HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1741 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 28. 21:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 20:48

és 1 "sorozaton" belül hányszor kell ezeket kapcsolgatni? szerintem nem gyakran :)

Stúdióban lehet.  Stúdión kívül, egy valamivel "akciódúsabb" helyzetben már nem biztos.  Főleg az IS mód 1-2 kapcsolóra gondolok, én legalábbis könnyen el tudok képzelni olyan helyzetet, ahol azt viszonylag váratlanul kapcsolgatnám.
Ha stúdióban véletlenül átkapcsolsz valamit, visszakapcsolod, és újra neki lehet futni.  Éles helyzetben, ha nyúlkálni kell össze-vissza, akkor meg nem lesz kép.

#1742 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 21:56

IS mód 1-2 kapcsoló legalább picit lapos, és nincs rajta bütyök, így nehezebb átkapcsolni...

pedig talán oda fontosabb lenne a bütyök :)

na mind1, biztos valami ész érvek alapján tervezték így.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1743 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:02

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 22:56

IS mód 1-2 kapcsoló legalább picit lapos, és nincs rajta bütyök, így nehezebb átkapcsolni...

pedig talán oda fontosabb lenne a bütyök :)

:omg:

Lehet, h majd én is kénytelen leszek felbosszanni, ha egyszer netán odáig jutnék?! (;  Bár a fene tudja, h akarok-e egyáltalán odáig jutni...

#1744 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:03

szerintem a DOF preview gomb van eszement idiota helyen, de ez nem ojjektumfuggo, inkabb canon-specifikus, a nikonosok meg is szoktak jegyezni :Đ

de most komolyan. en februar ota nem tudtam megszokni a helyet 20d-n :fear:

minden masban szuper a kezelhetosege (nekem), es akkor van egy ilyen kis hujeseg :confused:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1745 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:00

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 11:39

A jobb fényerő, a jobb minőség és nagyobb strapabírás! Fix gyújtótávolságú obiknak nagyobb a fényereje mint a zoomos társaiknak, és a rajzolati minőségük is jobb.

Néztem még a Sigma 18-125-öt, szép éles a képe, de sok fény kell hozzá, nagyon le kell rekeszelni.
KIT obihoz szintúgy sok fény kell, de még úgyis gyengébb mint a Sigma.

Persze a 28mm fix Canonon csak lábzoom van, de akkor képminősége bőven ellensúlyozza ezt a fent említett obikkal szemben. Beltérben meg pláne.
8mpx-ből meg lehet rendesen vágni az esetek többségében, mikor elég a 10x15cm, vagy a monitoros felhasználás.

Akkor nem olyan eszement ötlet KIT obi helyett ilyenre nevezni? :) Utána meg lehet gyűjteni egy jó zoomosra, és addig is gyűlnek a szép képek.

#1746 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:11

Egy prime nem tud helyettesíteni egy zoomot (több simán), sok kompromisszumot kell majd kötnöd ha ezt az utat választod. Croppoláskor gyorsan fogy ám a megapixel...

#1747 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:33

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 13:11

Egy prime nem tud helyettesíteni egy zoomot (több simán), sok kompromisszumot kell majd kötnöd ha ezt az utat választod. Croppoláskor gyorsan fogy ám a megapixel...

Igen, ezzel tisztában vagyok. Kompromisszumot mindenképpen kell kötnöm (anyagi lehetőségek), vagy a képminőség, vagy a zoom terén. Csak nem tudom melyiket válasszam. Képminőség nekem fontosabbnak tűnik.

Szerk. Már értem mit akartál mondani: több simán=több darab viszont simám helyettesíti :)

Szerkesztette: Georgo a dékán 2005. 05. 29. 12:36 -kor

#1748 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:59

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 11:00

Néztem még a Sigma 18-125-öt, szép éles a képe, de sok fény kell hozzá, nagyon le kell rekeszelni.

Persze a 28mm fix Canonon csak lábzoom van, de akkor képminősége bőven ellensúlyozza ezt a fent említett obikkal szemben. Beltérben meg pláne.
8mpx-ből meg lehet rendesen vágni az esetek többségében, mikor elég a 10x15cm, vagy a monitoros felhasználás.

Akkor nem olyan eszement ötlet KIT obi helyett ilyenre nevezni? :) Utána meg lehet gyűjteni egy jó zoomosra, és addig is gyűlnek a szép képek.

A gépvázat már eldöntötted?

#1749 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:34

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:59

A gépvázat már eldöntötted?

Igen, 20D, és abból nem engedek. :Đ
Tudom, nehéz szülés volt az is.  :omg:

#1750 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 20:17

Bár azt hiszem igazatok van, ebben az árkategóriában (60-80) a Sigma felé kell kacsingatnom.

#1751 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 19:10

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:34

Igen, 20D, és abból nem engedek. :Đ
Tudom, nehéz szülés volt az is.  :omg:

Jó döntés.

#1752 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:02

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 13:00

Georgo, biztos van valami elképzelésed, hogy elsősorban mire akarod használni a gépet. Annak alapján döntsd el, hogy indulásképpen kitobi, vagy csak váz és mondjuk egy jobb alapzoom. Ha nagylátó-enyhe tele tartományban fogod többnyire használni, nyilván érdemes a kitobi helyett valami jobbat választani.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1753 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 11:55

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:02

Georgo, biztos van valami elképzelésed, hogy elsősorban mire akarod használni a gépet. Annak alapján döntsd el, hogy indulásképpen kitobi, vagy csak váz és mondjuk egy jobb alapzoom. Ha nagylátó-enyhe tele tartományban fogod többnyire használni, nyilván érdemes a kitobi helyett valami jobbat választani.

200-300 telékre nem lesz szükségem, a 18-125 tökéletesen lefedné az általam igényelt tartományt.
Nyilván vétek lenne egy ilyen géphez kitobit használni. A Sigma sem egy tökéletes objektív. Saját tapasztalaton nincs ugyan vele, a többiek véleményére tudok hagyatkozni, jobbnak ítélik meg a kitobinál.
Hacsak nem jön ki valami hasonló obi mire megvenném a gépet, a 18-125 lesz a vázamhoz. :)

#1754 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 12:37

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 12:55

200-300 telékre nem lesz szükségem, a 18-125 tökéletesen lefedné az általam igényelt tartományt.
Nyilván vétek lenne egy ilyen géphez kitobit használni. A Sigma sem egy tökéletes objektív. Saját tapasztalaton nincs ugyan vele, a többiek véleményére tudok hagyatkozni, jobbnak ítélik meg a kitobinál.
Hacsak nem jön ki valami hasonló obi mire megvenném a gépet, a 18-125 lesz a vázamhoz. :)

Én bizony még a kitobit használom, a 300D is azzal vitte el az én esetemben a pálmát a 10D elől, hogy volt kitobi. 10D + mondjuk a 28-135 IS már nem fért volna a keretbe. Most szintén ezen okok miatt lehet 20D-m, nekem nagyon jól jött, hogy alkalmas a kitobi fogadására. Persze én az esetek 90%-ban a telét használom. Mégis, azért csak-csak gondolkodom a kitobi lecserélésén. Ha lesz annyi pénzem. Nagyvadat néztem ki, a 24-70L-t, sajnos az ára is nagy, magyar beszerzés szóba sem jöhet.
A Te esetedben egyenesen kötelező a kitobi helyett valami mást venni. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1755 Felhasználó inaktív   ken_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 22:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:47

ha nagyobb tele kell, akkor szigetobi mellé a 70-200at nem ajánlom, bármennyire is király obi, jó átfogással. nagy telének egyszerűen kicsi.

100-300ról hallottam talán én is a legjobbakat ezek közül.

