idézet:
Ezt írta zsozso:
Mert ez veszik. Compal gyártmányú. Hasonlóan a IBM Thinkpad G40-es és a Compaq Nx9000-es. Ez a három típus belül gyakorlatilag megegyezik.
Ezek a készülékek azoknak a vásárlóknak készülnek, akik a márkanév bűvöletében bármilyen szart hajlandók megvenni. (bocs, kiszaladt) A készülékek ára ütősen olcsó és szándékosan (!!!) nagy, hogy azért ne vegye meg mindenki, különben nem fogynának a jobb - és drágább - modellek.
Egyébiránt én sem értem, miért kell ezeket a gépeket eröltetni, mindenesetre tény, hogy a Satellite 1900-as szériával pont a Toshiba kezdte el a "válaszfaltégla" dizájnt forgalmazni, még tavaly.[/quote]
Ahm, nehany hozzaszolassal korabban kertem velemenyeket, hogy megeri e ez a Toshiba tipus, akkor merre jartal kedves zsozso?
Mostmar en is tudom hogy teglat vettem ...(A10 035WM)
Ezek szerint a Tecra A1 jobb valasztas lett volna.
Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2003. 08. 12. 01:37
Elküldve: 2003. 08. 12. 09:25
idézet:
Ezt írta thundermix:
Ezek szerint a Tecra A1 jobb valasztas lett volna.[/quote]
Bocs, igazad van. Mondhattam volna véleményt, csak most már én is unom ezt az "Isten magyar hangja" szerepet. Ha én nem mondok véleményt, akkor senki. Márpedig az én véleményem csak egy álláspont. Jó volna, ha más is merné mellettem hallatni a hangját a topikban. Itt volna például olee barátunk, aki az IBM-ekre esküszik. Nekem speciel hiányzik a véleménye, márcsak az egyensúly miatt is.
Hát igen, lehet, hogy a Tecra jobb választás lett volna. Szerintem most már azt is érted, miért kerül 2x annyiba.
Tapasztalataim szerint az ügyfelek első notebookja a MHz/$ arány győztese, a második gépnél viszont már csak a méret és a súly számít.
Ettől eltekintve nem jártál rosszul. A készülék méretével a vásárlás pillanatában tisztában voltál, és elfogadtad.
Ez a topik - az I. fejezettel együtt - a következőről szól:
Nem az a kérdés, hogy X márkájú készülék milyen!! Mindenki ezt kérdezi és ez egy rossz kérdés. Az a jó kérdés, hogy az adott sorozat milyen. Igy például állítható, hogy a Toshiba Portégé és a Tecra, a drágább SONY-k és IBM-ek hihetetlenül jó gépek. Az alatta levő kategória márkától függetlenül egy átlagos tajvani szint. Miért is? Azért, mert tajvani szerződéses gyártók nagy tömegben készült termékeit vásárolják fel. Ezek a gyártók akkora mennyiséget állítanak elő, hogy megbízhatóságot tekintve egyszerűen nem lehet probléma. Viszont Compal, Quanta, Clevo, stb gyártóknak nincs Tecra minőségű cuccok. Nem mintha nem tudnák legyártani a minőséget. Egyszerűen nem volna rá vásárló. Ez olyan, mintha a Suzuki luxuskategóriás autót gyártana.
Elküldve: 2003. 08. 12. 20:03
idézet:
Ezt írta zsozso:
Bocs, igazad van. Mondhattam volna véleményt, csak most már én is unom ezt az "Isten magyar hangja" szerepet. Ha én nem mondok véleményt, akkor senki. Márpedig az én véleményem csak egy álláspont. Jó volna, ha más is merné mellettem hallatni a hangját a topikban. Itt volna például olee barátunk, aki az IBM-ekre esküszik. Nekem speciel hiányzik a véleménye, márcsak az egyensúly miatt is.
Hát igen, lehet, hogy a Tecra jobb választás lett volna. Szerintem most már azt is érted, miért kerül 2x annyiba.
Tapasztalataim szerint az ügyfelek első notebookja a MHz/$ arány győztese, a második gépnél viszont már csak a méret és a súly számít.
Ettől eltekintve nem jártál rosszul. A készülék méretével a vásárlás pillanatában tisztában voltál, és elfogadtad.
Nem az a kérdés, hogy X márkájú készülék milyen!! Mindenki ezt kérdezi és ez egy rossz kérdés. Az a jó kérdés, hogy az adott sorozat milyen. Igy például állítható, hogy a Toshiba Portégé és a Tecra, a drágább SONY-k és IBM-ek hihetetlenül jó gépek. Az alatta levő kategória márkától függetlenül egy átlagos tajvani szint. Miért is? Azért, mert tajvani szerződéses gyártók nagy tömegben készült termékeit vásárolják fel. Ezek a gyártók akkora mennyiséget állítanak elő, hogy megbízhatóságot tekintve egyszerűen nem lehet probléma. Viszont Compal, Quanta, Clevo, stb gyártóknak nincs Tecra minőségű cuccok. Nem mintha nem tudnák legyártani a minőséget. Egyszerűen nem volna rá vásárló. Ez olyan, mintha a Suzuki luxuskategóriás autót gyártana.[/quote]
Igazad van, nem hagyatkozhatok csak a te velemenyedre, csak felbosszantottam magam
A Tecra A1 amire hivatkoztam egy arban volt azzal a geppel, amit megvettem vegul is. Korulbelul a suly is azonos, max 5-6 dekaval konnyebb a Tecra, es 3 ev nemzetkozi garanciat is adnak hozza. Viszont kevesebb a memoria, es HDD benne. En azert szeretek sok mindent a gepemen tarolni, es inkabb asztali gep kivaltasara torekedtem, ezert a +10 GB, es +256MB mellett dontottem.
Remelem nem rosszul.
Udv.
Elküldve: 2003. 08. 12. 21:22

zsozso!
szerintem, Te vagy itt sokunk közül az, akinek kezei alatt sok notebook átfutott és ezzel is foglalkozol, rálátsz, ismered őket
én kezem alatt is volt pár, de véleményt nem mernék mondani, mert huzamosabb ideig csak a sajátjaimat használtam (IBM R30, Dell C400, ill. a céges FujitsuSiemensek C meg S)
Elküldve: 2003. 08. 13. 10:56
1. CHS-nek a Compaq Evo N1020v, HPQ 470050-071 Intel Pentium 4 (2,4 GHz)256MB RAM 40GB HDD Combo DVD CDRW 15,1"XGA TFT 374 270,- Ft-ért... Ez lenne az első kiválasztott... Kiváncsi vagyok van e vkinek ilyen gépe, és hogy az Ati IGP340 mit teljesít...
2. Portocomnak a MultiFlash 14,1" gépe, Intel Pentium 4 - 1.6 Ghz 256MB RAM, 20GB Toshiba HDD, 8X DVD ROM 14,1" TFT XGA 332 400,- Ft, ebben a gépben Geforce 4 GO van... emiatt nyerte meg a tetszésemet... Tapasztalatokat várok, hogy használható e DX7es játékokra a teljesítménye...
3. Albacomptól a ALbacomp activa Mobil Sulinet 011 Intel Pentium IV Celeron - 2 Ghz 256MB RAM Fujitsu 30GB HDD, 4200rpm 2MB UATA100 2.5" Teac DVD-R/CD-RW combo drive (24x24x10x8), 14"1 XGA TFT 270 000,- Ft... Ez a gép az ára miatt tetszik...
Na szóval ezek közül nem tudjam melyiket vegyem... Esetleg ha Ti is kerestetek már a sulinetben notebookot, vagy tudnátok ajánlani olyan 380,000Ftig jobbat, akkor várom a véleményeteket... De elsősorban ezekre a gépekre lennék kíváncsi... Előre is köszönöm! Kornél
[ 2003. augusztus 13.: FKornel szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 13. 12:20
idézet:
Ezt írta FKornel:
Sziasztok! Épp most készülök notebookot venni... Lehet hogy lehurrogtok érte, de sulinet expresszen belül szeretném bérelni 3 évre... Leírnám azokat amik közül szeretnék választani... Igazából elsősorban nem is a teljesítmény, hanem az ár/érték arány érdekel.
1. CHS-nek a Compaq Evo N1020v, HPQ 470050-071 Intel Pentium 4 (2,4 GHz)256MB RAM 40GB HDD Combo DVD CDRW 15,1"XGA TFT 374 270,- Ft-ért... Ez lenne az első kiválasztott... Kiváncsi vagyok van e vkinek ilyen gépe, és hogy az Ati IGP340 mit teljesít...
