HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 26. 09:32

Idézet: Mészike - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 19:49

Hali!

Annyi lenne a kérdésem, hogy otthon is megoldható cserélni az aksit egy Asus 620-as PDA-n? Mert lehet bibis lett az aksi :( Láttam, hogy külön lehet venni. Érdemes inkább úgy cseréltetni szervíz vagy otthon is megoldható gond nélkül? :) Még nem szedtem szét ilyen gépet.

kis kézügyességgel (meg 6-os torx cavarhúzóval) meg lehet oldani.
Asust pont még nem szedtem szét, de nem hiszem hogy bonyolultabb lenne mint a többi.
Csak vigyázz a szalagkábelekkel, nehogy szétszakítsd. (lehet hogy a hátlapra van felragasztva az akksi, mint pl az ipaq-kben, akkor óvatosan le kell oldani a szkábel csatlakozóját, hogy lejőjjön a hátlap)
4 8 15 16 23 42

#122 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 09:26

Újra felhozom a témát,, mert most gondolkodok venni egy drágaszágot. A lényeg, hogy pici legyen, tudja a wifi-t és ha lehet GPS szolgáltatást is tudjon. na azt nem tom hogy működik ezeknél. Az ár annyira nem lényeg egyenlőre infót gyűjtök. THX, ha egyáltalán lehetséges ilyen combo......
:respect:
nc4000; A64 X2;

#123 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 17:07

wifis gps-es comboról nem tudok.
viszont szinte minden wifis pdaban van bluetooth, és van sokféle bluetooth gps.

nekem 1-2 hét múlva lesz egy eladó Fujitsu 720-am, több mint 1 év garival....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#124 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:06

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 18:07

wifis gps-es comboról nem tudok.
viszont szinte minden wifis pdaban van bluetooth, és van sokféle bluetooth gps.

nekem 1-2 hét múlva lesz egy eladó Fujitsu 720-am, több mint 1 év garival....

és az a bluetooth gps, az milyen érzékeny arra, hogy merre néz. Nekem igazándiból egy Pda-ra lenne szükségem amivel nyugaton a városokban térkép nélkül is tudok tájékozódni. Érted?????
nc4000; A64 X2;

#125 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:31

értem, van is ilyen pda, de csak 1 vagy 2 tipus, és azokban nincs wifi emlékeim szerint.
így hirtelen nem tudom melyek ezek, keress rá, végülis ha van CF, vagy SDIO slotjuk, akkor abba lehet tenni wifit.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#126 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 21:16

aham. Értem. Végignézelődöm. Melyik márkákat ajánlod?
nc4000; A64 X2;

#127 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 21:54

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 21:31

értem, van is ilyen pda, de csak 1 vagy 2 tipus, és azokban nincs wifi emlékeim szerint.
így hirtelen nem tudom melyek ezek, keress rá, végülis ha van CF, vagy SDIO slotjuk, akkor abba lehet tenni wifit.

Pl. ez: Mitac Mio 168. Én ezzel szemezek, kár, hogy nincs 100 rongyom ilyesmire. Kellemes darabnak tűnik.

SZERK: itt (is) nagyon jókat írnak róla.

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 04. 22:02 -kor

#128 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 22:53

Nah megváltozott a kritérium.  :cool:  Rájöttem, hogy a gps vevőt sd card bővítő helyre is bele lehet tenni. Akkor most az a kérdés melyik olyan gépet vegyem amiben van wifi, sdio slot és relative pici. Érdemes inkább vga-t venni qvga helyet. Jah és nekem emelett van egy hp nc4000-es subnotebook-om is. Tehát igazándiból csak kiegészítő társ lenne a picike. Pl horgászásnál túrázásnál helymeghatározás, suliban egy kis wifi, telefonkönyv, email meg ilyesmi.
nc4000; A64 X2;

#129 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 22:55

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 22:54

Pl. ez: Mitac Mio 168. Én ezzel szemezek, kár, hogy nincs 100 rongyom ilyesmire. Kellemes darabnak tűnik.

SZERK: itt (is) nagyon jókat írnak róla.

Ilyet használtunk mi.

Háááát... a nagyon jótól nagyon messze van :) Használható, de nagyon lassú, ha egy komolyabb útvonal terv van, és ha újrakell terveznie, és nagyon pontatlan tud lenni, elveszti a jelet, stb. Szóval ilyen "otthoni" használatra jó, de ha valaki sokat akarja nyúzni, annak szerintem kevés.

#130 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 22:58

Vki használ ilyen sd-s gps vevőt? melyiket ajánljátok?
nc4000; A64 X2;

#131 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 23:11

Idézet: Joci - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 23:55

Ilyet használtunk mi.

Háááát... a nagyon jótól nagyon messze van :) Használható, de nagyon lassú, ha egy komolyabb útvonal terv van, és ha újrakell terveznie, és nagyon pontatlan tud lenni, elveszti a jelet, stb. Szóval ilyen "otthoni" használatra jó, de ha valaki sokat akarja nyúzni, annak szerintem kevés.

Nekem elsősorban PDA-ként kellene, a GPS csak egy olyan extra benne, amiért máskülönben nem adnék ki komolyabb összeget.

#132 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 23:38

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 0:11

Nekem elsősorban PDA-ként kellene, a GPS csak egy olyan extra benne, amiért máskülönben nem adnék ki komolyabb összeget.

Akkor neked tökéletesen megfelelő :) Én is el lennék vele szerintem, ha szükségem lenne GPS-re.. de mivel nincs, így inkább egy Palm-ot vettem, PDAként nekem az barátságosabb, mint a PPC.

#133 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 09:54

Mivel nem nagyon konyítok a témához, halkan megkérdezem: a kézírás-felismerés szoftver- vagy hardver-függő? :)

#134 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:13

Hol lehetne megtekinteni nagyobb számban ezeket a gépezeteket?
nc4000; A64 X2;

#135 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:58

Hali!

Főnöknek kéne valami PDA, nevetséges, de egyedül az Outlook-kal való szinkronizálás a cél.

Mindenképpen új kütyü kell, előrelátásként jó ha van excel, word, tehát Win2003as kéne, illetve ha maileket lehetne nézni vele, stb, az sem lenne rossz, GPS kellhet.

Abszolut semennyire sem vagyok tájékozott, lécci dobjatok pár modellt, amit érdemes megnézni (100k környékén)

Köszi
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#136 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 18:11

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:58

Hali!

Főnöknek kéne valami PDA, nevetséges, de egyedül az Outlook-kal való szinkronizálás a cél.

Mindenképpen új kütyü kell, előrelátásként jó ha van excel, word, tehát Win2003as kéne, illetve ha maileket lehetne nézni vele, stb, az sem lenne rossz, GPS kellhet.

Abszolut semennyire sem vagyok tájékozott, lécci dobjatok pár modellt, amit érdemes megnézni (100k környékén)

Köszi

Akkor nézegesd meg a pár hozzászólással feljebb említett (Mitac) kütyüt. Ilyen célra tökéletes, azt írod GPS is kellhet néha, hát abban benne is van rögtön. Nem nagy szám, de ellehet vele lenni, ha nem "ebből él" az ember :)

#137 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 20:06

Idézet: Joci - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:11

Akkor nézegesd meg a pár hozzászólással feljebb említett (Mitac) kütyüt. Ilyen célra tökéletes, azt írod GPS is kellhet néha, hát abban benne is van rögtön. Nem nagy szám, de ellehet vele lenni, ha nem "ebből él" az ember :)

Támogatottság mennyire számít PDA-knál? kompatibilitás? Vagy a szoftver felület ua, akkor tökmind1? Elég láma vagyok a dologhoz és nem akarok beleugrani akármibe.

Kiforrottabb, (pl HP) gyártó terméke nem lehet jobb választás?

(régi outlook-kal tutter hogy mindegyik megy ami win'03as, ugye?)

Ja, mio-ban ill. többiben magyar nyelvü oprendszer van?
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#138 Felhasználó inaktív   rr100 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 06. 11:10

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban. hogy hol található ppc emulátor?  :confused: Létezik ilyen? :confused:
- elég kényelmes volna a sok kis progit ami elérhető azon kipróbálni, és ha tetzik csak akkor telepíteni?

#139 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:57

Egy Compaq IPAQ 3760 használója vagyok már egy ideje és felmerült bennem, hogy jó volna netezni rajta. GSM-infraport összefüggésben a net gyönyörűen megy, csak hát kissé drága. Igazából arra kellene, hogy itthon a kertben/ágyban, stb. kényelmesebben lehessen olvasgatni a weboldalakat. A mostani felállás: ADSL jön a házba, az bele egy PI-es gépbe, ami NAT-tal oszt netet a benti asztali gépeknek(UTP kábelezés + HUB). Mit kellene vásárolnom ehhez a felálláshoz, hogy tudjak netezni a kéziszámítógépen az egyik asztali géptől mondjuk 30 méteres sugarú körben? Bluetooth jó erre vagy wifit használjak?
Pontos eszköztípusok jöhetnek, hogy miből kéne összerakni és általános tanácsok is, hogy merre érdemes elindulni.
A PI-es gépen NetBSD fut, az én gépemen Linux, az se baj, ha csak akkor tudok netezni, amikor az én gépem be van kapcsolva, gondolom a wifis cuccokat a NetBSD kevésbé támogatja, mint a Linux. De ha csak windows alatt működő eszközök kellenének hozzá, az se dráma, akad a közelben windowsos gép is.
Köszi előre is a tippeket!

#140 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 08. 13:16

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 10:54

Mivel nem nagyon konyítok a témához, halkan megkérdezem: a kézírás-felismerés szoftver- vagy hardver-függő? :)

Valaki? :)

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.