HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 11:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 13:59

persze, persze...

csak az m$-sel szemben meg innoval is :)

Mit innoval (tobbet, mint mas gyartok)? Az Apple leggyakrabban halaszik a zavarosban es sztandardizalja azt, amirol ugy gondolja, hogy jo dolog, es a vegen eladja, mint sajat talalmanyt, aztan mindenkit tolvajnak nevez, aki kesobb dobja piacra ugyanazt - holott mar mindenkinek ugyanakkor vagy meg elobb szerepelt a termekterveben az adott dolog. A vegeredmeny pedig mindig ugyanaz: az Apple hamarabb dobja piacra felkeszen, dongeti a mellet, es ledugja az emberek torkan, mert az emberek tobbsege inkabb megveszi a statuszszimbolumot. Csak nehany pelda: mp3lejatszo, asztali kereso, erintokepernyos telefon - de ide sorolhatnank azt a rengeteg hardveres designbeli innovalast, amit az Apple kolcsonoz a nagyoktol es a kicsiktol. A Mikorszofttol lopott dolgokrol nem is beszelve, mindenki azt hiszi, hogy az ms nem innoval.
A palacsinta MacBook meg remelem meg fog bukni, mert nagyon bena kutyu... tok felesleges ennyire szetlapitani egy gepet, raadasul annyival nem is vekonyabb, mint a vetelytarsai, a geptest a kozepe fele vastagszik. Kar volt ebbe energiat fektetni. Nem lehet semmit boviteni rajta, de meg radugni sem... szanalmas probalkozas az egesz, penteken megneztem az xms-ben, es ranezesre szokasos Apple cucc, de aztan rajottem, hogy ilyen gepet meg negyedannyiert se vennek.

#2082 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 12:04

Idézet: kukacwap - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 10:28

ha az UMPC-be beleszúrnád az USB-s webnwalkot, akkor miért nem egy sima subnotiba szúrod bele az USB-set?

Ha mutatsz egy hasonló súlyú/méretű/árú (új) subnotit, már szúrom is bele  :D

#2083 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 12:08

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 10:32

450-ért adok neked egy Vaio Sz6-ot usb-s vagy pcmcia 7.2-es modullal :)

Hát, ha ennyit rászánnék, már lenne választék  :)

De egyre szimpatikusabbak az UMPC-k.
Teljesítményük nagyjából elég, hordozhatóságuk / áruk meg egész jó.

De vajon mennyire megbízhatóak, strapabíróak hosszú távon?
Erre most még nem nagyon tudunk válaszolni  :confused:

#2084 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 12:10

Idézet: ion - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 11:58

Mit innoval (tobbet, mint mas gyartok)? Az Apple leggyakrabban halaszik a zavarosban es sztandardizalja azt, amirol ugy gondolja, hogy jo dolog, es a vegen eladja, mint sajat talalmanyt, aztan mindenkit tolvajnak nevez, aki kesobb dobja piacra ugyanazt - holott mar mindenkinek ugyanakkor vagy meg elobb szerepelt a termekterveben az adott dolog. A vegeredmeny pedig mindig ugyanaz: az Apple hamarabb dobja piacra felkeszen, dongeti a mellet, es ledugja az emberek torkan, mert az emberek tobbsege inkabb megveszi a statuszszimbolumot. Csak nehany pelda: mp3lejatszo, asztali kereso, erintokepernyos telefon - de ide sorolhatnank azt a rengeteg hardveres designbeli innovalast, amit az Apple kolcsonoz a nagyoktol es a kicsiktol. A Mikorszofttol lopott dolgokrol nem is beszelve, mindenki azt hiszi, hogy az ms nem innoval.
A palacsinta MacBook meg remelem meg fog bukni, mert nagyon bena kutyu... tok felesleges ennyire szetlapitani egy gepet, raadasul annyival nem is vekonyabb, mint a vetelytarsai, a geptest a kozepe fele vastagszik. Kar volt ebbe energiat fektetni. Nem lehet semmit boviteni rajta, de meg radugni sem... szanalmas probalkozas az egesz, penteken megneztem az xms-ben, es ranezesre szokasos Apple cucc, de aztan rajottem, hogy ilyen gepet meg negyedannyiert se vennek.

Egyetértek.
Szarrágó, tömeget hülyítő szemét társaság...

Megvetetik drágán a szarjaikat (amiknek a műszaki szinvonala hagy némi kívánni valót maguk után) , amikor meg a sok hiba miatt használhatatlan a cucc, akkor szivatják a szerencsétlen vásárlókat....
Kínában meg a faszom tudja hol gyártatnak 'szaréhugyé' a hibás cuccokat meg jó későn garizzák, vagy egyáltalán nem javítják...

Nálam akkor tette be a kaput az Apple maga előtt, amikor a pár hetes PB-ban tönkrement az egyik memória foglalat (bővíteni akartam de nem ette meg az új ramot. furcsa mód a régi sem ment benne). Erre azt mondták én tettem tönkre (számítás technikusi és villamos mérnök végzettségem van)....
Aztán persze kiderült,, hogy ez egy hibás széria és magától megnyekken a memória foglalat..  Végül kicserélték az alaplapot, de ezt a gép már nem nálam érte  meg...

#2085 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 12:19

Idézet: nobela - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 12:08

Hát, ha ennyit rászánnék, már lenne választék  :)

De egyre szimpatikusabbak az UMPC-k.
Teljesítményük nagyjából elég, hordozhatóságuk / áruk meg egész jó.

De vajon mennyire megbízhatóak, strapabíróak hosszú távon?
Erre most még nem nagyon tudunk válaszolni  :confused:

Az UMPC az olyan semilyen.
Notebooknak kicsi, PDA-nak nagy.
A vinyója vagy kicsi vagy még lassú is, vagy kurvadrága (SSD).
A kijelzője kicsi, egy divx megnézésének nem állnék neki...
A normálisabb weboldalak már nagyobb felbontásúak..

Az akku ideje korlátos, a procija valószínűleg nem egy villám.

IBM X60s vagy X61s és egy Pcmcia Option GT max a legjobb megoldás. A GT max kikapcsolható (szoftverben van GSM off), így nem fogyaszt ha nem kell. alig lóg ki a Pcmcia slotból (becsukott antennával). Nem fogyaszt sokat (5V/100mA a Pcmcia slot terhelhetősége).

Egy X60s+Gt max kb 250e-ből bőven kijön (használtan).

#2086 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 13:24

Hm, elgondolkodtató.
Ez az adatkártya már tényleg elfogadható méretűnek tűnik, amiket a környezetemben látok, azok mind féltéglák.

Ez már tényleg úgy tűnik, hogy alig lóg ki a gépből. Így már versenyképes lehet egy beépített modemmel... (főleg az ára  :D  )

#2087 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 13:31

Idézet: nobela - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 13:24

Hm, elgondolkodtató.
Ez az adatkártya már tényleg elfogadható méretűnek tűnik, amiket a környezetemben látok, azok mind féltéglák.

Ez már tényleg úgy tűnik, hogy alig lóg ki a gépből. Így már versenyképes lehet egy beépített modemmel... (főleg az ára  :D  )

20e körül árulnak a fórumon is ilyet.

#2088 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 13:38

én is x60s-t ajánlok option kártyával, ilyen kombót használok. az x60s halkabb az x61s-nél, sokkal olcsóbb is, kicsit kevesebbet bír akkuról és jobbam melegszik, de összességében inkább preferálom.

#2089 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 17:44

Idézet: special - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 13:38

én is x60s-t ajánlok option kártyával, ilyen kombót használok. az x60s halkabb az x61s-nél, sokkal olcsóbb is, kicsit kevesebbet bír akkuról és jobbam melegszik, de összességében inkább preferálom.

Mekkora akkuval és mennyit bír hsdpa-n netezve?
Nekem a Sony kb 3-4 óra körül megy egy töltéssel.. Kíváncsi vagyok X60s mit bír...

#2090 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 18:20

Asus EEEEPC?

https://www.hwsw.hu/...id=1034&oldal=2
http://laptopdealer.boltmotor.hu/eeepc-c13...white-p726.html
80k bruttó
Nem nagyon bővíthető. viszont könnyű, garis, linux alapú, XP ráhekkelhető.

Nem tudom a HSDPA-val hogy áll. Nekem linux alatt simán ment a Huawei E220.

#2091 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 20:19

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 17:44

Mekkora akkuval és mennyit bír hsdpa-n netezve?
Nekem a Sony kb 3-4 óra körül megy egy töltéssel.. Kíváncsi vagyok X60s mit bír...

4,5-5,5 óra kb, attól függ. Ha levágódásig facsarod az akkut, akkor talán imádkozva a 6 órát el lehet érni, de ez ritkás, flahsmentes böngészést feltételez, inkább olvasást-gépelést.

Az akku 75 wattórás, extended battery. Ez a hátul kilógos, 1,6 kg vele a gép.

#2092 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 20:27

Idézet: nobela - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 16:22

...
HPQ - HSDPA modullal elég drága (~ 450 000 Ft - bő 1 éve ennyiért vettem a mostani notimat, már buktam is a felét  :eek:  )
...

Nem tudom, hogy vagy a renew kategóriával, de HP2710p (RU540 - 1x2GB ram, 100GB hdd) már elérhető 250e+áfáért. Elméletileg FreeDOS, de általában így szokták kínálni a renew gépeket, mivel nincs hozzá se lemezkészlet, se előretelepített op.rendszer, viszont többnyire nincs eltávolítva róla az eredeti XP/Vista matrica. Szóval hp-től drivereket leszeded, akármi Vistát felraksz az aljára ragasztott hivatalos serial-al, eredetiséget leellenőrzöd, és 99% hogy van egy jogtiszta rendszered. Ugyan itt belerakják a hálózatfüggetlen miniPCI-os HSDPA kártyát 40e+áfáért. A vincsi tetű lassú, viszont táblapc.

Ha szerencséd van, és van Vista licence matrica a gépen, akkor az egész megvan 290e+áfából. Ha választékot akarsz, akkor biza rá kell rakni még egy százast.

HP2710p asis RU540

#2093 Felhasználó inaktív   gofry321 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 22:46

A szívemre teszem a kezem, és megesküszöm hogy rákerestem, itt a hwsw-n de most vagy én vagyok béna, vagy tényleg nincs ilyen téma. De nem akarok ezért új topikot nyitni. Bár abban sem vagyok biztos, hogy ez a kérdés ide való.... Mind1, hagyom a locsifecsit  szval : Nokia N800 internet tabletom van, és arra már rájöttem hogy a menüben tudok új mappát létrehozni (bár az is elég komplikált), de hogy hogyan kell kitörölni?? Úgyhogy újfent örömömben csináltam vagy száz mappát (igen-igen tényleg ilyen ügyes vagyok  :respect:) de most már valahogy megbántam... Tudna valaki segíteni? (és elnézést ha sokat írtam :D).

Szerkesztette: gofry321 2008. 02. 20. 22:49 -kor

#2094 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 19:43

Nos meglepődtem...

Egyik ismerősömnél láttam Dell D430-at. 120 gigás vinyóval. Ráadásul 5400 fordulatú. Pedig 1.8"-os.
Nem hittem a fülemnek. Rá is kerestem a neten.

És tényleg létezik:
http://www.samsung.com/global/business/hdd...cd=266&tab=fea#

Lehet hogy 310e nettóért nem is rossz egy ilyen a HRP-ből. Dokkolóval.

Dell Latitude D430 notebook - Intel Core 2 Duo ULV U7600 1.2GHz/2MB/533MHz, 1GB DDR2 533MHz (integrált), 12.1" WXGA TFT (1280x800), 120GB 5400rpm HDD, Win XP Pro HUN, Intel GMA 950, külső (MediaBase) 8x DVD+/-RW meghajtó, 6 cellás akkumulátor 42WHr, magyar billentyűzet, integrált Gigabit LAN, 56k modem, BlueTooth, Intel ProWLAN 3945 802.11a/b/g, FireWire, 3x USB2.0, SD-kártyaolvasó, opcionális 3G/HSDPA modem lehetőség, 3 év helyszíni garancia + Dell Small LightWeight gyöngyvászon táska + Dell optikai egér + Kensington Slim Microsaver lock

Ebbe még 40k a belső HSDPA modul és van egy 1.3 kilós géped amiben a HSDPA is benne van. Kb 4 órát biztosan kibír akkuról. Van dokkolód, dvd íród... stb. 350e nettóért...

Így már igazán nem olyan lassú mint a 4200-as vinyókkal..

#2095 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 22:35

Hú bazz, ez nagyon komoly...

De hogy lehet ezeknél vásárolni?

Amúgy ez gyárilag ilyen, vagy itthon barkácsolták bele a vinyót?

#2096 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 22:59

Idézet: nobela - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 22:35

Hú bazz, ez nagyon komoly...

De hogy lehet ezeknél vásárolni?

Amúgy ez gyárilag ilyen, vagy itthon barkácsolták bele a vinyót?

Gyárilag ilyen.
Per pillanat 1 db van nekik.

Nagyker.

#2097 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 21:50

Special:

Nem találtam jobb topikot így itt kérdezem meg ,hogy mit tudsz erről a Silverthorne nevű prociról? Nagyon tetszenek nekem ezek az UMPC-k és be akarok ruházni egyre... Többet fog nyújtani egy ilyen Silverthorne 1,6 Ghz-en mint egy Core 1,2 Ghz-en? Mire számíthat teljesítmény terén az ember ezzel a procival?Az ok ,hogy nagyon keveset fogyaszt de attól félek teljesítményre gyengébb lesz azonos órajelen mint a Core (nem a core 2 hanem az 1) Érdemes megvárni a Menlowt? Platform szinten miben fog többet tudni? Lesz valami integrált VGA is komolyabb grafikai fícsörökkel mint a mostani 950-es chipset?

Más:
Szerintem nagyon nagy fantázia van ezekben az UMPC-kben az Intellel egyetértek maximálisan ,hogy ennyire ráállt a témára. Ha egy alacsony fogyasztású chipset (esetleg GPU is 3D gyorsítással,mint az NVidia AXP 2500-asa) bekerülne egy erős ám kis fogyasztású proci mellé akkor ütne az egész... Szerintem az 5"-os kijelzőkkel szerelt gépek mint pl. most az OqO e2 tökéletesen hordozható és szinte minden irodai feladatot el lehet rajta látni és még videokhoz, játékokhoz is tökéletes... Az 5"-nál nagyobb kijelzővel rendelkezőket viszont hülyeségnek tartom akkor már eee PC, nincs értelme ha a kijelző miatt a készülék 15 ventinél hosszabb és 8 centinél szélesebb...

Na lehet velem vitatkozni én így látom :)

#2098 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 20:29

Idézet: Zollka - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 21:50

Special:

Nem találtam jobb topikot így itt kérdezem meg ,hogy mit tudsz erről a Silverthorne nevű prociról? Nagyon tetszenek nekem ezek az UMPC-k és be akarok ruházni egyre... Többet fog nyújtani egy ilyen Silverthorne 1,6 Ghz-en mint egy Core 1,2 Ghz-en? Mire számíthat teljesítmény terén az ember ezzel a procival?Az ok ,hogy nagyon keveset fogyaszt de attól félek teljesítményre gyengébb lesz azonos órajelen mint a Core (nem a core 2 hanem az 1) Érdemes megvárni a Menlowt? Platform szinten miben fog többet tudni? Lesz valami integrált VGA is komolyabb grafikai fícsörökkel mint a mostani 950-es chipset?

Amit a SIlverthorne-ról publikusan tudni lehet, azt a hwsw-n elolvashatod, ha rákeresel. A procit abszolút az alacsony fogyasztás és az energiahatékonyság jegyében alkották, nem volt cél a magas, csak az elfogadható teljesítmény. Architekturálisan sokkal gyengébb bármilyen más modern x86-os chipnél, nincs benne OoO logika, 2 issue széles (2 utasítás órajelenként legfeljebb), egy mag, kis cache-ek.  az Intel ígérete szerint az erősebb példányok egy Banias (130 nanométeres Pentium M) teljesítményét elérik -- valószínűleg egy lassú Baniasét. Erősen kétlem, hogy 1,6 gigahertzen felvenné a versenyt egy Core-ral (Yonah), meglepődnék. A Silverthorne egyébként a az apró UMPC-k és MID-ek processzora, ahogyan a Menlow platform is. Platformszinten a Menlow a chiset (Poulsbo) fogyasztásában és kompaktságban is újat hoz, egyetlen ultraintegrált chip. A grafikai teljesítménye nyilvánvalóan alacsony lesz emiatt. Összevetve, nekem az a benyomásom, hogy ha valódban ilyen apró cuccra vágysz, akkor érdemes megvárni a Menlow gépeket, jelentős előrelépést képviselnek  energiahatékonyságban és fizikai méretben is, így több hely maradhat akkunak, vagy vékonyabb éa könyebb cuccok lehetnek. Az audio-vizuális képességei viszont elegendően erősek lehetnek, ugyanis SSE4 utasításkészlet lesz benne, vagyis ha a gyártók  optimalizált szoftvereket adnak hozzá, akkor a 3D felületek, videók sem lehetne gond egy kis kijelzőn.

#2099 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 22:19

egyelőre csak érdeklődés szintjén:

12" kijelzőjű noti, ibm. legalább 1 gb memória, minél nagyobb vinyó :) prociügyben nincs nagy igényem, de azért a 720p h264 videók nem baj, ha elmennek vele :) ja és firewire. sőt ha az átlag notikijelzőnél jobb panel lenne benne, az se lenne baj :) nem tudom, ilyen létezik-e ekkora méretben, meg xga-nál nagyobb felbontás. optikai meghajtó, elit videókártya meg überméretű akksi nem igazán szempont :)

ja, és mindez 200 alatt, használt játszik, azért gyári gari nem baj ha van :D ebayről is lehet, bár ott nem lehet megnézni élőben, és a szállítás is drága.

van rá esély?

kijelzőügyben egyébként bizonytalan vagyok. korábban volt egy ibm t41-em, sxga+ displayjel, annak jó volt a felbontása, kérdés hogy 12 colon nem túl használhatatlan-e. ja és idegesített roppantul, hogy fejtartástól függően változott a kép, és a kép alja sötétebb volt a tetejénél :reklamacio: de azért elvishelhető volt, nem képszerkesztésre használnám :)

dánkesőn :respect:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2100 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 22:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 22:19

egyelőre csak érdeklődés szintjén:

12" kijelzőjű noti, ibm. legalább 1 gb memória, minél nagyobb vinyó :) prociügyben nincs nagy igényem, de azért a 720p h264 videók nem baj, ha elmennek vele :) ja és firewire. sőt ha az átlag notikijelzőnél jobb panel lenne benne, az se lenne baj :) nem tudom, ilyen létezik-e ekkora méretben, meg xga-nál nagyobb felbontás. optikai meghajtó, elit videókártya meg überméretű akksi nem igazán szempont :)

ja, és mindez 200 alatt, használt játszik, azért gyári gari nem baj ha van :D ebayről is lehet, bár ott nem lehet megnézni élőben, és a szállítás is drága.

van rá esély?

kijelzőügyben egyébként bizonytalan vagyok. korábban volt egy ibm t41-em, sxga+ displayjel, annak jó volt a felbontása, kérdés hogy 12 colon nem túl használhatatlan-e. ja és idegesített roppantul, hogy fejtartástól függően változott a kép, és a kép alja sötétebb volt a tetejénél :reklamacio: de azért elvishelhető volt, nem képszerkesztésre használnám :)

dánkesőn :respect:

230-ért tudok egy x61s-t...
2010.07-ig garis. Tip-top állapotban, az akkuja még 10x sem volt feltöltve és gyárilag 8.2 órát igérnek....
X61s, 8 cellás akku, L7500, 1.5Gb ram, 120gb Hdd, X3100, wlan, Bt, ujjlenyomat olvasó, Vista business, német bill, belső Sim kártya és HSDPA modem foglalat ....

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf...XX?OpenDocument

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...itestyle=lenovo

Ennél többet nem kell mondanom...
Van már rá érdeklődő, de aki gyorsab...

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106