Idézet: laca50 - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 18:37
A PDA, vagy a PNA-t azért mellőzném, mert nem igazán vagyok megelégedve pl. az IGO softverrel. Főleg nem kamionhoz. Nem igazán tudja pl. a magasság korlátozásokat. Legalább is itthon.
Kint sem tudják a korlátozásokat. Többi navigáció sem. Eddig egyszer futottam bele direkt ilyen kamionos SW-be, de a nevét most meg nem mondom, csak azt néztem jónak jó, szép is lesz, lefedettségileg sovány, árban drága.
Amíg a közútkezelő nem küld el a térképészcégnek ilyen adatot, addig megette a fene, így is szép meló naprakészen tartani mindent, de pár év alatt belekerülnek a magasság- és súlykorlátozások is.
Inverterrel pld. kávéfőzőt nem tudsz meghajtani. Pontosabban kamionnál nem számoltam utána, de lehet egy 220-as generátorral jobban járnál, mert kávéfőző az kilowattokat zabál, ehhez azért cucc kell. Borotva, TV, laptop, PC, videokamera, elemtöltők, GPS-ek, PDA-k, azok okésak, használom személyautóban is, de ezek keveset zabálnak. Kávéfőző sokat zabál.
Aztán a többi programot nézd meg mit tud, mert pld. "a Garmin is készít ilyet" az úgy műxik, amihez eleve kell egy Garmin vevő, valamint Garmin térkép. Garmin térképnek meg ugyanaz az alapja, mint az Igonak, csak másképp beszél benne a figura, meg a felülete más. De ha egy friss térképen nincs rajt egy út, akkor egyiken sem lesz ott.
Autorouét megnézhetem mennyit fejlődtek ez elmúlt időszakban, de TomTom az nagy GPS-es lett, többire lenne egy söröm, hogy utánajárunk, oszt kiderül, manapság semmire sem jók.
Make love not Wor.