HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#561 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 14:59

Váá véletlen kétszer szoltam hozzá, így ezt át is szerkesztettem:)
A fokuszpontot ti hogy szoktátok használni? Mert ha minden a 7 aktív, akkor nekem sajna nem igazán odafokuszál ahova kellene, és a kis kijelzőn nem látom, hogy homályos...

Szerkesztette: csövike 2004. 09. 20. 15:01 -kor

#562 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 16:16

Idézet: olee - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 21:51

Az objektív cserebere közben nem lesz poros a CCD?

a szenzor poros lehet anélkül is, hogy valaha levennéd az obit, a kamera nem porálló.

#563 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 07:43

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 15:59

Váá véletlen kétszer szoltam hozzá, így ezt át is szerkesztettem:)
A fokuszpontot ti hogy szoktátok használni? Mert ha minden a 7 aktív, akkor nekem sajna nem igazán odafokuszál ahova kellene, és a kis kijelzőn nem látom, hogy homályos...

Te is be tudod állítani az aktív fókuszpontot. Van egy gomb, amin a fókuszpontok elhelyezésének megfelelő ábra van. Ezt megnyomva a tekerővel - közben a keresőbe nézel - ki tudod választani a kívánt fókuszpontot.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#564 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 07:49

Idézet: olee - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 21:51

Az objektív cserebere közben nem lesz poros a CCD?

A CMOS-t én egy közönséges levegőpumpával tisztítottam, sűrített levegős flakon és hasonló brutalitások messze kerülendők. A menüben van "sensor clean" menüpont. Ez csak tele akksival működik - nem lenne szerencsés, ha matatás közben lemerült akksi miatt visszacsapódna a tükör -, felcsapja a tükröt, szabaddá téve a szenzort. Ezt kell óvatosan, lehetőleg semmihez sem érve lefújni a pumpával. Egy közönséges beöntőlabda megteszi, de tisztítókészlet is kapható. Arra kell vigyázni, hogy a bajonett környéke is tiszta legyen, különben fújás közben onnan is bepotyoghatnak porszemcsék, azután lehet elölről kezdeni az egészet.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#565 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 08:13

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 15:59

Az átlagolt AF-et én jellemzően tájképeknél használom. Nálam általában a középső fókuszpont aktív, azzal választom ki a fontos részletet, rögzítem az AF-et és utána módosítom a kompozíciót. Nekem így a leggyorsabb.

Egyébként a piros led CSAK akkor világít, ha komponáláskor az adott négyzet mögötti kép éles. Ha ennek ellenére életlen a képed, akkor gyorsabb záridőre van szükséged. (... vagy magasabb érzékenységre, vagy nagyobb fókusz mélységre)

#566 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 08:15

Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 9:13

Az átlagolt AF-et én jellemzően tájképeknél használom. Nálam általában a középső fókuszpont aktív, azzal választom ki a fontos részletet, rögzítem az AF-et és utána módosítom a kompozíciót. Nekem így a leggyorsabb.

Egyébként a piros led CSAK akkor világít, ha komponáláskor az adott négyzet mögötti kép éles. Ha ennek ellenére életlen a képed, akkor gyorsabb záridőre van szükséged. (... vagy magasabb érzékenységre, vagy nagyobb fókusz mélységre)

Ha viszont mindig életlen, akkor lehet hogy hibás az autofókusz rendszer. :(

#567 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 08:47

Értem, köszi a hozzászolásokat:)

#568 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 09:37

CCD / CMOS Cleaning

#569 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 10:05

Itt van magyarul

#570 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 11:30

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 11:05

Próbáltad is már?  Mármint nem a fújást, hanem az alkoholos-fültisztítós törlést?  Az általam linkelt oldal írója ehhez hasonló gyári megoldást próbált, és nem volt vele elégedett.

#571 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 11:35

Idézet: szeder - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 12:30

Próbáltad is már?  Mármint nem a fújást, hanem az alkoholos-fültisztítós törlést?  Az általam linkelt oldal írója ehhez hasonló gyári megoldást próbált, és nem volt vele elégedett.

Nem, eddig kétszer kellett tisztítanom (januári a gép), mindkét alkalommal a fújós módszert használtam, nagyon óvatosan, a bajonett környékének tisztaságára is ügyelve. Mindkét esetben sikerült a tisztítás.

Szerk: Többnyire kint használom a gépet, az a tapasztalatom, hogy nemigen porosodik. A második esetemnél viszont tudtam, hogy baj lesz, mentem is haza szétszedni. Levettem az obit, az alatt a pár másodperc alatt, amíg ajtó-ablak nyitva volt, jött egy hirtelen szélroham, géppel szemben. :omg:  Ráadásul egy poros úton. Utólag könnyű belátni, hogy odébb is mehettem volna, amíg cserélek.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 09. 21. 11:44 -kor

#572 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 08:51

A Hoya UV szűrőből melyik típust érdemes venni? Mert nekem mondjuk árban ez a G szériás meg ezek teccenek,szal 5eFtnál nagyon nem akarok többet adni érte...

