HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 18:04

A 2110-es az egyik legjobb "alap" gép ha jól emlékszem, már volt is konkrétan róla szó. :confused: Fogalmam sincs, mennyibe kerülhet újonnan, az árat ahhoz kéne igazítani.

Tungstent és egyáltalán, a palmokat nem ösmerem. Ha nem jár erre palm szaki, olvasgass errefelé: http://www.pdamania....m1.php3?szuro=3

Igen, volt szó róla, azért is csillant meg a szemem.  ;)  Amúgy 52-ért elvittem némi sikertelen alkudozás után...

Kicsit gyorsan kellett az infó, így aztán sikerült azt kiderítenem, hogy a Palm OS nagy hátránya, hogy te magad nem tudod a cuccot resetelni, csak a szervízben tudják ezt megtenni.  :eek:  Le is mondtam róla 1 pillanat alatt...

Most már csak egy jó Sirf III-as BT GPS vevő kell...  :Đ  De asszem a kövi hónapra marad...  :(  De típus javaslatokat szívesen veszek.  :respect:  No meg arra lennék még kíváncsi, hogy milyen sebességgel ír/olvas a PDA az SD kártyára - mert ugye annak megfelelően veszek hozzá cuccot...  :respect:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#342 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:47

Mindenekelőtt gratulálok a vételhez.

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 23:14

...arra lennék még kíváncsi, hogy milyen sebességgel ír/olvas a PDA az SD kártyára...

Épp hétfőn volt nálam egy 60x SD, valamint a saját alap Kingston kártyám. Végeztem pár nem reprezentatív tesztet (Total Commanderrel másolás a PDA-ra, PDA-ról, majd média-lejátszás, iGO indítás, ilyesmi), és hajszálra ugyanolyan eredmények jöttek ki mindkét kártyánál. Tehát szerintem nem a kártya, hanem maga a PDA a szűk keresztmetszet.

A Sirf III-as GPS-ek közül vedd az olcsóbbat. Ha úgyis kocsiba kell, akkor még a készenléti idő sem olyan vészesen fontos. Az újabb GPS-ek alsó hangon 8-10 órát szoktak bírni, az pedig szerintem általában elég. Nekem Holux GPSlim236 van, ajánlhatom ezt is, de én pl. csak azért ezt vettem, mert ez volt épp raktáron a Speedshopban.

Szerkesztette: Satriani 2006. 05. 23. 22:51 -kor

#343 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 22:58

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 23:47

Nekem Holux GPSlim236 van, ajánlhatom ezt is, de én pl. csak azért ezt vettem, mert ez volt épp raktáron a Speedshopban.

Nekem is, kesztyűtartóból és az ülés alól is működik gyönyörűen! + szabvány nokia akku-t használ, usb-ről tölt és adnak hozzá autós+hálózati töltőt is. Korrekt darab szerintem!
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#344 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 23:36

Épp hétfőn volt nálam egy 60x SD, valamint a saját alap Kingston kártyám. Végeztem pár nem reprezentatív tesztet (Total Commanderrel másolás a PDA-ra, PDA-ról, majd média-lejátszás, iGO indítás, ilyesmi), és hajszálra ugyanolyan eredmények jöttek ki mindkét kártyánál. Tehát szerintem nem a kártya, hanem maga a PDA a szűk keresztmetszet.

Á, ez az n560, n52, a636-nál is így van? Mert akkor fölösleges, gyorsabb-drágább kártyát venni.

#345 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 00:58

Mindenekelőtt gratulálok a vételhez.

A Sirf III-as GPS-ek közül vedd az olcsóbbat. Ha úgyis kocsiba kell, akkor még a készenléti idő sem olyan vészesen fontos. Az újabb GPS-ek alsó hangon 8-10 órát szoktak bírni, az pedig szerintem általában elég. Nekem Holux GPSlim236 van, ajánlhatom ezt is, de én pl. csak azért ezt vettem, mert ez volt épp raktáron a Speedshopban.

Köszi.  :D  Most az "Eszeveszett Birodalom"-ból egy rövidke idézet jutott az eszembe:

Idézet

Ezt adom magamnak szülinapomra! És úgy örülök neki!

:omg: :D

Ez nagyon jó hír, mert akkor közel 10k körül kijövök SD ügyileg (vagy még alatta)... Mondjuk maga az iGO európa elfoglal egy egész 1Gigás SD kártyát, de ha jól tudom, nem kell az összes ország térképét rátolni ahhoz, hogy működjön...  :think:  És akkor van még bőven hely másnak is.  :D

Ez az olcsóbb úgy milyen olcsót jelent?  :think:  Az általad említett az bizony 35k körül van a Vaterán is - mondjuk új cuccok... No meg rengeteget látok ebből a Nemerix chipsetesből is: >> klatty << Ez miféle cucc?  :think:

Ami viszont megmozgatta az agyacskámat, az ez: >> klatty <<  :eek: :up:

#346 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 01:01

Faszom legyen dupla az  :D

Szerkesztette: Jahno 2006. 05. 24. 01:09 -kor

Make love not Wor.

#347 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 01:05

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 1:58

Mondjuk maga az iGO európa elfoglal egy egész 1Gigás SD kártyát, de ha jól tudom, nem kell az összes ország térképét rátolni ahhoz, hogy működjön...

Azért arra figyelni kell, hogy pld. olasz+francia az alapban vagy 300 mega... Többi az országonként 90 mega alatt kezdődik, ausztria 25 megás, ami már barátibb bőven.

De a körútjaim lazán elzabálnak 500 megát a térképek, szóval 1 gigás kártya nekem sajna kötelező.
Make love not Wor.

#348 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 01:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 2:01

Faszom legyen dupla az  :D

:nevet: :nevet2:

Mielőtt ilyet kívánsz, jól gondold meg!  :eek: :D

#349 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 01:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 2:05

Azért arra figyelni kell, hogy pld. olasz+francia az alapban vagy 300 mega... Többi az országonként 90 mega alatt kezdődik, ausztria 25 megás, ami már barátibb bőven.

De a körútjaim lazán elzabálnak 500 megát a térképek, szóval 1 gigás kártya nekem sajna kötelező.

Lehet, hogy a bankrabláshoz és a postakocsi rabláshoz sok térkép kell, de szerintem még 1-2 évig nem fenyeget olyan veszély, hogy európai körútra megyek.  :D  Ha mégis, akkor max. +1 SD kártya beficcen. Istenem. Ha már körbejárom Európát, nem hiszem, hogy a +1db SD kártya lesz az, ami anyagilag földhöz vág.  ;)  De az 1Giga nálam is beficcen - ilyenekkel nem szokásom játszani. A fényképezőmbe is úgy választottam kártyát, hogy a maximumot kihozhassam a berendezésből - így lett belőle egy 1Gigás SanDisk Extreme II.  ;)   :D   :up:

Szerkesztette: Henci Papa 2006. 05. 24. 01:15 -kor

#350 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 01:48

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 2:15

Ha már körbejárom Európát, nem hiszem, hogy a +1db SD kártya lesz az, ami anyagilag földhöz vág.  ;)  De az 1Giga

fényképezőmbe is úgy választottam kártyát, hogy a maximumot kihozhassam a berendezésből - így lett belőle egy 1Gigás SanDisk Extreme II.  ;)   :D   :up:

Fene tudja, éppen elég volt occsóért megoldani az akciós igo-t, most plusz kb. 15 rugót még ramra is költeni, hát ja.

RAMot meg már láttam elromlani, így fotósmasinához 2x256-al futkozom, aztán lehet még beletolok mellé 512-est, de 1 gigásat semmiképpen, nem 8 megás gép, meg annyi fotót úgysem bírok hova tenni. 1 nyaralást eddig 2x256-al simán kihúztam, míg EU körútnak megint más, mint 1 napra elugrani vidékre a pöcsbe, oszt akkor az már 2 ország simán. Van az autópályáról egy tökös leterelés, ahol baszhatom a táblákat, majd éjjel kellős közepén jó kis kerülő Wels-be, vagy környékén. Erre meg kötelező a térkép.

Pár éve is németbe mentem rándulni ki, akkor meg csak 16 mega RAMos GPS volt. Az uticél körül felraktuk a német szelvényt, de azt csak úgy lehetett megközelíteni, hogy Ausztrián át 1 kilométeres úton. At viszont nem volt rajt a német szelvényen, kefélhettük a GPS-t, meg a papírtéképet is. Azóta igyekszem Münchenbe is magammal vinni a London guide-ot, mert ki tudja hol kötünk ki...
Make love not Wor.

#351 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 04:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 2:48

Fene tudja, éppen elég volt occsóért megoldani az akciós igo-t, most plusz kb. 15 rugót még ramra is költeni, hát ja.