2. Portocomnak a MultiFlash 14,1" gépe, Intel Pentium 4 - 1.6 Ghz 256MB RAM, 20GB Toshiba HDD, 8X DVD ROM 14,1" TFT XGA 332 400,- Ft, ebben a gépben Geforce 4 GO van... emiatt nyerte meg a tetszésemet... Tapasztalatokat várok, hogy használható e DX7es játékokra a teljesítménye...
3. Albacomptól a ALbacomp activa Mobil Sulinet 011 Intel Pentium IV Celeron - 2 Ghz 256MB RAM Fujitsu 30GB HDD, 4200rpm 2MB UATA100 2.5" Teac DVD-R/CD-RW combo drive (24x24x10x8), 14"1 XGA TFT 270 000,- Ft... Ez a gép az ára miatt tetszik...
Na szóval ezek közül nem tudjam melyiket vegyem... Esetleg ha Ti is kerestetek már a sulinetben notebookot, vagy tudnátok ajánlani olyan 380,000Ftig jobbat, akkor várom a véleményeteket... De elsősorban ezekre a gépekre lennék kíváncsi... Előre is köszönöm! Kornél
[ 2003. augusztus 13.: FKornel szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A Radeon IGP semmit nem tud, egy ATi márkájú integrált valami, ebben a tekintetben a Gef. 4 jobb.
Egyébként bármelyik gépet nyugodtan megveheted, a minőség kb. egál.
A multiflash árát elnézted: 388.800. Megnézted, az egy Mitac gép. Mi már nem forgalmazunk Mitac-ot. Akkor még nagyon sok baj volt vele. Most nem tudom mi a helyzet, ezért nem húznám le feleslegesen...
[ 2003. augusztus 13.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 13. 20:43
idézet:
Ezt írta zsozso:
A Radeon IGP semmit nem tud, egy ATi márkájú integrált valami, ebben a tekintetben a Gef. 4 jobb.
Egyébként bármelyik gépet nyugodtan megveheted, a minőség kb. egál.
A multiflash árát elnézted: 388.800. Megnézted, az egy Mitac gép. Mi már nem forgalmazunk Mitac-ot. Akkor még nagyon sok baj volt vele. Most nem tudom mi a helyzet, ezért nem húznám le feleslegesen...
[ 2003. augusztus 13.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ][/quote] [url="http://"http://193.225.13.155/index.php?p=konfiglista&id=133"]http://193.225.13.15...figlista&id=133[/url]
Én itt láttam a Multiflash árát és annyi volt...Amúgy még érdekes az, hogy ugyanaz a Compaq EVO N1020v a CHS-nél 2,4 GHzes procival és 40 GBos vincsivel van míg a HP-nél ugyanez a notebook, ugyanannyi pénzért csak 2GHZ-es procival és 30GBos vincsivel és elvileg ez nem lehetne... :/
Elküldve: 2003. 08. 14. 09:50
idézet:
Ezt írta FKornel:
[url="http://"http://193.225.13.155/index.php?p=konfiglista&id=133"]http://193.225.13.15...figlista&id=133[/url]
Én itt láttam a Multiflash árát és annyi volt...Amúgy még érdekes az, hogy ugyanaz a Compaq EVO N1020v a CHS-nél 2,4 GHzes procival és 40 GBos vincsivel van míg a HP-nél ugyanez a notebook, ugyanannyi pénzért csak 2GHZ-es procival és 30GBos vincsivel és elvileg ez nem lehetne... :/[/quote]
Nézd meg a portocom oldalán, ott az igazság.Össze van keverve két gép ára.
Utánakérdeztem a 1020V-nek. A P4 2.0-ás verzió kifogyott és nem is lesz. Ezért a HP kénytelen a nagyobb verziót adni, és utólag jóváírni.
Elküldve: 2003. 08. 14. 14:26
Megoldódni látszik a "játék szaggatás" problémám, nem keveset szenvedtem vele. A Medionnal váltottam pár levelet, de gőzük sem volt, hogy mi lehet a zűr. Mondták, hogy biztos a játékban van a hiba (mindegyikben!?). Szóval felraktam újabb nvidia drivert, de semmi változás. Aztán lefutattam egy defrag-ot és láss csodát minden OK lett!
