HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:02

ODD = Optical Disk Drive. Ua. mint a HDD, csak ebből könnyebb kivenni a korongot, tudod ;)

#582 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 04:50

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 17:53

Über sub:

4.)  Eladó a Világ legkisebb legvékonyabb laptopja, Samsung Q30- as típusú. Mindössze 1Klilogram súlyú, 1GHz centrino processor, 40GB HDD, 512MB RAM, 12, 1 WXGN Super Brigh Glare LCD, memóriakártya olvasó, külső DVD íróval, 2db USB, modem, Érd, csak telefonon: 06- 70- 638- 63- 35 ÁR: 260. 000ft (OGV530. )
Hely: Budapest  Feladás dátuma: 2005-09-27
Feladó: Laptop Vásár  Lejárat dátuma: 2005-09-28
Telefon: 06-70-638-63-35
Ár: 260e

Na igen de ilyen egyszer van az evben, biztos surgosen kell a penz.
Meg hasznaltan is best buy, akkor is ha nem a legkisebb es legvekonyabb.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#583 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 05:07

Idézet: melon - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:59

Mindenki csípőből lövi, hogy odd-t kis notiba nem szabad, nem jó, nem illik, bűncselekmény... szerintem pedig meg lehet oldani a úgy is, hogy nem gáz. Persze ez az én magánvéleményem, de jogomban áll hajtogatni :Đ

Mar egy notebooknal is jol meg kell gondolni mire is kell a desktoppal szemben ahol szinten erdemes de olcsobb es nem problema ha egy 5.25os drive is nyomja a padlot.
Egy subnotebooknal meg plane nem csak ODDnel, ramnal, hddnel, vganal ugyanugy fontos megragni mi is kell nem csak az ar miatt ami hanem a plusz suly es meret miatt is.
De teljesen esetfuggo ki mire hasznalja a gepet bar a legtobb esetben egy kulso drive megteszi az embernek otthon, egyebkent is ott a net, de ha tudja, hogy akkor is kell amikor uton van akkor nincs mese.
Ami problema, hogy ezt gyakran nem tudjak megmondani bar vegulis ez olyan 5mmert es 150grammot jelent tehat nem a vilag vege.

#584 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 08:14

Nem a világ vége, csak míg egy full size gépnél elveszik, addig egy subnál ez a plusz érződik, látszódik. És mint leírtam, a legtöbb embernek ritkán van szüksége lemzelésre, pláne nem útközben. Egy slim, usb powered külső szerintem a legtöbb esetben az optimális megoldás.

Szerkesztette: special 2005. 09. 29. 08:18 -kor

#585 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:39

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 8:14

Nem a világ vége, csak míg egy full size gépnél elveszik, addig egy subnál ez a plusz érződik, látszódik. És mint leírtam, a legtöbb embernek ritkán van szüksége lemzelésre, pláne nem útközben. Egy slim, usb powered külső szerintem a legtöbb esetben az optimális megoldás.

Akko monnyá má nekem usb powered DVD írót!

FreecomFS50  (50e nettó) és IBM USB DVD Multiburneren  (400Euro) kívül még nem hallottam ilyenről. És ezek árban meg súlyban odabasznak bármilyen belső ODD-t. (Freecom 600g mert akkus).

#586 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:17

mit számít, hogy 600 g? pont az a lényege, hogy útközben nem kell. nyilván, hogy akinek rendszeresen kell, ráadásul mindenhol, annak nem ez a jó, de ez a ritkább, miközbne a legtöbb gépben meg van, és negatívumként tüntetik fel, ha nincs. én csak erre hívtma fel a figyelmet, hogy ez disszonáns.

#587 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:38

nem beszélve arról, hogy dvd-író. megintcsak elegendő a legtöbb esetben egy olvasó, ha még lehet olyat egyáltalán kapni. ugyanis az adatokat ma pendrive-on, hálózaton keresztül szokás cserélni. de akkor is elegendő többnyire egy cd újraíró. mondok egy felháborítót: ha ritkán, de kell dvd-t írni, akkor megiratod egy erre szaksodott üzletben. mennyivel költséghatékonyabb.

#588 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:40

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 12:38

nem beszélve arról, hogy dvd-író. megintcsak elegendő a legtöbb esetben egy olvasó, ha még lehet olyat egyáltalán kapni. ugyanis az adatokat ma pendrive-on, hálózaton keresztül szokás cserélni. de akkor is elegendő többnyire egy cd újraíró. mondok egy felháborítót: ha ritkán, de kell dvd-t írni, akkor megiratod egy erre szaksodott üzletben. mennyivel költséghatékonyabb.

Van akinek elég drága a szabadideje, mert kevés van belőle (például nekem).

#589 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:53

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 13:40

Van akinek elég drága a szabadideje, mert kevés van belőle (például nekem).

ezt én elfogadom, hogy neked szükséged van belső DVD íróra, de ez még szerintem nem igazolja azt, hogy a legtöbb gépbe miért kellene. annak kellene extrának lennie, hogy van benne, nem annak, hogy nincs. whatever.

#590 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 18:59

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 13:17

mit számít, hogy 600 g? pont az a lényege, hogy útközben nem kell. nyilván, hogy akinek rendszeresen kell, ráadásul mindenhol, annak nem ez a jó, de ez a ritkább, miközbne a legtöbb gépben meg van, és negatívumként tüntetik fel, ha nincs. én csak erre hívtma fel a figyelmet, hogy ez disszonáns.

Szerintem nem negatívum, ha nincs, de nem is lehet pozitívum sem. Slussz.
Én előnyben részesítem, hogy van, használom is (írtam is vele, jól jött), ilyet kerestem. Szóval én elcipelem azt a plusz 10 dekát :p

#591 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 03:35

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:14

A kiragadott resz elott van par sorral hogy leirtam a legtobb esetben nincs ra szukseg de nem tudja megmondani a kedves vevo hogy mi is kell neki pontosan.
Volt hogy elmentunk megnezni a gepeket amik szobajottek de a notebooktaska kivalasztasa tovabb tartott a holgynek mint maga a gep kivalasztasa.  :o
Volt hogy ugy vett DVDiros notit hogy ott volt az asztalijaban is.
A nem a vilag veget arra irtam, hogy nem fog belehalni abba a pluszsujba es teny hogy nagyobb, 10%al nehezebb de akkor sem fogja tudni megmondani a legtobb ember.
Szerintem egy asztali usbs bayben mar eleg lenne es meg olcso is.

Miert is vesznek 2Gs PM gepeket meg 100Gs winyokat ?
Szerintem a geped az emberek 90%anak eleg lenne de mennek a nagy Pmek amik a vegen a porosodo ODD melett majd 600on docognek es par ev mulva sincs egy file sem a masodik particion.

Egyebkent en is most vettem a honapban X505ot pont azert mert vekonyabb kisebb mint a TR5 es ugysem tudom hasznalni a webcamet valoszinuleg a tesomnak jobban kell mint nekem.
A taskamban is tobb hely marad meg majdnem 1.5* olyan nehaez mint az X505.
Na meg azt hittem a Samsung kihozza hamarosan az 1.8as SSDket hiszen mult honapra igertek de kozben jott a Nano...  :(
Majd valamikor a heten leirom tapasztalataimat veluk kapcsolatban.

#592 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 10:25

Az X505-ről írhatnál, főleg a billentyűzet érdekelne. Meg mondjuk a TR5-höz képest milyen.

Szerkesztette: special 2005. 09. 30. 10:25 -kor

#593 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 09:01

Holnap lesz ra kis idom osszehasonlitom oket.

#594 Felhasználó inaktív   zioncity 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 11:28

akit erdekel esetleg van egy elado vgn-s16c VAIO. 1.5ghz centrino, cdrw-dvd, 13.3 WXGA clearbrite, wifi stb. 1.89kg es kb 5-6 orat bir akkurol.

40gb hdd vel 240k 80gb vel 250k

Szerkesztette: zioncity 2005. 10. 03. 11:30 -kor

#595 Felhasználó inaktív   zioncity 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 21:46

nc 4200

1.73 sonoma, 512, 40gb, bt, wifi, infra, usb2.0, sd olvaso, 1.77 kg. 3 év garancia. angol bill és angol windows.

205000Ft

#596 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 07:56

Már megbocsáss, de ugye ez nem a bolha :confused:

#597 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:11

Télleg zioncity, szerintem elég, ha felrakod a honlapodra, és valami fake postot itt elnyomsz.:) Meg tényleg erre van a bolha.

Szerkesztette: special 2005. 10. 04. 08:11 -kor

#598 Felhasználó inaktív   zioncity 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:59

csak azert raktam ide mert témába vág es azert nem rakom fel a lapra mert elfogynak 1 nap alatt. de ha gondoljatok nem rakom be ide maskor.

najo csak a te kedvedert felraktam most :)

Szerkesztette: zioncity 2005. 10. 04. 15:00 -kor

#599 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 17:58

Mivel sokan leírják itt a véleményüket, gondoltam én is leírom.
:)  Lássuk.  (majd jó lesz ezt visszaolvasni mondjuk 1 év múlva)

Egy Arima noteszt használok 2 hónapja, meg vagyok vele elégedve. Aki nem ismeré a "márkát", nem csodálom, oem beszállító pl. compaq-nak. Itt M.o-n E-note néve került forgalomba pl. media marktban.(:Đ) 2év garit vállaltak rá.

Olvasnivalók:
Hwoc.
Tuxmobil.

12.1" xga (nemtudom milyen panel)
Intel Pentium M Low Voltage 1.3Ghz/1M  (alias Pentium M 718)
Intel 855GME NB (mobil) benne extreme graphics 2
Intel ICH4-M SB (mobil)
256Mb beépített Elpida ddr ram (made in japan :Đ) + 1 üres slot (szóval max. 1280 mb ram)
40gb fujitsu hdd (csak 4200rpm,de legalább nem melegszik)
realtek 10/100 lan  + askey 56k modem
ricoh 5 in 1 kártyaolvasó (vagy 4 in 1? passz.Sd,mmc,xd,sony memory tuti megy benne.)
ricoh firewire chip
ricoh pcmcia kontroller (Szerencsére adtak vaktöltényt is hozzá)
3x usb 2.0 (1 hátul, 2 oldalt)
soundmax audio, meglepően szépen szóló "hangfalak", szokásos be/kimenetek + manuális hangerőállító
1.36kg
magyar billentyűzet
2.5-3 órás 2200mah akksi (elvileg lehet hozzá venni multimedia.hu-nál akksit, van 2 féle is,viszont drága)
A mini pci üres de wlankábel be van vezetve,szóval csak bele kéne tenni a slotba (bele is lesz :) Plusz a házon is van wlan aktivitást jelző led.
A firewire és a vga kimenet gumiajtóval letakarható, az usb-k és a kártyaolvasó előtt pedig műanyag ajtó van.(szóval összesen 5 ajtó van :Đ) (Leszedhetőek ha vkinek nem tetszik.)
Van hogy 2-3 órás használat után sem kapcsol be a venti!! Ebben nyilván az is játszik hogy akksi módban 600mhz-en 0.732v-ra van állítva. (én rmclockot használok,de a centrino hw control is kezeli.Mobilemeter szintén kijelez mindent benne.(ebből ami igazán érdekes az az hogy mennyire számít a pillanatnyi fogyasztásban a fényerő!))
A hűtéshez jobb oldalt szívja be a levegőt és bal oldalt fújja ki a venti amikor néha napján megy. (csak hálózatra kapcsolva szokott előfordulni) Nagy belső felülete lehet a hűtésnek gondolom. Szerencsére nem igazán melegszik alulról. Jobb és baloldalt is van légszűrő, a jobb oldali elmegy a vinyó mellett is,szóval az is hül vmennyit. (a légszűrők és a vinyó is 2 perc alatt cserélhető)
Egyáltalán nem recseg-ropog, jól össze van rakva.

Negatívumok:
-realtek lan :( Működik szépen,de egy 3com miért nem fért bele a keretbe...Ennyi minőségi cucc közé miért kell egy ilyen gagyi. http://w3serv.realtek.com.tw/products/prod...aspx?modelid=11
-billentyűzeten a nulla idétlenül van elhelyezve, egyest ütök néha helyette. Szokható mondjuk.
-A tft egyszerűen szívja a port, viszont nem maszatolódik. :) (használok néha egy régebbi compaq presario-t is, na az ennek az ellentéte; portaszító, de egyszerűen takaríthatatlan.) Szemüveg-törlőkendő ON.
-műanyag tető,vigyázni kell rá. Köv. notim tuti fém lesz.

Azt nem értem továbbá hogy ha csak opció a wlan, akkor hogy merték ráragasztani a centrino-s matricát?

Mivel jelenleg 2 ilyen gép van,és én csak az egyiket használom,ezért megkérném a hozzáértőket hogy árazzák be. Annyit hozzá kell tennem hogy csak a garancialevele van meg, a számlája nincs meg, és a garancialevél szerint mind2 kell az esetleges garanciaérvényesítéshez,ezért vegyük úgy hogy nincs rá gari.  :rolleyes: Doboz,cd,tartozékok megvannak. Amit használok azon van egy subpixelhiba is. (ez mennyit vesz le az árából?) Szóval az enyém 2 hónapos használtnak, a másik újnak vehető.

Ja és mini pci-os wlan-t vennék.

#600 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 09. 14:07

amit kihagytam:
-nincs tv-out  (eddig mondjuk nem is kellett volna)
-nincs ps/2  :down:  :down:  (már pár* jól jött volna a gyorsabb/kényelmesebb gépelés)

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.