HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1761 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:00

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:44

Valaki el tudja nekem magyarázni hogy mit is jelent a makro objektíveknél ez a leképezés dolog? Mert nem igazán értem hogy mi is ez. Azt már sok helyen hallottam hogy az 1:1-es a jobb, de még sehol sem olvastam róla hogy miért.

Azt jelenti, hogy ha lefényképezel egy 1cm-es valamit, akkor az érzékelőre vetülő kép is 1cm-es lesz. Az az marha nagy. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1762 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:08

Jövök én is kérdezni: tegnap rákattantam egy obira, ami a kitobit lenne hivatott kiváltani. Eddig a 24-70L-el kacérkodtam, de az aranyáron van, most viszont itt a Tamron 28-75, amiről nagyon sok véleményt olvastam külföldi fórumokon, csak dicsérik. Egybehangzó vélemények szerint veri a 17-40L-t és ezt azok írják, akiknek mindkettő van, tehát elfogulatlan véleménynek tekinthető.

Szóval valaki használt már ilyent?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1763 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:54

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:08

Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet tudni egy OBI-ról, hogy makro fotózásban jó?
Ill. milyen használható makró obit ajánlanátok 350D-re kb. 40-60eFt-ig?
"L"-es Obik már túl drágák, tudom, hogy minőségi, de annyit nem szánok rá.
Nincs még 350D-m, de nagyon szemezek vele, nem most venném, de már érdekel a téma, hogy mégis mennyit kell rá szánnom...
Előre is köszi... :respect:

Makrózásra a következőt tudom ajánlani, ami belefér ebbe a keretbe:
- Canon 50mm F1.8 II kb. 30ezer Ft
- Soligor közgyűrű sor kb. 20ezer Ft

Persze használtan még olcsóbban megkapod. Ezzel elég jó nagyítást tudsz elérni, én is ezt használom.

Vagy:

csináltatsz az 50mm-hez egy fordítógyűrűt, és akkor aztán baromi nagy lesz minden  :D

Ha sokat makróznék, akkor egy ilyet vennék: Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x. Ezzel 5:1 leképzést tudsz elérni, kb. portré egy szitakötőről.

#1764 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 02. 10:23

Ha olcsón szeretnél makrózni, vegyél egy M42-es SMC Takumar 1.8/55-öst, és egy blendejel átvivő nélküli közgyűrűsort. 10-12k-ból bőven kijön, és nagyon szép képet produkál ez az obi.
Igaz, nincs automatikus élességállítás, meg munkablendés, de ha nem a legyet akarod röptiben, hanem valami statikusabb dolgot, akkor nagyon jó megoldás.

szerk: :omg: persze egy EOS/M42 konverter is kell hozzá. :D

Szerkesztette: Studi 2005. 06. 02. 10:24 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1765 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 13:49

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 7:54

Makrózásra a következőt tudom ajánlani, ami belefér ebbe a keretbe:
- Canon 50mm F1.8 II kb. 30ezer Ft
- Soligor közgyűrű sor kb. 20ezer Ft

Köszi a válaszokat!  :respect:
Mindenkiét... ;)
Közgyűrűt nem vennék, inkább OBI, annyit azért szánnék rá, annyira szeretem a makrós képeket, de 100-120eFt-ot azért nem szánok 1 obira. (még ezt mondom)  :D
Örülök neki, hogy azért van olcsóbb kategóriában is használható OBI.

#1766 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:50

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 9:08

Jövök én is kérdezni: tegnap rákattantam egy obira, ami a kitobit lenne hivatott kiváltani. Eddig a 24-70L-el kacérkodtam, de az aranyáron van, most viszont itt a Tamron 28-75, amiről nagyon sok véleményt olvastam külföldi fórumokon, csak dicsérik.
Szóval valaki használt már ilyent?

Mennyit kostál, van itthon? :)

szerk.:[van, (96 000+áfa) kicsit turkáltam, ez eddig a legolcsóbb]

A review alapján nagyon jónak tűnik, meg kell még néznem, de valószínűleg kiüti a majdani Sigma 18-125-öt :D

Szerkesztette: Georgo a dékán 2005. 06. 02. 15:18 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 16:35

Thrawn: esetleg sigma 24-70 F2.8? azt is nagyon dícsérik, és nagylátó oldalon az a 4 mm többet ér szerintem, mint a másik végén az 5mm...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1768 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 18:09

Tamron AF 28-75mm Canon /2,8 SP XR Di LD ASL IF Macro  319€ ~80e Ft + bankktg + szállítás.
Max 90e Ft-ból kijön. (www.dnet24.de)

olvasni:
http://www.bobatkins.com/photography/revie...mron_28_75.html

http://www.fredmiranda.com/reviews/showpro...7&cat=43&page=1

Sigma EX 24-70mm Canon AF /2,8 Macro DG 2 398.50€ ~100e Ft + bankktg + szállítás. (szintén dnet24)

http://www.fredmiranda.com/reviews/showpro...7&cat=37&page=1

Szerkesztette: eszpe 2005. 06. 02. 18:18 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1769 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 18:34

Nem olvastam a fenti Tamron teszteket, de anno elég sokat szemezgettem vele én is, sok jót olvastam róla de aztán végül elvetettem. Nekem az nem tetszik, hogy nem teljesen színsemleges, kicsit melegebb beütése lesz képeknek. Igaz vannak szituációk amikor ez jó.

