HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#881 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 22:39

Idézet: Balika - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:35

...úgysem tudnék beállítani egy 550 ex-et, mert
nem értek a vakuzáshoz...

Tessék megtanulni :D Az 550EX leírást most tolom fel. 18MB.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#882 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 22:43

Idézet: Pelican - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 20:40

Hali, a 70-200-as Sigma nem ehhez a géphez való, óriási nagy és nehéz hozzá (van ilyenem, tudom).

Miért ne lenne hozzá való? 1220 gramm.  Nekem 100-400 L van, nagy-nagy megelégedésemre, ami 1380 gramm. Nem szabad kalimpálni a géppel össze-vissza, fogni kell az obit, de amúgy is kellene, hogy stabilan lehessen tartani.
Ja, szerinted az EF1200L mihez való? 16 kilogramm. Tudom, állványra kell tenni. :Đ

Szerk: Wizard EF70-200L-t használ, szintén elégedetten, még a 100-400L-t is veri súlyban.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 01. 26. 22:45 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#883 Felhasználó inaktív   Balika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 22:53

Idézet: Pelican - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 19:40

Hali, a 70-200-as Sigma nem ehhez a géphez való...
Egy 28-105-ös (f/3,5-4,5) Canon nem rossz hozzá, ha inkább telét akarsz, akkor meg egy 70-210 (3,5-4,5)...
Vakunak egy Sunpak 5000 AF-et ajánlok...

Szia !

Először is gratulálok a munkáidhoz!
A makrókat a 28-as Sigmával csináltad?
A Csigalépcső c. nagyon bejön.

Barátnőm is nagy természetimádó, ezért gondoltam,
hogy a Sigma telével barangolhatnánk együtt keresgélve
a témákat. Én csak a nagy fényerőt és a jó eredményeket
látom elsőre az obiban, gyakorlatban el sem tudom képzelni milyen
lehet, úgyhogy örülök a tanácsodnak. Azt írod, hogy "Azóta is ez
a kedvencem." A súlya ezek szerint téged nem zavar? (gondolom feledteti
a minősége).
Az, hogy nehéz az obi azt jelenti, hogy pl. sérülhet a bajonett ?
Erről nem olvastam még sehol, hogy erre is kell figyelnem.

Utánanézek az általad említett obiknak.
Lehet, hogy mégis először az alapobit váltom ki egy 28-135 IS-sel,
nem sokkal drágább, mint a 28-105.

Köszi,

Bali

#884 Felhasználó inaktív   Balika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 22:59

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 21:39

Tessék megtanulni :D Az 550EX leírást most tolom fel. 18MB.

Ha felér, máris töltöm.  :cool:

Megtanulnék, de nincs kedvem hozzá (zsé) ...  :rolleyes:
Legalábbis szoknom kell a gondolatot, hogy teleobi
helyett lesz egy csúnya nagy kiálló fogyton villogó doboz
a szép ergonómikus gépemen, ami ráadásul ide oda nyeklik,
meg minden.  :D
És még azt is külön kell töltögetni akkuilag....  :think:

Köszi a jóságod.  :)

#885 Felhasználó inaktív   Balika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:03

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 21:43

Ja, szerinted az EF1200L mihez való? 16 kilogramm. Tudom, állványra kell tenni. :Đ

Nehogy beinduljon a flame ezen... :D  :D

A 16 kilóst már tényleg nem merném rátenni,
(akarom mondani a kamerát az obira)
egyébként is, ahhoz keményen gyúrni kell,
hogy cipelni tudjad. Nyilván nem természetfotósoknak
találták ki.  :)

#886 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:12

Idézet: Balika - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 23:03

Nehogy beinduljon a flame ezen... :D  :D

A 16 kilóst már tényleg nem merném rátenni,
(akarom mondani a kamerát az obira)
egyébként is, ahhoz keményen gyúrni kell,
hogy cipelni tudjad. Nyilván nem természetfotósoknak
találták ki.  :)

Dehogy indul, poénból dobtam be. :D 

Ekkora obiknál nyilván vigyázni kell, bár a bajonett bírja a 100-400 L-t is, nem árt óvatosnak lenni. Én inkább az obin viszem a gépet és nem a gépen az obit, hamar meg lehet szokni az óvatos bánásmódot, a nyújtott képminőség pedig kárpótol mindenért. Ha megteheted, nyugodtan vedd meg a nehéz obit. A vázat esetleg cserélheted majd valamikor egy komolyabbra, az obikat viszont érdemes már indulásnál úgy megválasztani, hogy ne kelljen őket minduntalan csereberélni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#887 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:17

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 22:43

Szerk: Wizard EF70-200L-t használ, szintén elégedetten, még a 100-400L-t is veri súlyban.

de a vázat jóformán megfogni se merem... :)
csak az objektivet fogom. (ismerős, szintén 70-200 L F2.8+300D-t használ, mondta, hogy multkor felkapta váznál a cuccot és csúnyát reccsent...)

de azért inkább választanék (és választok is) egy nagy és nehéz, de jó obit, mint egy kicsi, könnyű, gagyibbat :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#888 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:18

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 22:12

Dehogy indul, poénból dobtam be. :D 

Ekkora obiknál nyilván vigyázni kell, bár a bajonett bírja a 100-400 L-t is, nem árt óvatosnak lenni. Én inkább az obin viszem a gépet és nem a gépen az obit, hamar meg lehet szokni az óvatos bánásmódot, a nyújtott képminőség pedig kárpótol mindenért. Ha megteheted, nyugodtan vedd meg a nehéz obit. A vázat esetleg cserélheted majd valamikor egy komolyabbra, az obikat viszont érdemes már indulásnál úgy megválasztani, hogy ne kelljen őket minduntalan csereberélni.

Bár magam részéről a zerő sötét oldalán állok (Nikon), de az objektívek és a váz csere-mivoltát és megválasztását tekintve teljesen egyetértek veled.

Amúgy felvetnék egy érdekes kérdést. Volt már olyan a fényképezőgépgyártók esetén, hogy volt a gépben valami letiltott feature, és később a gyártó mégis engedélyezte egy frissítésben? Akármelyik márkára gondolok most ezalatt. (Magamban pedig a Nikon Dslr-ek vakukezeléséről elmélkedek.)

#889 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:22

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 23:12

Ha megteheted, nyugodtan vedd meg a nehéz obit. A vázat esetleg cserélheted majd valamikor egy komolyabbra, az obikat viszont érdemes már indulásnál úgy megválasztani, hogy ne kelljen őket minduntalan csereberélni.

pontosan.

volt aki furán nézett rám, hogy 300D-m van, és mellé a többszörösét költöm obira, vakura, állványra, táskára, szűrőre....
de inkább teszem ezt, mint hogy vettem volna egy 10D-t, és nem tudok hozzá normális objektivet venni. (anno bőven 2x annyiba került a 10D mint a 300D volt alapobival, és akkor még semmi olcsó nagylátószög (sigma 18-50) nem volt, és kb objektivet se tudtam volna 10Dre venni)

most viszont elég vázat cserélnem, és alapvetően minden mással maximálisan elégedett vagyok.
(na jó ez túlzás, 17-40 F4 helyett lehetne 16-35 F2.8, meg vaku is kéne még, meg ilyesmi.... :Đ)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#890 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:23

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 23:18

Amúgy felvetnék egy érdekes kérdést. Volt már olyan a fényképezőgépgyártók esetén, hogy volt a gépben valami letiltott feature, és később a gyártó mégis engedélyezte egy frissítésben? Akármelyik márkára gondolok most ezalatt. (Magamban pedig a Nikon Dslr-ek vakukezeléséről elmélkedek.)

nem nagyon hallottam még ilyenről.

de 300dseknek itt van wasia, és ő elég sok mindent engedélyezett :)

#891 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 23:22

most viszont elég vázat cserélnem, és alapvetően minden mással maximálisan elégedett vagyok.
(na jó ez túlzás, 17-40 F4 helyett lehetne 16-35 F2.8, meg vaku is kéne még, meg ilyesmi.... :Đ)

Nekem is kellene 24-70L, meg egy makro, de ha meglesz valamikor, nyugodt szívvel továbbvihetem bármilyen vázra, nem fogok panaszkodni. :up:
Na jó, mégis panaszkodom, van egy álmom (sajnos valószínűleg az is marad), ez pedig az EF 500/F4 L IS USM. Brilliáns minőség. Még TC 1.4x-el is F/5.6 és akkor már 700mm! Meg a szorzó. :omg: Csak hát az ára. :think:  :(

Szerk: műtermezni akarsz, hogy szeretnél még vakut?

Szerkesztette: Thrawn 2005. 01. 26. 23:48 -kor

#892 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:57

akkor soroljuk, hogy kinek mi kell? :)

16-35 mint írtam, 24-70 nekem is kell (na ez a kettő nem valószínű hogy túl hamar meglesz), makro is (azt egyelőre közgyűrűvel megpróbálom helyettesíteni, aztán ha nem lesz jó, akkor muszáj lesz venni), meg valami 300-400 körüli fix, nagyfényerejű(F2.8 ), IS-es tele :) (ez nem tudom minek, de kéne)
meg egy 1.4X TC (az jó lenne egyelőre 70-200hoz, akarok is venni minél hamarabb), egy zenitar 16 halszemet is akarok venni, meg még biztos sok mindent ki tudok találni(amire sose lesz pénzem, de szeretnék), ha megerőltetem magam. pl valami jó kis Gitzo carbon állvány :)

de mindenek előtt 1Dmk2 :)

műtermezni szeretnék, de ahhoz nem ilyen kis vaku kéne :)
viszont néha jól el lehet lenni pár vakuval, wireless vezérléssel, főleg ha tudja használni őket az ember...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 01. 27. 00:02 -kor

#893 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 09:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 23:57

makro is (azt egyelőre közgyűrűvel megpróbálom helyettesíteni, aztán ha nem lesz jó, akkor muszáj lesz venni)

Jó lesz az:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

[indexen lévő makrós topikból]

#894 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 09:59

Idézet: szeder - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 9:56

Jó lesz az:

--- kép ---

Hubazzeg, mi ez? Ukrán felszerelés? :Đ

Szerkesztette: Thrawn 2005. 01. 27. 09:59 -kor

#895 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:39

komoly ez a diffúzor :D

#896 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 01:20

Érdekességképpen, az előbbi objektívekről szóló diskurzushoz...

Idézet

The biggest surprise for me was which lens saw the most use. Just one lens was used for at least 70% of all the shooting done on this trip. It was the Canon 70-300mm DO IS, and I found myself using it at or near the 300mm end of its range much of the time.

Given that I had also taken along the 300mm f/2.8L IS and the 70-200mm f/2.8L it takes a bit of explanation to understand why this was the case.

We spent a lot of time on a small ship touring the rivers and the Sundarbans area (a Mangrove forest reserve on the Bay of Bengal). The rivers are teaming with life. Villages along the banks, fisherman, other boats by the thousands, and in a few cases wildlife, including crocodile and deer. (The Bengal Tigers were either in hiding or on strike, though we did see some day-old tracks on one hike).

The 70-200 proved to be too short most of the time for shooting from the boat. The 300mm f/2.8 was the ideal focal length, but for use hour-after-hour it was far too heavy for hand-holding. The 70-300mm was therefore ideal. It had the range and versatility, and also the light weight. Though at f/5.6 it's slow, I used it much of the time at f8 or f/11 for optimum image quality, and simply changed the ISO to whatever was needed to keep a high enough shutter speed. Because the lens has IS, I was comfortable shooting at 1/125 sec even from the moving boat at full focal length.

No, the 70-300mm DO is not as high quality as either of the other two lenses. Close, but not as sharp or as contrasty. But, it had the reach and the light weight that made it ideal for this aspect of the trip, and I'll always take practicality over that last iota of image quality any day. It comes down to a simple matter – getting the shot.

I also found it to be the ideal lens for urban shooting, espcially in Dhaka. The 70-200mm f/2.8 is simply too big and white to allow any type of discrete people photography. The 70-300mm is as small as a medium focal length prime lens when zoomed closed, and I used it extensively for street shooting as well for this reason.

The 24-70mm f/2.8L was the next used lens, probably for about 20% of the time. It was the walk-about lens for when we were in tight quarters, such as ruins and temples. The 300mm f/2.8, which I'd expected to use for wildlife, was largely unused. The 16-35mm wide zoom was similarly largely unused, and the one time that I could have used the 50mm f/1.4, a nighttime ceremony in a village, I forgot it in the car, several hundred meters from where we ended up. Oh well.

Bangladesh: What Worked – What Didn', Luminous Landscape

#897 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 22:23

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 0:57

pl valami jó kis Gitzo carbon állvány :)

http://www.imagepowe...PMENT/Gitzo.htm  :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#898 Felhasználó inaktív   Balika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 17:03

Sziasztok!
Holnap megyek Pestre és egy statívot szeretnék venni.
Nem csak fotós célra, hanem videós célra is.
Tudtok ajánlani típusokat, ill. helyeket, ahol meg tudnám nézni?
Max. 30e Ft-ot szánok rá. Előre is köszönöm!

#899 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 01:15

Sziasztok.. a jovo heten tervezem, hogy veszek a mar meglevo finepix s5500 melle egy digitalis tukorreflexest..

tudnatok javasolni olyan max 300ezres kategoriaban ilyen gepeket? (csak nikont & canont) ?

pl..

koszonettel.

Sumi
Per Aspera Ad Astra

#900 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 01:50

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 1:15

tudnatok javasolni olyan max 300ezres kategoriaban ilyen gepeket? (csak nikont & canont) ?

300D, 20D, D70.

más lehetőség nem nagyon van...

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »