HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 14:39

Sziasztok!

Egy MSI S270W notebookot néztem ki magamnak, mint a legjobb ár/érték arányú subnotebook. Van valakinek vele tapasztalata? A Turionos procival szereltről találtam tesztet, de a Semptronosról nem. Szvsz előnye a gépnek, hogy sulinetben is lehet venni (255e).

A kérdés megéri-e kb 60e ft-ért a Turionos processzorral, nagyobb HDD-vel szerelt változat?

Köszönetel: pgyuf

#1162 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 15:03

A gép rendkívül masszív magnézium-ötvözet házban lakik, subhoz képes kissé robusztus, és nem is az a a pehelysúly. A Turion akkor érheti meg neked az extra pénzt, ha számít az akkuidő. Turionnal sem valami egésznapos szórakozás, talán 3-4 órát visz, Sempronnal 2-3 óránál nem várnék töbet.

#1163 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 18:23

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 15:03

A gép rendkívül masszív magnézium-ötvözet házban lakik, subhoz képes kissé robusztus, és nem is az a a pehelysúly. A Turion akkor érheti meg neked az extra pénzt, ha számít az akkuidő. Turionnal sem valami egésznapos szórakozás, talán 3-4 órát visz, Sempronnal 2-3 óránál nem várnék töbet.

Special!

Hát... valszeg nekem nem éri meg a plusz üzemidő a plusz 60-70 ezret. Talán teljesítményben is van némi különbség a két tipus között, de szvsz az sem ér meg ennyit. Amit még nem értek, miért nincs az MSI-nek konkurenciája ebben a szegmensben. Miért van az, hogy a nagyobb méretű, kijelzőjű laptopok terén néha meglepően kedvező árakat és minőséget nyujtó Fuijisu-Siemens, Acer, Asus legolcsóbb 12"-os tipusai 100-200 ezer Ft-vel drágábbak, mint az MSI eszközei? Mit talált fel az MSI? Kompromisszumot kötött? Nagyobb méret és súly, kisebb HDD, nagyobb fogyasztású proci, viszont barátságosabb ár. Vagy ezt direkt a magyaroknak találták ki? :confused:

pgyuf

#1164 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 16. 18:45

Idézet: pgyuf - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 17:23

Special!

Hát... valszeg nekem nem éri meg a plusz üzemidő a plusz 60-70 ezret. Talán teljesítményben is van némi különbség a két tipus között, de szvsz az sem ér meg ennyit. Amit még nem értek, miért nincs az MSI-nek konkurenciája ebben a szegmensben. Miért van az, hogy a nagyobb méretű, kijelzőjű laptopok terén néha meglepően kedvező árakat és minőséget nyujtó Fuijisu-Siemens, Acer, Asus legolcsóbb 12"-os tipusai 100-200 ezer Ft-vel drágábbak, mint az MSI eszközei? Mit talált fel az MSI? Kompromisszumot kötött? Nagyobb méret és súly, kisebb HDD, nagyobb fogyasztású proci, viszont barátságosabb ár. Vagy ezt direkt a magyaroknak találták ki? :confused:

pgyuf

Lehet mert azok egy más kategória :) Mondjuk asszem a Fusinak is van ilyen kategóriában notija (talán az amilo Si). De még van pár subnoti ebben az árban, csak itthon a kereskedők szerintem úgy gondolják, hogy úgyse lenne piaca, szóval nem erőltetik.
A Sempronos MSIhez asszem csak a kisebb akksit adják, ami elég csekély. Sulinetben nem lehet kapni a centrinós változatát?

#1165 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 18:50

Több tényező. Igyekszem összefoglalni. Ha kifelejtek valamit, talán a többiek kiegészítik:

-- az MSI "noname", azaz nincs elismertsége a többi márkával szemben, mint például a Dell, a HP, a Fujitsu Siemens, vagy méginkább a Toshiba, Panasonic, Sonyval szemben. ez azt eredményezi, hogy olcsóbban kell adnia, jóval olcsóbban.

-- alacsony marketingköltségek. a többi ismert márka erőforrásai nagy részét a promócióra (reklám, pr, stb.), az értékesítési hálózat  kiépítésére és működtetésére, valamint a terméktámogatásra, ügyfélszolgálatra költ. ennek nagy része egy MSI-nél nem jelentkezik, vagy sokkal kisebb összegekben. ez azt jelenti, hogy vékonyabb profittal is hasonló megtérülést érhet el.

-- nincsenek csodák. nem vagyok meggyőződve róla, hogy az MSI bármiféle rendkívülit alkotott volna. kategóriájában bár rendkívül kedvező árú, ne feledd, hogy 1,9 kg, nem megy sokat akkuról, rendkívül olcsó alkatrészeket tartalmaz (AMD Sempron vs. Intel Centrino), a tartósságáról, strapabíróságáról papírrol nem sok derül ki, ahogyan arról sem, a kijelző mennyire látható pl. erős környezeti fényben.

hogy érzékeltessem, mire gondolok, mégis mire megy a néhány százezer forint néha:

Panasonic ToughBook eLite W4
http://www.panasonic.com/consumer_electron.../tech_news_LREC

jobbra: Watch the real lab tests

a gép masszív, 1,27 kg, ~5-6 órát megy akkuról "normál" használat mellett, és van benne optikai meghajtó is. cserébe drága.

#1166 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 19:02

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 17:50

Több tényező. Igyekszem összefoglalni. Ha kifelejtek valamit, talán a többiek kiegészítik:

-- az MSI "noname", azaz nincs elismertsége a többi márkával szemben, mint például a Dell, a HP, a Fujitsu Siemens, vagy méginkább a Toshiba, Panasonic, Sonyval szemben. ez azt eredményezi, hogy olcsóbban kell adnia, jóval olcsóbban.

-- alacsony marketingköltségek. a többi ismert márka erőforrásai nagy részét a promócióra (reklám, pr, stb.), az értékesítési hálózat  kiépítésére és működtetésére, valamint a terméktámogatásra, ügyfélszolgálatra költ. ennek nagy része egy MSI-nél nem jelentkezik, vagy sokkal kisebb összegekben. ez azt jelenti, hogy vékonyabb profittal is hasonló megtérülést érhet el.

-- nincsenek csodák. nem vagyok meggyőződve róla, hogy az MSI bármiféle rendkívülit alkotott volna. kategóriájában bár rendkívül kedvező árú, ne feledd, hogy 1,9 kg, nem megy sokat akkuról, rendkívül olcsó alkatrészeket tartalmaz (AMD Sempron vs. Intel Centrino), a tartósságáról, strapabíróságáról papírrol nem sok derül ki, ahogyan arról sem, a kijelző mennyire látható pl. erős környezeti fényben.

hogy érzékeltessem, mire gondolok, mégis mire megy a néhány százezer forint néha:

a gép masszív, 1,27 kg, ~5-6 órát megy akkuról "normál" használat mellett, és van benne optikai meghajtó is. cserébe drága.

Hát igen:) Mondjuk a Toughbook a ló tulsó oldala :)

#1167 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 23:16

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 18:50

Capri!

--Nem tudom mikor kezdted a szakmát?  :) De, az MSI az alaplapok, videokártyák terén (is) világszinvonalú termékeket gyárt. Lehet, hogy nem "A" kategórás, de a számítástechnikában mindenképpen ott van az élvonal mögött és semmiképpen sem noname.

--Valószínű, hogy sokkal kevesebbet költenek reklámra, ugyan én rendszeresen találkozom újságok reklámjaiban hirdetéseikkel. Az is mondhat valamit, hogy a Sulinet keretében egyedül ez a subnotebook kapható, amit foghatunk az árra is, de a nagyobb laptopok között sem találunk nevesincs gyártótól terméket a sulinetben.

--Csodák tényleg nincsenek, habár én mégis annak nevezném azt a tényt, hogy végre elfogható teljesítményt nyújtó alkatrészekből (Sempron 2,8,  512MB DDRAM, 40 Gb HDD, DVD drive, minden alap interface, wlan, bluetooth, FireWire, card reader stb) álló subnotebook kapható 250000 Ft-ért. A kijelző "Glare LCD" technologiával készült, ami talán kicsit kontrasztosabb minőséget adhat, de olvasom, hogy erős fénynél tükröződik. Ami egyébként nagyon zavar, he egy notebookot 256 MB RAM-al szerelnek! Mi az már manapság, nevetséges! Ha meglátok egy notebook-ot ekkora memóriával egyből felmegy a vérnyomásom. A másik érdekesség az általad említett Panasonic notebookhoz képest az a WXGA felbontás, ami nagyobb felbontást ad, mint a XGA, habár megkérdezheted miért nem elég az XGA felbontás egy ilyen kis kijelzőn. Érdekes még a Panasonic anti-glare TFT elnevezése. Vagyis a Panasonicnál már a tükröződés mentességre törekednek, míg az MSI még az LCD-je fényességét jelöli evvel a szóval.

--Személy szerint kissé feleslegesnek tartom a különböző ütés, törés teszteket. Számomra minden számítástechnikai eszköz (PDA-m, mobilom, jelenlegi laptopom, PC-m stb) egy érték, egy "élőlény", ezért nagyon vigyázok mindenre.

--Egyedüli negatívumként a nagy fogyasztást, illetve rövid üzemidőt tekintem. És talán várok még, amig a  Turionos processzorral szerelt változatnak is lemegy az ára, vagy az intel elkezdi kiszórni az új procik megjelenése elött a régi M-es eszközöket. :smoker: Egy teszt: prohardver

Jó lenne, ha valaki a fenti MSI notebookról tapasztalatokkal venne részt a fórumban.

Visszatérve korábbi hozzászólásomhoz, jó lenne ha valaki konkrét példával cáfolna, azon meglátásomban, hogy csak az MSI képes jelenleg ilyen áron (Bruttó 250e) ilyen minőségi sub-ot árulni!

pgyuf

#1168 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 00:06

Idézet: pgyuf - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 23:16

--Nem tudom mikor kezdted a szakmát?  :) De, az MSI az alaplapok, videokártyák terén (is) világszinvonalú termékeket gyárt. Lehet, hogy nem "A" kategórás, de a számítástechnikában mindenképpen ott van az élvonal mögött és semmiképpen sem noname.

:rolleyes:

hány alaplap/videokártya/bizbasz márkát láttál az általam felsoroltak között? semmiféle fogyasztói márkaereje nincs az említett márkákhoz képest, az ismertsége a nullához konvergál. ha úgy gondolod, csak egy globális márkafelméréssel tudnálak meggyőzni az ellenkezőjéről, akkor se folytasd. az MSI 2 éve lépett be a sajátmárkás notebook biznisszbe, részesedése elhanyagolható, hibahatár alatti, a tajvaniak között nem is említi a legtöbb riport, mert lényegtelen szereplő.

Idézet

--Valószínű, hogy sokkal kevesebbet költenek reklámra, ugyan én rendszeresen találkozom újságok reklámjaiban hirdetéseikkel. Az is mondhat valamit, hogy a Sulinet keretében egyedül ez a subnotebook kapható, amit foghatunk az árra is, de a nagyobb laptopok között sem találunk nevesincs gyártótól terméket a sulinetben.

milyen újságok? ugye csak nem pécés újságok? esetleg bazár? ha neked a sulinet mond valamit a piacról, akkor oszd meg velünk. a sulinet egy kretén, torz, átpolitizált rendszer, cserébe társadalmilag igazságtalan.

Idézet

--Személy szerint kissé feleslegesnek tartom a különböző ütés, törés teszteket. Számomra minden számítástechnikai eszköz (PDA-m, mobilom, jelenlegi laptopom, PC-m stb) egy érték, egy "élőlény", ezért nagyon vigyázok mindenre.

tehát egész nap otthon áll a gép 15 fokban és 50 százalékos páratartalomban, napfénytől elzárva. biztosan sose fog leesni, nem kerül nyomás alá táskában, nem lesz poros, nem nyitogatod ötvenezerszer a fedelét, mozgatod bekapcsolva, és teszed rá az asztalra határozottan. és úgy általában ezek a tesztek nem is mondanak semmit a toughbookok megbízhatóságáról sem.

Idézet

--Egyedüli negatívumként a nagy fogyasztást, illetve rövid üzemidőt tekintem. És talán várok még, amig a  Turionos processzorral szerelt változatnak is lemegy az ára, vagy az intel elkezdi kiszórni az új procik megjelenése elött a régi M-es eszközöket. :smoker: Egy teszt: prohardver

Vagy mondjuk vehetsz egy használt vagy renew gépet.

Idézet

Jó lenne, ha valaki a fenti MSI notebookról tapasztalatokkal venne részt a fórumban.

Megtörtént. Fogtam ilyet az ölembe. Leírtam. Biztos vannak tulajdonosok, de azért addig nem állnék fél lábon, mire betoppan egy ide.

Idézet

Visszatérve korábbi hozzászólásomhoz, jó lenne ha valaki konkrét példával cáfolna, azon meglátásomban, hogy csak az MSI képes jelenleg ilyen áron (Bruttó 250e) ilyen minőségi sub-ot árulni!

Kétkedve figyelem, kit érdekelne, hogy megcáfol vagy sem. Minőség?

Szerkesztette: special 2006. 03. 17. 00:09 -kor

#1169 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 17. 00:43

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 18:50

Dobálgatásra?  :Đ

#1170 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 00:50

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 0:43

Dobálgatásra?  :Đ

:) mondjuk nekem már szakadt le utcán a vállamról táska, amelyikben épp benne volt a portégé, és hát azért kicsit aggódtam, mikor ráesett a betonra az egész (vékony válltáska, a miliméteres anyaga tompította legfeljebb az ütést, a hátsó éle kapta). toughbookkal benne  szemem se rebbent volna, dühömben még bele is rúghatok. :)

Szerkesztette: special 2006. 03. 17. 01:22 -kor

#1171 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 01:17

Idézet: pgyuf - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 22:16

Capri!

......

Van egy olyan érzésem ezt nem nekem akartad címezni :)

De azért én is reagálok:

-MSI mint márka : háát, valóban úgy van, hogy 1-2 éve lépett be a piacra, (és akkor sem saját géppel azthiszem). Notebookok között egyenlőre noname, és még pár évig az is marad.

- maga a konfiguráció szerintem jó, és ezt senki sem vonta kétségbe. Viszont azért 250k, mert mondjuk  az anyagok minőségét alacsonyabbra "kalibrálták", a supportja nem annyira jó, az akksija közepes és a gyenge között van, szoftverkörítés nincs. (Nézz meg egy Sony Vaiot milyen szoftverkörítést kapsz mellé)

- ebben az árkategóriában van egyébént (albacomp=)clevo gép is. Azokat is nézd meg :)

- már fogtam ilyet, ezért megerősíthetem special véleményét miszerint masszív (hosszab mint a 14colos laptopom, viszont sokkal keskenyebb!!) :) gombjai is jók, és nekem a dizájn is bejön, főleg fehér színben. Összeségében megéri ennyiért.

- a toughbookhoz: azért azok a tesztek olyanok voltak, amik bármikor érhetik a gépet (leesik az asztalról, ráülnek stb). Mellesleg nem egy dísztárgy a gép, haználni kell :D
Elhiheted nekem, ha esetleg lesz alkalmad használni mindkettőt rájössz miért kerül 2x annyiba.

#1172 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 01:58

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 0:06

:rolleyes:

hány alaplap/videokártya/bizbasz márkát láttál az általam felsoroltak között? semmiféle fogyasztói márkaereje nincs az említett márkákhoz képest, az ismertsége a nullához konvergál. ha úgy gondolod, csak egy globális márkafelméréssel tudnálak meggyőzni az ellenkezőjéről, akkor se folytasd. az MSI 2 éve lépett be a sajátmárkás notebook biznisszbe, részesedése elhanyagolható, hibahatár alatti, a tajvaniak között nem is említi a legtöbb riport, mert lényegtelen szereplő.

milyen újságok? ugye csak nem pécés újságok? esetleg bazár? ha neked a sulinet mond valamit a piacról, akkor oszd meg velünk. a sulinet egy kretén, torz, átpolitizált rendszer, cserébe társadalmilag igazságtalan.

tehát egész nap otthon áll a gép 15 fokban és 50 százalékos páratartalomban, napfénytől elzárva. biztosan sose fog leesni, nem kerül nyomás alá táskában, nem lesz poros, nem nyitogatod ötvenezerszer a fedelét, mozgatod bekapcsolva, és teszed rá az asztalra határozottan. és úgy általában ezek a tesztek nem is mondanak semmit a toughbookok megbízhatóságáról sem.

Vagy mondjuk vehetsz egy használt vagy renew gépet.

Megtörtént. Fogtam ilyet az ölembe. Leírtam. Biztos vannak tulajdonosok, de azért addig nem állnék fél lábon, mire betoppan egy ide.

Kétkedve figyelem, kit érdekelne, hogy megcáfol vagy sem. Minőség?

Special!

Nem értem mi bosszantott fel ennyire? Attól, hogy te nem hiszed, hogy idetéved valaki egy fehér MSI-vel, és bárki megcáfol az említett kérdésemben nem hiszem, hogy ilyen arogánsan, pökhendien kellene válaszolnod! Nem vagyok a kisöcséd! Ennyit a személyeskedésről!

-Az MSI korábban un. "szerződéses eredeti notebookgyártó saját márka nélkül" volt. Ez számomra azt jelenti, hogy a majd 20 éves vállalatnak van tapasztalata a notebook gyártásban is. A PC-s alaplap és videokártya gyártásban jelenleg is nagy részt vesz ki. Ez hazugság? Vagy mi? Keressek rá?

-A Semptronos MSI notebook teljesítményéről beszéltem. Ami azért valjad be még sincs fényévekre az Intel hasonló órajelű mobilprocesszoraihoz. Lehet, hogy elfogult vagyok az AMD termékei iránt, de csak azért mert hasonló teljesítményt jóval alacsonyabb áron adnak. Miért baj ez? Nagyon úgy néz ki, hogy a Samptron proci alacsony ára miatt olcsó ennyire ez a változat. A Turionos máris 60-80ezer Ft-vel drágább közelítve az általad valószínűleg elvárt 400-500ezres árhoz.
Azt is könnyedén elintézted, hogy említettem a sulinetet. Emiatt a gép akkor valójában nem 255000 Ft-be, hanem 195000-be kerül! Nem értem azt sem miért igazságtalan a sulinet ebben az esetben? Miért a drágább notebookokat kellene támogatnia? Hogy a félmilliós laptop 440ezerbe kerüljön? Igenis jelenleg csak az MSI árul ilyen áron elfogadható subnotebookot Magyarországon!  Ne cáfolj, hanem mondj egy márkát, tipust, amit szerinted jobban megérné árulni a sulinet keretében! Majd próbáljuk ki a kettőt és nézzük meg megéri-e az általad ajánlott az árkülönbséget! Nem mellébeszélni kell!!!!

-Mi bajod a PC-s ujságokkal? Miért baj bennük hirdetni? Nem értem? Hol hirdessék a kiskegyedben?

-Nem vitrinben tartom az eszközeimet, de nem is vagyok fakezű, valahogy tudok vigyázni az eszközeimre. És azt sem hinném, hogy mert nem Panasonicnak hívják az S270W-t, egy eséstől darabokra esne, a 30 C-ben elolvadna. Azt is nehezen képzelem, hogy 50000-szer kinyitsz valamilyen notebookot életedben? Már a harmadánál lecseréli egy átlagember. Nem hinném, hogy nem bírna ki átlagos nyomást, ütődést? Miközben semmi bizonyítékod nincs arra, hogy ez a tipus nem masszív, vagy ütésálló simán megelőlegezed ennek az ellentétjét? Milyen logika ez?

-Sajnos, talán sokakkal együtt nagyon meggondolom mire adok ki 100ezreket. És nem látom a hatalmas előnyét annak, hogy pl az általad említett Panasonic terméket 2-szer olyan áron vegyem meg, mint az MSI-notebookját. Habár elismerem nem egy kategóriába tartozik a két gyártó és a két termék sem. És nyilván sokaknak igenis megéri az ilyen különbség is, ami nagyon is megérthető.

-Azért azt sem hinném, hogy valaha is idetéved valaki az említett Panasonic notebookkal (rajtad kívűl)! Nem kívánom, hogy addig legyél meg számítógép nélkül!

-Nem utolsó sorban köszönöm, hogy válaszoltál. A Samptronos MSI, a hozzá való akkuval belátom tényleg nagyon rövid ideig működhet egy feltöltéssel, ami máris megkérdőjelezi a subnotebook lényegét a hordozhatóságot. Kivárok még és körülnézek a renew kínálatban is.

Azért engedelmeddel várnék még egy kicsit hátha valakinek mégis van tapasztalata a vitatott notebookkal kapcsolatban?! Hátha az igazságtalan, politikás sulinet kedvezmény (pfújj 60 ezer ft kedvezmény!) miatt mégis vásároltak már néhányan ilyet.

pyguf

#1173 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 02:19

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 1:17

Van egy olyan érzésem ezt nem nekem akartad címezni :)

De azért én is reagálok:

-MSI mint márka : háát, valóban úgy van, hogy 1-2 éve lépett be a piacra, (és akkor sem saját géppel azthiszem). Notebookok között egyenlőre noname, és még pár évig az is marad.

- maga a konfiguráció szerintem jó, és ezt senki sem vonta kétségbe. Viszont azért 250k, mert mondjuk  az anyagok minőségét alacsonyabbra "kalibrálták", a supportja nem annyira jó, az akksija közepes és a gyenge között van, szoftverkörítés nincs. (Nézz meg egy Sony Vaiot milyen szoftverkörítést kapsz mellé)

- ebben az árkategóriában van egyébént (albacomp=)clevo gép is. Azokat is nézd meg :)

- már fogtam ilyet, ezért megerősíthetem special véleményét miszerint masszív (hosszab mint a 14colos laptopom, viszont sokkal keskenyebb!!) :) gombjai is jók, és nekem a dizájn is bejön, főleg fehér színben. Összeségében megéri ennyiért.

- a toughbookhoz: azért azok a tesztek olyanok voltak, amik bármikor érhetik a gépet (leesik az asztalról, ráülnek stb). Mellesleg nem egy dísztárgy a gép, haználni kell :D
Elhiheted nekem, ha esetleg lesz alkalmad használni mindkettőt rájössz miért kerül 2x annyiba.

Capri!

Igen, bocs!

Néztem az Albacompnál is, ennyiért kisebb memóriával, kevesebb interfésszel volt subnotebook. Nekem sokat jelent, hogy nem kell Wlan kártyákat dugdozgatnom a géphez. Ráadásul nem sok jót hallottam az Albacompról és ránézésre nem tetszenek. A Clevo-t típusait még nem annyira ismerem. Utána nézek.

És habár szerintem a subnotebook-ok lehet, hogy nem nekem valóak, én mégis úgy gondolom többen vannak azok akiknek sokat jelent az a 200-250 ezer plusz, amiért ugyan egy sokkal jobbat kaphatunk. Ha nem így lenne, minden 3. embernek drága botebook lenne a hóna alatt.

Azt a logikát sem értem, hogy egy MSI a maga AMD-s pricijával, az ATI chipkészletével milyen hatalmas meglepetéseket tud okozni? A perifériát, az optikai meghajtót, a HDD-t, ma már rutinszerűen gyártják. És lehetőleg nem ül rá senki. ;)

üdv, pgyuf

#1174 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:06

Idézet: pgyuf - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 2:19

...Néztem az Albacompnál is, ennyiért kisebb memóriával, kevesebb interfésszel volt subnotebook. Nekem sokat jelent, hogy nem kell Wlan kártyákat dugdozgatnom a géphez. Ráadásul nem sok jót hallottam az Albacompról és ránézésre nem tetszenek. A Clevo-t típusait még nem annyira ismerem. Utána nézek....

Szia!

Bocs, hogy beleszólok, de az Albacompnál érdemes lenne még egy kört futnod.

Amit én vettem októberben bruttó 255e-ér, még 25%-os áfával: Pentium M 1,7GHz, 512MB RAM, 40GB HDD, DVD-író, 12" (1280x800), 12,8V, 4800mAh akku, 1,8kg, WLAN, táska, egér.
Amit keresned kell az a SMART széria (Clevo M120W).

Más: tegnap láttam FuSi, és Toshiba sub-ot élőben. Mindkettő ~500e volt, de kezdem megérteni, hogy miért.

#1175 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:53

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 9:06

Szia!

Bocs, hogy beleszólok, de az Albacompnál érdemes lenne még egy kört futnod.

Amit én vettem októberben bruttó 255e-ér, még 25%-os áfával: Pentium M 1,7GHz, 512MB RAM, 40GB HDD, DVD-író, 12" (1280x800), 12,8V, 4800mAh akku, 1,8kg, WLAN, táska, egér.
Amit keresned kell az a SMART széria (Clevo M120W).

Más: tegnap láttam FuSi, és Toshiba sub-ot élőben. Mindkettő ~500e volt, de kezdem megérteni, hogy miért.

Tila!

Hartyi januári hozzászólásában adott néhány tippet. A te tipped is igen kedvező. Tehát van azért az MSI 120w-nek versenytársa. És nagyon úgy néz ki megéri a 60-100 ezer Ft különbség.

Köszi!

pgyuf

#1176 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:59

Mintha eppen most irta volna valaki, hogy a par honapos Albajanak elrepedt a zsanerja... na ezert kerul egy Pana annyiba, mert ott nincs ilyen. :D

Krinyo

Csatolt fájl:

72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1177 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 10:10

Ahogy az IBM-nél sem....

Kép

#1178 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 9:59

Mintha eppen most irta volna valaki, hogy a par honapos Albajanak elrepedt a zsanerja... na ezert kerul egy Pana annyiba, mert ott nincs ilyen. :D

Krinyo

Én írtam azt is. De a topiknak volt folytatása is, mégpedig az, hogy cseréli az Albacomp a házat. Szvsz a jótállást éppen erre találták ki.

De már írtam, hogy életemben tegnap láttam először FuSi Lifebook-ot, meg valami Toshiba sub-ot, és kezdem érteni az 500eFt-os árat is, csakhát a fránya anyagiak...

#1179 Felhasználó inaktív   local hero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 07:06

Segítsetek - kb két hete próbálok tájékozódni sub-notebook ügyben, nagyon amatőr vagyok. Szeretnék: kicsit, könnyűt,  legyen benne (nem külső) DVD lejátszó, CD iró/olvasó, és mindenfajta Internet hozzáférés (bluetooth is). Sokat utazom, a gépet szövegszerkesztésre használom, sok anyagot Interneten kapok, a DVD is a munka része.
Kéne a magyar billentyűzet.
A Sony Vaio-ról rosszakat olvastam egy kinti site-on, A Fu-Si rojkonszenvesebb, de melyik?
Köszönet!!!

#1180 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 08:17

Idézet: local hero - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 7:06

Segítsetek - kb két hete próbálok tájékozódni sub-notebook ügyben, nagyon amatőr vagyok. Szeretnék: kicsit, könnyűt,  legyen benne (nem külső) DVD lejátszó, CD iró/olvasó, és mindenfajta Internet hozzáférés (bluetooth is). Sokat utazom, a gépet szövegszerkesztésre használom, sok anyagot Interneten kapok, a DVD is a munka része.
Kéne a magyar billentyűzet.
A Sony Vaio-ról rosszakat olvastam egy kinti site-on, A Fu-Si rojkonszenvesebb, de melyik?
Köszönet!!!

FUSIból Vaio méretben csak egy létezik: P7120.
Jó gép, de nagykerben is 480 nettó. Igaz dokkolóval.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.