HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2441 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 21:39

Mivel megérkezett a gép (Canon Rebel XT), kevésbé írtam ide, intéztem egyéb dolgokat + használtam és bújtam a leírást. Nagyon tetszik. Fuji S7000-es után kicsit másabb  :cool: .
DE a Fuji S7000-es is nagyon jó gép, úgy néz ki, hogy meg is tartom. Lesz amikor nem akarom félteni a gépet + nem akarok akkora motyóval menni.
Nagyon tetszik a kinézete és nagyon klassz gyors...(Canon).Nem bántam meg!  :D

#2442 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 21:48

Legyen benne sok örömöd.  :up:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2443 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 22:36

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:48

Legyen benne sok örömöd.  :up:

Köszönöm!  :respect:
Megvan  :D .
Már jópár makro (a makro az egyik kedvencem) képet csináltam a Sigma 105EX DG-vel. Nagyon klassz, de még kell gyakorolnom (lett pár klassz kép azért). A Canon 28-135 IS USM is nagyon tetszik, brutkó az alapobihoz képest  :D .

#2444 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:39

Wizard!
Elég szerény voltál az Index Adok-veszek Fórumán... :D
...300D-re való Grip eladó picit jobb gépre való csere miatt... :D
Remélem nincs harag, hogy felhoztam ezt it...Láttam ott is megmosolyogták páran ezt, akik tudták mire cserélted.  :p

#2445 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 15:00

Tudtok olyan helyet ahol lehet venni kényelmes nyakpántot. Mert amilyet a Z3-hoz adtak, az a nyaraláson nagyon vágta a nyakam, meg meleg is volt. Ezen a nyaraláson volt egy fotós is, és ő azt mondta, hogy olyan pántot vett a gépéhez, aminek van egy kis rugózása.
Attól félek, hogy ha bemegyek az egyik helyi fotósboltba az eladó mindegyikre azt mondaná, hogy kényelmes. Ha egyáltalán lenne nekik ilyen.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#2446 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 15:20

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 6:55

Nekem azt mondta egy fotós ismerősőm hogy normál objektívvel kb. 1/60-al lehet már bemozdulásmentes képet csin álni, IF-es obival 1/15-öt is biztonságosan lehet fényképezni.

Érdemes észben tartani, hogy a fókusztávolság reciprokánál gyorsabb idő kell. Tehát általánosságban az 1/60 az általános 50mm-es obira vonatkozik. Ha egy 500mm-es teléd van, akkor IS ide vagy oda, az 1/15-ös képhez állvány kell mindenképpen.

A második generációs IS akár 2-3 fényértéket is segít, de nem csodaszer. Nem lesz tőle nagyobb az obi fényereje, csak a bemozdulást próbálja meggátolni. Az első generációs IS ráadásul állványon nem is működik, ott beoszcillál. Fel lehet tenni a kérdést, hogy minek állványra IS? Ha nagy az fókusztávolság, akkor szinte kötelező bekapcsolni, mert még a legstabilabb állvány is megmozdulhat, akár még tükörfelcsapással is. Tehát nagy obira jól jön a jó IS is…

Remélem, hogy segít a kis eszmefuttatás.

És még egy dolog. A crop factor gépeknél a 35 mm-re átszámított fókusztávolságot helyettesítsd be az ökölszabályba, úgy lesz jó a záridő. Sok gyakorlattal persze itt is lehet feszegetni a határokat.

Üdv!
.
.
.

#2447 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 18:51

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:59

Azt szeretném megkérdezni, hogy az ott vásárolható (és máshol) 1000mAh-ás (vagy 800mAh)aksik teljesen kompatibilisek a canon (300-350D) gépekkel, ill. az 1000mAh-ás érezhetően tovább bírja, mint a gyári 720mAh-ás?

Szerkesztette: mtubi 2005. 08. 09. 18:51 -kor

#2448 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 22:35

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:39

Wizard!
Elég szerény voltál az Index Adok-veszek Fórumán... :D
...300D-re való Grip eladó picit jobb gépre való csere miatt... :D
Remélem nincs harag, hogy felhoztam ezt it...Láttam ott is megmosolyogták páran ezt, akik tudták mire cserélted.  :p

:)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2449 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 06:46

Hi
az lenne a kérdésem hogy a fényképezőgépeknél menyire számít hogy milyen memória kártyát vesz az ember(típusra,márkára gondolok)? :think:

#2450 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:15

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 5:46

Hi
az lenne a kérdésem hogy a fényképezőgépeknél menyire számít hogy milyen memória kártyát vesz az ember(típusra,márkára gondolok)? :think:

A kártya sebessége (tipus...erre gondoltál ugye? Ultra,Elite...stb..) max. a sorozatfelvételnél lehet lényeges, de ott úgyis a fényképező a szűk keresztmetszet (főleg, ha kompaktról beszélünk).
A márka meg: ez mind bizalom kérdése, nemigen fordul elő, hogy valamilyen márkát nem szeret egy-egy gép, ha így van, akkor tuti megírták már valahol.

#2451 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:20

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 7:46

Hi

A töltéstárolás módja alapján megkülönböztetünk MLC (Multi Cell Level) és SLC (Single Cell Level) kártyákat. Ez utóbbiak élettartam, megbízhatóság, sebesség tekintetében jobbak. A megbízhatóság, élettartam terén nyújtott előny nyilván bármely gép esetében érvényesül. Ami a nagyobb írási/olvasási sebességet illeti, az már erősen gépfüggő, ha a fényképezőgép írási/olvasási sebessége alacsony, a gyorsabb kártya nyújtotta előnyöket nem, vagy csak kismértékben képes kihasználni. Ha viszont a gép maga képes nagyobb sebességre, látványos javulás tapasztalható SLC-s kártyákkal. Ha a gép képes nagyobb felbontású (640x480) jó minőségű videók korlátlan hosszúságú - illetve csak kártyaméret határolta - rögzítésére, ott egyenesen követelmény a gyorsabb kártya a zökkenőmentes kártyára írás érekében.
Nagyjából ennyi, nyilván lesz még észrevétel a kérdésedhez.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2452 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:26

Köszönöm az eddigi válaszokat :respect:
A közeljövőben szeretnék gépet venni eddig a 350D-re gondoltam,de azt szeretném tudni hogy hasonló árkategóriában mit tudtok még javasolni?
Ja meg még egy kérdés a B záridő az mi is?
Mert van rá egy ötletem csak biztosra akarok menni  :D

Szerkesztette: Petzi 2005. 08. 10. 07:34 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:30

20D tulajoknak: firmware frissítés
Tényleg, kinek van itt 20D? Lehet, hogy csak Alvaro és én vagyunk érdekeltek? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2454 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:50

ezt asszem kihagyom. egyetlen ujdonsag, hogy kijavitja a 2.0.0 bugjait, amit en fol se tettem :D

de mindegy, nekem az 1.10 se csinal semmi hujeseget :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2455 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:02

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 8:26

Köszönöm az eddigi válaszokat :respect:
A közeljövőben szeretnék gépet venni eddig a 350D-re gondoltam,de azt szeretném tudni hogy hasonló árkategóriában mit tudtok még javasolni?
Ja meg még egy kérdés a B záridő az mi is?
Mert van rá egy ötletem csak biztosra akarok menni  :D

B záridő azt jelenti, hogy addig tart az expozíció, ameddig nyomva tartod a gombot. Távkioldóknál lehetőség van az exponáló gomb rögzítésére lenyomott álapotban, így hosszú expozíció alatt el lehet engedni. A felső határ ilyenkor csak az akkutól függ.

350D ügyben inkább mások véleményét kérd ki, nekem a méretei miatt nem szimpatikus, pedig tudása alapján lehetne.

#2456 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 10. 09:46

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:02

B záridő azt jelenti, hogy addig tart az expozíció, ameddig nyomva tartod a gombot. Távkioldóknál lehetőség van az exponáló gomb rögzítésére lenyomott álapotban, így hosszú expozíció alatt el lehet engedni. A felső határ ilyenkor csak az akkutól függ.

350D ügyben inkább mások véleményét kérd ki, nekem a méretei miatt nem szimpatikus, pedig tudása alapján lehetne.

Meg létezik a T idő a gépek egyrészében, érdekes hogy az adatlapokon B idő szerepel sok helyen. Pld a Minolta Z3-asnál a pillanatfelvétel tartomány 15sec -ig terjed és van egy max. 30 másodperces T ideje is.

#2457 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 11:06

Nekem 350d-m van, szeretem. A fogása tényleg jobb a 300d-nek, 10d-nek 20d-nek, (és ugye a grippel egybeépített 1d sorozatnak :Đ) de messze nem tragikus.

#2458 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 11:35

http://alex.netfun.r...non5D-specs.pdf

Mit tippeltek, fake ?

#2459 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 11:57

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 12:35

majd kiderul :D

azert kicsit fura, ha fullframe gepet akarnak pozicionalni az 1D2 es a 20D koze
szoval szerintem varjuk ki a veget.
de hogy milyen parazsan kepesek vitazni errol az uj hirrol par hatarral odebb :cool:

mindegy, nekem telehez jobban jon az 1.6x crop, ha meg nem cropolok durvan, boven eleg a 8 mp is, es amugyis, most vertem el a gatyamat is fotoscuccra, szoval 'ggyanak ma' beken :Đ
jo lesz ez (marmint a 20D) nekem a kovetkezo evekre.

Szerkesztette: alvaro 2005. 08. 10. 11:58 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2460 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 12:04

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 12:57

majd kiderul :D

azert kicsit fura, ha fullframe gepet akarnak pozicionalni az 1D2 es a 20D koze
szoval szerintem varjuk ki a veget.
de hogy milyen parazsan kepesek vitazni errol az uj hirrol par hatarral odebb :cool:

mindegy, nekem telehez jobban jon az 1.6x crop, ha meg nem cropolok durvan, boven eleg a 8 mp is, es amugyis, most vertem el a gatyamat is fotoscuccra, szoval 'ggyanak ma' beken :Đ
jo lesz ez (marmint a 20D) nekem a kovetkezo evekre.

Lassan már kifogynak a számozásból. :Đ Canon 0D mégsem lehet. :omg: Akár valódi, akár hamis, én is úgy vagyok vele, mint Te. 1.6x crop rulez. :D

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.