RAMot meg már láttam elromlani, így fotósmasinához 2x256-al futkozom, aztán lehet még beletolok mellé 512-est, de 1 gigásat semmiképpen, nem 8 megás gép, meg annyi fotót úgysem bírok hova tenni. 1 nyaralást eddig 2x256-al simán kihúztam, míg EU körútnak megint más, mint 1 napra elugrani vidékre a pöcsbe, oszt akkor az már 2 ország simán. Van az autópályáról egy tökös leterelés, ahol baszhatom a táblákat, majd éjjel kellős közepén jó kis kerülő Wels-be, vagy környékén. Erre meg kötelező a térkép.

Pár éve is németbe mentem rándulni ki, akkor meg csak 16 mega RAMos GPS volt. Az uticél körül felraktuk a német szelvényt, de azt csak úgy lehetett megközelíteni, hogy Ausztrián át 1 kilométeres úton. At viszont nem volt rajt a német szelvényen, kefélhettük a GPS-t, meg a papírtéképet is. Azóta igyekszem Münchenbe is magammal vinni a London guide-ot, mert ki tudja hol kötünk ki...

8,4k-ért van az Avplanetnél: >> klatty <<, 'szal valszeg 7,5-8k körül beszerzem...  ;) :D

Én még nem. Pedig a HP gépembe elég sokat nyúztam már a kis SanDisk kártyát (az egy 128-as)... Mindenesetre erősen megfontolandó, amit leírtál. Valszeg tényleg az lesz a legjobb, ha az egész cuccos nálam lesz, de minimum a célállomás és a keresztezett országok szomszédjai mindenképpen.  :respect:

A fényképezőm amúgy egy Panasonic DMC-FZ5-ös (5Mpixel), 1 kép átlag 2,5 Mega - Jpeg, max. minőség esetén - így 404 képet lehet csattintani vele.  ;)  Viszont ha TIFF-be tolom a dolgot, akkor 63 kép az egész. Ha kicsit profibb leszek, akkor valszeg az következik majd.  ;) :D

#352 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 07:26

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 0:36

Á, ez az n560, n52, a636-nál is így van? Mert akkor fölösleges, gyorsabb-drágább kártyát venni.

Ugyan ezért a kijelentésemért nem vállalok felelősséget :D, de én a hétfői kis magánakcióm alapján azt mondom, majd' mindegy, milyen kártyát veszel.

#353 Felhasználó inaktív   telcom77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:47

Hello. Tudaja valaki, hogy Acer n311 pda milyen autóstartóba megy bele normálisan?

Köszi

#354 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:25

Kormányra szerelhető távirányító létezik PDA-khoz is? Mert láttam egy ilyet a Siemens VDO-hoz:

Kép

#355 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:42

Idézet: telcom77 - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:47

Hello. Tudaja valaki, hogy Acer n311 pda milyen autóstartóba megy bele normálisan?

Köszi

Mini PDA tartó 1, HR
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#356 Felhasználó inaktív   pimpu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:35

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:25

Kormányra szerelhető távirányító létezik PDA-khoz is? Mert láttam egy ilyet a Siemens VDO-hoz:

Kép

besz@rás, mik vannak :omg:  :pokeas2:

#357 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:10

Üdv mindenkinek!

Van valami olyan progi, ami által a Nokia 6210-et infrán keresztül rá tudom akasztani a Hx2110-es PDA-ra?  :think:  'Szal valami Nokia manager for PDA...  :think: :respect:

Mert ha összeakasztom őket, akkor bemutatkozik Mr. mobil, hogy Ő egy 6210-es, de innen ugyebár megfelelő progi nélkül nem sok semmit tudok csinálni vele...

#358 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 23:21

Milyen PDA-t jánlotok 100-120 ezer körül? Nem értek hozzá, olvasni mostanában nincs időm!
Előre is köszi a válaszokat!

Ezt néztem: LINK

Szerkesztette: Amd_Boy 2006. 05. 29. 23:22 -kor

Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#359 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 05:18

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 22:21

Milyen PDA-t jánlotok 100-120 ezer körül? Nem értek hozzá, olvasni mostanában nincs időm!
Előre is köszi a válaszokat!

Ezt néztem: LINK

nekem úgy dereng, mintha a Fujitsu Siemens PocketPC-i lennének a legnépszerűbbek... Javaslom az új N560-s modellt.
Azért leírhatnád, mire kell, úgy könnyebb segíteni. :think:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#360 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 07:44

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:10

Mert ha összeakasztom őket, akkor bemutatkozik Mr. mobil, hogy Ő egy 6210-es, de innen ugyebár megfelelő progi nélkül nem sok semmit tudok csinálni vele...

Közelebbről mit szeretnél csinálni?

Ezt azért mindenképp olvasd el: http://pocketpcmag.c...?TOPIC_ID=17757

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »