HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#661 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 11:42

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 21:06

Szia!

Nem hiszem. Szerintem No-i gari. A hivatalos CanonH. garival a digitcam és digifenykep-nél 230 br a kit. A Canon Hungáriánál 1 év jótállás + 1 év szavatosság van.
De szerintem jobban járnál egy 2 éves bécsi garival, mint az itthoni Camera Kft-ével. 

Köszönöm.

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 21:06

Szia!

Másik fórum 300D topicjában tudnának mesélni. :)

Egy nem hwsw-s fórumra gondolsz? :)

Szerkesztette: Georgo a dékán 2004. 12. 06. 11:43 -kor

#662 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 11:46

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 9:31

a compexpressben van ilyen:1 GB Compact Flash Card Kingston    11 950

de erről nem sok mindent lehet tudni.

gyanúsan olcsó :Đ

#663 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:05

...

Szerkesztette: sityak 2004. 12. 06. 16:06 -kor

..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#664 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:06

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 12:46

gyanúsan olcsó :Đ

Jah, sajna utánnaérdeklődtem, Type I-es.

Viszont megjött a gépem, és csak csorgatom a nyálam!

Üdv.
Panorámák

#665 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:40

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 17:06

Jah, sajna utánnaérdeklődtem, Type I-es.

Viszont megjött a gépem, és csak csorgatom a nyálam!

Üdv.

Remélem vízálló tok is volt a csomagban. :D  :p 
Ja, és nem vagyok irígy. :box2:  :shoot:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#666 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:07

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 21:40

Remélem vízálló tok is volt a csomagban. :D  :p 
Ja, és nem vagyok irígy. :box2:  :shoot:

Jóvammá! azért akkora öröm nincs. Egyenlőre csak olyan képeket tudok löni mire mindre odairja, hogy No CF card! :D
LOL, most van gépem, viszont nincs kártyám, asszem megvan a holnapi program.
Panorámák

#667 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:16

Ne vegyél Sandisk Ultra II-t, se Kingston Elite Pro-t, meg hasonló drága/gyors kártyákat, mert a plussz sebességet úgysem használja ki a 300D.

Viszont USB 2.0 kártyaolvasó erősen ajánlott. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#668 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 22:45

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 21:16

Ne vegyél Sandisk Ultra II-t, se Kingston Elite Pro-t, meg hasonló drága/gyors kártyákat, mert a plussz sebességet úgysem használja ki a 300D.

Tudtok 300D utódról? :think:
Nagyon jó kamera, de vannak erős, bosszantó hiányosságot, mint a lassú usb meg ezek szerint a CF is..

Én csak majd tavasz végén, nyár elején tervezem, ha meglesz a keret rá :)

#669 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 23:14

Nem tudok utódról, de külföldön sokan valami butítottabb gépet várnak a 2005-ös PMA-ra. Pl. 3000D.
Az USB 1.1 és a CF kezelés adottság. Ha gyorsaság kell vegyél 1DsMarkII-őt. :)
Mondjuk sok értelmét nem látom, hogy a Canon konkurenciát csináljon a régi 10D mostani 20D vonalnak. Esetleg egy 300D MarkII kit 5db L-es obival. :D

Az USB-vel ne foglalkozz, amikor 3e Ft egy olvasó.

Ha a 10D-hez viszonyítjuk, a butított funkciók közül sokat vissza lehet nyerni, hála a Wasia-féle firmware-nek. :)
- Enter Flash Exposure Compensation using SET button
- SET button function when shooting
- Shutter release w/o CF card
- Flash sync speed in Av mode
- RAW+JPEG rec. Sets the quality of embedded JPEG
- Mirror Lock up
- Selects the autofocus mode: AIfocusAF, ONEShot
- ISO 3200

http://satinfo.narod.ru/en/index.html

Szerkesztette: eszpe 2004. 12. 06. 23:24 -kor

#670 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 13:54

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 22:16

Ez valóban így van? nem kell bele gyors kártya? :think:
mert ha nem akkor tényleg nem szenvedek azzal hogy többet adjak ki a gyorsabb kártyáért.

Üdv.
Panorámák

#671 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 14:06

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 13:54

Ez valóban így van? nem kell bele gyors kártya? :think:
mert ha nem akkor tényleg nem szenvedek azzal hogy többet adjak ki a gyorsabb kártyáért.

Üdv.

Kár bele. De az USB2-es kártyaolvasó tényleg kell. A gépről közvetlenül másolni rémálom.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#672 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 16:31

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 15:06

Kár bele. De az USB2-es kártyaolvasó tényleg kell. A gépről közvetlenül másolni rémálom.

Hát akkor már veszem is 12 ért az 1 gigás kingstone-t :)
Panorámák

#673 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 20:45

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 17:31

Olvasd el ezt.

#674 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 22:09

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 17:31

Megvetted? Hogy működik?

#675 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 09:14

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 23:09

Megvetted? Hogy működik?

tökéletesen.
De jön a hétévége, jön a nagy teszt! végre el tudok indulni világosban fényképezni :)
Panorámák

#676 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:24

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 10:14

tökéletesen.
De jön a hétévége, jön a nagy teszt! végre el tudok indulni világosban fényképezni :)

Ha ez a type I-es 1GB Kingston beválik neked, lehet hogy a jövő héten én is veszek egyet. Eddig 512-es Kingstont nézegettem 12 körüli áron.
Azért 1-2 képet feltolhatsz majd valahova. :)

#677 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 17:28

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 22:24

Ha ez a type I-es 1GB Kingston beválik neked, lehet hogy a jövő héten én is veszek egyet. Eddig 512-es Kingstont nézegettem 12 körüli áron.
Azért 1-2 képet feltolhatsz majd valahova. :)

Eddig hibátlanul müködik, mondjuk morci is lennék ha valami gond lenne vele!
Üdv.
Panorámák

#678 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 17:31

nekem sima narancssárga 512 mb kingston van majd 1 éve, tökéletes 300dben.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#679 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 16. 21:09

Sziasztok!

Tegnap megérkezett a djágaszágom. :D Eddig nagyon szuper, és jó fogása van a grip-pel. :)
Csak az a baj, hogy hétfő óta lázas vagyok. :(

Az i&@ex fórumon novemberben olvastam, (valahol a 15.000 post között, már elfelejtettem), hogy hova lehet rakni a váz aksi tartójának fedelét, ha leszedem, és a grip van fent.
20 perc alatt megtaláltam. :) A gripnek a váz akkutartójába csúszó részén oldalt van egy kis üreges szivacsos bemélyedés, ahol ki is van alakítva a helye.

WiZARD, sityak, Lenne 1-2 kérdésem.

1) Review-nál az [On (info)]-t beállítottam, és emlékszem, hogy volt valami luminous yxyx című oldal, ahol le volt írva, hogy hogyan kell értelmezni a Histogramot. Ha tudja valaki légyszi linkelje be.

2) Parameter 1-et, 2-őt, vagy saját Set 1/2/3 paramétert használtok? Ha sajátot, a Contrast/Sharpness/Saturation/Color tone hogy van beállítva?

3) Nálam picit jobbra-balra hosszanti irányban lötyög a grip akkumulátortartójának ajtata. Nálatok milyen? Engem picit zavar.

Kártyából végül is vettem egy 512-es sima SanDisk-et a Visegrádi utcában. 512-es Kingstonért mentem (8.990 br lett volna) de elfogyott, és már nem tudtam várni. Vettem még 3.500-ért egy USB 2-es mindent olvasót is. Veszek még lcd védő fóliát.

4) Szeretnék még egy táskát.
Táskából a Samsonite Trekking 210 -et és a Lowepro Nova 2-3 AW-t néztem.
Jelenleg gép+kitobi+grip, de jövő tavaszra tervezek vakut, és esetleg egy 28-135 IS USM obit ha minden jól megy. Méretre elég lenne pl a Nova 2 AW? Azt írják, hogy a kapacitás:
SLR lencsével, 2-3 további lencse és kellékek. Elvileg beleférne a gép+kitobi+grip+vaku+28-135, de nem tudom hogy igazából is elég -e, amíg nincs táska nem akarom cipelni a gépet belepróbálgatni.

5) 58-as UV-ből szívem szerint Hoya-t vennék, de abból is csak a G (2320) vagy a Standard (3990) szériából. A HMC többszörös bevonatút, és a HMC Super-t már nem venném meg 6-8e Ft-ért. Igazából csak frontlencse védő szerepe lenne. Hama/Soligor felejtős, vagy jobb, mint a Hoya G, vagy Standard series?

sityak!
Kérdeznélek a 100 € cashbackről, meg az ajándék 256-os kártyáról. Mehet, vagy priviben?

Ez meg egy Ballantine's díszdoboz teteje. Ha nem lennék lázas, már rég üres lenne. :D
> kép <

köszi
eszpe

Szerkesztette: eszpe 2004. 12. 16. 21:23 -kor

#680 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 22:35

Filterekről:

"Thom's Maxim #19: Don't put extra glass or plastic in front of your expensive, well designed glass unless you need to.

There's a tendency amongst amateur photographers to put UV or Skylight filters on the front of every lens they own. This tendency is encouraged by photo dealers, who, as they ring up your expensive new toy add "and you want a skylight filter to protect that lens, right?"

The reason the dealer asks this is simple: it's a way to increase their profit. Mail order outfits such as B&H and Adorama have made it difficult for local dealers to charge list price on lenses (though some still manage). For example, the markup on a 24-85mm AF-S lens is quite small, meaning that the dealer might make only $50 on your purchase. The markup on a $30 filter can be as high as 80%. By selling you that filter, the dealer can make another $24 on the sale, increasing his profit by 50%.

So the question is: do you need that filter?

First, let's examine why a UV or Skylight filter is usually suggested: it won't change colors, nor does it lower the amount of light that passes through to the film/CCD significantly. While most are made of multicoated glass, the two extra air/glass surfaces will have a slight impact on overall contrast due to refraction. Some dealers will tell you that you need these filters to get proper color at altitude, or in bright conditions, or some other nonsense. But the truth is that film hasn't needed UV filtration for quite some time now--all modern film stocks have virtually no UV sensitivity.

So what have you gained by putting a filter in front of your lens? Well, the other normally suggested reason is "to protect the front element of your lens from accidental scratching or breakage."

I suppose. Small scratches on the front element of most lenses don't actually have much effect on optical performance, though. Indeed, unless the lens is a very wide angle lens, about the only optical effect a small scratch would have is exactly the same one as a filter has: lower contrast. (On wide angle lenses at small apertures, depth of field might be large enough so that you'd see optical degradation due to a scratch or blemish.) And if you're going to bump the lens hard enough to create more than a minor scratch, you're probably hitting it hard enough to bust the filter, and glass scratches glass pretty darn well in such situations, so I don't hold much faith in the "protection from breakage" theory.

In short, I don't see much of a reason to put a filter on my lens for protection. Indeed, I've found that lens hoods tend to do a better job at that, anyway.

But note what I implied earlier in this discussion: adding a filter to your lens degrades optical performance. A really well made filter won't degrade performance noticeably, but it will degrade. Poorly made or inexpensive filters degrade performance more than well made ones. Every air/glass (or air/plastic) transition in a lens adds reflections, despite multi-coatings and quality materials. Every reflection decreases overall contrast. Some reflections can be insidious in this respect--especially if light is hitting the front filter surface unevenly."

forrás

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.