HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#141 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 19. 05:19

Igazad van Wizard csak sajna meloban voltam es elbambultam a dolgokat.
:D :D

[ 2004. február 19.: hamond szerkesztette a hozzászólást ]

#142 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 06:21

idézet:
Ezt írta hamond:
...[/quote]

és ezt minek 2 topicba??? :confused: :mad: :(

[ 2004. február 19.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#143 Felhasználó inaktív   vatis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 28. 17:43

Hali mindnekinek

hátha érdekel valakit
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=022446"]Canon 100-300 f4.5-5.6 USM[/url]

[ 2004. február 28.: vatis szerkesztette a hozzászólást ]

#144 Felhasználó inaktív   BKrisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 13:40

Üdv

Tok kezdo fotos vagyok, eos 300d szeretnek venni azt mar eldontottem.
Abban kellene segitseg, hogy akkor milyen lencset vegyek rá, azt olvastam tobb helyen , hogy a gyari eleg tré.
Boxmeccseken is szeretnek fenykepezni, amugy semmi extra csak a szokasos, kirandulasok csalad...
Köszi

#145 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 14:06

idézet:
Ezt írta BKrisz:
Üdv

Tok kezdo fotos vagyok, eos 300d szeretnek venni azt mar eldontottem.
Abban kellene segitseg, hogy akkor milyen lencset vegyek rá, azt olvastam tobb helyen , hogy a gyari eleg tré.
Boxmeccseken is szeretnek fenykepezni, amugy semmi extra csak a szokasos, kirandulasok csalad...
Köszi
[/quote]

megpróbálok segíteni, de nekem is kell egy kis segítség. mit értesz az alatt, hogy "tré"? én eddig mindenhol azt olvastam az alap KIT lencséről, hogy meglepően jó és nélkülözhetetlen a megfelelő nagylátó képességhez. annyira jó, hogy a Tokina 19-35 modellje mellett ez is megkapta a felhasználóktól a "plastic fantastic" becenevet.

ha boxmeccsen akarsz fotózni, akkor milyen képeket szeretnél? közelről vagy távolról állványról? mert az előbbi esetben leginkább egy nagy fényerejű halszemet (Sigma EX 15mm négyszög halszem) vagy egy még nagyobb fényerejű optikát ajánlok. a fényerőből egyszerűen nem lesz elég, alighanem ISO1600 kell.

ha családi képeket is akarsz, akkor a KIT lencse kötelező, lehet helyette mondjuk EF 17-40 L F4 (jóval drágább) vagy EF 16-35 L F2.8 (atom drága) vagy Sigma EX 12-24 (drága) vagy Sigma EX 15-30 (ez is drágább)...

szerintem ne hagyd ki a KIT lencsét, mert eddig mindenki bánta, aki kihagyta. minden más drágább és csak kicsit jobb (vagy még drágább és sokkal jobb). remélem, hogy segített a véleményem!

üdv!
.
.
.

#146 Felhasználó inaktív   BKrisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 15:09

Köszi a gyors választ donphobos

Akkor oszzegezve megfelelo a gyari lencse, ha mondjuk a ring mellol akarok fotozni es nem messzebrol?
Valamint a csaladi, kirandulos igenyeket is böven kielegiti az EF-S 18-55 (28-90mm) objektiv?

#147 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 15:35

idézet:
Ezt írta BKrisz:

Akkor oszzegezve megfelelo a gyari lencse, ha mondjuk a ring mellol akarok fotozni es nem messzebrol?
Valamint a csaladi, kirandulos igenyeket is böven kielegiti az EF-S 18-55 (28-90mm) objektiv?
[/quote]

igen, de fel kell nyomni majd az érzékenységet. de jó lesz a KIT lencse, ne aggódj!

üdv!
.
.
.

#148 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 08:31

idézet:
Ezt írta BKrisz:

[/quote]

Szia!

Én még csak most ismerkedem a digitális fényképezéssel és a 300D-vel, de nekem semmi bajom az alapobival. Talán olyan ez, mint amikor a "menő" hi-fi mániás ócsárol egy jó cuccot, hogy pocsék, az övé jobb, igaz, nagyságrenddel többe került. A különbség meg esetleg épp hogy észlelhető.
Szvsz általában kirándulásra is megfelel, de valószínű, hogy kirándulásnál előbb-utóbb találsz olyan témát, hogy az bizony teleobjektívért kiált.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#149 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 09:24

18-55 tényleg nem egy csúcsobi, de 100$ körüli áron jobbat nem lehet találni :)

[url="http://"http://www.photo.net/equipment/canon/efs18-55/"]Canon EFS 18-55/3.5-5.6 vs. EF24-70/2.8L shootout![/url]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#150 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 10:06

idézet:

