Idézet: special - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:30
Tévedés, ha az ultarhordozható, tablet lenne a mainstream, nem lenne drága. Japán modellek retail árából könnyen visszafejthető, hogy az általam felvázolt gépet nyereségesen tömegtermelni lehetne bruttó 300-400 ezer forintos árkategóriában. Ha lenne rá igény, és ha az emberek nem kétféle, "legyen occsó" vagy "húbazmeg állat" gépeket vennének, kivétel egy szűk réteget -- minket. A kereslet ugyanis méretgazdaságosságot hoz magával, intenzívebb versenyt a nagyobb kínálat, a "noname" brandek megjelenésével.
Többnyire egyetértünk, de azért szerintem itt mélyebb a probléma.
Pl. ismerősöm most vett notit, hallottam, h milyen jó üzletet csinált; valami ismerőse van a samsungnál vagy hol aki nagyon szaki. Vidéki bejárásokra viszi jegyzetelni. A "szaki" vetetett vele egy 17" dtr notebookot, 3.06ghz-s pentium4-el (nem 4M).
Vagy nem is kell olyan messzire menni, pár topiccal odébb egyes embereknek derogál, ha valakinek teszemazt Asrock vagy ECS alaplapja van. Lenézik az embert.
Sok ilyen apróság van ami szerintem hungarikum, és imho ezek együttesének köszönhető egy csomó minket érintő negatív dolog: jó minőségű noti, amikor nincsenek tudatos vásárlóink? Alacsonyabb vám, amikor az emberek nagyobbik része feketén dolgozik? Kisebb árrés a kiskerenél, amikor... áhh