HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:07

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:02

Mennyibe került?
(ha nem publikus, akkor priviben is jöhet...

A gépemre cseréltem el 1:1ben, az circa 200at ért. Értelem szerűen itt számolhatunk némi értékcsökkenéssel a "beszámítás" miatt :)

Egyébként a bolhán van a topicja, 200ért dobta fel a srác.

szerk: ha ez nem esett volna be, akkor a karácsonyi roham után vettem volna egy X60-at, de istenigazából nincs rá igényem, így meg veszek helyette egy kocsit :Đ

Szerkesztette: kovacs_istv 2006. 11. 26. 18:08 -kor

#1502 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:15

Idézet: special - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 17:50

Álomgép:

12" indoor/outdoor kijelző
1-1,2 kg
convertible tablet
kétmagos ULV chip
1 giga ram
wifi
BT
beépített, low-power HSDPA kártya
6-8 óra üzemidő normál használat mellett
nem melegszik :)

Elkalandoztam. Gratula a géphez, remélem sokáig kitart majd!

Na egy ilyet en is szeretnek magamnak... Ha ilyen iranyban is fejlesztgetnenek par eve, siman elerheto lenne, csak az ara lenne borsos, de ugye itt minel kisebb annal dragabb. :D

Dudu: Koszonom hogy megnezted! Multkor azt mondtak telefonban hogy aktiv termek, tehat elvileg nem elkepzelhetetlen hogy lesz belole, de en sajnos ez ugyben pesszimista vagyok. :(

#1503 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:18

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:15

Ha ilyen iranyban is fejlesztgetnenek par eve

Én ezt a mobiltelefon piacon hiányoltam kb. 3-4 éve. Az emberek a waptól meg a CSD vonaltól verték a se*güket a falba. Akkor nokia uralt és baromira nem diktálta a piacot..

Hej, ha felbukkanna egy gyártó valami 100k körüli notival, esetleg transmeta procival meg 256 rammal... Mindezt egy <1 kilós házban.. mekkorát lehetne tarolni  :cool:  (vagy bukni)

#1504 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:30

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:15

Na egy ilyet en is szeretnek magamnak... Ha ilyen iranyban is fejlesztgetnenek par eve, siman elerheto lenne, csak az ara lenne borsos, de ugye itt minel kisebb annal dragabb. :D

Tévedés, ha az ultarhordozható, tablet lenne a mainstream, nem lenne drága. Japán modellek retail árából könnyen visszafejthető, hogy az általam felvázolt gépet nyereségesen tömegtermelni lehetne bruttó 300-400 ezer forintos árkategóriában. Ha lenne rá igény, és ha az emberek nem kétféle, "legyen occsó" vagy "húbazmeg állat" gépeket vennének, kivétel egy szűk réteget -- minket. A kereslet ugyanis méretgazdaságosságot hoz magával, intenzívebb versenyt a nagyobb kínálat, a "noname" brandek megjelenésével.

#1505 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:43

Idézet: special - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:30

Tévedés, ha az ultarhordozható, tablet lenne a mainstream, nem lenne drága. Japán modellek retail árából könnyen visszafejthető, hogy az általam felvázolt gépet nyereségesen tömegtermelni lehetne bruttó 300-400 ezer forintos árkategóriában. Ha lenne rá igény, és ha az emberek nem kétféle, "legyen occsó" vagy "húbazmeg állat" gépeket vennének, kivétel egy szűk réteget -- minket. A kereslet ugyanis méretgazdaságosságot hoz magával, intenzívebb versenyt a nagyobb kínálat, a "noname" brandek megjelenésével.

Többnyire egyetértünk, de azért szerintem itt mélyebb a probléma.

Pl. ismerősöm most vett notit, hallottam, h milyen jó üzletet csinált; valami ismerőse van a samsungnál vagy hol aki nagyon szaki. Vidéki bejárásokra viszi jegyzetelni. A "szaki" vetetett vele egy 17" dtr notebookot, 3.06ghz-s pentium4-el (nem 4M).

Vagy nem is kell olyan messzire menni, pár topiccal odébb egyes embereknek derogál, ha valakinek teszemazt Asrock vagy ECS alaplapja van. Lenézik az embert.

Sok ilyen apróság van ami szerintem hungarikum, és imho ezek együttesének köszönhető egy csomó minket érintő negatív dolog: jó minőségű noti, amikor nincsenek tudatos vásárlóink? Alacsonyabb vám, amikor az emberek nagyobbik része feketén dolgozik? Kisebb árrés a kiskerenél, amikor... áhh  :(

#1506 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 11:34

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 17:12

...
- Lehetetlen alkatrészeket szerezni hozzá (dokkoló pl)...

Azért érdemes figyelni, az IToutlet.hu nettó 25EFt-ért akciózta ki az utolsó DC911A-s dokkokat. Talán még hever valahol néhány. Sőt, ha végre begyűrűzik a Fujitsu ST5112, eladó lesz az én abszolut teljes TC rendszerem is. Üdv a kulbban!

#1507 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 22:22

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 11:34

Azért érdemes figyelni, az IToutlet.hu nettó 25EFt-ért akciózta ki az utolsó DC911A-s dokkokat. Talán még hever valahol néhány. Sőt, ha végre begyűrűzik a Fujitsu ST5112, eladó lesz az én abszolut teljes TC rendszerem is. Üdv a kulbban!

thx man, respect  :respect:

#1508 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 14:52

HP TC110 upgrade: úgy tűnik wlannal és mid brightnessel valahol 5.5 óra körül van az akksi vége, ahhoz képest, hogy két évnél biztos idősebb kifejezetten jó!  :cool:

#1509 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 15:37

Üdv mindenki, ezen ismeretlen részén a fórumnak! :Đ
Ha minden jól megy előbb utóbb egy tablet pc-t szeretnék.
HP-tc4200 jó választás? Milyen multibay-drive-ot érdemes mellé venni? Lehet kapni olyan táskákat amiben nem veszik el méreténél fogva?

#1510 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 18:55

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 15:37

Üdv mindenki, ezen ismeretlen részén a fórumnak! :Đ
Ha minden jól megy előbb utóbb egy tablet pc-t szeretnék.
HP-tc4200 jó választás? Milyen multibay-drive-ot érdemes mellé venni? Lehet kapni olyan táskákat amiben nem veszik el méreténél fogva?

Ajánlom figyelmedbe a TC1100-at, Thinkpad X41-et. A TC4200 szerintem kifejezetten nehéz egy tabletnek.

#1511 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 19:48

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 18:55

Ajánlom figyelmedbe a TC1100-at, Thinkpad X41-et. A TC4200 szerintem kifejezetten nehéz egy tabletnek.

Köszi!

2 kiló nekem beleférne. A TC1100 nem tetszik annyira, habár elég durva alakzatokba lehet transzformálni, de ezen még elgondolkodom. :eek: Az IBM/Lenovo -val ugyanez a bajom. :Đ Még a Toshiba tabletja tetszene, de az már tényleg túl nagy. Meg a TC4200-ben picit nagyobb procik vannak, pár programhoz nekem kéne. Meggondolom még.

Lehet rá normálisan jegyzetelni egyébként?

#1512 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 20:54

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 19:48

Köszi!

2 kiló nekem beleférne. A TC1100 nem tetszik annyira, habár elég durva alakzatokba lehet transzformálni, de ezen még elgondolkodom. :eek: Az IBM/Lenovo -val ugyanez a bajom. :Đ Még a Toshiba tabletja tetszene, de az már tényleg túl nagy. Meg a TC4200-ben picit nagyobb procik vannak, pár programhoz nekem kéne. Meggondolom még.

Lehet rá normálisan jegyzetelni egyébként?

Vannak itt tabletesek, remélhetőleg lesznek olyan jófejek, és írnak tapasztalatot, de akár vissza is olvashatnád a topikot (tudom, sok és nincs idő, de mégiscsak több százezret készülsz kiadni). Szóval az írás messze nem olyan, mint papíron tollal vagy ceruzával, szokni kell, lassabb, kényelmetlenebb, és a magyar írás gépelt szöveggé alakítása alapból tudtommal nem megy, ahhoz extra szoftvert kell vásárolni.

#1513 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 14:36

Idézet: special - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 20:54

Vannak itt tabletesek, remélhetőleg lesznek olyan jófejek, és írnak tapasztalatot, de akár vissza is olvashatnád a topikot (tudom, sok és nincs idő, de mégiscsak több százezret készülsz kiadni). Szóval az írás messze nem olyan, mint papíron tollal vagy ceruzával, szokni kell, lassabb, kényelmetlenebb, és a magyar írás gépelt szöveggé alakítása alapból tudtommal nem megy, ahhoz extra szoftvert kell vásárolni.

Köszi, az lesz, nekiülök a topicnak és végigolvasgatom.

#1514 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 08:41

Ha mondjuk egy előadást akarsz lejegyzetelni akkor az nehezen fog menni :( Nagyon "csúszik" és kemény a felület amire írsz.

#1515 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 15:43

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 14:36

Köszi, az lesz, nekiülök a topicnak és végigolvasgatom.

Sokat használnád a bill-t? Ha nem, akkor tc1100 simán jó lesz.

Capri: ezt én nem így vettem észre  :think:

#1516 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 22:37

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, vagy mennyek inkább az IBM-topikba, de segíteni kellene.

Egy barátomtól kaptam IBM árlistát és ezek vannak megadva pl.:
IBM TPX60 PMD1.83GHz/2M,2x512MB,80GB, IBM 1707WPT, br. 336200Ft.

Ezek alapján az ibm-oldalán ki lehet valahogy keresni a gép pontos konfigját, hogy mekkora az akkuja, a súlya stb? Ha igen, akkor egy linket dobhatánotok.
Ára szerintetek rendben van a gépnek amúgy?

Úgy általában mi a különbség az X60 és az X60S gép között?

Köszi a segítséget!

#1517 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 22:53

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 22:37

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, vagy mennyek inkább az IBM-topikba, de segíteni kellene.

Ezek alapján az ibm-oldalán ki lehet valahogy keresni a gép pontos konfigját, hogy mekkora az akkuja, a súlya stb? Ha igen, akkor egy linket dobhatánotok.

Köszi a segítséget!

http://www.notebook.hu/nb_search/?min_pric...x=44&submit.y=7

#1518 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 22:56

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 22:37

Sziasztok!

Köszi a segítséget!

http://www.adp-pda.hu/notebook/ibm-tpx60-p...2m-2x512mb-80gb

Ez valami speciálisan erre a piacra gyártott gép lehet, mivel kis hazánkon kívül máshol nem akad róla adat.
Nincs benne BT, később ezt nem lehet belerakni garvesztés nélkül (szerviz sem szereli be).
Amúgy az ár rendben van. Kérdés hogy milyen oprendszerrel adják.....
Viszont 4 cellás akkuval nem lehet 1.64kg. Hacsak nem az utazó súlyát adják meg, amiben benne van az adapter is.

X60s vs X60:

X60s elvileg low voltage procis (kevesebbet fogyaszt, elvileg többet megy egy töltéssel)(de kisebb az órajel frekije is), valamint 28 helyett 20-24mm vastag. A vagstagsági különbség csak a kis akkuval él (lapos 4 cellás 2000mAh), a nagy akkuval (hengeres cellákkal 5200mAh) már egyforma a vastagságuk.

Súlyban pár dekával könnyebb az X60s.

Szerkesztette: FőDudu 2006. 12. 04. 23:00 -kor

#1519 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 23:14

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 22:56

...

Köszi a segítséget. Van itt nekem több gép is, és mindenhol megvan adva a cikkszáma a gépnek. Az IBM oldalán hol lehetne utánanézni, hogy melyik cikkszám milyen konfigot takar pontosan?

#1520 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 00:00

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 23:14

Köszi a segítséget. Van itt nekem több gép is, és mindenhol megvan adva a cikkszáma a gépnek. Az IBM oldalán hol lehetne utánanézni, hogy melyik cikkszám milyen konfigot takar pontosan?

Ki kell derítened a termékkódot, és beirni az aláirásomban lévő linkben az UX08A helyére...

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.