#1770 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 18:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 17:35

Thrawn: esetleg sigma 24-70 F2.8? azt is nagyon dícsérik, és nagylátó oldalon az a 4 mm többet ér szerintem, mint a másik végén az 5mm...

A Tamron jobbnak bizonyul, mint a Sigma, egyébként igazad van, jó lenne, ha 24-ről indulna, a 28mm a szorzóval már sok. Nem is a 75mm miatt szerettem bele, hanem a minősége miatt. Sokat gondolkodtam, 2 napja a netet bújom. A Tamronról sokan azt írják, hogy hajszálnyival gyengébb csak a Canon 24-70L-nél, néhányan azt írják, hogy semmivel sem rosszabb. Ebből nekem az jön le, hogy azért nem olyan jó, de nincs messze tőle. Mindez kevesebb, mint harmad áron, alig több, mint fele súllyal.Ezzel szemben áll a Canon masszívabb felépítése, gyorsabb autofókusza. Szívem szerint maximalista lennék, az eszem azonban azt diktálja, hogy nem éri meg a háromszoros ár a viszonylag csekély előnyért, főleg, hogy inkább a telét használom.

#1771 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 19:03

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 19:09

Tamron AF 28-75mm Canon /2,8 SP XR Di LD ASL IF Macro  319€ ~80e Ft + bankktg + szállítás.
Max 90e Ft-ból kijön. (www.dnet24.de)

olvasni:
http://www.bobatkins.com/photography/revie...mron_28_75.html

http://www.fredmiranda.com/reviews/showpro...7&cat=43&page=1

Sigma EX 24-70mm Canon AF /2,8 Macro DG 2   398.50€ ~100e Ft + bankktg + szállítás. (szintén dnet24)

http://www.fredmiranda.com/reviews/showpro...7&cat=37&page=1

Én is megtaláltam a belinkelt oldalakat, valahol még olvastam (lehet ám, hogy ezek valamelyikén) hogy a cikkíró véleménye szerint az egyetlen nem Canon obi, amit ajánlani mer a Canonhoz.
Van egy aggasztó dolog, amire rátaláltam. A hullámzó minőség. Találtam tesztképeket, három Tamron 28-75 obival készültek, hatalmas minőségi különbség látszik a képeken. A legjobbon brilliáns, a legrosszabbon gagyi a képminőség. Talán ezért lenne jó itthon megvenni, esetleg ki lehet próbálni úgy, hogy pc-n visszanézem az eredményt. :think: Én találtam olcsóbb magyar helyet >>itt<<. Árlista nincs, telefonon megkérdeztem, bruttó 112ezer.

#1772 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:01

én sajnos egyre inkább az L-ek bűvöletébe esek.
régen 28-135 IS USM-re aszittem milyen jó, af egész gyors...
studioban mindig 70-200al fotózok, máshol többnyire 17-40et használom, így nagyon megszoktam őket. multkor úgy alakult hogy studioban fel kellett tennem 28-135öt, és nagyon ledöbbentem hogy milyen lassú az af benne, hiába usm...

felépítés és anyagminőség alapján sigma (hiába ex) és tamron meg se közelít egy L-t. persze árban sem...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1773 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:06

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 19:01

studioban mindig 70-200al fotózok, máshol többnyire 17-40et használom, így nagyon megszoktam őket. multkor úgy alakult hogy studioban fel kellett tennem 28-135öt, és nagyon ledöbbentem hogy milyen lassú az af benne, hiába usm...

felépítés és anyagminőség alapján sigma (hiába ex) és tamron meg se közelít egy L-t. persze árban sem...

Tényleg, már korábban is meg akartam kérdezni. Maga az, hogy "L", valaminek a rövidítése? Van valami értelme?

#1774 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:26

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:06

Tényleg, már korábban is meg akartam kérdezni. Maga az, hogy "L", valaminek a rövidítése? Van valami értelme?

L=Luxury

#1775 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:32

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:01

Felépítésben, anyagminőségben nem, de mint fentebb írtam, képminőségben egyhangú vélemény szerint veri a 17-40L-t, megszorítja a 24-70L-t. Lehet, hogy megbánom, de miután a szóban forgó tartományt viszonylag ritkán használom, most úgy gondolom, nem éri meg a Canon nyújtotta többlet.

#1776 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 21:15

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:32

Felépítésben, anyagminőségben nem, de mint fentebb írtam, képminőségben egyhangú vélemény szerint veri a 17-40L-t, megszorítja a 24-70L-t. Lehet, hogy megbánom, de miután a szóban forgó tartományt viszonylag ritkán használom, most úgy gondolom, nem éri meg a Canon nyújtotta többlet.