Ez más csak azért is érdekes, mert az asztali gépem vinyója sokkal töredezettebb, de azon ez nem okozott gondot.
Az a lényeg, hogy most minden OK.
Elküldve: 2003. 08. 14. 14:30
Sajnos a Notebook vinyók csak 4200-on pörögnek.(Léteznek 5400-as Nb vinyók, de még nem elterjedtek, és drágák mint a dög.)
Ezért baromi lassú a hdd sebessége. Speciel, nekem akkor gázos ez az egész, ha DV kameráról kell rögzíteni az adatot, és a vinyó nem bírja. Marad a külső firewire vinyó 7200rpm-n.
Üdv
Godot
üdv
Godot
Elküldve: 2003. 08. 14. 15:57
idézet:
Ezt írta godot:
Na ja.
Sajnos a Notebook vinyók csak 4200-on pörögnek.(Léteznek 5400-as Nb vinyók, de még nem elterjedtek, és drágák mint a dög.)
Ezért baromi lassú a hdd sebessége. Speciel, nekem akkor gázos ez az egész, ha DV kameráról kell rögzíteni az adatot, és a vinyó nem bírja. Marad a külső firewire vinyó 7200rpm-n.
Üdv
Godot
üdv
Godot[/quote]
A 40/5400 ára már elfogadható, a 60/5400 viszont bűn drága. 80/5400 meg nem is létezik. Létezik viszont 40GB 7200rpm-es Hitachi Travelstar, de ezek az IBM örökségű dögök még 4200rpm-es kivitelben is hullanak, úgyhogy nem venném meg semmi pénzért.
Elküldve: 2003. 08. 15. 12:26
idézet:
Ezt írta zsozso:
Nézd meg a portocom oldalán, ott az igazság.Össze van keverve két gép ára.
Utánakérdeztem a 1020V-nek. A P4 2.0-ás verzió kifogyott és nem is lesz. Ezért a HP kénytelen a nagyobb verziót adni, és utólag jóváírni.[/quote]
Hmm... most hogy csak a nagyobb notobook van csak, ez végülis a vásárlóknak csak jó. Én azt hiszem maradok a Compaqnál... Azért kár, hogy a portoncomnak elírták az árát, mert különben az lett volna a nyerő.
Köszi zsozso az infókat!
Elküldve: 2003. 08. 15. 13:05
idézet:
Ezt írta FKornel:
Hmm... most hogy csak a nagyobb notobook van csak, ez végülis a vásárlóknak csak jó. Én azt hiszem maradok a Compaqnál... Azért kár, hogy a portoncomnak elírták az árát, mert különben az lett volna a nyerő.
Köszi zsozso az infókat![/quote]
A tartósbérlettel kapcsolatban annyi, hogy 3 évig ígényjogosultnak kell lenned. Tehát, végzős diák csak akkor fogjon bele, ha aztán rögtön tanárnak megy![]()
Elküldve: 2003. 08. 15. 13:42
idézet:
Ezt írta zsozso:
A tartósbérlettel kapcsolatban annyi, hogy 3 évig ígényjogosultnak kell lenned. Tehát, végzős diák csak akkor fogjon bele, ha aztán rögtön tanárnak megy[/quote]
Igen, tartósbérletben lesz...De csak most leszek elsős az egyetemen, szal majd szeptember 1. után rendelhetem csak meg
![]()
Elküldve: 2003. 08. 15. 14:19
idézet:
Ezt írta FKornel:
Igen, tartósbérletben lesz...De csak most leszek elsős az egyetemen, szal majd szeptember 1. után rendelhetem csak meg
[/quote]
Ez esetben azt kívánom, hogy ne maradj ki. Egyébként tudomásom szerint csak beíratkozás után vagy jogosult,az pedig szept. 2. hete.
Elküldve: 2003. 08. 15. 19:30
idézet:
Ezt írta zsozso:
Ez esetben azt kívánom, hogy ne maradj ki. Egyébként tudomásom szerint csak beíratkozás után vagy jogosult,az pedig szept. 2. hete.[/quote]
Kösz az infókat... Tényleg sok hasznosat tudtam meg. Majd megpróbálok nem kimaradni.
Amúgy ha vki tartósbérletre vesz gépet... opció ként nem kérhet még bele 256 MB Ramot... azért mégiscsak jobb lenne 512 MB rammal az evo n1020v...
A videókártya meg igazából nem érdekel, mert nem játékra akarom használni... arra meg előbb utóbb bármilyen kártya is legyen el fog avulni... Szal jó lesz az Ati kártya...
Elküldve: 2003. 08. 16. 09:45
Szerintetek jó vétel lett volna?

A nemzetközi toshiba garanciát a külföldön vett gépnél minden további nélkül lehet nálunk érvényesíteni?
Zsozso
Szerintem is igazad van abban, hogy aki elsőször vesz laptopot, az az ár/teljesítmény arányt nézi, a következőnél jön elő olyan szempontok, mint súly, mobil proci-hosszú akku élettartam stb.

Elküldve: 2003. 08. 16. 10:04
Fujitsu Siemens Amilo
Processzor száma [db] 1
Alaplap típusIntel 82845PE + Intel 82801DB (ICH4)
Alaplap Busz Sebesség 400
Memória mérete [Mb] 256
Memória sebesség SODIMM DDR
Processzor típusa Intel Pentium 4
Processzor sebessége 2400
HDD 40 GB IDE
CD-R, CD-RW, DVD-R Combo DVD/CD-RW drive CD 24x / CD-R 24x / CD-RW 16x / DVD 8x
Monitorvezérl?ATI MOBILITY RADEON 9000 (64 bit) 64MB
Monitor 15? TFT XGA, 1024 x 768 pixel
Modem Built-in 56K, V.90 international modem
LAN 10/100 Mbps LAN, SiS 962 chipset tartalmazza integrálva
Audio Cirrus Logic CS4299 ? KQ, including S/PDIF support
Portok, periféria csatlakozók
1 x parallel, 1 x serial, 1 x PS/2, 2 x USB 2.0 ports 2 x type I/II or 1 x type III in 2 PC Card slots (32 bit CardBus support) 1 x modem, 1 x LAN, 1 x CRT 1 x S-Video (TV-out cable included in delivery), 1 x IEEE1394 1 x microphone line i
Egér, billenty?zet
Touch-pad, Magyar billenty?zet
PC ház, táp
Li-Ion battery, 12 cellás, 5880 mAh, kb. 2.0 óra átlagos üzemid?
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Home, magyar
Az ára: 379 900,- Ft
Zsozso, nem tudod, hogy ezt a gépet lehet-e tartósbérletre venni?
Elküldve: 2003. 08. 16. 11:53
idézet:
Ezt írta zsozso:
Nem az a kérdés, hogy X márkájú készülék milyen!! Mindenki ezt kérdezi és ez egy rossz kérdés. Az a jó kérdés, hogy az adott sorozat milyen. Igy például állítható, hogy a Toshiba Portégé és a Tecra, a drágább SONY-k és IBM-ek hihetetlenül jó gépek. Az alatta levő kategória márkától függetlenül egy átlagos tajvani szint. Miért is? Azért, mert tajvani szerződéses gyártók nagy tömegben készült termékeit vásárolják fel. Ezek a gyártók akkora mennyiséget állítanak elő, hogy megbízhatóságot tekintve egyszerűen nem lehet probléma. Viszont Compal, Quanta, Clevo, stb gyártóknak nincs Tecra minőségű cuccok. Nem mintha nem tudnák legyártani a minőséget. Egyszerűen nem volna rá vásárló. Ez olyan, mintha a Suzuki luxuskategóriás autót gyártana.[/quote]
Amíg sajna nincsen más jelentkező ember, aki elég közel van a notikhoz és hallatja is a hangját, addig beérjük veled, mint Istenhangjával.
A másik gond, hogy egy idő után ismétlődnek a kérdések és periódusonként előkerül az ócsó-nehéz-gyors és a könnyű-kisfogyasztású-lasabb/kisebb téma is. Amíg ilyen idétlen a fórumban a keresés, addig ezen annyira nem csodálkozom. Mikor leálltam ma délelőtt valamit keresni, bekészítettem magamnak 2napi hidegélelmet és a 30 másodperces gapeket eltöltöttem valahogy.
Ezeket az Istenhangja alapigazságokat pl. leírhatnád, bekopizhatnád egy weboldalra és akkor elég lenne csak azt linkelni. Bár látom, mindig szívesen leírod![]()