HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1641 Felhasználó inaktív   Bazijoe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:26

Ha esetleg már volt róla szó, bocs, mindenesetre engem megelpetésként ért a minap a Canon Hungária hivatalos szervizében egy A4-es papír, miszerint "természetesen" (háhá) az EU-ban vásárolt Canon gépek garanciális szervizelését is elvégzik, amennyiben európai garanciajegy van hozzá és minden rendesen ki van töltve (a számlán ua az kereskedő pecsétje mint a garlevelen)
A fejlődés nem áll meg.... :D

#1642 Felhasználó inaktív   Krisz|ATJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 00:37

Idézet: Bazijoe - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:26

Ha esetleg már volt róla szó, bocs, mindenesetre engem megelpetésként ért a minap a Canon Hungária hivatalos szervizében egy A4-es papír, miszerint "természetesen" (háhá) az EU-ban vásárolt Canon gépek garanciális szervizelését is elvégzik, amennyiben európai garanciajegy van hozzá és minden rendesen ki van töltve (a számlán ua az kereskedő pecsétje mint a garlevelen)
A fejlődés nem áll meg.... :D

jaja!!!! oruljunk az eu-nak !!! :)

#1643 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:40

Kérdésem BG-E1 -el kapcsolatban.
Van a gyári canon (bp-511/1100mAh/7.4V) akksim, illetve egy utángyártott bp-511, ami 1400 mAh-s és 7.2 V feszültségű. A markolatban összeférnek-e, vagy sem?

#1644 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 15:24

használd nyugodtan a kettőt együtt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1645 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 19:47

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 14:40

Kérdésem BG-E1 -el kapcsolatban.
Van a gyári canon (bp-511/1100mAh/7.4V) akksim, illetve egy utángyártott bp-511, ami 1400 mAh-s és 7.2 V feszültségű. A markolatban összeférnek-e, vagy sem?

Én a gyárit és egy Albinar BP-511-et használok együtt. Semmi gond velük. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1646 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 19:54

nota bene: egy forummal odebb olvastam valaki billentyuzetebol, hogy o mindig egy akkut tart a gripben, es ha ne adj' isten lemerulne, csak akkor teszi bele a masikat. a magyarazat: kevesbe maceras egy teljesen lemerult akkut foltolteni, mint ket felig lemerultet.
hozzatennem meg, hogy nem fog a padlora ulni, mikor a ketto lemerul, es nincs harmadik, meg negyedik :)
szigoruan maganvelemeny :)
szerk. persze az is igaz, hogy 2db gyari (vagy nem gyari) litiumakku nem fog egyszeruen lemerulni egy nap alatt, akarmit is csinalsz, utana meg nyugiban foltoltheted oket, szoval vegulis valahol mindegy :)

hasonlo tema: vettem vakut, es AA aksikat hasznalok benne. ehhez kene nekem valami jo kis doboz, amiben a tartalek keszletet (4db) tarolhatom anelkul, hogy osszevissza keverednenek a taskam zsebeben.
gondolom valaki csak gyart ilyesmit, avagy van jo kis hazi megoldas is ;)

Szerkesztette: alvaro 2005. 05. 19. 20:03 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1647 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:12

láttam ilyet, de fogalmam sincs, hol lehet beszerezni... de mit szólsz a befőttesgumihoz? ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1648 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:12

láttam ilyet, de fogalmam sincs, hol lehet beszerezni... de mit szólsz a befőttesgumihoz? ;)

ez jo kis low cost megoldas. hogy ez nem jutott eszembe :omg:
na, ilyen, ha ejszakas vagyok :Đ

#1649 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:16

én alkoholos filccel megjelöltem őket, hogy tudjam melyik 4 van "egybe" :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1650 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:23

A MediaMartkban van ilyen, az Ansmann gyártja, és 1000 forint. DE kérdezd meg vmi boltban, én is ott vettem, és rendes volt az eladó, odaadta féláron. (600 Ft)
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1651 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:35

300D féle 6mpixelből mekkora a legnagyobb kép, amit ki lehet dolgoztatni jó minőségben?

valahova hívtak fotózni, és a megrendelőnek bekattant, hogy le kéne fotóznom ott egyben 150 embert, és ezt a képet A1 méretben ki akarja dolgoztatni.
eleve nem tudom hogy fog 150 ember 1 képre ráférni. ja és ez egy buli, tehát este, sötétben, és vakuzni kéne, mondta hogy ha kell lesz világítás, dehát nem hiszem hogy annyi fényt össze tud hozni ami elég annyi emberhez, és fotózáshoz...

#1652 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:37

Megfelelő interpolálással akár óriásplakát méretet is... Persze ez függ az eredeti kép minőségétől is, pl egy félrefókuszált, alulexponált iso1600-as képből biztos nem.

#1653 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:45

na igen, magasabb erzekenysegnel a par pixeles emberkeket lehet elnyomja a zaj :think:
bar, 150 ember ha nem egy sorban van, talan nem is olyan sok :)
egyebkent fogalmam sincs, A/4-esnel nagyobbat nem rendeltem sose, az viszont szep lett.
volt ez 8 megas 20d-rol, de szerintem nincs igazan szamottevol kulonbseg a 6 es a 8 mp kozott.
hat, ezzel asszem nem sokat segitettem :confused:
szoval javaslom a fenyt, viszonylag alacsony iso-t, meg jofele raw konverziot :)

#1654 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:51

úgy tervezem hogy raw, 17-40 (esetleg rekeszelve) és maximum iso400.
majd megkérdem tőle hogy milyen fényt tudna biztosítani. mert az a fény, ami az embereknek elég, az egy fényképhez bőven kevés...

#1655 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:55

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:35

300D féle 6mpixelből mekkora a legnagyobb kép, amit ki lehet dolgoztatni jó minőségben?

valahova hívtak fotózni, és a megrendelőnek bekattant, hogy le kéne fotóznom ott egyben 150 embert, és ezt a képet A1 méretben ki akarja dolgoztatni.
eleve nem tudom hogy fog 150 ember 1 képre ráférni. ja és ez egy buli, tehát este, sötétben, és vakuzni kéne, mondta hogy ha kell lesz világítás, dehát nem hiszem hogy annyi fényt össze tud hozni ami elég annyi emberhez, és fotózáshoz...

Nemnormálismegrendelődvan!

Nyomdai minőség (2400 dpi / 150 lpi): max. A4
Sztohasztikus rácsozással (pld. tintasugaras print): max. A3
A1-re felhúzva kb. öt* méterről kell nézni, hogy ne essen szét a kép.

Amit ez az őrült szeretne a 150-es csoportképpel, ahhoz kb. 30 megapixeles gép kellene, baromi jó megvilágítás, és tűéles optika. Javaslat: Mamiya, vagy inkább Linhoff méret.  :D  Ha nem, akkor fel kell készítened az illetőt a kompromisszumokra.

szerk.
* hagyományos rácsnál öt méter, sztohasztikusnál kb. fele
Meg kellene tudnod, mivel akarják előállítani azt az A1-es képet. Gondolom, valamelyik digitális gyorsnyomda készítené - értekezz velük a minimum igényekről.

Szerkesztette: GoLAN 2005. 05. 19. 21:10 -kor

#1656 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:16

Golan: ez baromság, nekem 6mp-ből erősen croppolva, iso1600-as kép volt 30-40cm-esre előhivatva kiállításra és egész korrekt lett, leszámítva, hogy elflejtettem sharpenolni, de ott meg én voltam a hülye... Azt észre kell venni, hogy minél nagyobb a méret annál nagyobb a távolság ahonnan nézed. Egy nagy képet nincs értelme közelről nagyítóval elemezgetni.

#1657 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:20

hát nem teljesen normális.
bulikon szoktam fotózni, ott kérdezte hogy neki is elmennék-e bulijára.
aztán telefonon beszéltünk és ott mondta hogy lenne 1 extra kérése, szeretne a 150 emberről 1 képet, amit kb A1 méretbe ki tud nagyítani...

#1658 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:26

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 19:54

hasonlo tema: vettem vakut, es AA aksikat hasznalok benne. ehhez kene nekem valami jo kis doboz, amiben a tartalek keszletet (4db) tarolhatom anelkul, hogy osszevissza keverednenek a taskam zsebeben.
gondolom valaki csak gyart ilyesmit, avagy van jo kis hazi megoldas is ;)

Lowepro D-RES 6 memória tartó
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
exc-nél, br. 2.300 Ft
vagy
Gaia, 1400-2300-ig.

Hány befőttes gumit kapsz ebből? :think:  :D

Házi recept
Előveszed anyukád zippzáros manikűr készletét. Kiveszed az ollókat, reszelőket, és feltöltöd aksival. :cool:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1659 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:44

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:20

hát nem teljesen normális.
bulikon szoktam fotózni, ott kérdezte hogy neki is elmennék-e bulijára.
aztán telefonon beszéltünk és ott mondta hogy lenne 1 extra kérése, szeretne a 150 emberről 1 képet, amit kb A1 méretbe ki tud nagyítani...

Lehet, hogy hülyeség, és buliban nem működik, de én kipróbálnám. Készíts két álló képet, és ezeket pl. Panorama Factory-val illeszd össze. :) Máris megdupláznád a felbontást. 150 emberből nem lesz feltűnő, hogy a terem közepén az egyik ember fejének csak a fele van meg.  :D

#1660 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 22:28

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:16

Golan: ez baromság, nekem 6mp-ből erősen croppolva, iso1600-as kép volt 30-40cm-esre előhivatva kiállításra és egész korrekt lett, leszámítva, hogy elflejtettem sharpenolni, de ott meg én voltam a hülye... Azt észre kell venni, hogy minél nagyobb a méret annál nagyobb a távolság ahonnan nézed. Egy nagy képet nincs értelme közelről nagyítóval elemezgetni.

Válogasd meg a jelzőid légyszíves!

Nem tudom mit értesz te 30-40 cm-es előhíváson, de az A3=29,7x42 cm. Vagyis thermo, vagy tintasugaras print rendben van ebben a méretben, mint korábban is írtam.  Én eddig 20-25 A1-es plakátot készíttettem kiállításaimra tintasugaras ploterrel, de soha nem tudtak 110 dpi alá menni minimum minőséget tartva, akármilyen homogén volt is a téma. Egyszerű, számolj utána mire elég ez. Apró arcokhoz nem tartok szerencsésnek 150 dpi alatti inputot, még frekvenciamodulált rácsozásnál sem.

Azt meg te vedd észre, hogy a nézőpont távolsága nem csak a lapmérettől függ, hanem például a téma méretétől is. Ha pedig 150 arcot akarsz felismerhetően megjeleníteni A1-ben, akkor nem elég a plakátfelbontás. Gondolom ez a kép nem főútvonal mellé kerülne, hanem az irodák falára, ahol a kartársak azt böngészik, hogy milyen bárgyú képe van Taszilónak.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.