HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1911 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 23:55

Idézet: laca50 - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 20:14

Kamionozni fogok és szeretném az othoni Pc-t+egy TFT monitort navigációra befogni.

Én is inkább azt mondom, hogy ez felejtős. De ha már ide (Ultrahordozható gépek - subnotebook, Tablet PC) írtál, akkor egy tablet pc. ;)

Vagy amit Jahno is ajánlott, egy PNA.
De ha PNA és kamionban használod, akkor inkább ez.
Azért a 7" az 7".
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1912 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 00:30

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 0:55

Én is inkább azt mondom, hogy ez felejtős. De ha már ide (Ultrahordozható gépek - subnotebook, Tablet PC) írtál, akkor egy tablet pc. ;)

Vagy amit Jahno is ajánlott, egy PNA.
De ha PNA és kamionban használod, akkor inkább ez.
Azért a 7" az 7".

Aztán tabletPCre milyen navigációs SW-t tudunk?

A linkelt Miot meg ugyeKoreában meg is lehet venni.
Make love not Wor.

#1913 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 13:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 1:30

Aztán tabletPCre milyen navigációs SW-t tudunk?

A linkelt Miot meg ugyeKoreában meg is lehet venni.

Van valami navigációs progi, ami sima pc-n (is) fut. Azt rá lehet tenni laptopra, és egy bt-s vagy vezetékes gps-el együttműködik. Talán AutoRoute a neve. :confused:
(PDA-m már nincs, laptopot meg nem használom ilyen célra, így nem is nagyon foglalkoztam ilyenekkel... Haveri körben vannak páran, akik pda-t használnak gc-ra vagy navigációra, és ők említették, hogy van pc-re is ilyen progi.)

Azt csak azért linkeltem, hogy nem csak ilyen kisebb (<5) képernyős PNA-k vannak, és egy kamionba lehet inkább egy nagyobbat lenne érdemes venni.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1914 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 13:47

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 14:42

Van valami navigációs progi, ami sima pc-n (is) fut. Azt rá lehet tenni laptopra, és egy bt-s vagy vezetékes gps-el együttműködik. Talán AutoRoute a neve. :confused:

Ezért írtam, mutassatok már egyet. Autoroutét mikor utoljára láttam, akkor magyarhon elég laza volt benne, valamint nem beszélt, nem navigált, csak mutatta a pozíviót. Aztán van PC-s Aeromap, de arról jobb nem beszélni, csak Magyarország van benne, az is soványan, nem létező utakkal, vagy létező utak nélkül.

Ezekhez képest az Igo/Mio/Garmin cuccokban az utolsó szál eldugott zsákutca is benne van.
Make love not Wor.

#1915 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 14:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 14:47

Ezért írtam, mutassatok már egyet. Autoroutét mikor utoljára láttam, akkor magyarhon elég laza volt benne, valamint nem beszélt, nem navigált, csak mutatta a pozíviót. Aztán van PC-s Aeromap, de arról jobb nem beszélni, csak Magyarország van benne, az is soványan, nem létező utakkal, vagy létező utak nélkül.

Ezekhez képest az Igo/Mio/Garmin cuccokban az utolsó szál eldugott zsákutca is benne van.

Megkérdezem, hogy ők milyenről tudnak.

(Remélem azért láttad a 2007. okt. 6., szombat - 0:55 hozzászólásom első sorának végén lévő smile-t. Azért tettem oda, hogyha már ide írt, akkor valami ultrahordozható gépre (pl. tablet pc) is kapjon ajánlást.)

#1916 Felhasználó inaktív   laca50 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 17:37

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 19:22

Kivitelezhető, de nem éri meg.

Egy 9"-os moncsi kb 150 euro (mert 15-17"-ost nem tehetsz be).
Egy 200w-ot tartósan bíró 12/24/220v inverter 50e Ft is lehet...

