HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2401 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 03. 22:36

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 22:55

Sziasztok!
Eos-350D-hez magyar használati útmutató beszerzésében kérnék töletek segítséget, valamint kit objektível vettem a gépet, de szeretek vaku nélkül fotózni, és érdekelne milyen képstabilizátoros objektívet tudnátok nekem ajánlani, és esetleg tásk´k közül is melyiket érdemesebb megvenni?

Köszi a segítséget!

1) Táska ügyben légyszi nézz vissza a júli 20-24 körüli hozzászólásokhoz. Mostanában beszéltünk róla.

2) angol Instruction Manual: (eredeti kivitel)
http://consumer.usa.canon.com/ir/controlle...6&modelid=11154
Magyarnyelvűből csak ezt a szkennelt pdf-et ismerem. (55MB)

3) Szerintem a stabilizátor nem helyettesíti a vakut, csak "néha" az állványt. :) Ha vaku nélkül szeretnél fotózni, inkább nagy fényerejű obikat (fixeket) kellene nézned. pl:
EF 28/1.8
EF 50/1.8 vagy 50/1.4
EF 85/1.8 stb.
Vagy veszel pl. egy EF 28-135 IS USM-et, vagy EF-S 17-85 IS USM-et és egy vakut. :D

Szerkesztette: eszpe 2005. 08. 03. 22:39 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2402 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 22:37

Canon EF-S 17-85 IS USM-röl mi a véleményetek?

UHH egyszerre írtunk !

Én a vaku nélküli fényképezésen azt értettem, hogy nagy expoziciós idövel fényképezni, tehát "helyettesíteni" az állványt. :-)

Kösz az útmutatót!

Vakut milyent érdemes venni ?

Szerkesztette: krisz123 2005. 08. 03. 22:41 -kor

#2403 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 05:12

állványt semmi se helyettesíti, bár kérdés, hogy mire kell.
nagyfényerő + IS+ magas ISO kombó néha jó lehet...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2404 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 06:55

Nekem azt mondta egy fotós ismerősőm hogy normál objektívvel kb. 1/60-al lehet már bemozdulásmentes képet csin álni, IF-es obival 1/15-öt is biztonságosan lehet fényképezni.

#2405 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 07:32

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 7:55

Nekem azt mondta egy fotós ismerősőm hogy normál objektívvel kb. 1/60-al lehet már bemozdulásmentes képet csin álni, IF-es obival 1/15-öt is biztonságosan lehet fényképezni.

Az attól függ. A 28-135 IS rövidebbik végén lehet, hogy tudsz 1/15-öt, de például én ha szoborrá próbálnék válni, sem tudnék a 100-400 L hosszabbik végén 1/15-öt kitartani IS-el.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2406 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 07:37

Idézzétek be a reciprokszabályt. :) Én nem vagyok bizonyos benne hogy is van ez, ahogy WiZARD elmagyarázta IS nélkül általában a 1/x vagy kevesebb záridőt tudsz kitartani kézből ha x az effektív fókusztáv.

A másik dolog, hogy az is sem csodaszer, ha dinamikus témád van pl egy csiga rohan eszementül miközben hosszú záridővel fotózod, elmosódhatnak a kocsányon lógó szemei mert borzolja őket az ellenszél. :Đ

#2407 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 07:46

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 8:37

Idézzétek be a reciprokszabályt. :) Én nem vagyok bizonyos benne hogy is van ez, ahogy WiZARD elmagyarázta IS nélkül általában a 1/x vagy kevesebb záridőt tudsz kitartani kézből ha x az effektív fókusztáv.

A másik dolog, hogy az is sem csodaszer, ha dinamikus témád van pl egy csiga rohan eszementül miközben hosszú záridővel fotózod, elmosódhatnak a kocsányon lógó szemei mert borzolja őket az ellenszél. :Đ

Általában IS-el két fényértéknyivel hosszabb időt tudsz kézből tartani, az újaknál esetleg hárommal. Tehát ha mondjuk 400mm-es objektívnél a reciprokszabály szerint 1/400-ad körül van a kézből kitartható iső, bekapcsolt IS-el ez kb. 1/125-re nőhet.

Itt vannak a szabványos expozíciós idők egy részsorozata, a számok között egy-egy fényértéknyi különbség van.

1 - 1/2 - 1/4 - 1/8 - 1/15 - 1/30 - 1/60 - 1/125 - 1/250 - 1/500 - 1/1000
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2408 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 08:04

Épp ma olvastam valamelyik Digitális fotózás műhelytitkai c. könyvben, hogy kb: "a kisfilmnél kisebb szenzorméret miatt a digitális gépek a bemozdulásra a korábban leírtak miatt amúgy is fokozottabban érzékenyek". Persze nem találtam meg az alatt az idő alatt a korábbi részt. Valaki ismeri ennek a magyarázatát? Vagy ez nem így van?

#2409 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 09:10

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 9:04

Épp ma olvastam valamelyik Digitális fotózás műhelytitkai c. könyvben, hogy kb: "a kisfilmnél kisebb szenzorméret miatt a digitális gépek a bemozdulásra a korábban leírtak miatt amúgy is fokozottabban érzékenyek". Persze nem találtam meg az alatt az idő alatt a korábbi részt. Valaki ismeri ennek a magyarázatát? Vagy ez nem így van?

Igen, a szorzót is figyelembevéve kell a reciprokszabályt alkalmazni.
Vegyünk két egyforma pixelszámú gépet, mondjuk az 1D MkII-t és a 20D-t. Előbbinél 1.3-as, utóbbinál 1.6 os szorzó van. Amikor exponálás közben elmozdul a kezed, ugyanakkora szögelmozdulás az 1D MkII-n kevesebb pixelnyi eltolódást jelent, mint a 20D-n, tehát a 20D-n a teljes képhez képest nagyobb lesz a bemozdulás, amit úgy tudsz kompenzálni, hogy rövidebb idővel exponálsz ugyanazon obival, mint az 1D MkII-n.

Egyébként puding próbája az evés. A mai szuperzoomos kompaktok jellemző valós gyújtótávolsága 6-72mm, amiből azután 36-432 lesz a kicsi szenzor miatt. Ha a valós értékre kellene alkalmazni a reciprokszabályt, akkor 1/100-al tuti képeket lehetne lőni a tele végén, de bizony ez nem megy, a 432-t kell alapul venni.

#2410 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 10:11

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 20:55

Sziasztok!
Eos-350D-hez magyar használati útmutató beszerzésében kérnék töletek segítséget, valamint kit objektível vettem a gépet, de szeretek vaku nélkül fotózni, és érdekelne milyen képstabilizátoros objektívet tudnátok nekem ajánlani, és esetleg tásk´k közül is melyiket érdemesebb megvenni?

Köszi a segítséget!

Üdv!
Én is tegnap este kaptam kézhez a várva várt Rebel XT-met (amerikában ez a neve). Ezüstöset kértem és nagyon szép, főleg a Canon 28-135 IS-el nagyon durván néz ki.  :D
Kb. 700 kép van benne, de ebből én csak 60-80-at csináltam eddig. Aki behozta nekem, neki is nagyon tetszett... :p
A vaku szerintem nagyon jó ezzel a géppel (még a beépített is). Táskát is tegnap vettem.
Én a Lowepro Nova 2-3-at néztem (a 2 kicsi lenne, ha több obi-t is akarsz bele rakni), de végül hátizsákos megoldást választottam. -> Lowepro Mini Trekker Classicot vettem 19,5 eFt-ért. A Nova 3 is 14.5 eFt, ami oldaltáskás és jóval kisebb, mint a amit vettem. Amúgy a Lowepro Mini Trekker Classicot nagyon ajánlom mindenkinek, nagy táska, van elülső része (elég nagy ahhoz képest) ahova mást is lehet pakolni és a LEGFONTOSABB: hátizsák, nem cseszteti az oldaltáska a vállamat...stb...

#2411 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 11:06

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 11:11

Üdv!
Én is tegnap este kaptam kézhez a várva várt Rebel XT-met (amerikában ez a neve). Ezüstöset kértem és nagyon szép, főleg a Canon 28-135 IS-el nagyon durván néz ki.  :D
Kb. 700 kép van benne, de ebből én csak 60-80-at csináltam eddig. Aki behozta nekem, neki is nagyon tetszett... :p
A vaku szerintem nagyon jó ezzel a géppel (még a beépített is). Táskát is tegnap vettem.
Én a Lowepro Nova 2-3-at néztem (a 2 kicsi lenne, ha több obi-t is akarsz bele rakni), de végül hátizsákos megoldást választottam. -> Lowepro Mini Trekker Classicot vettem 19,5 eFt-ért. A Nova 3 is 14.5 eFt, ami oldaltáskás és jóval kisebb, mint a amit vettem. Amúgy a Lowepro Mini Trekker Classicot nagyon ajánlom mindenkinek, nagy táska, van elülső része (elég nagy ahhoz képest) ahova mást is lehet pakolni és a LEGFONTOSABB: hátizsák, nem cseszteti az oldaltáska a vállamat...stb...

Tudnál a hátizsákról képet linkelni? Elsősorban a belseje érdekelne, már ha egyáltalán úgy nyílik, hogy normálisan le lehetne fényképezni. Van így nyíló zsák, csak nem tudom, a Mini Trekker ilyen-e?

#2412 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 12:16

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 10:06

Tudnál a hátizsákról képet linkelni? Elsősorban a belseje érdekelne, már ha egyáltalán úgy nyílik, hogy normálisan le lehetne fényképezni. Van így nyíló zsák, csak nem tudom, a Mini Trekker ilyen-e?

Van egy pár klassz kép erről a táskáról (LowePro Mini Trekker Classic). A táska elejében lévő rész is elég nagy (a táska hosszában végig és a hasa sem kicsi) + a gép helyénél meg szerintem bőven jó.
A képeken nem mutatja az elülső zsebet, amiről én beszélek, ami belül van a táska elején, az csak kicsi, vékony hely.
Persze variálható a tépőzárakkal minden.
http://www.pbase.com...age/lowepro_bag
Én a DigitC@m-nél vettem 19,5-ért, máshol ált. 20,5-ér volt. Én vettem meg az utsót  :p , de lehet rendelni is...

Szerkesztette: mtubi 2005. 08. 04. 12:20 -kor

#2413 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 12:52

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 13:16

Van egy pár klassz kép erről a táskáról (LowePro Mini Trekker Classic). A táska elejében lévő rész is elég nagy (a táska hosszában végig és a hasa sem kicsi) + a gép helyénél meg szerintem bőven jó.
A képeken nem mutatja az elülső zsebet, amiről én beszélek, ami belül van a táska elején, az csak kicsi, vékony hely.
Persze variálható a tépőzárakkal minden.
http://www.pbase.com...age/lowepro_bag
Én a DigitC@m-nél vettem 19,5-ért, máshol ált. 20,5-ér volt. Én vettem meg az utsót  :p , de lehet rendelni is...

Köszi, pont ilyen képre gondoltam. :respect: Jól néz ki, elég nagynak is tűnik, ha egybenyitom valamelyik oldalon a sok kis rekeszt, szerintem a 100-400L is belefér. :up: Épp tegnap nézelődtem hátizsák után, azt hiszem, ez lesz a megoldás.

#2414 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:44

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 11:52

Köszi, pont ilyen képre gondoltam. :respect: Jól néz ki, elég nagynak is tűnik, ha egybenyitom valamelyik oldalon a sok kis rekeszt, szerintem a 100-400L is belefér. :up: Épp tegnap nézelődtem hátizsák után, azt hiszem, ez lesz a megoldás.

Örülök, hogy segíthettem.  :respect:
Szeritnem jó választás. Én a Dprewiev-on nézelődtem (fórum) és ott találtam ezt a linket is. A valóságban is jól néz ki normál-nagy hátizsák méretű. Igaz, hogy nem kevés a 20eFt, de amit belerakok, az megérdemel egy jó kis tatyót  :D (amit meg is véd szépen)

#2415 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 15:33

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 13:52

milyen géped is van? ha van rajta portrémarkolat, akkor szerintem nem lesz jó neked...
nekem is emiatt esett ki a legtöbb hátizsák, mert nem elég vastagok, így az 1Dmk2 nem fér beléjük...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2416 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 04. 16:10

Bár nem Canon, de DSLR: tegnap a Metróban megtapiztam az Oly E-300-at. Kellemes kis gép, de a mérete tényleg gázos. Nagyon kellemes lenne a súlya/fogása, ha a kialakított részen elférne az összes ujjam.  Ellenben a kisujjam lelóg, a váz alá, és így elég esetlen lesz a tartás. ~2 centivel alacsonyabb, mint amekkorának lennie kellene. :( Energia természetesen nem volt benne, így kipróbálni nemigen tudtam.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2417 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 18:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 16:33

milyen géped is van? ha van rajta portrémarkolat, akkor szerintem nem lesz jó neked...
nekem is emiatt esett ki a legtöbb hátizsák, mert nem elég vastagok, így az 1Dmk2 nem fér beléjük...

20D portrémarkolat nélkül, nincs is betervezve ilyen beszerzése. Én is néztem, hogy nem túl vastag, de úgy látom, elférnék benne, tekintettel a további tervekre is. Ha veszek, úgyis cuccal megyek, belepróbálom.

#2418 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 18:43

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 17:10

Bár nem Canon, de DSLR: tegnap a Metróban megtapiztam az Oly E-300-at. Kellemes kis gép, de a mérete tényleg gázos. Nagyon kellemes lenne a súlya/fogása, ha a kialakított részen elférne az összes ujjam.  Ellenben a kisujjam lelóg, a váz alá, és így elég esetlen lesz a tartás. ~2 centivel alacsonyabb, mint amekkorának lennie kellene. :( Energia természetesen nem volt benne, így kipróbálni nemigen tudtam.

Studi, >>ezt<< láttad már?

#2419 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 04. 18:49

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 19:43

Studi, >>ezt<< láttad már?

Még nem, köszi! Erősen reklámszagú, bár az tény, hogy a 2x-es szorzó ilyen esetekben nagyon jól jön. a 2.8/300 ugye ezen a vázon 600mm, elképesztő fényerővel. :eek:

szerk: persze ahol láttam az árát, ott 2 milla volt. :)

Szerkesztette: Studi 2005. 08. 04. 18:49 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2420 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 20:46

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 19:41

20D portrémarkolat nélkül, nincs is betervezve ilyen beszerzése.

hmmm
próbáltál már portrémarkolatot?
(csak magamból indulok ki, nem tudnék meglenni nélküle)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.