En gyakorlatilag csak a 70-200 L objektivemet hasznalom, 10D-n 112-320nak felel meg, es szerintem nagyon jo kb mindenre ;)
Intel DG965RY, Core 2 Duo E6400, 2x1Gb DDR2, Chieftec ház + silent táp, 300+160+120 HDD,Pioneer 110D, Plextor Premium USB2 CDRW, videokártya majd vizsgaidőszak után :)

#1756 Felhasználó inaktív   Krisz|ATJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 23:12

Idézet: ken_ - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 23:46

En gyakorlatilag csak a 70-200 L objektivemet hasznalom, 10D-n 112-320nak felel meg, es szerintem nagyon jo kb mindenre ;)

lenne egy kerdesem hozzatok. megpedig az, hogy egy ismerosom tudna nekem adni eos 20d-t kitobival + van meg hozza egy zoom obi sajna nem ert hozza igy nem tudja milyen. 1 honapos allitolag. namost 200 ezerert adna mindezt nekem es holnap meg is nezhetem. viszont mivel ilyen olcso nem tudom milyen a szarmazasa... valahogy ezt meg tudom nezni rajta? esetleg ha "illegalis" a gep annak milyen hatranyai vannak? segitsetek plz. koszi

#1757 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 31. 23:24

Idézet: Krisz|ATJ - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 0:12

lenne egy kerdesem hozzatok. megpedig az, hogy egy ismerosom tudna nekem adni eos 20d-t kitobival + van meg hozza egy zoom obi sajna nem ert hozza igy nem tudja milyen. 1 honapos allitolag. namost 200 ezerert adna mindezt nekem es holnap meg is nezhetem. viszont mivel ilyen olcso nem tudom milyen a szarmazasa... valahogy ezt meg tudom nezni rajta? esetleg ha "illegalis" a gep annak milyen hatranyai vannak? segitsetek plz. koszi

Ez gyanúsan olcsó. Szerintem add meg a srác számát nekem, és én elintézem a bizniszt. :Đ :Đ

Egyébként az attól függ, mit értesz illegális alatt. Ha simán fekete/szürkeimport, akkor semmi gond, esetleg a garanciális ügyintézésbe bukhatsz bele, de ez ilyen gépeknél már csak Murphy törvényei miatt fordulhat elő. Ha lopott, az nagyobb gáz. Nálad senki nem fogja megtalálni, de ha el akarod adni, akkor már feltűnhet valakinek, vagy ha azt találják meg, akitől te vetted, és ő feldob téged is, akkor orgazdasággal vádolhatnak. :(

Lehet olyasmi gond is vele, hogy van valami hibája, amit nem tudott legariztatni. Leejtette, és szétment valami a zárban, elmozdult a prizma. Ezeket elég nehéz észrevenni, alaposan át kell nézni a gépet, ki kell próbálni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1758 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:08

Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet tudni egy OBI-ról, hogy makro fotózásban jó?
Ill. milyen használható makró obit ajánlanátok 350D-re kb. 40-60eFt-ig?
"L"-es Obik már túl drágák, tudom, hogy minőségi, de annyit nem szánok rá.
Nincs még 350D-m, de nagyon szemezek vele, nem most venném, de már érdekel a téma, hogy mégis mennyit kell rá szánnom...
Előre is köszi... :respect:

#1759 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:34

en egy sigma 105/2.8-as makrot vettem anno, es nagyon elegedett vagyok vele, de az emlitett keretbe biztos nem fer (kb. 400 euro, en 90k forintert vettem alig hasznaltan, magyar garral). ellenben ezek alapjan tudom ajanlani a kistestveret, 50mm-es gyujtotavval, szinten 2.8-as, ami olcsobb, talan bele is fer 60-ba egy kis szerencsevel :)
ha nem fontos az 1:1-es lekepezes (de szerintem az :Đ) akkor letezik meg a canon 50/2.5 is.
tamronnak nem tudom, van-e ilyen 'rovidebb' makroja, a 90-est viszont nagyon dicserik, ellenben az szinten 400+ euro.

esetleg valami eleve turheto kozelpontu altalanos objektiv ele is tehetsz kozgyuruket, az is benne van a 40-60 ezerben :cool:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1760 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:44

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:34

ha nem fontos az 1:1-es lekepezes (de szerintem az :Đ) akkor letezik meg a canon 50/2.5 is.

Valaki el tudja nekem magyarázni hogy mit is jelent a makro objektíveknél ez a leképezés dolog? Mert nem igazán értem hogy mi is ez. Azt már sok helyen hallottam hogy az 1:1-es a jobb, de még sehol sem olvastam róla hogy miért.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.