Egyszerűbb ha elcseréled egy notira, vagy veszel egy jobb PDA-t.

Köszi a gyors válaszokat, de ezt nem igazán értem. Miért nem tehetek be 15-17"-os moncsit? Kb ekkora kijelzős notikat szoktak ilyen célra használni.
19"-os TFT, LCD moncsikat látok 35 ezertől felfelé. Ezeknek 25-30w-t a fogyasztásuk. Legalább is ezt olvastam. A PDA, vagy a PNA-t azért mellőzném, mert nem igazán vagyok megelégedve pl. az IGO softverrel. Főleg nem kamionhoz. Nem igazán tudja pl. a magasság korlátozásokat. Legalább is itthon. Akkor mi lehet a helyzet számomra ismeretlen helyen, külföldön. Plusz persze nem csak navigációról lenne szó, hanem Tv műsorok nézéséről is. A múltkor elmentem egy kamion mellett, és egy a fél szélvédőt eltakaró LCD volt benne, amin az illető épp egy filmet nézett.
Invertert mindenféle kép kell vennem, mert több más dolog is van amire nélkülözhetetlen. Pl kávéfőző, parabola dekoder......
De ha azt írjátok, hogy ez nem kivitelezhető, akkor tényleg el kell gondolkodnom egy notin.

Jahno
Van több Pc-n futó navi progi. Az AutoRout-ot elég sokan használják és azt mondják elég jó. Az igaz, hogy itthon egyik sem túl részletes.
Ami még nagyon jó, sőt talán a legjobb, az a Map & Guide Professional 13.
Aztán a Garmin is készít ilyet.

Szerkesztette: laca50 2007. 10. 06. 17:43 -kor

#1917 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:19

Idézet: laca50 - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 18:37

A PDA, vagy a PNA-t azért mellőzném, mert nem igazán vagyok megelégedve pl. az IGO softverrel. Főleg nem kamionhoz. Nem igazán tudja pl. a magasság korlátozásokat. Legalább is itthon.

Kint sem tudják a korlátozásokat. Többi navigáció sem. Eddig egyszer futottam bele direkt ilyen kamionos SW-be, de a nevét most meg nem mondom, csak azt néztem jónak jó, szép is lesz, lefedettségileg sovány, árban drága.

Amíg a közútkezelő nem küld el a térképészcégnek ilyen adatot, addig megette a fene, így is szép meló naprakészen tartani mindent, de pár év alatt belekerülnek a magasság- és súlykorlátozások is.

Inverterrel pld. kávéfőzőt nem tudsz meghajtani. Pontosabban kamionnál nem számoltam utána, de lehet egy 220-as generátorral jobban járnál, mert kávéfőző az kilowattokat zabál, ehhez azért cucc kell. Borotva, TV, laptop, PC, videokamera, elemtöltők, GPS-ek, PDA-k, azok okésak, használom személyautóban is, de ezek keveset zabálnak. Kávéfőző sokat zabál.

Aztán a többi programot nézd meg mit tud, mert pld. "a Garmin is készít ilyet" az úgy műxik, amihez eleve kell egy Garmin vevő, valamint Garmin térkép. Garmin térképnek meg ugyanaz az alapja, mint az Igonak, csak másképp beszél benne a figura, meg a felülete más. De ha egy friss térképen nincs rajt egy út, akkor egyiken sem lesz ott.

Autorouét megnézhetem mennyit fejlődtek ez elmúlt időszakban, de TomTom az nagy GPS-es lett, többire lenne egy söröm, hogy utánajárunk, oszt kiderül, manapság semmire sem jók.
Make love not Wor.

#1918 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:33

Ja, Autoroute már beszél, lehet meg is veszem ki kell próbálni. 25-30ezer körül van az Európa/GPS, azzal lehet kocsiból szépen wlan lefedettséget mérni, meg legalább van egy offline rendes térképen, mert régi verziója elég sovány volt, Budapest-Roma útvonal az Prágán át vezetett.