...az ajándékobi meg nekem feladta a leckét, mert keresni akartam egy közepes árfekvésű zoom obit ami legalább a sweet pointjánál olyan éles mint az efs, és már a harmadik obit viszem vissza a 3-5 ször annyiba kerülő obik közül, mert elkeserítő a minőségkülönbség a játékobi javára.
[/quote]

Az Index digicam fórumban egy vélemény az alapobiról.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#151 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 10:28

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Az Index digicam fórumban egy vélemény az alapobiról.
[/quote]

olvastam, te meg nézd meg a tesztet... :)
igaz 3-5x árú zoom obi, az 300-500$, ami nem sok, a tesztbem szereplő objektiv jóval több annál... kb 1100$

#152 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 14:08

idézet:
Ezt írta WiZARD:

olvastam, te meg nézd meg a tesztet... :)
igaz 3-5x árú zoom obi, az 300-500$, ami nem sok, a tesztbem szereplő objektiv jóval több annál... kb 1100$
[/quote]

Egyáltalán nem azt akartam mondani, hogy nincs jobb nála, na meg csak egy véleményt idéztem, de talán el lehet mondani, amit donphobos is említett már néhányszor, hogy jó az ár/érték aránya, kár kihagyni a vásárlásnál (ha csak valakinek nincsenek magasabb igényei és vesz egy látványosan jobbat tízszer annyiért).

Ui:a teszt érdekes, tanulságos, de szvsz nem sportszerű egy L-es obival összeereszteni, de mondom, tanulságos, mert látja az ember, hogy ilyent is lehetne, ha lenne rá pénze. :)

[ 2004. március 03.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]

#153 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 14:49

Még nem volt róla szó. Nekem a 300D->PC összeköttetés borzasztóan lassú az ImageBrowser programmal. Másképp meg nem látom a gépet, illetve a gép bejelentkezik, de a kártyát nem látom mint drive. Kénytelen vagyok a nyomtatóm kártyaolvasóját használni, az sokkal gyorsabb. Nektek?

Ui: Magyar XP SP1-et használok

[ 2004. március 04.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]

#154 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 14:54

idézet:
Ezt írta Thrawn:
Még nem volt róla szó. Nekem a 300D->PC összeköttetés borzasztóan lassú az ImageBrowser programmal. Másképp meg nem látom a gépet, illetve a gép bejelentkezik, de a kártyát nem látom mint drive. Kénytelen vagyok a nyomtatóm kártyaolvasóját használni, az sokkal gyorsabb. Nektek?
[/quote]

mindenkinek lassú, canont kell szídni :(

én vettem 6000 forintért egy usb2-es kártyaolvasót, 1 gigás telefényképezett kártyáról 4 perc volt pcre átnyomni a képeket...

#155 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 15:02

idézet:
Ezt írta WiZARD:

mindenkinek lassú, canont kell szídni :(

én vettem 6000 forintért egy usb2-es kártyaolvasót, 1 gigás telefényképezett kártyáról 4 perc volt pcre átnyomni a képeket...
[/quote]

Csatlakozók meddig bírják a ki/bedugdosást? Főképp a 300D felőli oldalra gondolok, de a kártyáké is érdekelne.

#156 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 15:04

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Csatlakozók meddig bírják a ki/bedugdosást? Főképp a 300D felőli oldalra gondolok, de a kártyáké is érdekelne.
[/quote]

pasz, remélhetőleg sokáig, dpreview fórumba érdemes rákeresni, biztos volt már ott téma :) (ha meg van, akkor írd le ide pls :) bár 4 év cseregarim van, szóval nem aggódok nagyon)

#157 Felhasználó inaktív   ferint 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:24

A CF kártya csatlakozói gyakorlatilag ipari használatra lettek felkészítve tehát a napi többszöri ki-be dugdosást is bírják.
A gépben lévőnek is ezt a szintet kell hozni szvsz nem kell aggódni miatta :)

#158 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 18:32

[url="http://"http://www.sigma-photo.co.jp/english/news/18_125_35_56dc.html"]Sigma új objektivet jelentett be: 18-125mm F3.5-5.6 DC[/url]

Kép

#159 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 19:39

Egy gyors kérdés: shutter lag mennyire van a 300D-ben? Azaz ha lenyomom a gombot mennyi idő múlva exponál? Köszi!

#160 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 19:42

idézet:
Ezt írta WiZARD:
[url="http://"http://www.sigma-photo.co.jp/english/news/18_125_35_56dc.html"]Sigma új objektivet jelentett be: 18-125mm F3.5-5.6 DC[/url]
[/quote]

Meglepődnék ha normális képminősége lenne, már a Canon 28-135 is állítólag a vége felé elég lágy...

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.