HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#2961 Felhasználó inaktív   ronson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 02:09

Idézet: ronson - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 9:03

Üdv mindenkinek,

Szemezgetek egy Fujitsu-Siemens Lifebook E8010-el
(Centrino 1600 Mhz (Dothan), 15. 1'' (1400x1050), 8xDVD- író Dual Layer (+- ), Intel Extreme Graphics 2 64Mb,512 Mb ddr ram, 40 Gb, 10/100/1000 Gigabit Ethernet lan, modem, 4db USB 2. 0, infra, IEEE 1394 FireWire, S- video, Wireless, sorosport, SD- kártyaolvasó), ami Németországból érkezett (német bill., német XP), mindezt 280e-ért (adás-vételis ár).

A szerviznél érdekődtem, a Hun.bill. kb. 20e, + a Hun XP költsége.

Reálisnak tartjátok érte ezt az árat, vagy tudtok esetleg v.mi más hasonló árú, ill. tudású készüléket ajánlani?

Bocs, hogy saját magamat idézem, de a kérdés aktualitását vesztette (igaz egy választ sem kaptam a kérdésemre), de így most már storno.

üdv.

#2962 Felhasználó inaktív   jani0625 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 08:56

Sziasztok!

Glare Type-os kijelzőkkel kapcsolatban kérdezném hogy mennyire zavaró a tükröződésük? Akinek volt már velük tapasztalata az leírhatná, mert egy ilyen asuson gondolkodom.

#2963 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 09:31

Idézet: ronson - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 3:09

Bocs, hogy saját magamat idézem, de a kérdés aktualitását vesztette (igaz egy választ sem kaptam a kérdésemre), de így most már storno.

üdv.

Gyanítom, hogy azért nem kaptál választ a kérdésedre, mert feljebb már szinte minden ki van tárgyalva, ami alapján Te is meg tudnád válaszolni. ;)

(Lifebook->jó, Dothan->jó; felbontás->ha szereted a nagy felbontást, akkor jó; videókártya->gyenge, de kérdés, mire használod; németo->garira figyelj, illetve német bill.; adás-vételis->nekem kellene számla

Ezeket fentebb kivétel nélkül megtaláltad volna.)

Azért kívánok sok örömet a géphez, nem választottál rosszul!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2964 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 11:16

Lehet hülyeséget vagy alapvetőt kérdezek:
512 rammal kevesebbet fogyaszt a gép, mit 1024-gyel? Tudom hogy ha lehet, akkor sem órában mérik, de érdekelne, hogy olyan 5-10 perc van-e.
Köszi

#2965 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 11:29

Idézet: hzcs - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 11:16

Lehet hülyeséget vagy alapvetőt kérdezek:
512 rammal kevesebbet fogyaszt a gép, mit 1024-gyel? Tudom hogy ha lehet, akkor sem órában mérik, de érdekelne, hogy olyan 5-10 perc van-e.
Köszi

Ez függ a SODIMM modulok számától, de csak minimális mértékű lehet az eltérés. 5-10 perc gyakorlatilag kimutathatatlan. A több memória viszont kevesebb vinyótekeréssel járhat, ami szintén hozhat valamit a konyhára, de szerintem ez sem befolyásolja számottevő mértében az akkus üzemidőt...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2966 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 11:56

Én azt mondanám, hogy nem fogyaszt többet (a vinyó miatt), vagy legalábbis nem észrehető az üzemidőt illetően, viszont sokkal jobb a gép használata sok memóriával!
Ha valaki aktívan dolgozik a gépen, akkor a minimum az 512 legyen, de nyugodtan lehet több (ezt XP alatt értem).
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2967 Felhasználó inaktív   lzsolt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 12:30

nem tudjatok hol lehet utananezni,  hogy az ASUS S5606 notebook milyen felszereltesegű (proci, ram, hdd stb. )

#2968 Felhasználó inaktív   ronson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 12:56

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 8:31

Ezeket fentebb kivétel nélkül megtaláltad volna.)

Azért kívánok sok örömet a géphez, nem választottál rosszul!

Köszönöm a választ, akkor lehet, hogy rosszul kérdeztem, ugyanis én az ár-érték arányát illetően kértem a véleményeteket, nem a konfig miatt, de azért kösz + a jókívánságot is.  ;)

A billentyűzetet azt hiszem kicseréltetem, a Német származás viszont nem is akkora gond mint hittem, ugyanis:

1.  A gyári száma alapján a szerviz leellenőrizte a készüléket, nem lopott stb., és nem is Németországi, hanem Osztrák. Kellemes meglepetés, hogy érvényes rá a 3 év teljeskörű garancia, ráadásul helyszíni!

2.  Szerencsére az XP is OK, mivel gyárilag angol nyelvű, de utána rá lehet telepíteni igény szerinti nyelvi fájlokat (33! nyelvet lehet választani, köztük magyart is, így ez is megoldódott).

Szóval az első benyomásaim eddíg kedvezőek.  :)

#2969 Felhasználó inaktív   Pirinyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 13:00

Idézet: ronson - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 12:56

Kellemes meglepetés, hogy érvényes rá a 3 év teljeskörű garancia, ráadásul helyszíni!

Szóval az első benyomásaim eddíg kedvezőek.  :)

azért arra kíváncsi lennék hogyan lehet érvényesíteni rá a garanciát ha elromlana

#2970 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 13:11

Idézet: Pirinyó - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 13:00

azért arra kíváncsi lennék hogyan lehet érvényesíteni rá a garanciát ha elromlana

Besétálsz vele az infoparkba az IBM szervízbe és semmit nem kérnek a gépen kívül.

Ilyen egyszerű az IBM világgari.

#2971 Felhasználó inaktív   Igazi hős 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 13:40

Idézet

Besétálsz vele az infoparkba az IBM szervízbe és semmit nem kérnek a gépen kívül.

Ilyen egyszerű az IBM világgari.

Tényleg így megy, de azért szerintem imádkozz (ez esetleg világnézettől függően más cselekvéssel is helyettesíthető), hogy ne kelljen az említett helyre vinned nagy becsben tartott masinádat. Különben esetleg kiderülhet, hogy Magyarország, az Magyarország. (Nem, nem arra célzok, hogy nem lenne érvényes a világgarancia.)

#2972 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 13:47

sziasztok!

már biztosan mindenkinek az agyára megyek a sok amatőr kérdésemmel, de még van olyan terület, amit nem értek, ezért kérdezek.

ha valaki szerint ez :lama:, akkor attól még egy kis türelmet kérek.

megpróbáltam megkeresni az Intel oldalán, hogy a Celeron M (330-as) 1400 MHz-es változata és a Pentium M (Dothan) 1500 MHz-es változata között mi a különbség. sajnos nem sikerült.

annyit tudtam meg, hogy a Celeron M csíkszélesség még 130 nm, míg a Pentium M már 90 nm-es csak. engem az érdekelne, hogy milyen fogyasztása van W-ban a kettőnek a különféle üzemmódokon. és az is fontos lenne, hogy hány üzemmódja van?

annyit sikerült összeszednem egy szervízessel történt beszélgetés során, hogy a Celeron M is rendelkezik Speedstep technológiával, de csak két állapota van (hálózati és akku). ezzel szemben a Pentium M több szintet is tud kapcsolni, így jobban lehet gazdálkodni az akku idejével. egy korábbi HWSW hozzászólás pedig azt árulta el, hogy a Pentium M akkuról 6 W-ot, tápról pedig 21 W-ot vesz fel.

tudtok ebben segíteni? az IBM Thinkpad R50e két változata között vacilálok. tudom, hogy nem profi gép és nem is T-sorozat, de most egyenlőre ilyenre van forrás és igény.

köszönöm előre is a segítséget és a türelmet!
üdv!
.
.
.

