemény.
Megjelent az L5800C. Ára 4 kiló körül van. Elmebeteg drága.

#434 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 15:56

idézet:
Ezt írta Pella:

Egyébként a centrinos Dell gépek specifikációja a következők:

Dell D600
ATI MOBILITY RADEON 9000 4X AGP
with 32MB DDR video memory
14.1" XGA and SXGA+ active matrix (TFT) displays
Starting at 2.12kg's and 30.8mm thin
Starting at 3.18kg's and 39mm thin
=========================

Zsozso, neked talán kompromiszumokkal a Dell D600-asa lenne az ideális gép. (2.12Kg + Radeon9000) , habár a
fogyasztását nem ismerem.
[/quote]
Az európai árképzés nem igazán kompromisszumképes.
Ennyi pénzt a Compal noteszért nem adok. Ha már maximalismus, legyen Toshiba Portégé. Ha sznobság, akkor meg SZONI. :)
idézet:
Ezt írta Pella:

Ha idöd engedi, akkor ird már meg a 360C pontos
aksiméretét, meg ha majd lesz BatteryMark-ja, akkor azt is.
[/quote]
Az alapaksi 48Wh, a dupla 96Wh. Ez egy -még- szokatlag mértékegység, de sokkal beszédesebb, mint a MAh. Ugyanis az egészet még fel kell szorozni az aksi feszültségadatával, melyet a sorbakötött cellák száma (6-8-9-12) határoz meg. A kicsi 6 cellás, a nagy 8. Összehasonlítva átlagos desktop gép 8 cellás aksit tartalmaz. Például egy 6000mAh-ás 11.1V-os aksi 66Wh-ás, egy 4400mAh-ás 14.8V-os pedig dettó. Ezek egyformát tudnak a látszat ellenére. Ha valami hülyeséget írtam volna, egy villányász homályosítson már fel. Ciki volna hülyén meghalni :)

idézet:
Ezt írta Pella:

Melyik Radon szerepelt a tesztben ( 7500,9000), és mennyi RAM volt benne (32/64)?
?
[/quote]
9000/64MB. Valamit olvastam, hogy a 9600 2D-ben takarékosabb. Hamarosan kiderül.
idézet:
Ezt írta Pella:

Engem még a 14' - 15' kijelző közötti különbség is érdekelne fogyasztásban ( BatteryMark.) Van ilyen irányú
tapasztalatod is?
[/quote]
Szerencsére nincs annyi szabad időm, hogy mindent kimérjek, ami engem -is- érdekel. Egzakt szám egyébként sem létezik. Ugye az LCD fogyasztásának nagy része a fénykibocsátásból származik. Ez elvileg a kijelző méretével négyzetes arányban nő. Hogy ez valójában mekkora érték, azon is múlik, hogy mekkora fényerőn használod. Mert ugye ez is szabályozható...

#435 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 18:28

Kedves Szagertok!

Tudnatok nekem mondani a kovetkezo gepekrol velemenyt? Foleg ar ertek arany erdekelne. Nekem a 2.-ik szamu a legszimpibb perpill mivel van benne 802.11b is. (ami jooo)
Az arak kanadai dollarban ertendok. Vasarlas eseten meg 15% adot kell rajuk fizetni. MIndegyikre jar 1 eves nemzetkozi TOshiba garancia.

Bovebben is kifejtik [url="http://"http://www.pcused.com/specials.html"]hogy mit tudnak ezek a masinak, itt[/url]. A CPU az elso 2-nel Celeron, az nagyon gaz egy mobil gepben?

1. Toshiba Satellite A10-REH Cel-2.0 GHz/ 256MB/ 30GB HD/ 8xDVD/ 10xCDRW/ 56k Mdm/ 100T/ USB 2.0/ 15" XGA TFT/ Windows XP Home 1599

2. Toshiba Satellite A10-C8M Cel-2.2 GHz/ 512MB/ 40GB HD/ 8xDVD/ 10xCDRW/56k Mdm/100T/ USB 2.0/ 802.11b/15" XGA TFT/WinXP Home 1799

3. Toshiba Satellite A20-RKQ P4-2.66 GHz/ 512MB/ 40GB HD/ 8xDVD/ 24xCDRW/ 56k Mdm/ 100T/ USB 2.0/ SD Card Reader/ 802.11b Wireless/ 15" XGA TFT Display/ Windows XP Home -- IN STOCK! $50 PRICE DROP! 2249

Koszi minden jotanacsot!
thundermix

#436 Felhasználó inaktív   Tatti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 05. 11:43

No én is előkerültem (nem nagyon volt netem, de a héten jön a cselló otthonra és akkor minden este itt fogok lógni megint :) )
Szóval vettünk a főnökömmel egy céges gépet. Fő szempont az ár volt no meg hogy valami márkája is legyen a dolognak.
Ebből született egy IBM R40e 314000HUF by Metró áruház Nyíregyháza city.
Amit tud:
1,8G Mobile P4 (ez azér kellemes)
256 M RAM (az sem rossz)
20G vinyó (ami a valóságban csak 17 :confused: )
DVD Rom
Meglepő módon nincs benne: floppy, infra port, USB 2.0 vaqy firewire (csak 2x USB 1 van benne)
nincs TV out sem rajta.
Pofára nem rossz, mérete és súlya kellemes, 2,5 órát bír akksiról. Touchpad helyett pöcökegér van rajt. Stabilan fut, hiányosságai ellenére gyorsan megszerettem. Meg azért egy ájbíem nem dzserikom........
Ez az aláírásom.

