HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 04. 08:39

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 1:40

...windows SP1, a magyarítás felment rá, de nem tudtunk sehogy sem magyar billentyűzetet varázsolni a kijelzőre. A bemutató gépen XP2005 volt azt hiszem, azon volt magy. bill., de arra meg nem ment fel a magyarítás. Ha megcsinálom a windows update-tet akkor lehet hogy nekem is lesz már magy. bill.?

Az SP1 édeskevés. Kinél vetted? Elég hanyagul van összehányva, megvan minden telepítőlemezed? Jó esteben csak félbehagyták a telepítéseket, de lehet, valamit összekavartak. Én újrahúznám.
TabletPC 2005 az SP2 feltelepítésől lesz a gép, de SP2-ből sem elég a kicsi verzió, ha jól emlékszem 178 MB a teljes. SP2/TPC 2005 nélkül NINCS magyar billentyűzet! SP2 után rá kell rakni a Multilanguage User Interface-nek egy TPC 2005-höz kiadott frissítését is! Mint írtam, ha üres vincsre rakod a rendszert, szánj rá egy délutánt, és érdemes előtte mindent összeszedned, mert ha jól emlékszem, elég lassú neted van.

#782 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 04. 10:17

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 9:39

Az SP1 édeskevés. Kinél vetted? Elég hanyagul van összehányva, megvan minden telepítőlemezed? Jó esteben csak félbehagyták a telepítéseket, de lehet, valamit összekavartak. Én újrahúznám.
TabletPC 2005 az SP2 feltelepítésől lesz a gép, de SP2-ből sem elég a kicsi verzió, ha jól emlékszem 178 MB a teljes. SP2/TPC 2005 nélkül NINCS magyar billentyűzet! SP2 után rá kell rakni a Multilanguage User Interface-nek egy TPC 2005-höz kiadott frissítését is! Mint írtam, ha üres vincsre rakod a rendszert, szánj rá egy délutánt, és érdemes előtte mindent összeszedned, mert ha jól emlékszem, elég lassú neted van.

1.A processzor 600 Mhz-en megy, a ventilátor is egyfolytában. Proc. 45 v. 46 fokos a HDD 33-36-ig. A ventilátor leállását úgy kell érteni hogy teljesen nullára? Ez van amikor egész halk, de levegőt indig fúj!
-a billentyűzeten néhány gobot alig bírok megnyomni, lehet azért mert ott átcserlgette az eladó és emiatt van a baj, de a billentyűzett alja meg van karcolódva ezt csak itthon vettem észre, gondolom ettől lett renew.
2. BT az egyszerűen nincs, legalábbis bármilyen ikonra kattintok ez az üzenet: Bt device not fond. Please verify that your BT device is properly connected and torned on. Lehet hogy csak én bénázok de nem találtam hol kapcsolhatnám be, ahol BT-ról van szó és rákattintok ott jön ez az üzenet
3 a HDD időnként felpörög, vagy ne is tudom mi ez, mint amikor a cd olvasoba beteszem a lemezt és kattan párat amikor felismerte s elkezdi forgatni. Ez normális, vagy a korábban említett hang hiba a WD-nál? Egyébknt semmilyen hangját nem hallom. Mindig csak a ventit egész hallkan, vagy hangosabban
4 a kijelzőtöl káprázik a szemem, a nem éles betűktől! Lehet hogy túl közelről nézem? A film is jobb lett ha nem munkatávolságból néztem hanem 1m-ről. Dolgozni azonban csak 30-50 centiről kell!

Most űgy tűnhet utálom, de nem, csak kérlek mondjatok véleményt a fentiekről!
Az előbb felhangosodott a venti, megnéztem 46 fokon volt. Pár másodperc múlva megint ránztem akkor 1.1-en ment, pár másodperc múlva megint 600-on. Eközben én nem csináltam mást csak figyeltem a gépet mikor halkul le, ez 44 foknál volt.

#783 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 10:21

Olvastad az előző oldal alját is?

#784 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 10:26

A ventillátornak időnként teljesen állni kell. A gép fogyasztása és melegedése úgy a legkisebb, ha a saját billentyűzetére van tűzve. Portré módban jobban dolgozik a VGA, és hamarabb  bekapcsol a hűtés. A  gépnek teljesen csöndben kell lennie pld. weboldal olvasgatása közben. A kép pedig tűéles, pixelek csak 10-15 cm-ről látszanak.

szerk. elütés

Szerkesztette: GoLAN 2005. 12. 04. 10:34 -kor

#785 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 10:30

Hogy van-e benn Bluetooth, az vagy az Eszközkezelőben, vagy az Everest-el kideríthető. Ha nem lett feltelepítve a HP driver lemeze, akkor esetleg azért nem látja. Az az érzésem, félkészen vetted át a géped. Sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak, ennél jobb ez a típus.

#786 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 10:55

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 9:39

Bocs a kérdéseidre nem is válaszoltam!
Notebookzone
Lemezekből kaptam egy csomót, kb egy tucatot. Bontatlanok voltak, a bemutató gép lemezeit használták a telepítéshez. Amikor odaértem még települt, ott voltam a magyarításnál, azt mondták szerintük nem fog sikerülni, aztán csodálkoztak hogy mégis magyar lett a windows, de csak az. Journal például már nem.
a ventilator, sokkal tobbett megy hangosan, mint hangtalanul! es teljeen rendszertelenul, mutatott mar 42 fokot is megis meg szakadatlanul! (ez felkialto jel peldaul halvany, teljesen eletlen!)
megtalalaltam a tokeletes hasonlatot a hdd hangjara, olyan mint amikor nyelünk egyett, a hangja is hasonlo es a ritmusa is teljesen. kb 3-5 percenként jön. hoppa, vanak magyar karakterek, csak nem jelennek meg a kijelzőn, pont mint a rendes billentyüzeten.

#787 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 11:00

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 11:21

Olvastad az előző oldal alját is?

nem olvastam.
a felbontás fullon van, a szin is.
most sjnos azonnal el kell mennem egy orara, utána tudom megprobálni a finomhangolást.
nagyon koszonok mindent!

#788 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 11:13

A Jurnal-nak is magyarnak kell lennie.

A Notebookzone-t nem ismerem. Én a Notebook.hu/HPOutlet.hu-tól vettem a gépet, teljesen korrekt állapotban. Ismerek olyat, aki a Notebookstore.hu-nál vette, ott nagyon értenek a táblapc-hez. Ez a notebookzone-os gépátvétel élég kavarósnak tűnik. Két lehetőséged van: vagy visszaviszed, hogy telepítsék fel korrekten a rendszert, vagy nekiállsz te magad.

Képernyőfelbontást ellenőrizted? Szerintem 600x800-ban fut. Ez az állapot a Windows telepítése után, mikor még nincsenek felrakva a HP driverek. Ha eddig jutottak a telepítéssel, az elég szegényes. Gépet így kiadni pedig szégyen. Külső DVD-t vettél hozzá?

#789 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 11:14

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 11:00

nem olvastam.
a felbontás fullon van, a szin is.
most sjnos azonnal el kell mennem egy orara, utána tudom megprobálni a finomhangolást.
nagyon koszonok mindent!

Fullon van, vagy 768x1024-en? A full, az lehet kevesebb is.

#790 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 11:57

A WD vinyó hangja olyan mint amikor fémet fémhez koppantanak?

Ha igen, akkor az amiről beszéltem.

#791 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 12:09

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 12:14

Fullon van, vagy 768x1024-en? A full, az lehet kevesebb is.

768x1024 ill 1024x768 landscapbe lehet még 800x600 de nem azon van. 32 a szin.

#792 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 13:11

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 12:09

Clear Type ki van kapcsolva? Mert a felkiáltójelet az szokta erdekesen elmosni (meg ugy altalaban minden szoveget, en nem birom...)
Képernyő tul.-->Megjelenés-->Hatások...-->Clear Type

#793 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 16:10

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 12:09

Akkor passz. Egy 120 dpi-s kijelző képe nem lehet sem pixeles, sem homályos. Esetleg a gamma értéket lehet még finomhangolni, hogy teltebbek legyenek a színek. Ezt a kockás mosott képet nem értem.  :(  Felraktam >IDE< egy tömörítetlen (~2,5 MB) screen shot-ot az én képernyőmről, csak Jurnal+TIP. Nézd meg 100%-ban egy jó monitoron, és vesd össze a tieddel.

#794 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 11:52

Sziasztok! Elnézést kell kérjek mindenkitől, lehet hogy teljesen jó a gépem csak én túloztam el a dolgot.
A film azért volt rossz mert eleve a minősége olyan volt, kértem egy másikat az teljesen jó volt. A elmosódást tényleg a cleartype miatt volt. Talán az volt a hiba, hogy nem egy másik hasonló kijelzőhö hasonlítottam, hanem egy 5-6 éves képcsöves monitorhoz. A HDD hangja egy másik srác szerint normális, nekem azért furcsa.

A fennmaradt kérdések:
1. Cleartype bekapcsolásával a landscape mód szerintem jó, viszont ha átkapcsolom állóba akkor erősen előjön ez az elmosódottság, ott már zavaró. Nálatok is ilyen? Szóval rosszabb a CT állóban mint fekvőben
2. portré módban képernyő beállításoknál a kicsi 768x1024, a nagyra nem lehet átállítani. Ez is ok?
3. a HDD kattog kb másodpercenként kattog, időnként "nyel". Nappali környezetben nem lehet hallani, de hajnali csendben már hallom.
4. A ventilátor ciripel. Vagy folyamatosan de halkan - csak akkor hallom ha csöndes a környezet és ha magam felé fordítom a gépet. Két alkalommal csinált olyat hogy ha bármit csináltam a kijelzőn, pl. arrébb húztam egy ablakot akkor ciripelt, de ilyenkor ez jól hallható volt akár  több méterről is csendesebb környezetben.
5. az akufedélben nincs csavar. Ott előttem vette ki a csomagolásából nem hiszem hogy Ő tette volna el, cssak jó lenne tudni kellene-e lennie csavarnak ott
6. a ventilátor töltőröl ha nincs a billentyűzeten folyamatosan megy, ha ráteszem leáll, ha leveszem azonnal  elindul. Ez normális?

Lehet hogy óriásit hibáztam amikor elhittem azt, hogy a renew gépekhez a HP nem ad jtállási jegyet, a szálma elég a garanciához?

Korábban írtam hogy a bill. alja karcos, kiderült hogy véletlenül a bemutató gépét hoztam el, kicserélik majd.

Az eladó egyébként mondta, hogy első dolgom az legyen hogy rákattintok a windows update-re - a korrektség miatt. Ezt most megtettem, az everest szerint így is maradt SP1. Most láttam a HP oldalán sp2 update-et megpróbálom azt.
A TPC-s frissítésshez adna valaki egy linket? Próbálom én is keresni közben tovább.

#795 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:51

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 11:52

1. Cleartype bekapcsolásával a landscape mód szerintem jó, viszont ha átkapcsolom állóba akkor erősen előjön ez az elmosódottság, ott már zavaró. Nálatok is ilyen? Szóval rosszabb a CT állóban mint fekvőben

Az elsore tudok valaszolni, az nalam is ilyen, ha be van kapcsolva a Clear Type.

Nekem mar csak meg 1 gb ram kene az 512 melle es teljesen boldog lennek :)

#796 Felhasználó inaktív   prong13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:11

Hi All!

Külön üdvözlet GoLANnak és dobistának.
dobista:
Az akkufedélhez külön kis zacskóban adják a csavart, nézd meg a tartozékok között.

Csá, prong13

#797 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 14:24

Idézet: Gecco - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:51

Az elsore tudok valaszolni, az nalam is ilyen, ha be van kapcsolva a Clear Type.

Nekem mar csak meg 1 gb ram kene az 512 melle es teljesen boldog lennek :)

Köszi, akkor ez már kilőve!

A Hp-t kérdeztem a garancia miatt, azt mondták a számla elég ha rajta van a sorozatszám - bár mondtak már ott is hülyeséget
A garancia ellenőrzés szerint 2008 májusig van garancia, bár csak így lenne :eek:

Szerkesztette: dobista 2005. 12. 05. 14:25 -kor

#798 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 14:27

Idézet: prong13 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 14:11

Hi All!

Külön üdvözlet GoLANnak és dobistának.
dobista:
Az akkufedélhez külön kis zacskóban adják a csavart, nézd meg a tartozékok között.

Csá, prong13

A doboz nincs nálam, mert a határon az túl kockázatos lett volna. Később megnézem, köszönöm!

#799 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 14:32

Az előbb megnézte egy barátom a gépet, és első kérdése az volt hogy nol van róla a windows matrica! A tiéteken van? Pontosabban valamilyen kódos matricának kellene rajta lennie nem csak annak ami ott van a centrinos matrica mellett, legalábbis a srác szerint. Azt mondja ezzel tudo bizonyítani hogy legális.

#800 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:00

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 14:32

Az előbb megnézte egy barátom a gépet, és első kérdése az volt hogy nol van róla a windows matrica! A tiéteken van? Pontosabban valamilyen kódos matricának kellene rajta lennie nem csak annak ami ott van a centrinos matrica mellett, legalábbis a srác szerint. Azt mondja ezzel tudo bizonyítani hogy legális.

A gep aljan keresgeld... az enyemen legalabbis ott van.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.