#2973 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 14:40

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 12:47

sziasztok!

már biztosan mindenkinek az agyára megyek a sok amatőr kérdésemmel, de még van olyan terület, amit nem értek, ezért kérdezek.

ha valaki szerint ez :lama:, akkor attól még egy kis türelmet kérek.

megpróbáltam megkeresni az Intel oldalán, hogy a Celeron M (330-as) 1400 MHz-es változata és a Pentium M (Dothan) 1500 MHz-es változata között mi a különbség. sajnos nem sikerült.

annyit tudtam meg, hogy a Celeron M csíkszélesség még 130 nm, míg a Pentium M már 90 nm-es csak. engem az érdekelne, hogy milyen fogyasztása van W-ban a kettőnek a különféle üzemmódokon. és az is fontos lenne, hogy hány üzemmódja van?

annyit sikerült összeszednem egy szervízessel történt beszélgetés során, hogy a Celeron M is rendelkezik Speedstep technológiával, de csak két állapota van (hálózati és akku). ezzel szemben a Pentium M több szintet is tud kapcsolni, így jobban lehet gazdálkodni az akku idejével. egy korábbi HWSW hozzászólás pedig azt árulta el, hogy a Pentium M akkuról 6 W-ot, tápról pedig 21 W-ot vesz fel.

tudtok ebben segíteni? az IBM Thinkpad R50e két változata között vacilálok. tudom, hogy nem profi gép és nem is T-sorozat, de most egyenlőre ilyenre van forrás és igény.

köszönöm előre is a segítséget és a türelmet!
üdv!

Ha most gonosz lennék, akkor azt mondaném, menj vissza az intel oldalára és keresd meg jól!

De nem vagyok gonosz.

Pentium-M -ből és Celeron-M-ből is 2-2féle létezik (pentium-m ből napokon belül 3, de ezt most inkább hagyjuk.)

Van egyszer a Banias mag 0.13-as csíkszélességgel. Banias-ban 1MB-cache van.
Másszor van ugye a Dothan magos, mely 0.09 és 2MB.

A Celeron M procikban mindig fele annyi L2 cache van, mint az azonos magú Pentium-M-ben, tehát fél vagy 1 mega. ezenfelül nincs benne speedstep, vagyis aksis üzemmódban nem veszi vissza a frekit 600megára (alacsony feszültségű verzióknál ez 400MHz). Ebből következően az aksis fogyasztása - mert ez a lényeg - nem kevesebb, mint hálózatról. Ezért a Celeron M magtól függetlenül 21W-ot fogyaszt aksiról és 220-ról, mig a pentium m magtól függetlenül 6w-ot aksiról és 21W-ot 220-ról.

#2974 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 14:49

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 14:40

Ha most gonosz lennék, akkor azt mondaném, menj vissza az intel oldalára és keresd meg jól!

De nem vagyok gonosz.

Pentium-M -ből és Celeron-M-ből is 2-2féle létezik (pentium-m ből napokon belül 3, de ezt most inkább hagyjuk.)

Van egyszer a Banias mag 0.13-as csíkszélességgel. Banias-ban 1MB-cache van.
Másszor van ugye a Dothan magos, mely 0.09 és 2MB.

A Celeron M procikban mindig fele annyi L2 cache van, mint az azonos magú Pentium-M-ben, tehát fél vagy 1 mega. ezenfelül nincs benne speedstep, vagyis aksis üzemmódban nem veszi vissza a frekit 600megára (alacsony feszültségű verzióknál ez 400MHz). Ebből következően az aksis fogyasztása - mert ez a lényeg - nem kevesebb, mint hálózatról. Ezért a Celeron M magtól függetlenül 21W-ot fogyaszt aksiról és 220-ról, mig a pentium m magtól függetlenül 6w-ot aksiról és 21W-ot 220-ról.

köszönöm szépen!  :up:

pontosan ilyen infót kerestem, de nem találtam sajnos. a Banias két verziójára felfigyeltem és megjegyeztem egy korábbi hozzászólásodból a 21 és 6 W-os értékeket is. akkor gyakorlatilag a Celeron M csak annyira mobil, hogy kevesebbet fogyaszt, de nem kapcsolgatja magát.