Ráadásul a frissítése sem olyan volt, mint a mostani Igo cuccoknak, nyomok updatét, talál valamit, frissít jó sokat. Ezeknél nem tudom miképpen működött, de updatéről szó nem esett, vegyél újat CDset.
Make love not Wor.

#1919 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:39

Van egy Mapfactor- PC navigator nevű progi is
http://www.mapfactor.cz/en/products/mapfac...gator-7-europe/

Ki még nem próbáltam, kép alapján jónak néz ki, bár a falusi utcák nincsenek benne a lefedettsége alapján.

#1920 Felhasználó inaktív   laca50 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 22:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 12:33

Ja, Autoroute már beszél, lehet meg is veszem ki kell próbálni. 25-30ezer körül van az Európa/GPS, azzal lehet kocsiból szépen wlan lefedettséget mérni, meg legalább van egy offline rendes térképen, mert régi verziója elég sovány volt, Budapest-Roma útvonal az Prágán át vezetett.

Ráadásul a frissítése sem olyan volt, mint a mostani Igo cuccoknak, nyomok updatét, talál valamit, frissít jó sokat. Ezeknél nem tudom miképpen működött, de updatéről szó nem esett, vegyél újat CDset.

Az AutoRoute 2007 és a Map & Guide Pro 13 már meg van. Itthon egyik sem valami jól használható. A Map &-n még a kamion súlyát is külön be lelet állítani. Igaz kipróbálni még nem tudtam. ;)
Találtam 12/24V-->230v invitert, ami már színuszos, és 600W-t ad le folyamatos terhelésen, 15-25K Ft. között. Szerintem ez annyira nem vészes, és megfizethető.
Így talán mégsem lesz belőle noti, amit 1-másfél évente lehetne lecserélni. Mert ugye a noti fejlesztése, bővítése elég nehézkes. Bár a jó előbb találtam egyet 6000-s procival, 7900 GT VGA-val 330K + Áfa ért.  ;)
Ehez már talán 2-3 évig sem kellene hozzá nyúlni. Na ezt inkább kihagynám.

Szerkesztette: laca50 2007. 10. 07. 22:31 -kor

#1921 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 22:26

Idézet: laca50 - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 23:22

Az AutoRoute 2007 és a Map & Guide Pro 13 már meg van.

Találtam 12/24V-->230v invitert, ami már színuszos, és 600W-t ad le folyamatos terhelésen, 15-25K Ft. között. Szerintem ez annyira nem vészes, és megfizethető.

Én meg váltig megvoltam róla győződve, hogy megvásárolni szeretnéd :-)

Inverterből ilyenekre 150-esnél nagyobb nem nagyon kell, bár kamionban biztos erősebb a szusz, 600-asól szerintem horpad majd befelé az akku, valamint többnyire szivargyújtókra kell dugni, az sem ilyen terhelésre van méretezve, ha ilyen mellett döntesz, akkor húzass neki külön 12 voltot rendes biztosítékkal, ha fixre szerelteted, akkor szellőzzön, valamint sose hagyd magára bedugva, mert nem valami tűzbiztos konstrukciók...
Make love not Wor.

#1922 Felhasználó inaktív   laca50 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 12:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 22:26

Inverterből ilyenekre 150-esnél nagyobb nem nagyon kell, bár kamionban biztos erősebb a szusz, 600-asól szerintem horpad majd befelé az akku, valamint többnyire szivargyújtókra kell dugni, az sem ilyen terhelésre van méretezve, ha ilyen mellett döntesz, akkor húzass neki külön 12 voltot rendes biztosítékkal, ha fixre szerelteted, akkor szellőzzön, valamint sose hagyd magára bedugva, mert nem valami tűzbiztos konstrukciók...

