HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#3251 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:16

én úgy tudom hogy Af az kb a dof 1/3-ánál éles. hogy az 1/3 és 2/3 melyik fele van elöl és melyik hátul azt mindig keverem :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3252 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:16

én úgy tudom hogy Af az kb a dof 1/3-ánál éles. hogy az 1/3 és 2/3 melyik fele van elöl és melyik hátul azt mindig keverem :)

Koszi a valaszt, de valahogy nem fogom teljesen:
Az AF eles-en azt erted hogy jol mukodik az AF?

Igazabol a megengedett toleranciara gondolok, ha rafokuszalok valamire, mennyivel szabad elternie a canon szerint tole elore-hatra es mikortol tekintjuk az AF-et hibasnak?

#3253 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:40

ja én a pontos af-re értettem, hisz az nem a dof közepe.

megengedett toleranciáról nem tudok, legalábbis sehol se olvastam ilyen infót, szerintem nincs. vagy pontosan állít élességet vagy nem és akkor gari/fizetős kalibrálás
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3254 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:57

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:37

Koszi a valaszt, de valahogy nem fogom teljesen:
Az AF eles-en azt erted hogy jol mukodik az AF?

Igazabol a megengedett toleranciara gondolok, ha rafokuszalok valamire, mennyivel szabad elternie a canon szerint tole elore-hatra es mikortol tekintjuk az AF-et hibasnak?

Wizard azt fejtette ki hogy mikor élesre állítasz valamit akkor elötte, hozzám közelebb is van egy élességtartomány, és az élesség síkja mögött is van, és ez a nagyobb, ami a fotóstól távolabb van. Egyszerűsítve pld 2m-re van az élesség állítva, akkor 1m-ig terjed az élesség felém, és 4m-re lesz a másik határ, ez az 1/3- 2/3 arány. Persze ez csak megközelítő érték.

Hát az AF -nél nagy eltérés nem szabadna hogy legyen, teljes rekesznél sem lehet életlen pld egy másfél méterre levő beállított tárgy mert akkor nem lehet használni az AF-t.

#3255 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:10

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 13:49

Sziasztok
Leirast keresek az 350D AF pontossagarol - marmint hogy szabvany szerint a DOF hanyad reszeben kell lennie. Ha jol tudom a 350D-nel ez obifenyero-fuggetlen

Szerintem neked sokkal inkább a circle of confusion-ről kéne info, az elég bonyesz, nem vállalkozok elmagyarázni, de ez a cikk elég korrekt.

#3256 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:57

Egyszerűsítve pld 2m-re van az élesség állítva, akkor 1m-ig terjed az élesség felém, és 4m-re lesz a másik határ, ez az 1/3- 2/3 arány. Persze ez csak megközelítő érték.

Igen, erre gondoltam, jol kozeliti meg a kerdesem - a peldadban ha pl elotte 2 es mogotte 2 meter eles (4 meter DOF-ot feltetelezve) ugy amire fokuszaltammeg elvileg eles - de ezt helyes AF-nek tekintjuk-e. Nyilvan jobban erdekes ez ha 30 centi az egesz melysegelesseg..

#3257 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:55

Működik a 300D-m. :Đ Sok időbe került, amíg ráfűztem az E-1 kéztartószíjat (rajz nélkül) a nyakpánttal :lama: , majd azon kezdtem csodálkozni, hogy nem megy a JUMP-ra a FEC, és a SET-re sem csinál semmit. Utána feltettem a wasia-t. :omg:

~9700 expoval adtam be, 9966-tal kaptam vissza. (ráírták a munkalapra)

részletezés (bruttó):
  • Munkadíj: 18.800 Ft
  • Anyagköltség: 6.545 Ft
  • Összes javítási költség: 25.345 Ft

Kitörölték az "Owner Name"-t, majd újra beírom.
A váz karcmentes. Az LCD és a plexi közé a jobb alsó sarokba bekerült egy kis szösz, de nem zavaró. Csináltam "porszem próbát" is, 32-es rekesz, vaku, fehér fal. Elég szar lett a kép a sok manipulálástól, de kivehetők a a porszemek. Ilyen tesztet/képet korábban még soha nem csináltam, szerviz előtt meg már nem tudtam. Nem fogom a szervizre, inkább betudom az aug. 20-i obicseréknek. :)
Ezek a porszemek 13, 10, 8-as rekesznél már nem látszanak, tehát együtt élek velük egy darabig.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3258 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 16:02

Ja, és lenullázták a számozást, újra 0-ról kezdődik. Hogy lehetne visszaállítani?
(ha jól emlékszem alvaro-nak, vagy Thrawn-nak volt kártyacsere miatt elállítódott számozása.)

köszi
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3259 Felhasználó inaktív   developp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:15

Sziasztok!  Meg tudná nekem mondani valaki, hogy érdemes-e vázat rendelni a B&H-tól vagy mástól? Arra lennék kíváncsi, hogy megéri-e a külföldi behozatal, vagy körülményes-e és ilyenek. Szeretnék a hazai túlzásba vitt ártól jóval olcsóbban hozzájutni egy EOS 5D-hez.

Előre is köszi :)

#3260 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:17

Idézet: developp - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 18:15

Sziasztok!  Meg tudná nekem mondani valaki, hogy érdemes-e vázat rendelni a B&H-tól vagy mástól? Arra lennék kíváncsi, hogy megéri-e a külföldi behozatal, vagy körülményes-e és ilyenek. Szeretnék a hazai túlzásba vitt ártól jóval olcsóbban hozzájutni egy EOS 5D-hez.

neked kell tudni, hogy megéri-e számodra
annyit mondok hogy +8% vám és 25%áfa az egészre.
sokszor postaköltségre is fizetsz áfát....

számold ki.

