HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#2111 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 05. 14:52

azért ezt kategórikusan nem jelenteném ki hogy olcsóbb UK-ből szállíttatni mint US-ből. USPS sokkal olcsóbb mint a Royal air... pláne a magyar postánál. az persze más kérdés hogy ők mennyi handling költséget tesznek rá..

#2112 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 14:55

a uk szallitasarol nem is irtam. az arak dragabbak ott, a szallitas nemetorszagbol az olcsobb.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2113 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 17:27

Szerintem meg a németeknél sokkal drágábbak a laptopok mint a UK-ben..
Ha USA-ból rendelsz akkor rájön az áfa plusz kezelési költség, plusz környzetevédelmi bizbasz... Tehát plusz 22-23% körül.

#2114 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 20:55

fura.. en pont forditva lattam (ebay), de hat lehet, hogy megis Neked van igazad. meg kell nezni mind a kettot, az a biztos! :)
a forum ma:

#2115 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 21:12

nagyjából megnéztem, az x31 körüli gépek nagyjából ugyanannyiba kerülnek :) még gondolkozom, hogy x31et vegyek 100 körül, vagy x61et később.

addig nyilatkozzon valaki az 12" sxga+ kijelzőkről :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2116 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 17:17

Dell d420-t is lehet már egész jó áron kapni, szerintem érdemes azokat is megnézni. Persze annak lassú a vinyója :cool:

#2117 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 19:06

oszinten ezt a lassu winyo dolgot soha nem ertettem. ha en subnote-ot keresek/hasznalok, akkor nem a winchester sebessege, hanem a fogyasztasa erdekel. memoria legyen benne sok, es akkor nem nagyon erdekes a hdd sebesseg.. nem videot edital rajta az ember!
a forum ma:

#2118 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 19:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 19:06

oszinten ezt a lassu winyo dolgot soha nem ertettem. ha en subnote-ot keresek/hasznalok, akkor nem a winchester sebessege, hanem a fogyasztasa erdekel. memoria legyen benne sok, es akkor nem nagyon erdekes a hdd sebesseg.. nem videot edital rajta az ember!

De a mérete ne legyen már 30-60-80 gb amikor már 320gb is létezik és itthon is kapható.
120gb-nál nagyobb 1.8"-os vinyó jelenleg nem létezik.

Nekem a 250gb is kevés.
250 gigás vinyóval egy x60s 10w alatt fogyaszt wifin netezve? Mi kell még?

Szerkesztette: FőDudu 2008. 03. 06. 19:12 -kor

#2119 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 19:19

Idézet: special - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 20:29

Amit a SIlverthorne-ról publikusan tudni lehet, azt a hwsw-n elolvashatod, ha rákeresel. A procit abszolút az alacsony fogyasztás és az energiahatékonyság jegyében alkották, nem volt cél a magas, csak az elfogadható teljesítmény. Architekturálisan sokkal gyengébb bármilyen más modern x86-os chipnél, nincs benne OoO logika, 2 issue széles (2 utasítás órajelenként legfeljebb), egy mag, kis cache-ek.  az Intel ígérete szerint az erősebb példányok egy Banias (130 nanométeres Pentium M) teljesítményét elérik -- valószínűleg egy lassú Baniasét. Erősen kétlem, hogy 1,6 gigahertzen felvenné a versenyt egy Core-ral (Yonah), meglepődnék. A Silverthorne egyébként a az apró UMPC-k és MID-ek processzora, ahogyan a Menlow platform is. Platformszinten a Menlow a chiset (Poulsbo) fogyasztásában és kompaktságban is újat hoz, egyetlen ultraintegrált chip. A grafikai teljesítménye nyilvánvalóan alacsony lesz emiatt. Összevetve, nekem az a benyomásom, hogy ha valódban ilyen apró cuccra vágysz, akkor érdemes megvárni a Menlow gépeket, jelentős előrelépést képviselnek  energiahatékonyságban és fizikai méretben is, így több hely maradhat akkunak, vagy vékonyabb éa könyebb cuccok lehetnek. Az audio-vizuális képességei viszont elegendően erősek lehetnek, ugyanis SSE4 utasításkészlet lesz benne, vagyis ha a gyártók  optimalizált szoftvereket adnak hozzá, akkor a 3D felületek, videók sem lehetne gond egy kis kijelzőn.

Thnx!

#2120 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 19:21

mire keves? egy sub notebookon??
a forum ma:

#2121 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 20:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 18:06

Én teljesen egyet értek veled.. Csak azért írtam oda, mert mintha videoeditálást is említett volna az igényei között qnadam fórumtárs :)
Nekem vinyóméretből is bőven elég a 60giga+külső vinyó. Persze ezt embere válogatja :cool:

#2122 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 01:08

jahjah, lehet hogy szerkesztenék videót, bár ez nem elsődleges funkció, viszont az akksi élettartama kevésbé szempont. sőt rájöttem, hogy annyira a hatalmas vinyó sem szempont, mert olyan rengetegsok nyersanyagot úgyse használok egyszerre, ha meg mégis, akkor külső vinyóról mehet :)

mondom mindezt úgy, hogy az asztaliban most épp ~1TB tárhely van, és ennek igen kis része üres :D

Szerkesztette: qnadam 2008. 03. 07. 01:09 -kor

#2123 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 07:47

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 19:10

De a mérete ne legyen már 30-60-80 gb amikor már 320gb is létezik és itthon is kapható.
120gb-nál nagyobb 1.8"-os vinyó jelenleg nem létezik.

Nekem a 250gb is kevés.
250 gigás vinyóval egy x60s 10w alatt fogyaszt wifin netezve? Mi kell még?

hát nekem 10 watt alá nem igazán sikerül mennem wifivel. amit nem értek, hogy miért nem lehet x-eket ULV opcióval kérni legalább, vagy akár miért nincs valamivel drágábban egy teljesen újraoptimalizált verzió alacsony fogyasztásra. épp szerdán egésznap irodán kívül voltam, és rohadt kevés volt az 5-6 óra akkuidő, amit wifin és hsdpa-n netezve el tudtam érni. a mai weboldalak renderelése, meg ha nincs kikacsolva a multimédai, akkor a flash meg a többi mozgó bizbasz eléggé leszívja.

#2124 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 07:52

qnadam: en azt nem ertem, hogy miert kell valakinek sub, ha nem erdekli az akuido? vagy ez csak ugy ertendo, hogy max 2 orat vagy tavol elektromos halozattol, azt meg barmi tudja?

(persze vedd figyelembe, hogy a tapegyseg nem kis suly am, ha mindenhova magaddal viszed az sem egy elmeny..)
a forum ma:

#2125 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 08:06

Idézet: special - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 7:47

hát nekem 10 watt alá nem igazán sikerül mennem wifivel. amit nem értek, hogy miért nem lehet x-eket ULV opcióval kérni legalább, vagy akár miért nincs valamivel drágábban egy teljesen újraoptimalizált verzió alacsony fogyasztásra. épp szerdán egésznap irodán kívül voltam, és rohadt kevés volt az 5-6 óra akkuidő, amit wifin és hsdpa-n netezve el tudtam érni. a mai weboldalak renderelése, meg ha nincs kikacsolva a multimédai, akkor a flash meg a többi mozgó bizbasz eléggé leszívja.

X60s esetén 1 vagy maximum 2 olyan bios verzió van ami 10w alá tud menni wifivel.
A sípoló hang megszüntetésére (amikor a proci nincs terhelve és nagy ferekvenciájú sípoló hangot ad a kapcsoló üzemű táp a gépben) a biosba raktak pár rutint ami idle állapotban terheli a procit. Ez pedig szépen csökkenti is az akkuidőt.

forum.thinkpads.com -on lehet infókat találni erről. Emellett az is erősen számít, hogy XP vagy Vista az oprendszer. Akárhogy lepusztítod a vista-t nem fog olyan keveset fogyasztani mint az xp ugyanazon a gépen (szerintem).

#2126 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 09:49

szal azt mondod, bioscserével meg lehet hosszabítani az akkuidőt? xp-ről van szó egyébként. nálam nincs sípoló hang, szóval ez azért van, mert a BIOS nem hagyja békén a procit? érdekes.

#2127 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 10:32

Idézet: special - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 9:49

szal azt mondod, bioscserével meg lehet hosszabítani az akkuidőt? xp-ről van szó egyébként. nálam nincs sípoló hang, szóval ez azért van, mert a BIOS nem hagyja békén a procit? érdekes.

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?p...ght=bios#182726

A régi biost csak úgy tudod visszarakni, ha kibontod a flasheléshez használt progit és irsz egy olyan winphlash.ini-t ami ezt engedélyezi. (alapból csak az upgrade engedélyezett ha jól rémlik)...

Ha elakadsz, akkor tudok adni kész ini-t.
Mindenképpen ments le mindent a gépedről mielőtt nekiállsz (nálam nem volt gond ilyen esetben) és a régi biost is mentsd le!

A régi biosban ha jól rémlik nincs Vista támogatás és egyéb gondok is lehetnek.
Olvasd el a changest, így megtudod mire számíthatsz hibaként a downgrade után!

#2128 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 7:52

qnadam: en azt nem ertem, hogy miert kell valakinek sub, ha nem erdekli az akuido? vagy ez csak ugy ertendo, hogy max 2 orat vagy tavol elektromos halozattol, azt meg barmi tudja?

(persze vedd figyelembe, hogy a tapegyseg nem kis suly am, ha mindenhova magaddal viszed az sem egy elmeny..)

azért a táp nem olyan nagy súly, meg azt úgyis vinném, mert szép dolog hogy 4 óráig bírja akksiról, de mi van, ha nekem 5 óráig kell? egyébként meg úccse lenne nálam mindig :)

#2129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 7:52

qnadam: en azt nem ertem, hogy miert kell valakinek sub, ha nem erdekli az akuido?

Mert tápostól együtt meg sem érzem a táskámban, ellentétben egy 3 kilós egyéb notesszel.
Make love not Wor.

#2130 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 23:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 21:38

Mert tápostól együtt meg sem érzem a táskámban, ellentétben egy 3 kilós egyéb notesszel.

Te mit használsz?

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.