Azt ugye figyelembe vetted, h a Tamronnál a másik irányba kell tekerni a zoom és a fókuszállító gyűrűt, mint Canonnál?  Mondjuk neked tolózoomod van, szóval ez lehet, h nem is merül fel problémaként...  De lehet olvasni emberekről, akik majd agybajt kapnak a Canon és nem Canon objektívek cserélgetésekor (;

#1777 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 21:36

Egy érdekes anomáliára lettem figyelmes tegnap éjszaka:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 vs. Canon EF 24-70mm f/2.8L USM objektívek fókuszálási sebessége kevés fény mellett 300D-n.  Van egy állítahó fényerejű lámpám, aminek a fényét folyamatosan csökkentgettem, és kíváncsi voltam, h hol van az a pont, amikor egyik és másik objektívvel nem lehet autófókusszal élesre állítani ez fehér falon lévő fekete-fehér ábrát.

Első közelítésben azt gondolhatnánk, h a 24-70L aláz, mivel egyrészt USM, másrészt f/2.8, úgyhogy négyszer annyi fény jut az AF szenzorra, mint a 18-55 esetén f/5.6-nál.  Hja igen, 50mm-es fókusztávról van szó.

Viszont azt tapasztaltam, h amikor már annyira kevés fény van, h olykor vadászni kell a gépezetnek a fókuszt, akkor a 18-55 gyakrabban ill. kevesebb vadászat után képes megtalálni, mint a 24-70L.  Nna, erre valakinek valami ésszerű magyarázata esetleg?

Amire én gondolni tudok, az az, h bár a 18-55 f/5.6-os rekeszén kevesebb fény megy be, de a mélységélesség is nagyobb, mint a 24-70L esetében, és dacára a több fénynek, ez komoly nehézségeket okoz az AF-nek.  Más ötlet?

szerk.: jajj, nem pirosítottam be az L betűket...  szörnyű <;

Szerkesztette: szeder 2005. 06. 02. 21:40 -kor

#1778 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 21:43

Idézet: szeder - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 22:15

Azt ugye figyelembe vetted, h a Tamronnál a másik irányba kell tekerni a zoom és a fókuszállító gyűrűt, mint Canonnál?  Mondjuk neked tolózoomod van, szóval ez lehet, h nem is merül fel problémaként...  De lehet olvasni emberekről, akik majd agybajt kapnak a Canon és nem Canon objektívek cserélgetésekor (;

Néztem is, hogy a fenébe megy rajta a számozás? :eek:  Tolózoom előtt 75-300 volt, szokni kell majd az újat. Csak nehogy azt is tologatni akarjam. :omg:  :D

#1779 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 07:38

Ősszel megyek egy nagyobb fotós túrára, ahol valószínűleg rengeteg tájképet fogok készíteni és arra gondoltam, talán le kéne cserélnem a 18-55-t és venni helyette egy "szuper wide angle"-t.

A következő obikat találtam:

Tamron 11-18 F4,5-5,6 kb. 570USD

Tokina 12-24 F4 kb. 500USD

Sigma 12-24 F4,5-5,6 kb. 710USD

Canon 10-22 F3,5-4,5 kb. 800USD

Sigma 10-20 F4-5,6 (még nem jelent meg)

Kerestem teszteket a neten és sajnos pont az a helyzet van, hogy mindegyikről írnak jót is, rosszat is. Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb választás. A Canon biztos fasza, de nem tudom megéri e a 'majd kétszeres árát. A Tokina és a Tamron tűnik jó választásnak ár szempontjából, csakhát a kettő közül melyiket?  :confused: Ezek közül egyedül a Sigma 12-24 az, amelyik használható analóg ill. full frame digitális vázakon, de nálam ez nem szempont. A Tokina fényereje igaz fix 4, de a leírások azt mondják hogy igazából az is 5.6tól használható igazán. Ami a Sigma-ban hátrány, hogy nem lehet rá szűrőt rakni, és ez kizáró ok sajnos. Remélem a többire lehet.
Nagy dilemma... :think:

#1780 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 08:17

nem tudom, szerintem a canon se olyan jo, lattam kepet, amitol sirni volt kedvem :(
siman tul van arazva, mehetne bele a tobbi koze a brancsba, szerintem.

a sigma 12-24 meg erosen kulonbozik a tobbitol abban is, hogy full frame obi (ezert is akkora, amekkora).

en is sokat valogatok, sok tesztet neztem mar. valahogy csak jo erzes minosegileg szep kepet nezni, aztan en meg majd csak csinalok vele valamit, amiert erdemes is.
de vegen hagyom a francha az egeszet, mindjart eladok mindent, oszt teszek ra kitobit meg 75-300-at. faradt vagyok :omg:

(bar, ha valaki tudna nekem amriki aron hozni egy 300/4 L IS-t... :hungry: meg mindig nincs igazan telem)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »