HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 11:19

Update: ahogy nézem, ez az LG-nek egy "developing countries" modellje. Ennek lehet oka, hogy itt az emberek jóval árérzékenyebbek, így versenyképesebb lehet, mivel a márkához talán nem kötődnek annyira, mint máshol. A másik ok az csatornapolitikai lehet, ugyanis mivel az LG egyben ODM is, ezért lehetséges, nem akar egyelőre összeütközésbe kerülni az OEM vevőivel.

#562 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:21

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 12:11

...Melon, ilyen LG géped van, úgy érted, vagy alulbeszívós?:) Nekem is alulszívós, de eddig nem volt gondom vele. Mondjuk lehet, hogy ez abból fakad, a második akku hátul megemeli.

Bocs, nem idéztem, amire válaszoltam volna :Đ

Helyesen:

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 19:52

... Csak oldalt szívós - oldalt fújós (vagy hátul) modelleket nézek..

Az enyém ilyen.  :cool:  Mostanában vonatoztam vele párszor, és teljesen pozitív élmény volt. (hátul fújja ki a levegőt, nem zavaró egyáltalán.)
Egy 14"+ böhömmel nem nagyon tudnék már mit kezdeni  :)

#563 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:17

Emberek: a Clevo bemutatta uj seriasorozatat, tobbek kozt egy uj subnote-t, mely M520G nevre hallgat.

reszletek:

Idézet

Végezetül egy igazi csemegéről számolunk be; az M520G mintha csak az előbb bemutatott modell kontrasztja lenne, legalábbis ami a befoglaló méreteket és a tömeget illeti. A Clevo a már kifutott M120/121 család óta nem jelentkezett szubnotesszel, az M520G-vel azonban rendkívül erős visszatérést tervez a gyártó. Az integrált GPU-val ellátott i915GM + ICH6M lapkakészlettel szerelt apró gépbe Pentium M vagy Celeron M processzor kerül, a memória-alrendszer pedig DDR2 modulokból állhat (párosával a kétcsatornás üzemmód is támogatott). A 12,1 hüvelykes képátlójú, WXGA (1280x800) pixeles felbontású panellel ellátott noteszgép a korábbi modellekhez hasonlóan rendkívül széleskörűen konfigurálható, így a gigabites hálózati vezérlő, a modem, illetve a kártyaolvasó mellé kérhető vezeték nélküli hálózati megoldás, Bluetooth modul vagy webkamera. Az M520G méreteit és tömegét tekintve a 14 hüvelykes panellel szerelt modellekhez képest talán kevésbé tekinthető bravúros megoldásnak, a gép háza 29,1 x 21,8 x 3,25 cm, tömege pedig 1,8 kg (8 cellás akkumulátorral és optikai egységgel).

forras: PH!

kinek szimpi? Nekem igen!  :D
bar a vastagsaga kicsit soknak tunik...

#564 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:07

túl nehéz, túl vastag, túl nagy, subnoteba belső odd bűncselekmény. és kétlem, hogy elég olcsó lenne ehhez képest.

#565 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:17

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 8:07

túl nehéz, túl vastag, túl nagy, subnoteba belső odd bűncselekmény. és kétlem, hogy elég olcsó lenne ehhez képest.

A vastagsaga tenyleg sok, de a sulya szerintem a nagy akkupakk miatt ennyi. Azert en nem banom a belso drive-t, az LG-bol is azt hianyoltam csak. De sztem a regi clevo modelnek (M121C/W) se volt veszes az ara, megha csak felig sub is...

#566 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:18

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 8:07

A vastagsaga tenyleg sok, de a sulya szerintem a nagy akkupakk miatt ennyi. Azert en nem banom a belso drive-t, az LG-bol is azt hianyoltam csak. De sztem a regi clevo modelnek (M121C/W) se volt veszes az ara, megha csak felig sub is...

#567 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 09:19

Tudom, hogy az árak nem univerzálisak, de mióta egy ThinkPad X40 hozzáférhető 3 év garival, nagykapac akkuval nettó háromszáz alatt, akkor ár/értékben nem sokminden tud versenyre kelni, még a Clevo sem. Nem beszélve a second hand, még jócskán gyári garis darabokról, a renew cuccokról, pl. thin&light LifeBook S két év gyári garival bruttó 200 felett kicsivel, és ilyen tömeggel kb. Csak le kell csapni.

Egy másfél, két éve még nagyon rá voltam cuppanva a "noname" dolgokra, mert akkorának láttam a rést az árakban, pl. iDOT eNote, C3 processzorral. Fasza minőségnek tűnt, meg is tapogattam, de közben rájöttem, hogy használtan ki lehet fogni jobbat (ott pl az akkuidő volt kevés), és közben egyes brand árak is leszálltak a fellegekből. Persze egy R100, vagy X1 ma sem olcsó, dehát a Clevo sem 1,1-1,4 kg.

#568 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 09:24

X40 annak jó aki hozzászokott a C3 lassúságához.
Nálam a 4200-as (tetülassú)  állandóan seekelő HDD miatt korai búcsúra került sor.

HDD bővítése talán még azóta sem megoldható. (40GB 1.8").

Jó gép, de az őrületbe kergetett a seekelés. Mindegyik csinálja, ritmikusan, 10-30s időközönként. Csak windows alatt, eddig tudtommal nincs rá gyógyír.

Hiába toltam bele 1 giga ramot, kikapcsoltam a swapet ....... nem javult.

Valamiért folyamatosan basztatja a vinyót.

Csak kipróbálás után vegyetek ilyet!

#569 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 09:32

Nekem is állandóan bazurkálódik a HDD, 512 MB rammal, általában fele szabad. Én is próbáltam megszüntetni, de aztán végülis leszarom. Inkább ez, mint 20-40 deka plusz tömeg, like X3x. udp: Portégé 2000, 1,8" HDD.

Szerkesztette: special 2005. 09. 27. 09:36 -kor

#570 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 09:59

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 9:07

...subnoteba belső odd bűncselekmény...
Nem a clevo védelmére kelek (nekem se tetszik), de az enyémre igen.

Mindenki csípőből lövi, hogy odd-t kis notiba nem szabad, nem jó, nem illik, bűncselekmény... szerintem pedig meg lehet oldani a úgy is, hogy nem gáz. Persze ez az én magánvéleményem, de jogomban áll hajtogatni :Đ

#571 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 10:24

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 9:32

Nekem is állandóan bazurkálódik a HDD, 512 MB rammal, általában fele szabad. Én is próbáltam megszüntetni, de aztán végülis leszarom. Inkább ez, mint 20-40 deka plusz tömeg, like X3x. udp: Portégé 2000, 1,8" HDD.

Leszarom a tömeget. Elviszi a kocsi.
Jó legyen és gyors. Hangja ne legyen.

Annyira legyen kicsi és masszív, hogy egy kézzel tudjam megemelni ha megfogom a hüvelyk és mutatóujjam között.

Részemről ennyi a kritérium. Meg a hosszú akkuidő.
utóbbit az X40 tudta a nagy akkuval, masszív is volt, de a sebessége és  a seekelése zavart.

#572 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 10:33

Idézet: melon - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:59

Nem a clevo védelmére kelek (nekem se tetszik), de az enyémre igen.

Mindenki csípőből lövi, hogy odd-t kis notiba nem szabad, nem jó, nem illik, bűncselekmény... szerintem pedig meg lehet oldani a úgy is, hogy nem gáz. Persze ez az én magánvéleményem, de jogomban áll hajtogatni :Đ

Nézd, én itt ezt az odd-ellenes terrort folytatom ugyan, de ha megnézed jól a nagyobb, és sajnos komolynak veendő review site-okat, ott mind egytől-egyig kiemelt negatívum az odd hiánya. Én ezt úgy látom, hogy ez is egy olyan dolog, amelyre az emberek többségének nagyon ritkán van szüksége, mégis mivel nincsenek tiszátban saját szokásaikkal, csak a "több jobb" elve vezérli őket,  ezért ragaszkodnak hozzá. Ezért van az, hogy sajnos nagyon sok modellbe próbálnak beletuszakolni ODD-t, amit súlyos grammok, de ennél is nagyobb baj, hogy súlyos magassági miliméterek bánnak. Sosem fogsz magazinvékony gépet összerakni ODD-vel, mert nem lehet, mert mechanika. Ez a kór csak súlyosbodni fog a jövőben, ahogyan egyre kisebb HDD-ket tudnak gyártani, illetve míg a szilártestes memóriák kiszorítják a HDD-ket a subnotikból (körömnyi 2 gigabájtos chipet demózott a Samsung nemrég, abból egybeszervezel 16-ot, 24-et, 32-t, és csók. ja, 16 gigabájtos kártyát is bemutatott).

Édesjóapámnak egy miniITX-es asztali gépet raktam össze, hogy kicsi legyen, hogy halk, rárakja az LCD monitort, és kész. Esztétikus, helytakarékos. Nem fér bele ODD. Sosem volt rá szüksége. Dolgozik vele, net, office, e-mail, nyomtatás, szkennelés, VoIP. Ha valamit telepíteni kell, akkor szétszedem a gépet, rádugok egy ezeréves CD-RW-t, és megcsinálom. Anyámnak van ODD a notijában. Zenét szokott ritkán hallgatni rajta, ahogy észreveszem. Talán néhányszor jött kutatási anyaga CD-n. Adatcserére pendrive. De hogy állandóan magával kellene cipelnie egy ODD-t, amely súlyt és méreteket jelent, nem hiszem.

#573 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 10:37

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 11:24

Leszarom a tömeget. Elviszi a kocsi.
Jó legyen és gyors. Hangja ne legyen.

Annyira legyen kicsi és masszív, hogy egy kézzel tudjam megemelni ha megfogom a hüvelyk és mutatóujjam között.

Részemről ennyi a kritérium. Meg a hosszú akkuidő.
utóbbit az X40 tudta a nagy akkuval, masszív is volt, de a sebessége és  a seekelése zavart.

Leszarom a kocsit. :D Szerintem sosem veszek vagy használok rendszeresen. Nem, nem a jövőképem negatív, de nem látom, hogy megérné. Na de ez off. Sorry. Szóval nálam a tömeg fontosabb, mint a sebesség.

#574 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:53

Über sub:

4.)  Eladó a Világ legkisebb legvékonyabb laptopja, Samsung Q30- as típusú. Mindössze 1Klilogram súlyú, 1GHz centrino processor, 40GB HDD, 512MB RAM, 12, 1 WXGN Super Brigh Glare LCD, memóriakártya olvasó, külső DVD íróval, 2db USB, modem, Érd, csak telefonon: 06- 70- 638- 63- 35 ÁR: 260. 000ft (OGV530. )
Hely: Budapest Feladás dátuma: 2005-09-27
Feladó: Laptop Vásár Lejárat dátuma: 2005-09-28
Telefon: 06-70-638-63-35
Ár: 260e

#575 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:56

260-ért? még dellben is majd kétszer annyi, samsungként pedig háromszor. jó, használtan, de akkor is.

#576 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:06

Muszáj írnom!

Sikerült használhatóra összerántanom a fent említett tablet pc-t...
Fujitsu Stylistic 2300
p1 233MMX,160M RAM Azt hiszem 8.9''-os 800x600-as TFT
Win98se-t és Office 97-et raktam rá...
Bele egy pcmcia-os wifi kártyát. Minden műkődik! Feltűnően gyors!
Beleszerettem. Mondjuk a kézírás felismerést mellőzőm ha lehet...
Ha szépen és viszonylag lassan írok, akkor az angol abc betűít 99%-osan felísmeri. Magyarokkal nem boldogul. Amikor pl be kell írni valamit, arra ott a képernyő billentyűzet. Rajzolni, vagy valamit felírni (szkeccselni) nagyon jó.
Az akksi félelmetes! Több mint 3órát bírja -a gép 6éves!
Sajnos közel 2kg és vagy 40mm vastag így nem az igazi.

Igazából egy maibb darabot keresek...
P3 700Mhz-től felfele max 1.5kg olyan 3. notinak... vonatra tökéletes filmet nézni egy fülessel.
Van valami tippetek?
Én az ACER C102-est néztem...

#577 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:17

Az ODD hiánya a nagysebességű net elterjedésével vált elfogadhatóvá. Az Ubuntu-féle linuxok filozófiája - remélem - terjedni fog. Azaz: egyszer felrakod az oprendszert, utána minden jön a netről.
while (!sleep) sheep++;

#578 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:41

Xedos, szerintem Acer TM C100/110-es sorozat, HP (HPQ) TC1000/1100 sorozatok. Ezek convertible tabletek, azaz teljes értékű notebook, a billentyűzetre ráforgatható kijelzővel. Amelyik teljesen tablet, nem is notebook (nincs bill), az az ún. slate kivitel. Ilyenek pl. a FuSi Stylistic ST5021-es sorozatban is. Ezeknek mind 10,4"-es kijelzője van.

Nagyobbat szerintem nem érdemes nézni, mert nehezebbek jóval. Igazság szerint már ezek sem könnyűek igazán.

Van még ezernyi típus, körül kell nézni, csakhát a szervízháttér itthon, ugye...pl. lehet hozni Japánból kiló alatti slate NEC tabletet, dehát nyelvi gondok lesznek, nem beszélve a supportról.:)

#579 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:10

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 18:41

Xedos, szerintem Acer TM C100/110-es sorozat, HP (HPQ) TC1000/1100 sorozatok. Ezek convertible tabletek, azaz teljes értékű notebook, a billentyűzetre ráforgatható kijelzővel. Amelyik teljesen tablet, nem is notebook (nincs bill), az az ún. slate kivitel. Ilyenek pl. a FuSi Stylistic ST5021-es sorozatban is. Ezeknek mind 10,4"-es kijelzője van.

Nagyobbat szerintem nem érdemes nézni, mert nehezebbek jóval. Igazság szerint már ezek sem könnyűek igazán.

Van még ezernyi típus, körül kell nézni, csakhát a szervízháttér itthon, ugye...pl. lehet hozni Japánból kiló alatti slate NEC tabletet, dehát nyelvi gondok lesznek, nem beszélve a supportról.:)

Én is ezeket néztem...
Csak nem tudom, honnan lehetne ilyet használtan szerezni...
Egy Acer c102 volt külső DVD íróval 140K-ért, de mire feleszméltem, már elvitték!
TC1000-est láttam renewként 240K körül, oprendszer nélkül.
Max 150K-t szánnék rá ( 3. notebbok :-) )

#580 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:15

mi ez az ODD má bocs :think:
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27