az ilyen Celeron M procival szerelt IBM R50e ventillátora is fokozatokban kapcsolgatja magát? szükség esetén akár teljesen le is állhat (üresjárat mondjuk)? fontos lenne a halk működés a lehetőségekhez mérten. legtöbbször tápról futna, barátnőm szövegszerkesztene rajta.

a Battery Maximizer program ezeken is megtalálható? evvel lehet például azt beállítani, hogy mondjuk 96%-os akksi töltöttség felett ne töltse, hanem várja meg, amíg az önkisülés miatt ez alá jut?

köszi még egyszer!
üdv!
.
.
.

#2975 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 26. 16:22

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 14:40

...Ezért a Celeron M magtól függetlenül 21W-ot fogyaszt aksiról és 220-ról, mig a pentium m magtól függetlenül 6w-ot aksiról és 21W-ot 220-ról...

Ezekkel a fogyasztási adatokkal vigyázzon főnök, mert mit teccik írni, az ugye a TDP, ami igen gyakran köszönőviszonyban sincs a valós fogyasztással. ;)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2976 Felhasználó inaktív   MOR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 16:23

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 23:20

Márka? Gari?
Ilyen vga-val csak akkor van értelme megvenni ha ki is fogod használni.
Az a 256ddr kevés lesz egy idő után,főleg ilyen proci mellé.  szvsz

tényleg elfelejtettem amárkát: Compal cl56 csak 1 év gari van rá
          a másik amit kinéztem : clevo d400ev
      csak ezzel az a bajom hogy nem mobilprocis 

#2977 Felhasználó inaktív   jdg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 26. 20:14

Tud valaki infot mondani nekem errol a geprol? Vagyis az adatokat ertem :), inkabb magarol a hp-compaq megbizhatosagarol erdeklodnek. Hasznaltan vennem eleg jo aron.

Olvastam itt az IBM-es vilaggarirol, nekemis valami hasonlo kene, a hp-nal is letezik valami ilyesmi? Enis mennek ki kulfoldre (Ausztralia) hosszabb idore es szeretnem vinni magammal. Ha ott lesz baja mennyi az esely ra hogy ha beviszem a helyi hp szervizbe akkor megcsinaljak nekem gariba? Elvileg 2 ev gari van ra.

Udv
judge

#2978 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 20:38

Idézet: jdg - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 20:14

Tud valaki infot mondani nekem errol a geprol? Vagyis az adatokat ertem :), inkabb magarol a hp-compaq megbizhatosagarol erdeklodnek. Hasznaltan vennem eleg jo aron.

Olvastam itt az IBM-es vilaggarirol, nekemis valami hasonlo kene, a hp-nal is letezik valami ilyesmi? Enis mennek ki kulfoldre (Ausztralia) hosszabb idore es szeretnem vinni magammal. Ha ott lesz baja mennyi az esely ra hogy ha beviszem a helyi hp szervizbe akkor megcsinaljak nekem gariba? Elvileg 2 ev gari van ra.

Udv
judge

HP-t felejtsd el gyorsan!

Most vittek be egy alig egyéves gépet, mert a zsanérja semmit nem tartott. Egyszerűena kijelzője lehanyatlott.

HP szervíz: javítás 100e+munkadíj+Áfa.

Hát bekaphatják az összes.....

Nem általánosítani akarok, de szerintem manapság nem érdemes olyan HP cuccot venni aminek záros határidőn belül lejár a garija, ugyanis utána iszonyatos árakon javítanak. Hiába egy 2 forintos fül törik le, kiszámlázzák neked a fél gépet.

Olvasgass aPocsék Áruk fóruma nevű fórumban, ott rengeteg ilyet találsz a HP-ról.
Amíg garis a cucc addig fasza a bánásmód, de utána még egy bőrt lehúznak rólad.

