HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#2091 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 20:19

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 17:44

Mekkora akkuval és mennyit bír hsdpa-n netezve?
Nekem a Sony kb 3-4 óra körül megy egy töltéssel.. Kíváncsi vagyok X60s mit bír...

4,5-5,5 óra kb, attól függ. Ha levágódásig facsarod az akkut, akkor talán imádkozva a 6 órát el lehet érni, de ez ritkás, flahsmentes böngészést feltételez, inkább olvasást-gépelést.

Az akku 75 wattórás, extended battery. Ez a hátul kilógos, 1,6 kg vele a gép.

#2092 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 20:27

Idézet: nobela - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 16:22

...
HPQ - HSDPA modullal elég drága (~ 450 000 Ft - bő 1 éve ennyiért vettem a mostani notimat, már buktam is a felét  :eek:  )
...

Nem tudom, hogy vagy a renew kategóriával, de HP2710p (RU540 - 1x2GB ram, 100GB hdd) már elérhető 250e+áfáért. Elméletileg FreeDOS, de általában így szokták kínálni a renew gépeket, mivel nincs hozzá se lemezkészlet, se előretelepített op.rendszer, viszont többnyire nincs eltávolítva róla az eredeti XP/Vista matrica. Szóval hp-től drivereket leszeded, akármi Vistát felraksz az aljára ragasztott hivatalos serial-al, eredetiséget leellenőrzöd, és 99% hogy van egy jogtiszta rendszered. Ugyan itt belerakják a hálózatfüggetlen miniPCI-os HSDPA kártyát 40e+áfáért. A vincsi tetű lassú, viszont táblapc.

Ha szerencséd van, és van Vista licence matrica a gépen, akkor az egész megvan 290e+áfából. Ha választékot akarsz, akkor biza rá kell rakni még egy százast.

HP2710p asis RU540

#2093 Felhasználó inaktív   gofry321 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 22:46

A szívemre teszem a kezem, és megesküszöm hogy rákerestem, itt a hwsw-n de most vagy én vagyok béna, vagy tényleg nincs ilyen téma. De nem akarok ezért új topikot nyitni. Bár abban sem vagyok biztos, hogy ez a kérdés ide való.... Mind1, hagyom a locsifecsit  szval : Nokia N800 internet tabletom van, és arra már rájöttem hogy a menüben tudok új mappát létrehozni (bár az is elég komplikált), de hogy hogyan kell kitörölni?? Úgyhogy újfent örömömben csináltam vagy száz mappát (igen-igen tényleg ilyen ügyes vagyok  :respect:) de most már valahogy megbántam... Tudna valaki segíteni? (és elnézést ha sokat írtam :D).

Szerkesztette: gofry321 2008. 02. 20. 22:49 -kor

#2094 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 19:43

Nos meglepődtem...

Egyik ismerősömnél láttam Dell D430-at. 120 gigás vinyóval. Ráadásul 5400 fordulatú. Pedig 1.8"-os.
Nem hittem a fülemnek. Rá is kerestem a neten.

És tényleg létezik:
http://www.samsung.com/global/business/hdd...cd=266&tab=fea#

Lehet hogy 310e nettóért nem is rossz egy ilyen a HRP-ből. Dokkolóval.

Dell Latitude D430 notebook - Intel Core 2 Duo ULV U7600 1.2GHz/2MB/533MHz, 1GB DDR2 533MHz (integrált), 12.1" WXGA TFT (1280x800), 120GB 5400rpm HDD, Win XP Pro HUN, Intel GMA 950, külső (MediaBase) 8x DVD+/-RW meghajtó, 6 cellás akkumulátor 42WHr, magyar billentyűzet, integrált Gigabit LAN, 56k modem, BlueTooth, Intel ProWLAN 3945 802.11a/b/g, FireWire, 3x USB2.0, SD-kártyaolvasó, opcionális 3G/HSDPA modem lehetőség, 3 év helyszíni garancia + Dell Small LightWeight gyöngyvászon táska + Dell optikai egér + Kensington Slim Microsaver lock

Ebbe még 40k a belső HSDPA modul és van egy 1.3 kilós géped amiben a HSDPA is benne van. Kb 4 órát biztosan kibír akkuról. Van dokkolód, dvd íród... stb. 350e nettóért...