#3261 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:45

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 16:31

Igen, erre gondoltam, jol kozeliti meg a kerdesem - a peldadban ha pl elotte 2 es mogotte 2 meter eles (4 meter DOF-ot feltetelezve) ugy amire fokuszaltammeg elvileg eles - de ezt helyes AF-nek tekintjuk-e. Nyilvan jobban erdekes ez ha 30 centi az egesz melysegelesseg..

Félreértetted a példámban 3 méter a DOF. A 2 méterre levő tárgy elött 1 méter, mögötte 2 méter. az eloszlás ilyen a mélységélesség felém kisebb a tárgy után nagyobb. Az arány hasonló ha kisebb, és ha nagyobb a DOF a rekesztől függően. Tehát nem szimmetrikus.

#3262 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:47

Idézet: developp - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 18:15

És a garanciás lehetőségre is gondolj.

#3263 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 18:17

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 16:02

Ja, és lenullázták a számozást, újra 0-ról kezdődik. Hogy lehetne visszaállítani?
(ha jól emlékszem alvaro-nak, vagy Thrawn-nak volt kártyacsere miatt elállítódott számozása.)

Sajnos nem tudom a megoldást, de engem is érdekelne. Kártyacsere miatt ugrott 1886-ról 1932-re még három hónapos korában. Mondjuk ez még abszolút nem vészes érték, de ha mondjuk 10.000-et ugrott volna a számozás, az már zavarna.

#3264 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 18:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 18:17

neked kell tudni, hogy megéri-e számodra
annyit mondok hogy +8% vám és 25%áfa az egészre.
sokszor postaköltségre is fizetsz áfát....

számold ki.

Ez nem pontos. A vám az max 5% lehet, nemrég Donphobos beszélt a vámosokkal ezügyben. A postaköltségre biztosan nem fizetsz áfát ha mondjuk a B&H-tól rendelsz, ugyanis nem írják rá a számlára...

Amit figyelembe kell még venni az az, hogy CanonUSA engedi-e a külföldi értékesítést, ugyanis Nikon vázat nem tudsz legális Nikon kereskedőtől rendelni USÁ-ból, B&H sem szállít ilyet külföldre. Canonnál mondjuk lehet másképp van.

A vázak egyébként pont azok amiket én nem rendelnék külföldről (ellentétben kb minden mással), ugyanis a járulékos költségek miatt alig spórolsz valamit és itt fokozottan fontos a gari. Persze te tudod, számold ki :)

Szerkesztette: saen 2005. 09. 21. 18:48 -kor

#3265 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:00

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 14:55

Működik a 300D-m. :Đ

Örülök neki hogy ismét van géped!  :birthday2:

#3266 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:28

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 20:00

Örülök neki hogy ismét van géped!  :birthday2:

Köszi. :)

lugosi, saen: néha benézhetnétek a Nikon topickba is. :D
https://forum.hwsw.h...=55740&st=1200#

#3267 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:32

Idézet: GP#2 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 19:17

Sajnos nem tudom a megoldást, de engem is érdekelne. Kártyacsere miatt ugrott 1886-ról 1932-re még három hónapos korában. Mondjuk ez még abszolút nem vészes érték, de ha mondjuk 10.000-et ugrott volna a számozás, az már zavarna.

Valami olyasmire emlékszem, hogy egy üres kártyán meg kell csinálni a DCIM-be a szükséges könyvtárakat és vissza kell másolni az utolsó képet. A könyvtár az én esetemben (9700 expohoz) pl. 197CANON, csak azt nem tudom, hogy a DCIM/CANONMSC-be hogy teszem be a .ctg kiterjesztésű fájlokat. Meg valamikor nullázni is kell a számlálást, utána meg vissza kell állítani folyamatosra. De nem emlékszem pontosan. Lehet, hogy a másik fórumon olvastam? :think:

Szerkesztette: eszpe 2005. 09. 21. 19:51 -kor

#3268 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 20:26

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 20:28

lugosi, saen: néha benézhetnétek a Nikon topickba is. :D
https://forum.hwsw.h...=55740&st=1200#

Benéztem, de nem nagyon fogott meg a dolog, bocsi.

#3269 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 20:26

Jol mondod egyebkent ez a procedura.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3270 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 20:48

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 20:32

Valami olyasmire emlékszem, hogy egy üres kártyán meg kell csinálni a DCIM-be a szükséges könyvtárakat és vissza kell másolni az utolsó képet. A könyvtár az én esetemben (9700 expohoz) pl. 197CANON, csak azt nem tudom, hogy a DCIM/CANONMSC-be hogy teszem be a .ctg kiterjesztésű fájlokat. Meg valamikor nullázni is kell a számlálást, utána meg vissza kell állítani folyamatosra. De nem emlékszem pontosan. Lehet, hogy a másik fórumon olvastam? :think:

Én trükköztem vele, de már nem nagyon emlékszem, hogy hogyan. :confused:  :think: Azt hiszem, kártyaolvasóban mindent töröltem a kártyáról, könyvtárakat is, azután bemásoltam a megfelelő számozásúként létrehozott könyvtárba egy olyan képet, ami a helyes utolsó sorszámot kapta. Nem folyamatos számozásra állítva lőttem egy képet, majd visszaállítottam a számozást folyamatosra. Azt hiszem, valahogy így csináltam. Mondjuk én 20D-n csináltam, nem tudom, 300D-vel működik-e? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó