HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#841 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 17. 22:08

USA-ban is van: Cash In With Canon. Canon - You Can.
http://consumer.usa..../CIWC101504.pdf

Németo.-ban meg a 100€ Cash Back Promotion volt. Canon - You Can.

Itthon meg: Cash In On Customers by Canon Hungária. Canon - You Cannot. :D vagyis :( :mad:

Szerkesztette: eszpe 2005. 01. 17. 22:10 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#842 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 12:57

A munkam miatt kezembe kerult ez a gep, aminek nagyon orulok, mert sajat gepet en sokkal kesobb vennek a digitalis fotozas gyerekbetegsegei miatt. A 20D-t nehany hete hasznalom, es nagyon tetszik. Itt a dpreview-teszt linkje.
Gondjaim azert vannak vele. A por mifelenk rendkivul nagy egy szemetegeto miatt, ezert surun hasznalom a porszivot :) De ami ezzel a geppel kapcsolatban a leginkabb zavar, hogy nagyon hangos a tukor csapodasa es csak 3 fele meretben tud kepeket kesziteni, a sovanyka 512MB-os CF nem mindig eleg. Bar ha RAW-ba fotozok, ugyis mindegy...
Van valakinek barmifele tapasztalata 20D-vel?

#843 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:09

Idézet: ion - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:57

Gondjaim azert vannak vele. A por mifelenk rendkivul nagy egy szemetegeto miatt, ezert surun hasznalom a porszivot :) De ami ezzel a geppel kapcsolatban a leginkabb zavar, hogy nagyon hangos a tukor csapodasa es csak 3 fele meretben tud kepeket kesziteni, a sovanyka 512MB-os CF nem mindig eleg. Bar ha RAW-ba fotozok, ugyis mindegy...

Hát Öcsém, milyen problémáid vannak. :eek:

1. A tükörreflexes gépben tükör van és annak bizony hangja van.

2. Nekem 1Ds-em van és az csak 2 féle méretet tud. Egyáltalán minek használod a kisebb méreteket?

3. A CF kártya mérete ismét nem készülék specifikus. Gyárilag nem jár hozzá, ha pedig ajándék volt hozza, akkor a "szuvenyiru nyihuhu.." kezdetű mondást juttatnám eszedbe.

:)

#844 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:17

van egy canon a75öm, cserélhetünk, az 3 méretet tud, mindegyiket háromféle tömörítéssel ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#845 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:25

Idézet: ion - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 12:57

A munkam miatt kezembe kerult ez a gep, aminek nagyon orulok, mert sajat gepet en sokkal kesobb vennek a digitalis fotozas gyerekbetegsegei miatt. A 20D-t nehany hete hasznalom, es nagyon tetszik. Itt a dpreview-teszt linkje.

Írj egy privit Doszynak, neki 20D van pár hónapja, biztos tud segíteni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#846 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:32

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 14:09

Hát Öcsém, milyen problémáid vannak. :eek:

1. A tükörreflexes gépben tükör van és annak bizony hangja van.

2. Nekem 1Ds-em van és az csak 2 féle méretet tud. Egyáltalán minek használod a kisebb méreteket?

3. A CF kártya mérete ismét nem készülék specifikus. Gyárilag nem jár hozzá, ha pedig ajándék volt hozza, akkor a "szuvenyiru nyihuhu.." kezdetű mondást juttatnám eszedbe.

:)

Hat Hugom, nagyon elszaladt veled a paci. :rolleyes:

1. A tukorreflexes gepben levo tukornek kepe van, nem hangja. A mozgasabol adodik az a hang, amire te gondolsz. Masfelol pedig ahany fenykepezogep, annyifele hang. A Nikon D70 peldaul sokkal halkabb, sot, a Canon 10D is halkabb. Nem tudom, te milyen apropobol fotozol, ha fotozol, de egyes helyszineken (pl. szinhazban) kifejezetten negativumnak szamit egy zajos fenykepezogep.

2. Az 1Ds nem mai gyerek. A kisebb meret pedig nagyon hasznos, ha kis memoriakartya van a gepben, raadasul kis merettel tob kepet is lehet kesziteni sorozatban..

3. Ki mondta, hogy a CF merete keszulek specifikus? A kartyat en vettem hozza.

Neked inkabb a laptopokkal kene foglalkoznod, hugi.

#847 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 14:17

van egy canon a75öm, cserélhetünk, az 3 méretet tud, mindegyiket háromféle tömörítéssel ;)

Nem ertem, mit harciaskodtok itt azon, hogy keveslem a 3 meretet. Ez egy rohadt draga gep, a legjobb a kategoriajaban, megis vannak benne apro hibak. Nem mondom, hogy legyen tokeletes, az nyilvan kereskedelmi szempontbol sem jo, akkor nem vennek meg az ujabb tipusokat. Es hat az arab szonyegkeszitok is tudjak, hogy tokeleteset csak Allah alkothat.
Mindezek fenyeben tovabbra is fenntartom, hogy a tobbfele kepmeretnek rengeteg elonye van.
zsozso peldaul szeret legnagyobb meretben fotozni, meg akkor is ha total felesleges. Es leugatni is szeret masokat, bar mar ez sem lep meg.

#848 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:59

pedig nem véletlenül tud csak ennyiféle méretet, egyrészt ennek a gépnek nem célja hogy 640x480as képeket készítsenek vele, meg különbenis, tessék nagy kártyát venni (marketing)

jahm, most nézem, legkisebb méret: 1728 x 1152, egy ekkora kép nem hiszem, hogy nagyobb lenen sokkal egy megabájtnál, 500 kép egy kártyán... az meg nem kevés - kérdés persze, hogy mennyi idő alatt :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#849 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 14:04

Idézet: ion - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 13:41

Nem ertem, mit harciaskodtok itt azon, hogy keveslem a 3 meretet. Ez egy rohadt draga gep, a legjobb a kategoriajaban, megis vannak benne apro hibak. Nem mondom, hogy legyen tokeletes, az nyilvan kereskedelmi szempontbol sem jo, akkor nem vennek meg az ujabb tipusokat. Es hat az arab szonyegkeszitok is tudjak, hogy tokeleteset csak Allah alkothat.
Mindezek fenyeben tovabbra is fenntartom, hogy a tobbfele kepmeretnek rengeteg elonye van.
zsozso peldaul szeret legnagyobb meretben fotozni, meg akkor is ha total felesleges. Es leugatni is szeret masokat, bar mar ez sem lep meg.

Szerintem nem hátrány a 3 féle méret, ezt a kategóriát nem a 640x480-as felbontást kedvelőknek tervezték (ha mégis kell, ott a PS), a CF ára pedig olyan mértékben csökkent, hogy nem gond 1, vagy akár 2GB-os káryát venni hozzá. Nekem 300D van, de egyetlen egyszer volt a maximumnál kisebb méretre állítva összesen 2 kép erejéig, a többit maximumon készítettem. Abból jobban lehet dolgozni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#850 Felhasználó inaktív   adrijan 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 04:03

sziasztok!

újonan regisztráltam, úgyhogy röviden bemutatkozom: 10d-vel fotózok, korábban 300d-m volt.
a 10D-vel készített képeimet a http://www.pasti.hu oldalon tárolom.

látom, hogy sok lelkes 300d-s van itt, ezért is regisztráltam ide, mert szeretnék venni egy jó állapotban lévő 300d-t másodgépnek. ha valaki eladná a gépét, akkor plz keressen meg!

köszi,
adrijan

#851 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:12

ion: ha ennyire nem tetszik a gép nyugodtan nekemadhatod, valahogy csak lenyelném a békát, hogy ilyen tré gépet kell használnom.  :D
My photos

#852 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:50

en meg fizetni is hajlando vagyok erte, mondjuk amcsi arat :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#853 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 12:43

Én is most vettem EOS-300D-t. Nagyon jó kis gép

Ti milyen táskát vettetek hozzá? Én egy Loewe féle "topload" jellegű cuccost néztem ki hozzá, amibe obival felszerelve fejjel lefelé kell betenni  a gépet - és így pl. lehet nyakban hordozni. De ezt pl. be tudnám tenni egy hátizsákba is.

Szerkesztette: weigertj 2005. 01. 21. 12:47 -kor

#854 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 12:54

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 12:43

Ti milyen táskát vettetek hozzá? Én egy Loewe féle "topload" jellegű cuccost néztem ki hozzá, amibe obival felszerelve fejjel lefelé kell betenni  a gépet - és így pl. lehet nyakban hordozni. De ezt pl. be tudnám tenni egy hátizsákba is.

Lowepro Nova 5 AW. Abba lehet pakolni.

#855 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:53

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 13:43

Nekem Lowepro Nova 4 AW van.

Itt is http://www.fredmiran...um/topic/173934 vitáznak toploader táskáról.

Pár oldallal előrébb pedig (KATT) WiZARD berakott 2 képet a NOWA 4-éről.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#856 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:56

Nova4 van, ami eléggé kicsi.
de púposra tömöm, akkor 2 L obi+váz+vaku belefér.

gondolkozok, hogy vegyek-e nagyobbat.
hisz alkalomtól függően, ami kell, az belefér.
legtöbb helyre úgyse vinném egyszerre az összes cuccot.
ha meg utazok, akkor 70-200 mehet saját tokjába, egész korrekt tok jár hozzá....

szóval nemtom még, hogy mit csináljak
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#857 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:56

És van még egy Ultimate sharpening technic

Majd kipróbálom. :)

#858 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 21:30

Megáll az eszem, milyen emberek vannak az óperenciáson túl .  :eek: :D

Idézet

Chris MacClellan, Boston, MA
20D,10D, Modded 18-55 EFS, 28-135 IS, Sigma 50-500 AKA Bigma, 50mm F1.8, 70-200 F2.8L, 550 ex. 1D, 300D, 300mm F2.8L, 80-200 F2.8L, Sigma 500 Super Flash, Canon 17-35 F2.8L, 100-400 IS, 35-350mm L, 20-35 F2.8L, 75-300 IS, 300 F4L, Canon 100mm Macro USM, Sigma 105mm F2.8 Macro 

#859 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 21:46

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 21:30

Megáll az eszem, milyen emberek vannak az óperenciáson túl .  :eek: :D

jah, vannak ilyenek :)

Idézet

I'll keep this to the point and leave emotions out...I hope the Nikon fanatics on here can do the same. I have both systems. I have two D2H's and a D70 that my 12 year old son uses. I have used Nikon cameras since 1984. I have all their glass from a 10.5 fish to the 300 2.8 AF-S II.

I bought a 20D and 1DM2 last week along with all the 2.8 glass from 16 to 300mm. It cost me $18,000 to switch. I have absolutely no regrets. I used the 20D and 1DM2 a lot this week and can't believe how good the systems are. The autofocus never hunts or misses. It is dead nuts on all the time. The E-TTL II flash system is as good as the i-TTL in every way...I have no idea who decided it wasn't but it works great. What's ironic is how poor the D-TTL system worked on the NIkon's proir to the SB-800. Even Nikon's head guy in Torrance told me "the flash system sucked" on my D1X with the SB-28 DX. The image quality is truly what sets the Canon apart. I have no agenda by writing this at all. I just saw first hand how many magazines I shoot for turn their backs on the D2H for image size and noise issues. I was tired of trying to defend it. The camera is not as good as the Canon. Argue all you want...it just isn't. I hope the D2X is.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#860 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 09:55

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 21:53

Nekem Lowepro Nova 4 AW van.

Itt is http://www.fredmiran...um/topic/173934 vitáznak toploader táskáról.

Pár oldallal előrébb pedig (KATT) WiZARD berakott 2 képet a NOWA 4-éről.

Én a topload zoom minire gondoltam (15x10x16,5). Ugyanis csak a gépet és az alapobit használom jelenleg:

http://www.lowepro.com/Products/Toploading..._Zoom_Mini.aspx

Elvileg bele kell férnie. Vagy esetleg a Topload Zoom 1 lenne a jobb? Az kicsit nagyobb:

http://www.lowepro.com/Products/Toploading...oad_Zoom_1.aspx

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.