HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#501 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 15:25

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 15:43

Majd kiderül :)

Nini, mit találtam. Kicsit hasonló a probléma, itt sincs eletromos kontaktus, mint ahogy Neked sem lene.
<<Katt ide>>
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#502 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 18:23

Nah elolvastam, ami a lényeg, ha az obi enged állítani mindent manualban a váz nélkül, akkor lényegében megoldható, viszont 1 vmit nem értettem...azt írta, hogy érzékeli a váz, hogy az obival nem tud kommunikálni, de azt honnan tudja, hogy van rajta obi?:)
Köszi amugy, ez alapján mégis csak elképzelhető a dolog.

#503 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 07:03

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 19:23

Nah elolvastam, ami a lényeg, ha az obi enged állítani mindent manualban a váz nélkül, akkor lényegében megoldható, viszont 1 vmit nem értettem...azt írta, hogy érzékeli a váz, hogy az obival nem tud kommunikálni, de azt honnan tudja, hogy van rajta obi?:)
Köszi amugy, ez alapján mégis csak elképzelhető a dolog.

Ez már csak találgatás, de lehet, hogy amikor bekattan a helyére, ott is van egy érzékelő, ami jelzi a gépnek, hogy feltettek rá valamit.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#504 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 08:19

Jah majd meglátjuk :)

#505 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 08:49

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 23:32

Ezzel én is így vagyok.  :)  Nemrég vettem a Canon 70-200 F2.8L obit és az emberek mindig elcsodálkoznak rajta, hogy biztos profi vagyok, stb. Közben meg csak lelkes amatőr.  :cool:
Egyébként 1000 USD-ért vettem, nem akartam pluszt kiadni az IS verzióra, bár néha jól jönne.
Vettem hozzá egy Canon kétszerezőt is, de azt csak jó fényfiszonyok közt használom, mert nem semmi megtartani a 640mm-ert.  :)

Ezzel én is sokszor így vagyok, hogy összegyűjtöm a pénzt, és megveszem azt, amire nekem szükségem van, vagy kedvem van hozzá. A többiek meg hűledeznek, hogy 1. mennyi pénzem van, 2. fú, akkor én biztos értek hozzá, 3. vagy pedig sznob vagyok. Nekem ilyenkor kedvem lenne visszabeszélni, hogy köze nincs hozzá, hogy mire költöm a pénzemet, és azért, mert neki ez nem fontos, és ilyesmire nem áldoz, nekem még lehet az.

Legutóbb az agyváltós bringával jártam így. Szeretek Budapesten is bringával járkálni, és elegem lett a a láncváltóból. Sokat kell megállni, és vagy előre gondolkodsz, és visszaváltasz, vagy nehezen és lassan tudsz csak elindulni. Eldöntöttem, hogy veszek egy 7 sebességes agyváltós City Bike-ot. Végigjártam az összes bringaboltot, ahol mindenhol elmondták nekem, hogy az milyen extra, milyen drága, hogy olyat csak a sznobok használnak, hogy csak maga az agyváltó vagy 40 ezer Ft, stb. Már én kezdtem rosszul érezni magam, hogy agyváltós bringát akarok. Aztán a Pedalomanban végre sikerült vennem egyet 65 ezerért, úgy 3 éve. Azóta is tökre örülök, hogy ilyen agyváltósat vettem. Persze Budapesten minden ismerősöm megnézi, hogy fú, agyváltós, akkor én biztos profi közlekedő vagyok Budapesten, és sokat használom, bla-bla.

Most Grácban vagyok Ausztriában. Az a helyzet, hogy itt a standard kerékpár agyváltós. Láncvátó a montain bike-on meg a vékony kerekű aszfaltos bicikliken van inkább. Az árak is mások, a leértékelt Tesco gazdaságos stílusú bringa 300 Euro, a menő birnga olyan 1000 Euro körül van az áruházakban.  A bringaboltok meg a 2-3000 Euros Specialized, Scott és Trek bringákkal vannak tele. Itt már egyáltalán nem sznob az agyváltós bringám, és senkit nem érdekel, hogy mennyit megyek vele.

Visszatérve a fényképezőkre. A múlt szombaton egy esküvő/lakodalomban voltam, ahol egy lelkes amatőr ismerőst kértek meg fényképezni. Canon Eos 1D MII gépe volt, L szériás objektívekkel. Nem ebből él, csak hobbiból használja. Itt a diplomás átlagkereset 1500-3000 Euro között van, ebből meg lehet engedni egy ilyen gépet, nálunk meg nem.

#506 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 09:42

Mi az, hogy agyváltós? :D

#507 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 01. 10:26

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 8:42

Mi az, hogy agyváltós? :D

Planetary v. Internal címszó alatt:
http://auto.howstuff...gear-ratio4.htm
http://www.shimano-europe.com/cycling/cata...1454&psid=11453
http://www.sheldonbr...rnal-gears.html

#508 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 11:13

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 8:03

Ez már csak találgatás, de lehet, hogy amikor bekattan a helyére, ott is van egy érzékelő, ami jelzi a gépnek, hogy feltettek rá valamit.

Ezen a képen nagyon jól látszódnak a tüskék, ezeken keresztül kommunikál a váz az objektívvel.

#509 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 13:04

Idézet: hybryd - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 12:13

Ezen a képen nagyon jól látszódnak a tüskék, ezeken keresztül kommunikál a váz az objektívvel.

Ez rendben van, ez a helyzet egy EF obival, de mi van, ha adapterrel régi obit teszel rá, mint ahogy fentebb linkeltem egy ilyen leírást. Akkor mi érzékeli, hogy van rajta valami? Az eredeti probléma az volt, hogy Csövike házilag esztergált közgyűrűt szeretne használni, ha lehet.

#510 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 13:32

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 14:04

Ez rendben van, ez a helyzet egy EF obival, de mi van, ha adapterrel régi obit teszel rá, mint ahogy fentebb linkeltem egy ilyen leírást. Akkor mi érzékeli, hogy van rajta valami? Az eredeti probléma az volt, hogy Csövike házilag esztergált közgyűrűt szeretne használni, ha lehet.

Akkor ha nem érzékel EF vagy EF-S obit, akkor az automatika 00-ás rekeszt állít be, és a gép használható marad M és AV módban. A többi módban tudomásom szerint ERR99 van.

Szerk: Még a P mód is használható marad, de akkor rendszeresen alexpós képeket produkál a gép, vhogy megzavarodik a fénymérő. Ismétlem, M és AV módban nincs gond.

Szerkesztette: hybryd 2004. 09. 01. 13:34 -kor

#511 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 10:32

A legolcsobb módja a távkioldónak: http://nokiapuder.fw.hu/EOS300D.zip Fog sincs, hogy műxik-e, mivel nincs meg még a fényképező :( Ehhez nincs másra szükséges csak mondjuk egy nokia 3650-re meg total irremote progira, vagy egy PDA-ra szintén vmi irremote progira, ami ismeri .CCF fájlt...próbáljátok ki, akinek lehetősége van.

byez

#512 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 13:17

Az lenne a kérdésem, hogy az IS-t a gépnek is tudnia kell kezelni, vagy csak az optikának? Pl. Eos D-1 állítólag nem tud IS optikát kezelni, létezik ez?

#513 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 15:34

Idézet: olee - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 14:17

Az lenne a kérdésem, hogy az IS-t a gépnek is tudnia kell kezelni, vagy csak az optikának? Pl. Eos D-1 állítólag nem tud IS optikát kezelni, létezik ez?

gépnek "semmi" köze hozzá.
tudtommal összes EF(-S) bajonettes vázon müxenek az IS objektivek
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#514 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 17:08

Sziasztok!

Kellene nekem egy gyors segítség...kintről hozatnám be a fényképezőt, nevezetesen Németországból...és a Canon Hungaria azt mondta, hgoy kell a számla meg EWS papír, nah most azt EWS papírt a boltnak kell adnia..én írtam a német cégnek és írta nekem, hogy a számla másolatát el kell vinnem egy szervízbe és ugy lép életbe a garancia...és ha utána közlök velük vmit (nem írta, hgoy mit), akkor elküldik nekem amegfelelő garancia levelet (gondolom ezaz EWS). Szal tudja vki, ghyo van ez? Joh lenne ha tudnátok most válaszolni pls:)

#515 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 17:11

pasz, ilyenről még nem hallottam, csak azt mondja mindneki hogy canon hungária összevissza szivatja a népeket :(

Szerkesztette: WiZARD 2004. 09. 06. 17:12 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#516 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 17:14

Miért szivatja? és megteheti?

#517 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 18:19

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 16:08

Sziasztok!

Kellene nekem egy gyors segítség...kintről hozatnám be a fényképezőt, nevezetesen Németországból...és a Canon Hungaria azt mondta, hgoy kell a számla meg EWS papír, nah most azt EWS papírt a boltnak kell adnia..én írtam a német cégnek és írta nekem, hogy a számla másolatát el kell vinnem egy szervízbe és ugy lép életbe a garancia...és ha utána közlök velük vmit (nem írta, hgoy mit), akkor elküldik nekem amegfelelő garancia levelet (gondolom ezaz EWS). Szal tudja vki, ghyo van ez? Joh lenne ha tudnátok most válaszolni pls:)

A Digitális Fotó szeptemberi számában van egy összesítés a garanciákról, a következő áll a Canon-ra:
"Amennyiben május 1-je után, hivatalosan minősített márkakereskedőnél vásárolták a fényképezőgépet, a márkaszervíz elvégzi a javítást. Ez csak akkor lehetséges, ha a vevő rendelkezik a hivatalosan kitöltött EWS (European Warranty) garanciajeggyel (az adott ország garancialevele nem fogadható el). A nem hivatalosan forgalomba hozott vagy papírokkal nem rendelkező fényképezőgéet javítását nem tudják elvégezni."

Én nemrég rendeltem Németországból (most Ausztriában vagyok) egy Canon CP-330 fotónyomtatót, ehhez volt egy ilyen EWS a dobozban. Nekem semmi pecsét nincs rajta vagy ilyenek.

#518 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 06. 18:24

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 18:14

Miért szivatja? és megteheti?

miért ne tehetné? mit tudsz ellene tenni? :( :mad:

#519 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 19:35

Idézet: olee - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 17:19

A Digitális Fotó szeptemberi számában van egy összesítés a garanciákról, a következő áll a Canon-ra:
"Amennyiben május 1-je után, hivatalosan minősített márkakereskedőnél vásárolták a fényképezőgépet, a márkaszervíz elvégzi a javítást. Ez csak akkor lehetséges, ha a vevő rendelkezik a hivatalosan kitöltött EWS (European Warranty) garanciajeggyel (az adott ország garancialevele nem fogadható el). A nem hivatalosan forgalomba hozott vagy papírokkal nem rendelkező fényképezőgéet javítását nem tudják elvégezni."

Én nemrég rendeltem Németországból (most Ausztriában vagyok) egy Canon CP-330 fotónyomtatót, ehhez volt egy ilyen EWS a dobozban. Nekem semmi pecsét nincs rajta vagy ilyenek.

Nah amennyit én megtudtam, az kb ugy megy, hogy megveszem kint a boltban, akkor átk ell vinni egy hivatalos szervízben, ahol regisztrálják, és utána elküldik a megfelelő garancialevelet..elvileg :D

#520 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 07. 15:02

Arra vannak már tippek, hogy a 300D-nek mikor jön ki az utódja és milyen árban lesz? Mert néztem itt a 20D, Nikon D70, 300D-t, és ebből nekem a 300D a legszimpatikusabb formára, kezelésre, stb. Csak az nem tetszik, hogy 3 mp-et várni kell, mire bekapcsol,  szeretném, ha instant lőhetnék vele. A régebbi, használtan kapható semi-pro digikamerákban is csak az nem tetszik, hogy lassan kapcsolnak be. Pl. Olympus E-10-et lehet kapni már 150k környékén, tök szép képeket csinál, de az is 5 mp mire bekapcsol. Addigra a témám már hat határon túl jár.

A Nikon D70 gyors, de nem szimpi valahogy, a 20D tetszik, de jobb érzésem lenne, ha egy árosztállyal olcsóbb lenne a kezemben, azt kisebb lelki tusa nélkül is vinném mindenhova magammal, nyúznám össze vissza.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.