HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 11:23

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 9:41

...mennyire használd a bill.? ...

Lényegében soha. Egy A4 oldalnyi levélnél rövidebb szövegnél te sem fogod. Kell pár hónap, míg megszokja az ember a csúszós edzettüveglapot, de ki a fene akarna cipelni plusz 5 millimétert és 4 dekát, ha nem muszály. A gépnek slate-ként van kényelmes fogása. Érzetre, méretre kb. mint egy mobiltelefon vastagsága. 

#742 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 11:29

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 11:17

Netto 240, brutto 260 a max amit adni tudok érte, így elég sok gép kiesik, sajnos ezek is, ha jól láttam.

Haszáltban ha sikerül elcsipned, akkor 150-200k körül kijön! (600Euro)
Én csak 100-150K akartam rákölteni így lecsúsztam!
Ezek a gépek erősebbek és könyebbek a TC1000-esnél (Crusoe procisnál)
A probléma esetleg a német xp tablet pc...

#743 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 20:47

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 12:23

Lényegében soha. Egy A4 oldalnyi levélnél rövidebb szövegnél te sem fogod. Kell pár hónap, míg megszokja az ember a csúszós edzettüveglapot, de ki a fene akarna cipelni plusz 5 millimétert és 4 dekát, ha nem muszály. A gépnek slate-ként van kényelmes fogása. Érzetre, méretre kb. mint egy mobiltelefon vastagsága. 

A szövegbevitelt ezek szerint a virtuális billentyűzettel oldod meg? Az nem egészen tiszta, hogy van olyan program amely a kézzel írott szöveget átalakítja, de ha jól tudom ezzel az a probléma, hogy angol szavakat próbál belőlük formázni. Egy másik forumban ezt írta egy Vivo nevű tag:
„A kézírás felismerőt nem tudod PDA-módba kapcsolni?
Én azzal tudtam a legjobb eredményt elérni, mondjuk írás sebességtől függően 80%, viszont az ékezetes karaktereket is felismeri. Legnehezebben a hosszú ű-t.”
Körítés nélkül: megoldható a magyar nyelvű kézírásfelismerés, ha nem is szavak szintjén, de legalább hogy a karaktereket felismerje?

#744 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 20:50

Idézet: xedos - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 12:29

Haszáltban ha sikerül elcsipned, akkor 150-200k körül kijön! (600Euro)
Én csak 100-150K akartam rákölteni így lecsúsztam!
Ezek a gépek erősebbek és könyebbek a TC1000-esnél (Crusoe procisnál)
A probléma esetleg a német xp tablet pc...

Idő, tapasztalat, nyeltudás hiányában nem gondolkozom ebay-es dologban. Terveim között szerepel a későbbikben, hogy egyszer utánajárok az ilyen vásárlásnak, de mivel most egyébként is új gépet szeretnék, ezt későbbre halasztom. Első gépem lesz, ezért gondoltam biztonságosabb, ha újat veszek. Azért köszönöm a javaslatot!
Hazai használtpiacon, pontosabban az apróneten, szétnéztem, de egy-két irreális árú TC1000, TC1100-on kívül más tabletet nem találtam.

#745 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:02

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 21:50

Idő, tapasztalat, nyeltudás hiányában nem gondolkozom ebay-es dologban. Terveim között szerepel a későbbikben, hogy egyszer utánajárok az ilyen vásárlásnak, de mivel most egyébként is új gépet szeretnék, ezt későbbre halasztom. Első gépem lesz, ezért gondoltam biztonságosabb, ha újat veszek. Azért köszönöm a javaslatot!
Hazai használtpiacon, pontosabban az apróneten, szétnéztem, de egy-két irreális árú TC1000, TC1100-on kívül más tabletet nem találtam.

Én is így voltam... utána mentem az EBAY-re...
Ha van jogosultságod és az eladó magánszamély, akkor viszonylag egyszerű!
Megbeszéled vele, hogy küldi -e Magyarországra, és hogy utalhatsz-e...
Ennyi...

#746 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 14:48

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 20:50

... Első gépem lesz..

Te aztán nem cicózol, TPC-vel indítani.  :)

#747 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:11

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 20:47

A szövegbevitelt ezek szerint a virtuális billentyűzettel oldod meg? Az nem egészen tiszta, hogy van olyan program amely a kézzel írott szöveget átalakítja, de ha jól tudom ezzel az a probléma, hogy angol szavakat próbál belőlük formázni. Egy másik forumban ezt írta egy Vivo nevű tag:
„A kézírás felismerőt nem tudod PDA-módba kapcsolni?
Én azzal tudtam a legjobb eredményt elérni, mondjuk írás sebességtől függően 80%, viszont az ékezetes karaktereket is felismeri. Legnehezebben a hosszú ű-t.”
Körítés nélkül: megoldható a magyar nyelvű kézírásfelismerés, ha nem is szavak szintjén, de legalább hogy a karaktereket felismerje?

Ez valahogy nem kerek. A Tablet PC Input Panel (TIP) négy beviteli módot támogathat. Billentyűzet, folyóírás-felismerés, betűfelismerés, beszédfelismerés. Teljes támogatottsága csak az angol nyelvnek van. A beszédfelismerés kivételével támogatott még a spanyol, francia, német, olasz, kínai és talán a koreai is. Ezen kívül bármilyen a Windows által támogatott nyelvű lehet a kezelőfelület, és a TIP billentyűzet, vagyis a magyar nyelvnél nem aktív semmi más a TIP-en, csak a billentyűzet. Persze ettől még tollal oda írsz, ahova akarsz, csak nem fogja gépírásra fordítani a jegyzeted. Tehát a kézírás felismerés támogatott nyelvek egyikében sincs ű-betű, akkor meg mi alapján tudná, hogy a spanyol beállításnál te egy ű-t akarsz beírni?
A TPC-ben egyébként teljesen más rendszer szerint történik a felismerés, mint a PDA-kban. Változást majd a Vista hoz, abban az egyéb nyelvekhez lesz tanítható karakterfelismerő. Esetleg lehet kísérletezni külső fejlesztésekkel, pld. orosz nyelvhez nagyon jó készletek vannak, és magyarhoz is van két kezdetleges fejlesztés, de szerintem nem érdemes, mert TIP billentyűzeten gyorsabban lehet pötyögni, mint karakterfelismeréssel szenvedni.

Szerkesztette: GoLAN 2005. 11. 30. 15:14 -kor

#748 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:14

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 15:48

Na ja, egybő a közepibe ;)
Szerintem ez a renew, gyári garis géppel ár-érték araányban is nagyon jól járok.
Mondjuk ha így folytatódik az üzletmenet akkor csak PDA lesz belőle :mad:  Majd utólag mesélek!

#749 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:35

Magyar karakterek táblapcre:
- kareakter felismerés Paragon Software
- folyóírás felismerés abletFactory

Egyiket sem vettem meg, pedig ez a kettő a legjobb.

#750 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:47

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 14:48

En is azzal inditottam :) Nem bantam meg... hehe (najo elotte volt PDA-m)

#751 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:48

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 16:11

Ez valahogy nem kerek. A Tablet PC Input Panel (TIP) négy beviteli módot támogathat. Billentyűzet, folyóírás-felismerés, betűfelismerés, beszédfelismerés. Teljes támogatottsága csak az angol nyelvnek van. A beszédfelismerés kivételével támogatott még a spanyol, francia, német, olasz, kínai és talán a koreai is. Ezen kívül bármilyen a Windows által támogatott nyelvű lehet a kezelőfelület, és a TIP billentyűzet, vagyis a magyar nyelvnél nem aktív semmi más a TIP-en, csak a billentyűzet. Persze ettől még tollal oda írsz, ahova akarsz, csak nem fogja gépírásra fordítani a jegyzeted. Tehát a kézírás felismerés támogatott nyelvek egyikében sincs ű-betű, akkor meg mi alapján tudná, hogy a spanyol beállításnál te egy ű-t akarsz beírni?
A TPC-ben egyébként teljesen más rendszer szerint történik a felismerés, mint a PDA-kban. Változást majd a Vista hoz, abban az egyéb nyelvekhez lesz tanítható karakterfelismerő. Esetleg lehet kísérletezni külső fejlesztésekkel, pld. orosz nyelvhez nagyon jó készletek vannak, és magyarhoz is van két kezdetleges fejlesztés, de szerintem nem érdemes, mert TIP billentyűzeten gyorsabban lehet pötyögni, mint karakterfelismeréssel szenvedni.

Tehát ha jól értem:
-a kijelzőn megjelenő bilentyűzet az magyar
-menthetem az írást eredi formátumban, "macskakaparás" formában
-karakterfelismerő pedig csak azokat a betűket ismeri fel amik a támogatott nyelvben léteznek.
Ez utóbbit lehet úgy állítani, hogy egyszerűen a betűket alakítsa át, és ne angol szavakat csináljon belőle? Tehát magyar karakterek nélkül írok meg egy szöveget azt át tudja alakítani gépírásra, csak ilyenkor mondjuk "nem érti" a gép hogy mit ír? Szóval ezt lehet-e?
Korábban beszéltem egy másik Tc1100 tulajjal, Ő azt mondta sikerült egy állítólag nagyon drága progihoz jutnia ami tanítható, saját kézírási stílusunkhoz igazítható. Beüzemelnie akkor még nem sikerült amikor beszéltem vele, majd érdeklődöm nála mi a helyzet jelenleg. De most jut eszembe, ez sem küszöböli ki a magyar karakterek hiányát, rajzolgathatok én neki akárhogy, nem fogja tudni mit akarok. Azért rákérdezek, hátha ismeri a program a magyar karaktereket is. Ha nincs benne ű, ő stb., akkor esetleg arra lehet jó ez program, hogy ne szenvedés legyen a karakterfelismerés.

#752 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:03

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 15:48

Tehát ha jól értem:
-a kijelzőn megjelenő bilentyűzet az magyar
-menthetem az írást eredi formátumban, "macskakaparás" formában
-karakterfelismerő pedig csak azokat a betűket ismeri fel amik a támogatott nyelvben léteznek.
Ez utóbbit lehet úgy állítani, hogy egyszerűen a betűket alakítsa át, és ne angol szavakat csináljon belőle? Tehát magyar karakterek nélkül írok meg egy szöveget azt át tudja alakítani gépírásra, csak ilyenkor mondjuk "nem érti" a gép hogy mit ír? Szóval ezt lehet-e?
Korábban beszéltem egy másik Tc1100 tulajjal, Ő azt mondta sikerült egy állítólag nagyon drága progihoz jutnia ami tanítható, saját kézírási stílusunkhoz igazítható. Beüzemelnie akkor még nem sikerült amikor beszéltem vele, majd érdeklődöm nála mi a helyzet jelenleg. De most jut eszembe, ez sem küszöböli ki a magyar karakterek hiányát, rajzolgathatok én neki akárhogy, nem fogja tudni mit akarok. Azért rákérdezek, hátha ismeri a program a magyar karaktereket is. Ha nincs benne ű, ő stb., akkor esetleg arra lehet jó ez program, hogy ne szenvedés legyen a karakterfelismerés.

-igen (ha magyarra allitod, lehet angol is, vagy akarmilyen kiosztas :))
-igen (pl. wordbe is lehet (Office XP-ben alapbol van, 2003-hoz le kell tolteni a kieget), vagy win journal)
-igen, a karakterfelirmero karaktereket ismert fel, mig a folyoirasfelismero meg szavakat, es ezeket osszeveti egy hasonlo szoval az adatbazisaban es ha egyeznek, vagy nagyon hasonloak, akkor azt irja ki, vmi ilyesmi. Volt mar olyan, hogy irom a szoveget es az elejet felismeri jol, de aztan amikor a veget irom a szonak, akkor az elejen egy betut kicserelt masra, mert gondolom igy hasonlit vmi angol szora... Szal az felejtos sztem. De a karakterfelismero az OK, ekezet nelkul.

Szerkesztette: Gecco 2005. 11. 30. 16:04 -kor

#753 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:31

Az előző hozzászólásban linkeltem be két fejlesztőt, az az "nagyon drága" program valószínű ezek közül való, mivel ezek jelenleg a legkeresettebbek.
Az abletFactory folyóíráshoz készít szókép adatbázisokat, sajna most látom, hogy átalakult az oldal, és levették a magyar SPID-et. Kb. 10000 magyar szó volt az adatbázisukban. Az abletFactory szóanyaga bővíthető. Beírsz egy magyar szót, amire ad egy valamilyen megfeleltetést, te pedig beírhatod, hogy ezentúl minek azonosítsa. Lehet vele próbálkozni, szerintem ragozó nyelveknél elég nehézkes.
A másik cég PenReader szoftvere talán a PDA-s felismerők elve szerint dolgozik, még akár ű-t is produkál neked ha kitartó vagy, de nem egy nagy élmény használni.

#754 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 23:15

Köszönöm a válaszokat!
Tényleg próbálom magam visszafogni, de nem bírom ki, hogy ne kérdezzek!
Az hogy a DVD író amit rendeleni lehet hozzá csak +-os RW lemezt ír jelent valami különösebb hátrányt, vagy csak annyi, hogy amikor lemezt veszek figyelek hogy az +-os legyen?
Jó hogy írtad hogy linkeltél GoLan, másképp nem vettem volna észre az oldalváltás miatt

#755 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 00:44

Szavak helyett beszéljen ez a lista: http://www.imation.hu/products/pdfs/DVD_Co...ility_Chart.pdf

#756 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 09:07

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 1:44

Köszi a linket!
Én ebből azt szűrtem le, hogy ha Imation lemezből kéket vagy narancssárgát veszek, akkor nem lehet baj. Ha valóban kerettel együtt adják netto 40-ért, akkor akár meg is érhetné, de akkor is nehezen adok ki 60e azért hogy dvd írom legyen. Depo-n is netto 30 körül vannak a külső írók, és akkor azokkal még nem tudok bootolni szükség esetén, szóval 40-ért nem sok, de majd meggondolom.

Szerkesztette: dobista 2005. 12. 01. 09:08 -kor

#757 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 11:47

Már megintén én, hihetetlen vagyok!
Állítólag holnap estére meglesz a Tablet PC-m ;)
A problémám az hogy mondtam a srácnak hogy a magyarítást csinálják meg, erre Ő: persze, kb 2 perc, csak egy „lengvics peket” feldobok és kész is. Mondtam neki én úgy tudom ez egy időigényes folyamat, szerinte: ááá, max pár perc
GoLan!
Azota ennyit fejlődött a technika, vagy csak összegányolnak valamit a gépemben?

A pixelhibát egy amatőr módszerrel tervezem kiszűrni, a Paint rajzoló programban állítok be színeket és az ablakot úgy mozgatom hogy minél nagyobb területen lássam a színt: Sajnos alul és felül így is marad egy csík, ami nem az adott színben világít, de jobbat nem tudok. Ha Ti tudtok, légy szíves írjátok le!

#758 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 13:13

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 11:47

Már megintén én, hihetetlen vagyok!
Állítólag holnap estére meglesz a Tablet PC-m ;)
A problémám az hogy mondtam a srácnak hogy a magyarítást csinálják meg, erre Ő: persze, kb 2 perc, csak egy „lengvics peket” feldobok és kész is. Mondtam neki én úgy tudom ez egy időigényes folyamat, szerinte: ááá, max pár perc
GoLan!
Azota ennyit fejlődött a technika, vagy csak összegányolnak valamit a gépemben?

A pixelhibát egy amatőr módszerrel tervezem kiszűrni, a Paint rajzoló programban állítok be színeket és az ablakot úgy mozgatom hogy minél nagyobb területen lássam a színt: Sajnos alul és felül így is marad egy csík, ami nem az adott színben világít, de jobbat nem tudok. Ha Ti tudtok, légy szíves írjátok le!

Amit én írtam, az a teljes újratelepítés. Kész rendszerre csak a Multi Language User Interface pack-ot kell felreakni, meg ennek egy TPC-s kiegészítését, kb. fél óra. A driver és op.rendszer frissítéssel nem hiszem, hogy vacakolnának, de ezt te is megteheted a HP és az MS oldaláról. Ezen felül talán az Intel PRO Set wifi-s cuccát javaslom.

#759 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 13:50

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 14:13

Amit én írtam, az a teljes újratelepítés. Kész rendszerre csak a Multi Language User Interface pack-ot kell felreakni, meg ennek egy TPC-s kiegészítését, kb. fél óra. A driver és op.rendszer frissítéssel nem hiszem, hogy vacakolnának, de ezt te is megteheted a HP és az MS oldaláról. Ezen felül talán az Intel PRO Set wifi-s cuccát javaslom.

A TPC-s kiegészítést és az Intel PRO set wifi-s cuccot is tudom házilag? Nem vagyok benne bitos hogy az előbbit eszükbe jutna telepíteni, ezért kérdezem hogy veszekedjek-e velük emiatt, vagy otthon is meg tudom csinálni. Inkább már szabadulnék tőlük, ezért ha nem muszály nem kötözködöm.

#760 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 14:27

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 13:50

A TPC-s kiegészítést és az Intel PRO set wifi-s cuccot is tudom házilag? Nem vagyok benne bitos hogy az előbbit eszükbe jutna telepíteni, ezért kérdezem hogy veszekedjek-e velük emiatt, vagy otthon is meg tudom csinálni. Inkább már szabadulnék tőlük, ezért ha nem muszály nem kötözködöm.

Kicsit sokat beszélünk op.rendszerről, ahhoz képest, hogy ez egy hardveres topic, de talán megbocsátják a fórumtársak.
Egyébként az SP2 miatt kell a régi MUI-ra rárakni még egy MUI TPC kiegészítést is - biztos lehetsz benne, hogy megcsinálják. Te is megtudnád, MS oldaláról letölthető, csak épp több száz mega. A wifi kapcsolat beállításához használhatod a Windowst is. A hardware friss meghajtóit letöltheted a HP-tól. Mindössze ízlések és pofonok alapon, ha gondolod letöltheted az Inteltől a PRO Set-et a wifi kapcsolat, és a Wacomtól a táblapc-s drivert a toll beállításaihoz. A géped e kettő nélkül is teljes, ezek abszolut opciós lehetőségek.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.