HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#441 Felhasználó inaktív   KáZé 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 06. 00:00

Valakinek sikerult tv kimenet segitsegevel szines kepet varazsolni a tvre....mert nekem csak fekete-feheret...
Egy compal CQ12esem van.....HELP

#442 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 06. 12:31

idézet:
Ezt írta boszi26:
vettünk egy notebookot. Egy kezdeti véletlen után végül rendeződött a helyzet Egy csere és a fennmaradó pénzből RAMbővítés.
Itt jön a kérdés: 512MB/333MHz volt az eredeti, mint kiderült, nem márkás RAM. Vegyünk hozzá még 512-t. Lehet, menjünk be, megoldják azonnal.
Ott kiderül, nncs, csak 266MHz-es. A 333MHz-est együtt küldték, ki tudja hogyan, a 266-osokkal, ugyanolyan árban, de ilyen már nem lesz, tudnak rendelni Kingstont 333-asban, de az meg jó drága.
Ajánlatuk: vegyük ki az 512/333-ast és rakjunk bele 2 x 512/266-ost.
Mivel meglepetésként ért, hogy a RAMunk ennyire noname volt, hogy nincs belőle utánpótlás sem, másrészt a 333MHz-et sem tartom csúcsnak, kértem, hagyják benne az 512/333-ast és rakjanak hozzá egy 512/266-ost, mert ezt a most ráfizetendő összeg négyszeresébe kerülő Kingston dolgot még emészteni kell, de ha sor kerül rá, akkor legalább csak az egyiket kell cserélni.
Nem fog menni a gép, mert mi van, ha a 333MHz-et veszi alapnak? nem ismeri fel a 266-ot.
Nem vagyok számítástechnikus, de eddig símán tudtam keverni a RAM-okat az asztali gépben, mindig a legalacsonyabb MHz-re álltak be.
Notebooknál miért lenne ez máshogy?Vagy mennek együtt, az alacsonyabb frekvencián, vagy nem.Ugye?
[/quote]
Nem szerencsés dolog keverni a memória modulokat. Analóg példával élve az sem szerencsés, ha különböző gumik vannak egy autón. Gurulni gurul, de cikis időben azért nem vállalnád fel, ugye?
A memória modulokkal ugyanez a helyzet. A készülék megbízhatóságát teszed kérdésessé, ha kevered.

A dolog többi részét magánban küldöm.

#443 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 06. 12:33

idézet:
Ezt írta KáZé:
Valakinek sikerult tv kimenet segitsegevel szines kepet varazsolni a tvre....mert nekem csak fekete-feheret...
Egy compal CQ12esem van.....HELP
[/quote]

Minden bizonnyal NTSC-re van állítva.
Ha tudod, állítsd át PAL-ra a BIOS-ban.
Ha nem tudod, használd NTSC-s szabványt ismerő TV-n.
Ha sem megy keresd fel a forgalmazót, és szereztess be vele egy olyan BIOS-t, ami PAL TV-s

#444 Felhasználó inaktív   boszi26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 06. 19:22

idézet:
Ezt írta zsozso:

Nem szerencsés dolog keverni a memória modulokat. Analóg példával élve az sem szerencsés, ha különböző gumik vannak egy autón. Gurulni gurul, de cikis időben azért nem vállalnád fel, ugye?
A memória modulokkal ugyanez a helyzet. A készülék megbízhatóságát teszed kérdésessé, ha kevered.

A dolog többi részét magánban küldöm.
[/quote]

VILÁGOS.
Tisztában vagyok vele, mert a családban a mérnökök kioktattak, hogy két teljesen egyforma RAM a tökéletes, mert így könnyen lefagyhat a gép.
De: eleve is úgy vettük az 1x512/333-as RAMmal, hogy majd lehet bővíteni később 1024-re. Erről volt szó.
De ha nincs belőle, mert amit beleraktak, az véletlen volt, akkor hogyan lehetett volna bővíteni később?
A Kingston 512/333 párosítva egy noname 512/333-assal, szintén nem jó megoldás.
(Várnánk a két egyforma 512/333-asra, ha jönne!)

#445 Felhasználó inaktív   Tatti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 08:48

idézet:
Ezt írta zsozso:

Ebben nincs semmi meglepő. Ez az IBM retail gépe. Olyan ügyfeleknek szánják, aki bemegy az első ritélbe (pl. metro), leemeli a polcról és csak otthon ébred rá, hogy nem egészen olyan lovat akart. Majd visszamegy és vesz hozzá floppyt és az egyéb hiányokat jó pénzért. Pár éve a METRO árult 9900Ft-ért olyan HP Deskjetet, melyhez nem járt tintapatron.
[/quote]

Mondjuk a recovery partícióra én is gondoltam csak nem voltam benne biztos.
A másik dolog meg az, hogy a főnökömmel megegyeztünk egy anyagi keretben (300E bruttó pluszminusz 20-30 ezer). Ezért a pénzért lehet kapni egy jól felszerelt nóname gépet vagy egy ilyen márkés retail gépet. Még mindig ez volt a jobbik megoldás mert valahogy jobban bízok egy neves gyártó alaptermékében. Legjobb példa a fentebb említett melegedés, nos az ájbíem nem nagyon melegszik és ha melegszik is egy kicsit azt nem a billentyűzeten vagy a nemlétező taccspad (pöcökegeres a gépezet) helyén érzem hanem a gép alján. Floppy nem hiányzik , USB 2 és firewire sem létkérdés, TV out nélkül is elvagyok a többi szempontból (proci, memória, teljesítmény, kinézet, súly satöbbi) viszont nagyon zsír a gép. Ha valaki megbízható gépet akar annak csak ajánlani tudom.
Ez az aláírásom.

