HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#711 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 20. 10:33

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 10:29

Aztán majd jól nyakon vágnak, mert azt hiszik - ahogy kukukcskál kifelé az obi - , hogy lesifotózol a táskádból. :D

Szerintem próbáld meg a Nova 5-öt, vidd az obit is, talán még belefér.

majd jól pofánvillantom őket :D
vagy álvánnyal odasózok egyet :Đ

természetesen majd mindennel felszerelkezve megyek táskát nézni :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#712 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 13:14

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 10:34

hol lehet ilyet külön kapni? meg mennyiért?

Üdv.

http://www.geizhals.at/eu/a95811.html

Majd a bátyád megkérjük, hogy hozzon. :)
Azt a 100€-ós kupont gondolom csak kint lehet levásárolni.
Gondolkozom egy vakun, vagy egy EF50/1,8 -on. (az obi 90.- € lenne.)
Sigma EF-500DG ST vaku 127€-tól, itthon 49e.
Sigma EF-500DG Super vaku 195€ -tól. Itthon 76e Ft. :eek:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#713 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:29

Szasztok,

köszi mindenkinek a választ itt is és a D70 topikban is. Mivel a gépem ára jelenleg még nincs meg, és írtam, hogy pár hónap kifutása van még a dolognak, rávárok hátha esik egyet a 20D ára is.
Én is nagyon sokat olvastam gépteszteket, és nem tudnám egyértelműen eldönteni, hogy a D70 vagy a 300D a jobb. Igazából a kettőből összerakva lehetne megcsinálni a tutit, de hát ugye engem a mérnökök nem kérdeznek  :)

#714 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:30

Jaj elfelejtettem az előző hsz-ben. Az lenne a kérdésem, mivel olvastam fentebb, hogy valaki közületek rendelt már az amerikai ebay-ről. Én egyszer vettem objektívet a németről, az lenne a kérdés, hogy miben más a tengerentúlról rendelni. Vám, áfa stb jön még rá az árra? Vételár kiegyenlítésében van különbség? Megbízhatóak?

#715 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 17:29

Én is nagyon sokat olvastam gépteszteket, és nem tudnám egyértelműen eldönteni, hogy a D70 vagy a 300D a jobb. Igazából a kettőből összerakva lehetne megcsinálni a tutit, de hát ugye engem a mérnökök nem kérdeznek  :)

Nem tudom milyen teszteket olvastál, de pl itt van a dpreview-n Phil Askey-től idézet:
"There's no risk involved in the D70's slightly higher price compared to the EOS 300D (Digital Rebel), it's absolutely worth it."
Mindenhol máshol ugyanez jött ki azokban a tesztekben amiket olvastam.

USA-ból nyugodtan rendelj, talán a www.BHphotovideo.com örvend a legnagyobb hírnévnek, állítólag nagyon megbízhatók.

#716 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 17:08

usaból érkező cuccokra +8% vám +25% áfa
megbízhatósággal nem nagyon van gond, de ott se szabad ész nélkül bárhonnan rendelni (utóbbi 3 napban 2300$-t költöttem neten :D )
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#717 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 18:26

:offtopic:

Sziasztok!

Tudom, hogy elkéstem, de holnap megyek diplomaosztóra, és öcsém kezében lesz majd a gép. (másnál is lesz, de azok nem érdekelnek.) :)

Milyen beállítást ajánlanátok ebben a díszteremben? (amennyire kép alapján jól meg lehet ítélni.)
Ma elmentem oda próbálkozni, de nem engedtek be a terembe, mert lesz "hivatásos fotós", majd lehet tőle utólag képet rendelni. Hozzátartozók elvileg nem is fotózhatnak. :mad: :mad:

Díszterem:
Kép

Folyosó:
Kép

Mivel öcsém kezében lesz a 300D, én "P"incérmódra gondoltam, ISO 400, RAW, középső fókuszpont kiválasztva, grip gombjai kikapcsolva. :D
Igazából sok minden hiányzik, se obi se vaku, csak a gyári kit.

köszi
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#718 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 20:30

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 15:55

Nem tudom milyen teszteket olvastál, de pl itt van a dpreview-n Phil Askey-től idézet:
"There's no risk involved in the D70's slightly higher price compared to the EOS 300D (Digital Rebel), it's absolutely worth it."
Mindenhol máshol ugyanez jött ki azokban a tesztekben amiket olvastam.

USA-ból nyugodtan rendelj, talán a www.BHphotovideo.com örvend a legnagyobb hírnévnek, állítólag nagyon megbízhatók.

Persze olvastam azt a tesztet is. Én arra gondoltam, hogy vannak dolgok, amik pl még a D70-ből is hiányoznak, és jó lenne egybegyúrni a két gépet (pl. vertikális markolat, fénymérés manuális objektívekkel - igazából ez a kettő jut eszembe). Számomra is a D70 tűnik jobb választásnak. A legnagyobb bajom mind a két hiányolt dologgal amit fentebb írtam, hogy sima marketing, vagyis egyszerű döntés: nem csinálunk hozzá gripet és nem támogatjuk a manuális obik fénymérését. Ez utóbbit akár még egy firmware frissítés is megoldhatja...

#719 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:23

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 18:26

Mivel öcsém kezében lesz a 300D, én "P"incérmódra gondoltam, ISO 400, RAW, középső fókuszpont kiválasztva, grip gombjai kikapcsolva. :D
Igazából sok minden hiányzik, se obi se vaku, csak a gyári kit.

középső fókuszpontot gondold meg, mer ha nem tudja a user, és nem figyel erre, akkor nagyon sok rosszhelyre fókuszált kép lesz.
emberek között/mellett... háttére fókuszál meg ilyenek

#720 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:30

Kérdés. A folyosó milyen iso beállítással volt fotózva? Gondolom kézből készült mind a két kép.

#721 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:37

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 21:30

Persze olvastam azt a tesztet is. Én arra gondoltam, hogy vannak dolgok, amik pl még a D70-ből is hiányoznak, és jó lenne egybegyúrni a két gépet (pl. vertikális markolat, fénymérés manuális objektívekkel - igazából ez a kettő jut eszembe). Számomra is a D70 tűnik jobb választásnak. A legnagyobb bajom mind a két hiányolt dologgal amit fentebb írtam, hogy sima marketing, vagyis egyszerű döntés: nem csinálunk hozzá gripet és nem támogatjuk a manuális obik fénymérését. Ez utóbbit akár még egy firmware frissítés is megoldhatja...

Természetesen a D70 sem tökéletes gép, van bőven fejlesztenivaló rajta. A jelenlegi piaci kínálatot nézve viszont ár/teljesítményben nagyon jó. A 300D sem rossz gép, de hiányzik belőle néhány funkció, meg szerintem ronda :) Mondjuk akkor természetesen ilyet kell venni ha a Canon vonal szimpatikusabb, hisz ez is képes profi képekre. Szerintem ez már inkább személyes preferencia inkább, olyat vegyél ami tényleg tetszik.

#722 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 08:24

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 22:37

Természetesen a D70 sem tökéletes gép, van bőven fejlesztenivaló rajta. A jelenlegi piaci kínálatot nézve viszont ár/teljesítményben nagyon jó. A 300D sem rossz gép, de hiányzik belőle néhány funkció, meg szerintem ronda :) Mondjuk akkor természetesen ilyet kell venni ha a Canon vonal szimpatikusabb, hisz ez is képes profi képekre. Szerintem ez már inkább személyes preferencia inkább, olyat vegyél ami tényleg tetszik.

Amikor én a 300D-t vettem, a Nikon még nem jött ki, egyedül az lebegett a szemem előtt, hogy relatíve olcsón (na jó, mondjuk úgy, hogy elérhető áron) fényképezőgépet tudok venni. Most pedig, amikor a telém a dupláját éri a váznak, eszemben sem lenne márkát váltani. A váz cserélődhet, az obi marad. Ez is egy nyomós érv a "márkahűség" mellett, na meg azért a képek minőségére sem lehet panasz. Nem semmi darab az a CMOS. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#723 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 09:58

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 21:37

LEginkább akkor lennék boldog, ha az ilyen direkt elkövetett hiányosságokat belátnák, és egy firmware-frissítés keretében orvosolnák... Túl naív vagyok? :lame:

#724 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 11:21

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 9:58

LEginkább akkor lennék boldog, ha az ilyen direkt elkövetett hiányosságokat belátnák, és egy firmware-frissítés keretében orvosolnák... Túl naív vagyok? :lame:

A gyár bolond lesz belátni, hiszen szándékosan butította le, viszont létezik nem gyári "tuning" firmware, ami kitűnően működik egy csomó új funkcióval.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#725 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 17:13

Az olcsóbb kategóriából mindig is fognak hiányozni dolgok, ehhez hozzá kell szokni. Valamivel rá kell venni a vevőket, hogy vegyék meg a drágább cuccokat.

Akinek meg már van komolyabb összeg befektetve az egyik vonalba, természetesen érdemes megmaradnia annál amit anno választott. Igazából szerintem a mai dslr piacon nem igazán lehet nagyon bakot lőni, a gagyi gépek ideje még nem érkezett el. Mondjuk ha megjelenik a D50/3000D ott már lehet vigyázni kell majd, de addig még van idő bőven.

#726 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:33

Sziasztok!

Újabb kérdés. RAW-ot mivel konvertáltok?
Máshogy kérdezem. :) Ki használ C1 PRO 3.5.2-őt. :)
Vagy PS-sel csináljátok?

szerk. oka.: "ki használ"-t egybeírtam. :D

Szerkesztette: eszpe 2004. 12. 21. 20:34 -kor

#727 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:38

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 23:23

középső fókuszpontot gondold meg, mer ha nem tudja a user, és nem figyel erre, akkor nagyon sok rosszhelyre fókuszált kép lesz.
emberek között/mellett... háttére fókuszál meg ilyenek

Köszi, reggel átállítottam mind a 7AF pontra, így is lett több olyan kép, mint amit írtál. :)

#728 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:39

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 23:30

Kérdés. A folyosó milyen iso beállítással volt fotózva? Gondolom kézből készült mind a két kép.

Nem tudom. Egyiket sem én csináltam, ezek vannak fent az egyetem honlapján. :)

#729 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:41

én photoshopolok :)

#730 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 21:26

Szia Wizard!

Így néz ki a Nova5 (több elválasztó elem van hozzá, de nekem nem kellett mind.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

1. Szűrők
2-3 általában üres, bármi egyebet beletehetek, üdítőspalack, töltő, stb.
4. lens hood, alá befér egy-két apróság, amit ritkán kell elővenni, pl. pótakksi
5. Itt a gép a játékobival (nem volt más fényképezőgép, így nem tudtam beletenni)
6. EF100-400L állítva

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Itt a táska mérete a 100-400L-hez viszonyítva, neked is szinte pontosan ekkora lesz az obid.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 12. 21. 21:27 -kor

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.