#573 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 12:25

Ma kipróbáltam röviden egy Canon EOS 20D-t itt a Saturnban. Első benyomások:
- tök gyorsan működik (bekapcsolás, fókuszálás, menüben lépdelés), ilyen kéne legyen minden gép;
- súlya éppen elmegy, nekem kicsit könnyebb szimpatikusabb lenne;
- fogása jó, de "nagy darab" a kezemben, szerintem a 300D kisebb. Fogásra a Nikon D70 méretét idézi, ami nekem szintén nagyobb az optimálisnál;
- kereső megfelel az elvárásaimnak;
- gombok tökre jól kézre estek, a rekesz beugrasztón (mélységélességhez) még meg is lepődtem, hogy van rajta;
- a nagy tárcsa a hátlapján király, hip-hopp lehet vele a menüben ugrálni.
- hátsó LCD elmegy kategória, szerintem még mindig kicsi a képátlója, pixelszáma, hogy ez alapján a felvételről döntei lehessen. Szerintem 2 - 2.5"-ös LCD kéne, olyan 2 v. 300 000-es felbontással;

Összességében nekem az maradt meg, hogy ez az első kamera, ami funkcionalitásban kielégíti az igényeimet, viszont még érezni, hogy a "letisztulás" még odébb van. Jó lenne, ha lenne legalább 3-4 hasonló teljesítményű kamera, amiből választani lehetne. Az ára itt 1700 Euro Kit-ben, ez annyi amennyi, szerintem ez sok, gondolom 3-4 év múlva lesznek az ilyen tudású gépek a 800-1000 Euros sávban, ami szerintem inkább reális.

#574 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 19:43

Idézet: olee - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 13:25

Ma kipróbáltam röviden egy Canon EOS 20D-t itt a Saturnban. Első benyomások:
- fogása jó, de "nagy darab" a kezemben, szerintem a 300D kisebb. Fogásra a Nikon D70 méretét idézi, ami nekem szintén nagyobb az optimálisnál;
- hátsó LCD elmegy kategória, szerintem még mindig kicsi a képátlója, pixelszáma, hogy ez alapján a felvételről döntei lehessen. Szerintem 2 - 2.5"-ös LCD kéne, olyan 2 v. 300 000-es felbontással;
Az ára itt 1700 Euro Kit-ben, ez annyi amennyi, szerintem ez sok, gondolom 3-4 év múlva lesznek az ilyen tudású gépek a 800-1000 Euros sávban, ami szerintem inkább reális.

A méret az elég szubjektív, nekem a D70 még talán egy hangyányit pici is.

Az lcd-n meg a helyes expozíciót simán meg lehet állapítani a histogrammal.

1000 Euróért már kapsz egy D70-et, ami közel hozza ugyanezt a teljesítményt.

Szerkesztette: saen 2004. 09. 27. 19:44 -kor

#575 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 23:20

jaja méret egy érdekes kérdés.
grip nélkül nem is tudnám már 300D-t használni, legalábbis rettentő fura lenne.

sokkal jobban lehet így fogni, és az a plusz súly se árt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#576 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 00:01

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 0:20

jaja méret egy érdekes kérdés.
grip nélkül nem is tudnám már 300D-t használni, legalábbis rettentő fura lenne.

sokkal jobban lehet így fogni, és az a plusz súly se árt.

Főleg hogyha majd egy fémből-üvegből készült objektív húzza majd lefele...  Nagy kezem van, és bizony mikor felkerült a 24-70L :respect:, akkor nem lett volna hátrány, hogyha a markolat pár centivel hosszabb lett volna, és a kéz aljánál jobban támaszkodna.  Főleg ha van külső vaku és softbox is.
Azt korábban is beláttam, h portré állásban jó dolog a markolat, de ennek ellenére sose vágytam rá.  Mitöbb, még ellenérzésem is volt az ilyen portrémarkolattal kiegészített gépekkel kapcsolatban...  Főleg ha már eleve egybe is építették vele [legyen az akár egy 1DmkII :respect: is].  Most viszont többször is eljátszottam a gondolattal, h nem lenne rossz egy olyan...

szerk.: respect (;

Szerkesztette: szeder 2004. 09. 28. 00:05 -kor

#577 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 00:22

28-135 IS van, ugyan jóval könnyebb mint egy 24-70, de játékobinál jóval nehezebb. és 550EX van vakunak :)

eleinte néha picit éreztem a csuklóm hosszabb fotózgatás után. mostanra egész jól megszoktam :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#578 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 07:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 1:22

eleinte néha picit éreztem a csuklóm hosszabb fotózgatás után. mostanra egész jól megszoktam :)

A múlt héten megjött a 100-400L, majd' leszakadt a kezem 1-2 órás fotózgatás után, bal bicepszre gyúrnom kell. :D  Ez az obi már a nyúl viszi a puskát tipikus esete, ugyanis nem az obit rakod fel a gépre, hanem az obira rakod fel a gépet. :D

#579 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 08:43

Válaszoljatok a kérdésemre pls

#580 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 08:52

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 9:43

Válaszoljatok a kérdésemre pls

Talán itt a legjobbak az árak: Elinfo
Egyébként a játékobira akarod a szűrőt?

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.