Így már igazán nem olyan lassú mint a 4200-as vinyókkal..

#2095 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 22:35

Hú bazz, ez nagyon komoly...

De hogy lehet ezeknél vásárolni?

Amúgy ez gyárilag ilyen, vagy itthon barkácsolták bele a vinyót?

#2096 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 22:59

Idézet: nobela - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 22:35

Hú bazz, ez nagyon komoly...

De hogy lehet ezeknél vásárolni?

Amúgy ez gyárilag ilyen, vagy itthon barkácsolták bele a vinyót?

Gyárilag ilyen.
Per pillanat 1 db van nekik.

Nagyker.

#2097 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 21:50

Special:

Nem találtam jobb topikot így itt kérdezem meg ,hogy mit tudsz erről a Silverthorne nevű prociról? Nagyon tetszenek nekem ezek az UMPC-k és be akarok ruházni egyre... Többet fog nyújtani egy ilyen Silverthorne 1,6 Ghz-en mint egy Core 1,2 Ghz-en? Mire számíthat teljesítmény terén az ember ezzel a procival?Az ok ,hogy nagyon keveset fogyaszt de attól félek teljesítményre gyengébb lesz azonos órajelen mint a Core (nem a core 2 hanem az 1) Érdemes megvárni a Menlowt? Platform szinten miben fog többet tudni? Lesz valami integrált VGA is komolyabb grafikai fícsörökkel mint a mostani 950-es chipset?

Más:
Szerintem nagyon nagy fantázia van ezekben az UMPC-kben az Intellel egyetértek maximálisan ,hogy ennyire ráállt a témára. Ha egy alacsony fogyasztású chipset (esetleg GPU is 3D gyorsítással,mint az NVidia AXP 2500-asa) bekerülne egy erős ám kis fogyasztású proci mellé akkor ütne az egész... Szerintem az 5"-os kijelzőkkel szerelt gépek mint pl. most az OqO e2 tökéletesen hordozható és szinte minden irodai feladatot el lehet rajta látni és még videokhoz, játékokhoz is tökéletes... Az 5"-nál nagyobb kijelzővel rendelkezőket viszont hülyeségnek tartom akkor már eee PC, nincs értelme ha a kijelző miatt a készülék 15 ventinél hosszabb és 8 centinél szélesebb...

Na lehet velem vitatkozni én így látom :)

#2098 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 20:29

Idézet: Zollka - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 21:50

Special:

Nem találtam jobb topikot így itt kérdezem meg ,hogy mit tudsz erről a Silverthorne nevű prociról? Nagyon tetszenek nekem ezek az UMPC-k és be akarok ruházni egyre... Többet fog nyújtani egy ilyen Silverthorne 1,6 Ghz-en mint egy Core 1,2 Ghz-en? Mire számíthat teljesítmény terén az ember ezzel a procival?Az ok ,hogy nagyon keveset fogyaszt de attól félek teljesítményre gyengébb lesz azonos órajelen mint a Core (nem a core 2 hanem az 1) Érdemes megvárni a Menlowt? Platform szinten miben fog többet tudni? Lesz valami integrált VGA is komolyabb grafikai fícsörökkel mint a mostani 950-es chipset?

Amit a SIlverthorne-ról publikusan tudni lehet, azt a hwsw-n elolvashatod, ha rákeresel. A procit abszolút az alacsony fogyasztás és az energiahatékonyság jegyében alkották, nem volt cél a magas, csak az elfogadható teljesítmény. Architekturálisan sokkal gyengébb bármilyen más modern x86-os chipnél, nincs benne OoO logika, 2 issue széles (2 utasítás órajelenként legfeljebb), egy mag, kis cache-ek.  az Intel ígérete szerint az erősebb példányok egy Banias (130 nanométeres Pentium M) teljesítményét elérik -- valószínűleg egy lassú Baniasét. Erősen kétlem, hogy 1,6 gigahertzen felvenné a versenyt egy Core-ral (Yonah), meglepődnék. A Silverthorne egyébként a az apró UMPC-k és MID-ek processzora, ahogyan a Menlow platform is. Platformszinten a Menlow a chiset (Poulsbo) fogyasztásában és kompaktságban is újat hoz, egyetlen ultraintegrált chip. A grafikai teljesítménye nyilvánvalóan alacsony lesz emiatt. Összevetve, nekem az a benyomásom, hogy ha valódban ilyen apró cuccra vágysz, akkor érdemes megvárni a Menlow gépeket, jelentős előrelépést képviselnek  energiahatékonyságban és fizikai méretben is, így több hely maradhat akkunak, vagy vékonyabb éa könyebb cuccok lehetnek. Az audio-vizuális képességei viszont elegendően erősek lehetnek, ugyanis SSE4 utasításkészlet lesz benne, vagyis ha a gyártók  optimalizált szoftvereket adnak hozzá, akkor a 3D felületek, videók sem lehetne gond egy kis kijelzőn.

#2099 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 22:19

egyelőre csak érdeklődés szintjén:

12" kijelzőjű noti, ibm. legalább 1 gb memória, minél nagyobb vinyó :) prociügyben nincs nagy igényem, de azért a 720p h264 videók nem baj, ha elmennek vele :) ja és firewire. sőt ha az átlag notikijelzőnél jobb panel lenne benne, az se lenne baj :) nem tudom, ilyen létezik-e ekkora méretben, meg xga-nál nagyobb felbontás. optikai meghajtó, elit videókártya meg überméretű akksi nem igazán szempont :)

ja, és mindez 200 alatt, használt játszik, azért gyári gari nem baj ha van :D ebayről is lehet, bár ott nem lehet megnézni élőben, és a szállítás is drága.

van rá esély?

kijelzőügyben egyébként bizonytalan vagyok. korábban volt egy ibm t41-em, sxga+ displayjel, annak jó volt a felbontása, kérdés hogy 12 colon nem túl használhatatlan-e. ja és idegesített roppantul, hogy fejtartástól függően változott a kép, és a kép alja sötétebb volt a tetejénél :reklamacio: de azért elvishelhető volt, nem képszerkesztésre használnám :)

dánkesőn :respect:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2100 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 22:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 22:19

egyelőre csak érdeklődés szintjén:

12" kijelzőjű noti, ibm. legalább 1 gb memória, minél nagyobb vinyó :) prociügyben nincs nagy igényem, de azért a 720p h264 videók nem baj, ha elmennek vele :) ja és firewire. sőt ha az átlag notikijelzőnél jobb panel lenne benne, az se lenne baj :) nem tudom, ilyen létezik-e ekkora méretben, meg xga-nál nagyobb felbontás. optikai meghajtó, elit videókártya meg überméretű akksi nem igazán szempont :)

ja, és mindez 200 alatt, használt játszik, azért gyári gari nem baj ha van :D ebayről is lehet, bár ott nem lehet megnézni élőben, és a szállítás is drága.

van rá esély?

kijelzőügyben egyébként bizonytalan vagyok. korábban volt egy ibm t41-em, sxga+ displayjel, annak jó volt a felbontása, kérdés hogy 12 colon nem túl használhatatlan-e. ja és idegesített roppantul, hogy fejtartástól függően változott a kép, és a kép alja sötétebb volt a tetejénél :reklamacio: de azért elvishelhető volt, nem képszerkesztésre használnám :)

dánkesőn :respect:

230-ért tudok egy x61s-t...
2010.07-ig garis. Tip-top állapotban, az akkuja még 10x sem volt feltöltve és gyárilag 8.2 órát igérnek....
X61s, 8 cellás akku, L7500, 1.5Gb ram, 120gb Hdd, X3100, wlan, Bt, ujjlenyomat olvasó, Vista business, német bill, belső Sim kártya és HSDPA modem foglalat ....

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf...XX?OpenDocument

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...itestyle=lenovo

Ennél többet nem kell mondanom...
Van már rá érdeklődő, de aki gyorsab...

#2101 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 23:02

jól hangzik, de amiből megvenném, azt a munkát nem hogy nem fizették ki, még be sem fejeztem :Đ szóval vigye nyugodtan a másik érdeklődő :)

viszont mint rutinos ibm-es, tudsz mondani valamit a felbontásos kérdésről?

#2102 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 00:36

tudom, hogy nem vagytok acer rajongók, de azért megkérdem.
Acer Aspire 2920Z milyen? nettó 156ezer körüli ára elég korrektnek tűnik.
(és ami még fontos, hogy kinézetre is jó. barátnőm akar lassacskán venni, és ez tetszik neki)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2103 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 07:12

Az X6x széria kijelzői jobbak az alap T4x kijelzőknél. Fényerőben és látási szögben is. Persze nem egy Sony X-black..

#2104 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 19:41

köszi, az jól hangzik.

viszont egy ilyen pl mennyire kockázatos? http://cgi.ebay.co.uk/IBM-X31-Thinkpad-Pen...1QQcmdZViewItem

#2105 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 01:36

vagy mondjuk ez: http://cgi.ebay.co.uk/IBM-X32-LAPTOP-WIREL...1QQcmdZViewItem

az ibmek mennyire háklisak a ram márkájára?

#2106 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 08:38

furcsa, hogy a refurbished csak 3 honapos garanciaval el. ilyenkor nem 1 ev garancia szokott lenni? vegulis ez a gyarto altal felujitott!?

a UK keyboard is okozhat szerintem meglepeteseket, ugye tudod, hogy ez nem a szabvany US billentyuzetkiosztas? (persze kerdes, hogy zavar-e. en egy svajci francia kiosztasut hasznalok itthon..)

es azt is latod, hogy ezek csak es kizarolag UK-be postaznak? miert nem nezel a nemet ebay-en gepet? (igaz ott gyakran nem szeretik a paypalt, de azert van olyan is.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2107 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 10:13

küldenek magyarországra is, még az ár is meg van adva egy linken :) viszont nem refurbished hanem used. a uk kiosztás kifejezetten előny, mert azon megvan minden gomb, ami a magyaron is :) az asztali gépemhez egy német kiosztású billt használok :D

viszont. azt írja, hogy erre az árra még rájön 17,5% VAT, azt akkor is ki kell fizetnem, ha külföldre rendelek?

#2108 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 10:24

az elso refurbished! (a masodik meg nem 3, hanem 1 honapos garancia..)

az AFA union belul a vasarlas helyen fizetendo, leven piacilag egy orszag vagyunk mar. (ha nem tevedek nagyot.) de orulj neki, kulonben a magyar 20%-ot kene kifizetned.. ;)
a forum ma:

#2109 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 10:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 10:24

az elso refurbished! (a masodik meg nem 3, hanem 1 honapos garancia..)

az AFA union belul a vasarlas helyen fizetendo, leven piacilag egy orszag vagyunk mar. (ha nem tevedek nagyot.) de orulj neki, kulonben a magyar 20%-ot kene kifizetned.. ;)

ja hogy te az elsőt nézted :)

hát hümm, krédés hogy gyári refurbished-é vagy a kereskedő csinálta. mindenesetre megnézem a német nyelvterületeket meg az usákokat is :)

#2110 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 10:56

az usakok messze vannak, dragabb a szallitas, es meg kell kuzdened a vamosokkal is (az mar egy masik orszag ugyebar..)! az albinoniak dragabbak. a nemetek szoktak lenni a jo valasztas notebbokokban!
a forum ma:

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »