HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1891 Felhasználó inaktív   Kaloz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 05. 18:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 17:38

Jó, csak plusz 3-5, egyéb dollárok, aztán a végére 50-80-100 dollárral drágább lesz a cucc. Valahol meg kell húzni a határt ebben is, cserébe meg mondjuk nagyon kiváló kijelzőt kapunk, görgetőt, egyebet.

Itt meg fontos a gyorsaság elve a kis proci miatt, meg nagyobb weboldalt összevissza cachel, gondolom kevés/lassú videómemória miatt, de nézek plb. egy notebook.hu oldalt, annak a kezdőképe átlag 1.5 perc alatt jön le, az első 3 sor képpel. Ha görgetek, akkor a 4. sor kép már csak X, aztán szép lassan kirajzolja, ha felfelé visszagörgetek, akkor az első 3 sor is X betűs, aztán szép lassan megjelennek.

Ráadásul defaultban egy nyamvad képnézegető sem volt rá, aztán lehet flamelni, de ha a szoftveres körítést az előtelepített Winekhez mérem, akkor hát ja. Második körben gondolom kereskedelmi termékként lehet nem adhat hozzá fullos opensource cuccokat, így maguknak fejlesztgettek, van rajt "documents to go", meg "browser", de médiát ne is akarjunk hallgatni.

Egy ilyen kütyüt meg mire használna az ember? Vonaton vicces ppseket, meg youtube videókat nézegetni, HWSW-n fórumozni. Én megpróbálom ezt megtartani, ha pofátlan occsó, aztán ha másr anem, akkor helyszíni wlanhegesztésekre kiváló lehet.

A hasznon buktak volna kb $20-at :)

Software teren meg egyszeruen nem lehet egy hasznalhato dolgot fel ev alatt piacra dobni. Ezert nem Access Linux, hanem Windriver (persze hujebben nehez lett volna, ha egyszer Windriver se regota van a Linuxos buliban)..

Hat en spec mindenre tudtam volna hasznalni, kezdve fejlesztestol mindenre.. Nyilvna nem ezen forditottam volna le a dolgokat ;)

Ha nem tartod meg ara miatt vagy elokerul meg egy darab, azert megkoszonnem ha eszedbe jutnek.. Sokkal tobb potencia van a cuccban, mint amit ok kihoztak belole.. Wlanheggeszteni meg kerdes, hogy mit meg mennyire tamogat a driver ami a chiphez van.. Mondjuk ezt meg jo kor lenne kitallani, hogy micsoda, ha korbenezel hogy van-e /var/log konyvtar, lehet okosabbak leszunk :)
Kaloz

"Ultimately, all things are known
because you want to believe you know."

Frank Herbert

#1892 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 05. 21:05

Idézet: Kaloz - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 19:10

Hat en spec mindenre tudtam volna hasznalni, kezdve fejlesztestol mindenre..

Találjunk ki rá szoftvereket, oszt adjuk el az solutionst a Palmnak, vagy másnak  :up:
Make love not Wor.

#1893 Felhasználó inaktív   Kaloz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 21:44

Az otletek ott hevernek, mondtak nekik vagy 50 kulonbozot a blogokban :) Csak megvalositani kell :)
Kaloz

"Ultimately, all things are known
because you want to believe you know."

Frank Herbert

#1894 Felhasználó inaktív   catcat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 22:11

Sziasztok!

IBM X41-esemben 40 GB HDD van. Cserélném nagyobbra ezerrel, de ez nem "normális" 2,5'-os HDD, hanem még annál is kisebb, kb. feleakkora, négyzet alapterületű, nem téglalap.
Hogy hívják ezt a winyót és legfőképpen honnan tudnék szeretni 40GB-nál nagyobbat?
Nagyon köszi a tippeket!!!

Üdv:
Cat

#1895 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 08:39

Idézet: catcat - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 21:11

Sziasztok!

IBM X41-esemben 40 GB HDD van. Cserélném nagyobbra ezerrel, de ez nem "normális" 2,5'-os HDD, hanem még annál is kisebb, kb. feleakkora, négyzet alapterületű, nem téglalap.
Hogy hívják ezt a winyót és legfőképpen honnan tudnék szeretni 40GB-nál nagyobbat?
Nagyon köszi a tippeket!!!

Üdv:
Cat

1,8"-as, és utolsó emlékeim szerint elég drága :( Lehet egy külsővel jobban jársz.