#446 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 11:14

idézet:
Ezt írta Tatti:

Mondjuk a recovery partícióra én is gondoltam csak nem voltam benne biztos.
A másik dolog meg az, hogy a főnökömmel megegyeztünk egy anyagi keretben (300E bruttó pluszminusz 20-30 ezer). Ezért a pénzért lehet kapni egy jól felszerelt nóname gépet vagy egy ilyen márkés retail gépet. Még mindig ez volt a jobbik megoldás mert valahogy jobban bízok egy neves gyártó alaptermékében. Legjobb példa a fentebb említett melegedés, nos az ájbíem nem nagyon melegszik és ha melegszik is egy kicsit azt nem a billentyűzeten vagy a nemlétező taccspad (pöcökegeres a gépezet) helyén érzem hanem a gép alján. Floppy nem hiányzik , USB 2 és firewire sem létkérdés, TV out nélkül is elvagyok a többi szempontból (proci, memória, teljesítmény, kinézet, súly satöbbi) viszont nagyon zsír a gép. Ha valaki megbízható gépet akar annak csak ajánlani tudom.
[/quote]

A készülék azért nem melegszik, mert mobil CPU van benne. Ezért ez egy helyes választás volt.
A Thinkpad G sorozata egyébként ugyanúgy melegszik, mint bármely "noname" notebook, mert nem a gép, hanem a processzor melegszik! Egyébiránt hozzá kell tenni, hogy ebben a melegben minden készülék melegszik, mert a beáramló levegő is meleg, tehát a benti dolgok sem tudnak szellőzni. Érdekes dolog, hogy a pl. az említett touchpad-et nem a proci, hanem a vinyó melegíti. Ez pedig minden noteszben márkás, mert más nincs.

#447 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 14:53

idézet:
Ezt írta zsozso:

A készülék azért nem melegszik, mert mobil CPU van benne. Ezért ez egy helyes választás volt.
A Thinkpad G sorozata egyébként ugyanúgy melegszik, mint bármely "noname" notebook, mert nem a gép, hanem a processzor melegszik! Egyébiránt hozzá kell tenni, hogy ebben a melegben minden készülék melegszik, mert a beáramló levegő is meleg, tehát a benti dolgok sem tudnak szellőzni. Érdekes dolog, hogy a pl. az említett touchpad-et nem a proci, hanem a vinyó melegíti. Ez pedig minden noteszben márkás, mert más nincs.
[/quote]

Ezek szerint a mobil Celeron sem rossz valasztas akkor?
thundermix

#448 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 21:21

idézet:
Ezt írta thundermix:

Ezek szerint a mobil Celeron sem rossz valasztas akkor?
[/quote]
Hát,nem egy rakéta, de nem rossz. Igazából gyorsan, mint a desktop celeron, de többet fogyaszt -vmivel -, mint a mobil P4.

[ 2003. augusztus 08.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]

#449 Felhasználó inaktív   ThEvil 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 08. 18:17

Bugzik a Fórum!!!

[ 2003. augusztus 08.: ThEvil szerkesztette a hozzászólást ]
Life is short play more!

Join the HWSW UD-Team

#450 Felhasználó inaktív   ThEvil 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 08. 18:19

Zsozso:
Nem tudom megkaptad-e az előző privimet, de ez a konfig érdekel:
M4x0E P4-M 2.2GHz, 15" SXGA+, Radeon 9000 64MB VRAM, 256MB DDR, 60GB HDD 5400RPM, DVD+CDRW
Life is short play more!

Join the HWSW UD-Team

#451 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 09. 04:28

Azt nem ertem, hogy a Toshiba miert epit [url="http://"http://www.toshiba.ca/web/product.grp?lg=en§ion=1&group=1&product=1912"]asztali procis[/url] gepet. 120W-os AC adapter van es majdnem 4 kilo. Viszont 2.66GHz baromi csabito...
thundermix

#452 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 09. 04:33

idézet:
Ezt írta thundermix:
Azt nem ertem, hogy a Toshiba miert epit [url="http://"http://www.toshiba.ca/web/product.grp?lg=en§ion=1&group=1&product=1912"]asztali procis[/url] gepet. 120W-os AC adapter van es majdnem 4 kilo. Viszont 2.66GHz baromi csabito...[/quote]

Meg meg az infraport, az SD kartya olvaso, a 3 USB port, stb.
thundermix

#453 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 09. 10:35

nekem mondjuk szuksegem volt a mob. processzoros laptopra amikor vettem compaqomat, de van 1 rakas ismerosom, akik fogepnek tartjak a notbukjukat, es csak koltozeskor viszik magukkal, szoval nem igen hurcibasszak. nekik sztem pont jo az asztali procis eromu, toshiba ezen fogyasztoi csoportnak is dobott ossze 1 gepet.
::. IBM ThinkPad R40 // M Cel 2Ghz - 256RAM - 30HDD - Radeon IGP330M - 14" TFT - TEAC CDRW/DVD .::

#454 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 10. 01:36

Na megvan a Satellite A10 035WM. Nagyon rendben van a cucc, amulok bamulok... Mar regen notebookoznom kellett volna :))

[ 2003. augusztus 10.: thundermix szerkesztette a hozzászólást ]
thundermix

#455 Felhasználó inaktív   pentino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 10. 20:35

Valaki kérdezte a múltkor, hogy milyenek a Gericom gépek. A saját tapasztalatomat szívesen közreadom.
A gépem egy Gericom Webboy 2 éves.
1Ghz Pentium asztali proci, Toshiba DVD-rom, Toshiba 20Gb merevlemez, NEC floppy, Li-ion aksi 14,1" kijelző, 256Mb RAM, SIS630 Chipszet, stb.
A géppel különösebb gond nem volt, pedig átlag napi 8-10órát üzemel. Főleg asztali gépként van használva. A ventilátor kicsit zajos, de ezt ráfogom az asztali procira. Az akkumulátor ca. 2-2,5 órát bír ki
Egyetlen hibája az, hogy időnként a kijelző elkezd villogni, majd eltünik a kép. Ilyenkor néhány millimétert meg kell mozgatni a kijelzőt előre vagy hátra és utánna megint Ok. (ezért kikapcsoláskor nem szoktam lehajtani a kijelzőt és így nincs vele probléma) Valószínűleg valami kontakthiba van. Kérdésem tapasztalt más is már hasonlót laptopnál?
Ezt leszámítva nincs gond vele. Annak idején nagyon húzós volt az ára, de akkor még a piacon kapható többi gépnek az ára sem 300.000Ft környékén volt.
CD-írót hiányoltam, de ez akkor még nem volt elterjedt laptopban. Azóta egy SCSI PCMCIA kártyával, és külső iróval megoldottam "fillérekből".
Összeségében elégedett vagyok vele. Eddig nem bántam meg, hogy ezt választottam, igaz akkor nem voltam annyira képben a laptopokkal mint most (nem olvastam ezt a fórumot. :D )

#456 Felhasználó inaktív   godot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 11:01

Gericom Webboy tipikus hibája a háttérvilágítás villogása.
A csatlakozó kontakthibás az lcd panel alatt levő háttérvilágítás konverteren.

üdv
Godot

#457 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 14:00

idézet:
Ezt írta godot:

üdv
Godot
[/quote]

Érdekes, ez a hiba nálunk több HP Omnibook XE2 ill XE3 tipuson is jelentkezett.... Lehet, hogy a geri gyártja a HP-nek a kijelzőt???

:D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#458 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 14:12

idézet:
Ezt írta godot:

üdv
Godot
[/quote]
Igen, ez egy Uniwill típushiba. Ugyanígy megvan a Webgine-en és a Webshox-on is.

#459 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 14:19

idézet:
Ezt írta thundermix:
Azt nem ertem, hogy a Toshiba miert epit [url="http://"http://www.toshiba.ca/web/product.grp?lg=en§ion=1&group=1&product=1912"]asztali procis[/url] gepet. 120W-os AC adapter van es majdnem 4 kilo. Viszont 2.66GHz baromi csabito...[/quote]

Mert ez veszik. Compal gyártmányú. Hasonlóan a IBM Thinkpad G40-es és a Compaq Nx9000-es. Ez a három típus belül gyakorlatilag megegyezik.
Ezek a készülékek azoknak a vásárlóknak készülnek, akik a márkanév bűvöletében bármilyen szart hajlandók megvenni. (bocs, kiszaladt) A készülékek ára ütősen olcsó és szándékosan (!!!) nagy, hogy azért ne vegye meg mindenki, különben nem fogynának a jobb - és drágább - modellek.
Egyébiránt én sem értem, miért kell ezeket a gépeket eröltetni, mindenesetre tény, hogy a Satellite 1900-as szériával pont a Toshiba kezdte el a "válaszfaltégla" dizájnt forgalmazni, még tavaly.

#460 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 14:27

idézet:
Ezt írta ThEvil:
Zsozso:
Nem tudom megkaptad-e az előző privimet, de ez a konfig érdekel:
M4x0E P4-M 2.2GHz, 15" SXGA+, Radeon 9000 64MB VRAM, 256MB DDR, 60GB HDD 5400RPM, DVD+CDRW
[/quote]

elküldtem privátban a választ. Az árakból vonj le egy 10-est, mert nem tudok számolni.

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.