Canon DSLR topik
Elküldve: 2004. 08. 09. 21:58
Elküldve: 2004. 08. 10. 00:32
Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 22:15
Ezzel én is így vagyok.
Egyébként 1000 USD-ért vettem, nem akartam pluszt kiadni az IS verzióra, bár néha jól jönne.
Vettem hozzá egy Canon kétszerezőt is, de azt csak jó fényfiszonyok közt használom, mert nem semmi megtartani a 640mm-ert.
Elküldve: 2004. 08. 10. 01:05
Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 22:15
persze, így más, valamiért úgy emlékeztem, hogy az 55-200 az 110K körül van, ahhoz képest ez a többlet megérte volna imho kezdő számára is...
persze a 64K-s árhoz képest már nem.
Elküldve: 2004. 08. 10. 07:42
Idézet: saen - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 22:58
Egyetértek veled, épp ezért szemezgetek egy fix 28 f1.8-al monokróm és dualtone képekhez, csak már valahol meg kellene húzni a határt... olyan ez, mint az ópium
Elküldve: 2004. 08. 10. 08:09
Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 7:42
nem, ez sokkal rosszabb...
.
.
Elküldve: 2004. 08. 10. 10:33
hasznos lehet, ha valaki lencsét akar venni és nem bír dönteni. Petteri lencseválasztási tanácsai...
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 08. 10. 10:54
Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 21:33
Beállítod a kívánt polarizációt, fókuszálsz, a lencse elforog, a polarizációnak meg lőttek.
Elküldve: 2004. 08. 10. 11:23
feltöltöttem újra a tavalyi augusztus 20-i tüzijátékos képeimet, amiket a tar rendszergazdijai véletlenül letöröltek (igazából az összes képemet törölték, de ezeket csak most tettem vissza). sajnos még nincsenek meg a kis képek...
azt szeretném ezzel kapcsolatban kérdezni, hogy van-e, aki tervezi fotózni az idei tüzijátékot és honnan tervezi? van valami jó hely, ahonnan érdemes? tele megközelítésben érdemes inkább gondolkodni vagy valami nagylátóval az eseményekhez közel?
a Duna partjáról honnan lehet rálátni úgy, hogy még nem tapossák szét az embert állványostul, gépestül? mi a tapasztalat? mondjuk a Parlamenttel szemközti oldalon jó? van a Margit hídról esetleg? hol szokott lenni a legnagyobb tömegnyomor?
sajnos nagylátóm nincs, ezért nem tudok közelről fényképezni, nekem inkább a tele megközelítés működik jelenleg (45mm-től indul a "nagylátóm")
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 08. 10. 11:57
Idézet: donphobos - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 12:23
feltöltöttem újra a tavalyi augusztus 20-i tüzijátékos képeimet, amiket a tar rendszergazdijai véletlenül letöröltek (igazából az összes képemet törölték, de ezeket csak most tettem vissza). sajnos még nincsenek meg a kis képek...
azt szeretném ezzel kapcsolatban kérdezni, hogy van-e, aki tervezi fotózni az idei tüzijátékot és honnan tervezi? van valami jó hely, ahonnan érdemes? tele megközelítésben érdemes inkább gondolkodni vagy valami nagylátóval az eseményekhez közel?
a Duna partjáról honnan lehet rálátni úgy, hogy még nem tapossák szét az embert állványostul, gépestül? mi a tapasztalat? mondjuk a Parlamenttel szemközti oldalon jó? van a Margit hídról esetleg? hol szokott lenni a legnagyobb tömegnyomor?
sajnos nagylátóm nincs, ezért nem tudok közelről fényképezni, nekem inkább a tele megközelítés működik jelenleg (45mm-től indul a "nagylátóm")
üdv!
A Margit-hídig van tömeg, az valami lélektani határt képez
Szerk: Idén is a Gellért-hegyről lesz? Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha előtte kimegyek a tervezett helyre és belövöm saccperkábé a látószöget. Azt hiszem, valami enyhe tele kell onnan. Talán nekem jó lesz a játékobi vége. Vagy esetleg a tele 75mm-en.
Szerkesztette: Thrawn 2004. 08. 10. 12:02 -kor
Elküldve: 2004. 08. 10. 12:05
Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 11:57
köszi!
hát, olyan 2-3 másodperc körüli időkkel. nagyon nehéz belőni, hogy mi a jó neki, mert nem akartam beégett képeket. viszont a digitális könnyen beég, utána már cseszheted a fehér képpontokat. ezért igyekeztem úgy mérni, hogy a háttér kicsit legyen sötétebb.
idén két géppel tervezek menni, a másik ez az Exakta lenne. a fénymérés kicsit macerás lesz, mert a kézi fénymérővel nem nagyon akarok rámérni a városra, a digitális fénymérője pedig csak addig használható, amíg ugyanoda nézek vele és az egyenértékű fókusztávolság megegyezik a filmesével. tehát nem lesz egyszerű művelet. és akkor két állvány, két gép, jegyzetelni, hogy mit lőttem a filmessel, mindezt sötétben, szúnyogokkal és sok droiddal a környezetemben. érdekes lesz...
de mindenképpen akarok filmessel is pusztítani, mert az jobban tűri a hosszú időket, nem fognak úgy beégni a rakéták. azt tervezem, hogy filmessel kicsit hosszabb időket engedek, hogy a város se bukjon be annyira. aztán csak negatív előhívást kérek és egy Képkovács csodaszkennerével beszkenneltetem. drága lesz, talán jó se lesz (mert elcseszem az exponálást
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 08. 10. 12:17
Idézet: donphobos - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 13:05
hát, olyan 2-3 másodperc körüli időkkel. nagyon nehéz belőni, hogy mi a jó neki, mert nem akartam beégett képeket. viszont a digitális könnyen beég, utána már cseszheted a fehér képpontokat. ezért igyekeztem úgy mérni, hogy a háttér kicsit legyen sötétebb.
idén két géppel tervezek menni, a másik ez az Exakta lenne. a fénymérés kicsit macerás lesz, mert a kézi fénymérővel nem nagyon akarok rámérni a városra, a digitális fénymérője pedig csak addig használható, amíg ugyanoda nézek vele és az egyenértékű fókusztávolság megegyezik a filmesével. tehát nem lesz egyszerű művelet. és akkor két állvány, két gép, jegyzetelni, hogy mit lőttem a filmessel, mindezt sötétben, szúnyogokkal és sok droiddal a környezetemben. érdekes lesz...
de mindenképpen akarok filmessel is pusztítani, mert az jobban tűri a hosszú időket, nem fognak úgy beégni a rakéták. azt tervezem, hogy filmessel kicsit hosszabb időket engedek, hogy a város se bukjon be annyira. aztán csak negatív előhívást kérek és egy Képkovács csodaszkennerével beszkenneltetem. drága lesz, talán jó se lesz (mert elcseszem az exponálást
üdv!
Köszi!
Elküldve: 2004. 08. 10. 13:43
Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 11:54
Ez lineárisra igaz. Szerinted cirkulárisnál is így van?
Elküldve: 2004. 08. 10. 13:54
Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 14:43
igen.
lineráis és cirkuláris között használatban nincs difi. csak a lineáris elvileg bezavarhat af-nek, a cirkuláris meg nem.
300D-re muszáj cirkuláris, vagy jó a lineáris is?
mert 72 mm szűrőnél nagyon nem mind1, hogy 10ezer, vagy 20ezer ft....
77 és 82 mmről ne is beszéljünk, bevonatos cuccokat már nem is nézem, nem fogok 30-40-50ezret adni egy szűrőért...
Elküldve: 2004. 08. 10. 14:05
Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 14:43
Igaz, kényszerűségből kipróbáltam. Fekvő formátumból állóba váltottam, ez ugye egyenértékű a lencse elforgatásával és újra kellett állítanom a polárt.
Elküldve: 2004. 08. 10. 14:06
Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 12:17
szívesen!
csak most, csak neked, csak itt (
a lényeg pedig: az első képen F10, a következő 3-on F8, a tüzijátékosokon, tehát az 5-dik képtől kezdve pedig F4, tehát teljesen nyitott blendével fényképeztem. egészen a 21-dik képig, ahol valami miatt átálltam F5-re, aztán az utolsó kettő megint F8 lett. na, ha nem ilyen sorrendben vannak feltöltve a tarra, akkor viszont az egész leírás nem ér semmit, meg kell nézni őket egyenként.
remélem, hogy segített a kis leírás. ilyen távolságnál szerintem a mélységélesség már elég nagy, így nem kell lerekeszelni. azért is nyitottam ki a blendét jól, hogy lehetőleg röviden tudjak exponálni. érdemes még egy távelsütőt is alkalmazni, mert az időzítővel igen macerás a dolog. ellövik az összes rakétát, amíg lefut az időzítő. az én időzítőm éppen itt készül...
mész tüzijátékolni?
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 08. 10. 14:13
Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 14:54
300D-re muszáj cirkuláris, vagy jó a lineáris is?
mert 72 mm szűrőnél nagyon nem mind1, hogy 10ezer, vagy 20ezer ft....
77 és 82 mmről ne is beszéljünk, bevonatos cuccokat már nem is nézem, nem fogok 30-40-50ezret adni egy szűrőért...
Szerintem probald ki, lehet hogy menni fog. A kompakt digik zome, AF-es voltuk ellenere tokelesen mukodik linearis polarral.
Elküldve: 2004. 08. 10. 14:15
Az olvasottak alapján a nagylátó hiánya nem nagy gond, ha közel vagy a tűzhöz, akkor is 80mm körüli optika javasolt, ha távolabb, akkor nyilván több. Ez mondjuk nekem pech, mert csak kit objektív van (; Az egyik helyen azt írják, h jól megtámasztott fényképező elég, ellenben az összes többin úgy vélik, h az állvány elengedhetetlen és a távkioldó is igen javallott. Záridőnek néhány másodpercet, érzékenységnek a legalacsonyabbat, blendének pedig kb f/5.6-f/11 körüli értékeket ajánlanak.
Szerkesztette: szeder 2004. 08. 10. 14:16 -kor
Elküldve: 2004. 08. 10. 14:30
Idézet: donphobos - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 15:06
csak most, csak neked, csak itt (
a lényeg pedig: az első képen F10, a következő 3-on F8, a tüzijátékosokon, tehát az 5-dik képtől kezdve pedig F4, tehát teljesen nyitott blendével fényképeztem. egészen a 21-dik képig, ahol valami miatt átálltam F5-re, aztán az utolsó kettő megint F8 lett. na, ha nem ilyen sorrendben vannak feltöltve a tarra, akkor viszont az egész leírás nem ér semmit, meg kell nézni őket egyenként.
remélem, hogy segített a kis leírás. ilyen távolságnál szerintem a mélységélesség már elég nagy, így nem kell lerekeszelni. azért is nyitottam ki a blendét jól, hogy lehetőleg röviden tudjak exponálni. érdemes még egy távelsütőt is alkalmazni, mert az időzítővel igen macerás a dolog. ellövik az összes rakétát, amíg lefut az időzítő. az én időzítőm éppen itt készül...
mész tüzijátékolni?
üdv!
Köszönöm!
Elküldve: 2004. 08. 10. 14:41
Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 14:30
Buda good, Pest bad...
ha nem túlóráztam volna, akkor lehetett volna múltkor Törökbálinton is hasonló jelenséget fényképezni, csak az nem ilyen vidám téma lett volna sajnos.
megpróbálok felderítő tevékenységet végezni előtte, de alighanem megint fel fogok menni a Hármas-Határ-Hegyre, ahonnan múltkor is fotóztam. csak ne legyen eső, jó irányba vigye a szél a füstöt és ne legyen annyi szúnyog. ja, és ne legyen annyi részeg német túrista a vendéglőben... (um-tatta-um-tatta, bódógság)
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 08. 11. 21:46

Súgó
A téma zárva.