#1896 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 11:16

Valaki tud valamit az Asus új üdvöskéjéről? Valaki ígérgetett , hogy tud hozni, valami infó?  :rolleyes:
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#1897 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 21:40

catcat: az 1.8-as HDD-nek heroin ára van és ritka is a 40-esnél nagyobb. amikor fél éve kerestem pont ilyen disket, 30k volt a legjobb ajánlat. szóval gondold át ezt kétszer... :)

MÁS:
nem akarok nagyon kereskedelmi témába belevágni, de van egy eladó M200-as Toshibám, és hamarosan eladó sorba kerül a HP TC 1100-am is. részletek az aláírásomban látható linken találtok. kérdéseket ne itt, inkább privibe írjatok. kössz

#1898 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 12:21

Idézet: peba0706 - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 12:16

Valaki tud valamit az Asus új üdvöskéjéről? Valaki ígérgetett , hogy tud hozni, valami infó?  :rolleyes:

Ígérni mindig lehet, én előrendeltem, de pénzt nem fogadtak el, tehát nem tudni mennyire mehetünk tutira. Ahogy kezemben lesz úgyis szólok.
Make love not Wor.

#1899 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 17:16

Idézet: special - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 12:28

meg ilyet olyasvalaki mond, aki vagy még életében nem ült ilyen gép előtt, vagy grafikus, és három cinema displayen dolgozik.

vagy szopik a modern webdesigntol, ami alapnak tetelezi fel az 1280x1024-t.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1900 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 17:16

Hát én már csak nosztalgiázni járok ide, a Dell X1-est eladtam és cipelem a dögnehéz ;) Y5-öst... A pricejapanról linkelt ultrakönnyű toshiba az bizony az R500 csak Japánban bonyolultabb a neve :)

#1901 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 21:41

hmm egyre jobban tetszik ez az asus eee
1-2 "teszt:
http://unicap-imagin...nicap_eeepc.htm
http://www.hothardware.com/Articles/Hands_...h_the_ASUS_Eee/
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1902 Felhasználó inaktív   Kaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 13:44

Szép napot!

Óriási problémát kell megoldanom. Szeretném a segítségeteket kérni.
A lényeg, hogy Toshiba Portege M100 gépem, minden előzetes bejelentés nélkül pihenőre vonult.
Használat közben csúnya hangot adott ki a HDD, ezért a főkapcsoló gomb nyomvatartásával kikapcsoltam.
Addig minden futott rajta rendesen. Ezt követően már nem lehetett ébreszteni. Bekapcsoláskor a jelzőlámpa  egy másodpere felvillan majd kialszik. Mindezt narancssárga színben (mert, hogy képes Ő zöld is lenni:).
A HDD- nem pörög fel és a DVD meghajtó is kuka. -csak a hűtőventilátor pörög de nagyon. Ezt eddig nem tette. Toshiba honalpján erre a tünetre (lámpa felvillanása narancsban) azt irják BIOS IS DAMAGED.
Elvileg ők ezt megoldanák azzal, hogy ha letöltöm a programot és floppyra teszem majd a floppyt pedig a gépbe és egy billentyű lenyomásával indítom a rendszert, NA akkor majd Ő rendbeteszi magát.

A gondok:
- Nincs a gépbe floppy, szerintem kapni sem lehet hozzá ezért ha valaki tud ilyenről megkérem, nagyon szépen, hogy jelezze felém!
- Egy kifújt BIOS (ha egyáltalán ez a gond) ami azt sem tudja magáról, hogy mi fán terem, hogyan képes a floppyról mégis beindulni?
- Esetleg találkozott már valaki hasonló problémával egy ilyen NAGYSZERŰ gép esetében?

Köszönöm, hogy vettétek a fáradtságot és végigolvastátok!
Aki tud és hajlandó is segíteni annak NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!

Üdv,
Kaba

#1903 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 14:50

A problémára nem tudok válaszolni, csak erre a kérdésre:

Idézet: Kaba - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 14:44

- Egy kifújt BIOS (ha egyáltalán ez a gond) ami azt sem tudja magáról, hogy mi fán terem, hogyan képes a floppyról mégis beindulni?

Attól függetlenül, hogy a biosnak valami baja van, ez a megoldás még működhet:
- a bioson kívül van a gépben még egy másik rendszer is, ami csak arra való, hogyha a bios megsérül, akkor ő indul el, és akár egy adott billentyűkombinációra egy adathordozóról beolvassa az új biost és a régi helyébe írja.
(Régen voltak olyan alaplapok, amiknek 2 biosa volt: az egyik egy frissíthető volt, ezt lehetett mindig felülírni a legújabbra, míg a másik egy alap bios volt csak olvashatóként. Ott ha valami baj volt, akkor az alap elindult, és újra meg tudtad próbálni a bios-frissítést.)
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1904 Felhasználó inaktív   Kaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 11:07

Szia!

Köszönöm a segítséget! -újabb reménycsillag...
További szép napot!

Üdv,
Kaba

#1905 Felhasználó inaktív   Tsigus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:38

Sziasztok!

Nem tudok dönteni 2 gép közül, és szeretném a segítségeteket kérni.

Az egyik:

http://notebook.hu/n...s/clevo_m520n01

A másik:

http://ipon.hu/?product_id=17989

Megmondom őszintén, hogy az MSI jobban tetszik,de nem hiszem el,hogy ilyen jó az ár/érték aránya.
Vagy van vmi hátulütője,amit egy hozzá nem értő nem vesz észre?

A másikból meg már nem is biztos,hogy van.

Azért előre is köszönöm segítségeteket.

Tsiga

Szerkesztette: Tsigus 2007. 09. 24. 18:40 -kor

#1906 Felhasználó inaktív   laca50 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 19:14

Üdv mindenkinek.
Lehet, hogy OFF lesz!?
Kamionozni fogok és szeretném az othoni Pc-t+egy TFT monitort navigációra befogni. Úgy gondoltam, hogy ha már itthon van egy aránylag jó gépem, akkor nem költök laptopra vagy hasonlóra, mert abba a böszme nagy dögbe minden elfér. Valaki megtudná mondani, hogy kivitelzhető ez az egész, vagy felejtsem el.

#1907 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 19:20

Idézet: Tsigus - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 18:38

Sziasztok!

Nem tudok dönteni 2 gép közül, és szeretném a segítségeteket kérni.

Az egyik:

http://notebook.hu/n...s/clevo_m520n01

A másik:

http://ipon.hu/?product_id=17989

Megmondom őszintén, hogy az MSI jobban tetszik,de nem hiszem el,hogy ilyen jó az ár/érték aránya.
Vagy van vmi hátulütője,amit egy hozzá nem értő nem vesz észre?

A másikból meg már nem is biztos,hogy van.

Azért előre is köszönöm segítségeteket.

Tsiga

Clevo: 12.1" 2.1kg, 2400mAh akku. Kalap szar. Másfél óra üzemidő sem jön ki ilyen procival ekkora akkuból...

Msi: Melegedős, az akku miatt nem sík a gép (hátul megemeli), azzal a böszme nagy akkuval max 3 órát megy.

Én egyiket sem venném meg!
Ha nem fontos az optikai meghajtó, akkor várj egy eladó X60s-re az aproneten.
200k körül már vannak...

#1908 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 19:22

Idézet: laca50 - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 19:14

Üdv mindenkinek.
Lehet, hogy OFF lesz!?
Kamionozni fogok és szeretném az othoni Pc-t+egy TFT monitort navigációra befogni. Úgy gondoltam, hogy ha már itthon van egy aránylag jó gépem, akkor nem költök laptopra vagy hasonlóra, mert abba a böszme nagy dögbe minden elfér. Valaki megtudná mondani, hogy kivitelzhető ez az egész, vagy felejtsem el.

Kivitelezhető, de nem éri meg.

Egy 9"-os moncsi kb 150 euro (mert 15-17"-ost nem tehetsz be).
Egy 200w-ot tartósan bíró 12/24/220v inverter 50e Ft is lehet...

Egyszerűbb ha elcseréled egy notira, vagy veszel egy jobb PDA-t.

#1909 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 23:38

Idézet: laca50 - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 20:14

Kamionozni fogok és szeretném az othoni Pc-t+egy TFT monitort navigációra befogni.

Faszság. Nagy, nyűgös, estébé. Eleve egy laptop már majdnem jó választás, kérdés miképpen fogatod fel jó drágán, meg milyen SW-vel navigálsz rajta?

Erre célcuccos GPS kell, vagy PDA. Az kicsi, egyszerű, nem bootol fél percig, nem kell egerezni, meg nem utolsó sorban szoftver is van rá.

Valami hasonló: http://www.pcexpert....igacio/mio-c520
Make love not Wor.

#1910 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 23:39

Ezek meg feltalálják a Palm Foleot:

https://www.hwsw.hu/hirek/34380/umpc_linux_...nstruments.html

Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)