Ahogy néztem van hozz két fajta csatlakozó. Szivargyújtós és közvetlen aksira való is. Bár szerintem, ha nem bírná a szivargyújtó, akkor nem adnák hozzá. Mondjuk a 600W-t sem igazán van (lesz) kihasználva. Csak jó ha van. :)  Egyébként van benne mindenféle biztosíték. Pl.: magasabb feszültség elleni, akku lemerülés elleni, melegedés elleni védelem...............

#1923 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 20:41

Egy X60/X61-hez mennyi egy külső DVD pörkölő kb?

Ill hol lehet a legolcsóbban most X60s/X61s-et venni?

#1924 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 21:44

Mintha FőDudu épp árulná a sajátját a bolhán...

#1925 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 22:11

Idézet: a t o s z - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 20:41

Egy X60/X61-hez mennyi egy külső DVD pörkölő kb?

Ill hol lehet a legolcsóbban most X60s/X61s-et venni?

Egy USB-s írót érdemes venni, ha nincs hozzá dokkolód.

CHS-ben szokott lenni a legolcsóbb.

X60s és Vaio között vacilálok....
Nem tudom melyik maradjon...
X60s pici és mindent tud - nagyon strapabíró - a Vaio meg full multimédiás (kamera, mikrofon, nagyon jó kijelző, DVD író, carbon ház).

Szerkesztette: FőDudu 2007. 10. 28. 22:13 -kor

#1926 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 23:57

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 23:11

Egy USB-s írót érdemes venni, ha nincs hozzá dokkolód.

CHS-ben szokott lenni a legolcsóbb.

X60s és Vaio között vacilálok....
Nem tudom melyik maradjon...
X60s pici és mindent tud - nagyon strapabíró - a Vaio meg full multimédiás (kamera, mikrofon, nagyon jó kijelző, DVD író, carbon ház).

Köszi, kb nettó árat tudsz esetleg X60s-re vagy X61s-re CHSből?

Külső író: Gondolom van gyári külső is, ez baromi drága, hogy nem ajánljátok?

#1927 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 19:16

Idézet: a t o s z - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 23:57

Köszi, kb nettó árat tudsz esetleg X60s-re vagy X61s-re CHSből?

Külső író: Gondolom van gyári külső is, ez baromi drága, hogy nem ajánljátok?

IBM TPX61s P2D1.60GHz-4M,1GB,120GB, 8cell IBM UK336HL. 319 900
IBM TPX61s P2D1.60GHz-4M,1GB,120GB, 8cell IBM UK336CX.    319 900
Ezekben nincs BT, és talán FPR sem..
X60s nincs...

#1928 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 22:52

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 20:16

IBM TPX61s P2D1.60GHz-4M,1GB,120GB, 8cell    IBM UK336HL.    319 900
IBM TPX61s P2D1.60GHz-4M,1GB,120GB, 8cell    IBM UK336CX.    319 900
Ezekben nincs BT, és talán FPR sem..
X60s nincs...

Köszi!

Nem rossz árak ezek, bár már 99%ban eldőlt, hogy Dell lesz. BT miért nincs ezekben? FPR mi is? Külső ODD sincs gondolom...

#1929 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 23:58

fpr ujjlenyomat olvasó.

#1930 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 07:21

Idézet: a t o s z - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 22:52

Köszi!

Nem rossz árak ezek, bár már 99%ban eldőlt, hogy Dell lesz. BT miért nincs ezekben? FPR mi is? Külső ODD sincs gondolom...

A Dell business gépek is jók.

Sajnos nincs olyan subjuk, ami nem 1.8"-os HDDvel van (létezik SSD a D430-ba, de itthon még nem volt).
Az XPS széria meg egy kalap kaki (rengeteg össszeszerelési gond van velük). Led kijelzővel 0,3Mpixel kamera, CCFL kijelzővel 2Mpixel. Viccesssssss..

A D630 és D830 talán a legjobb a termék skálájukon, valódi business gépek.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.