#437 Felhasználó inaktív   geho 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 08. 05. 12:49

Tisztelt szakértő urak!

Kb. 2 hete sikerült szert tennem egy Clevo D400E-re P4-es procival de úgy melegszik, hogy MÉG...A venti bekapcsol időről időre de a billentyűzet kellemetlenül felmelegszik nem is beszélve a tapi-padról, ami már szinte égeti az ember ujjait. Különösen gámázás vagy DVD nézés közben jelentkezik a probléma, de akkor nagyon, ha csak neccezek akkor kevésbé...A kérdésem az lenne, hogy ez a jelenség normálisnak számit a desktop procis notebook-oknál vagy csak nekem sikerül belenyúlni egy selejtes masinába?

#438 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 05. 13:20

idézet:
Ezt írta geho:
Tisztelt szakértő urak!

Kb. 2 hete sikerült szert tennem egy Clevo D400E-re P4-es procival de úgy melegszik, hogy MÉG...A venti bekapcsol időről időre de a billentyűzet kellemetlenül felmelegszik nem is beszélve a tapi-padról, ami már szinte égeti az ember ujjait. Különösen gámázás vagy DVD nézés közben jelentkezik a probléma, de akkor nagyon, ha csak neccezek akkor kevésbé...A kérdésem az lenne, hogy ez a jelenség normálisnak számit a desktop procis notebook-oknál vagy csak nekem sikerül belenyúlni egy selejtes masinába?
[/quote]
Az USA-ban egy helyi állampolgár azért pereli a Toshiba-t, mert állítása szerint a készülék megégette a khm.. péniszét :)

Mint érintett, lemértem: 400E P4 2.53, Touchpad 32 fok, Billentyűzet 39, adapter 45, a kezem 37, a levegő 32 árnyékban. Ha ennél magasabb számokat mérsz, akkor érdemes átnéznetni. Fontos dolog, hogy a készülék tudjon alulról levegőzni, tehát puha felületre rakni (ágy, szőnyeg stb.) csak átmeneti jelleggel és végső esetben.

#439 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 05. 13:33

idézet:
Ezt írta Tatti:
20G vinyó (ami a valóságban csak 17 :confused: )

[/quote]
Az IBM noteszeken van egy rejtett recovery partició, mely segítségével a gyári telepítési állapot bármikor visszaállítható. Másrászt a vinyógyártók a gigabájt alatt 1 milliárd bájtot értenek; az oprendszer viszont az 1024 köbét, mely 1.073.741.824. Tehát az eltérés közel 7 és fél százalék.
idézet:
Ezt írta Tatti:

Meglepő módon nincs benne: floppy, infra port, USB 2.0 vaqy firewire (csak 2x USB 1 van benne)
nincs TV out sem rajta.
[/quote]
Ebben nincs semmi meglepő. Ez az IBM retail gépe. Olyan ügyfeleknek szánják, aki bemegy az első ritélbe (pl. metro), leemeli a polcról és csak otthon ébred rá, hogy nem egészen olyan lovat akart. Majd visszamegy és vesz hozzá floppyt és az egyéb hiányokat jó pénzért. Pár éve a METRO árult 9900Ft-ért olyan HP Deskjetet, melyhez nem járt tintapatron.

#440 Felhasználó inaktív   boszi26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 05. 20:15

vettünk egy notebookot. Egy kezdeti véletlen után végül rendeződött a helyzet Egy csere és a fennmaradó pénzből RAMbővítés.
Itt jön a kérdés: 512MB/333MHz volt az eredeti, mint kiderült, nem márkás RAM. Vegyünk hozzá még 512-t. Lehet, menjünk be, megoldják azonnal.
Ott kiderül, nncs, csak 266MHz-es. A 333MHz-est együtt küldték, ki tudja hogyan, a 266-osokkal, ugyanolyan árban, de ilyen már nem lesz, tudnak rendelni Kingstont 333-asban, de az meg jó drága.
Ajánlatuk: vegyük ki az 512/333-ast és rakjunk bele 2 x 512/266-ost.
Mivel meglepetésként ért, hogy a RAMunk ennyire noname volt, hogy nincs belőle utánpótlás sem, másrészt a 333MHz-et sem tartom csúcsnak, kértem, hagyják benne az 512/333-ast és rakjanak hozzá egy 512/266-ost, mert ezt a most ráfizetendő összeg négyszeresébe kerülő Kingston dolgot még emészteni kell, de ha sor kerül rá, akkor legalább csak az egyiket kell cserélni.
Nem fog menni a gép, mert mi van, ha a 333MHz-et veszi alapnak? nem ismeri fel a 266-ot.
Nem vagyok számítástechnikus, de eddig símán tudtam keverni a RAM-okat az asztali gépben, mindig a legalacsonyabb MHz-re álltak be.
Notebooknál miért lenne ez máshogy?Vagy mennek együtt, az alacsonyabb frekvencián, vagy nem.Ugye?

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.