Kifeküdt az IPaq-en töltője. Bevittem a Prielle Kornélia úti HP szervízbe. Azzal kezdték, hogy ezt nem itthon javítják, három hétnél előbb kár érdeklődni.
A másik az volt, hogy a garanciajegyen csak az importőrtől való vásárlás volt kitöltve. Mivel közvetlenül az importőrtől vettem, ezért persze hogy nem tölt9tték ki (mivel viszonteladó vagyok).
Így ő nem veeti át. (Pedig ugye az eladás dátuma rajta van az importőrtől kapott HP garjegyen).
Nos: a szeme előtt kitöltöttem, lepecsételtem. Jó lesz? Jó. Vicc az egész.
Egyébként a gépen már az átadás pillanatában ellenőrizte garis-e a cucc (Ipaq szériaszám alapján). Akkor meg minek a papírmunka????

Bármit vhetsz, de a használt HP-tól óvjon meg az ég!!!!
Hacsak nem valamelyik jól sikerült régebbi típusból akarsz (Omnibook XEIII).
Abban akadnak korrekt mobil P3 1133-as gépek.

#2979 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 20:43

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 19:38

HP-t felejtsd el gyorsan!

Most vittek be egy alig egyéves gépet, mert a zsanérja semmit nem tartott. Egyszerűena kijelzője lehanyatlott.

HP szervíz: javítás 100e+munkadíj+Áfa.

Hát bekaphatják az összes.....

Nem általánosítani akarok, de szerintem manapság nem érdemes olyan HP cuccot venni aminek záros határidőn belül lejár a garija, ugyanis utána iszonyatos árakon javítanak. Hiába egy 2 forintos fül törik le, kiszámlázzák neked a fél gépet.

Olvasgass aPocsék Áruk fóruma nevű fórumban, ott rengeteg ilyet találsz a HP-ról.
Amíg garis a cucc addig fasza a bánásmód, de utána még egy bőrt lehúznak rólad.

Kifeküdt az IPaq-en töltője. Bevittem a Prielle Kornélia úti HP szervízbe. Azzal kezdték, hogy ezt nem itthon javítják, három hétnél előbb kár érdeklődni.
A másik az volt, hogy a garanciajegyen csak az importőrtől való vásárlás volt kitöltve. Mivel közvetlenül az importőrtől vettem, ezért persze hogy nem tölt9tték ki (mivel viszonteladó vagyok).
Így ő nem veeti át. (Pedig ugye az eladás dátuma rajta van az importőrtől kapott HP garjegyen).
Nos: a szeme előtt kitöltöttem, lepecsételtem. Jó lesz? Jó. Vicc az egész.
Egyébként a gépen már az átadás pillanatában ellenőrizte garis-e a cucc (Ipaq szériaszám alapján). Akkor meg minek a papírmunka????

Bármit vhetsz, de a használt HP-tól óvjon meg az ég!!!!
Hacsak nem valamelyik jól sikerült régebbi típusból akarsz (Omnibook XEIII).
Abban akadnak korrekt mobil P3 1133-as gépek.

Azért én is tudnék olan IBM szervizes történetet, hogy felállna a hajad! A legjobb rész benne az óradíj, mely 27.600Ft+áfa. Főképp, ha egy 3 napos gépre számlázzák ki 2 hónap cseszkelődés után.

#2980 Felhasználó inaktív   fanyul 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:06

Sziasztok!

Egy fura kerdesem lenne ha esetleg valakinek lenne tippe ra azt szivesen vennem...
Egy acer tm 2003lc notim van, asztali procis.(2,8 cel)
Idonkent csinal olyan okossagot hogy amikor a procihuto felporog, az eger kurzor kiakad es nem lehet klikk sehova.
Ez baromi rovid ideig, kb 1-2 mpig tart, de baromi idegesito mert eleg surun van. Elkepzelheto ilyne osszefugges a procihuto es a leirt dolog kozott???
koszi

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.