Idézet: Dallas-one - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 9:38
Wyco, most nem kötözködni akarok, de feltennék egy kérdést amit gondolj végig magadban.
Szükséged van ezekre az obikra? /ilyen drága/ pl 70-200 IS... szerinted a tudásszinted megköveteli ezt az obit? esetleg dolgozol vele? mert akkor teljesen jogos, de ne mhinném, hogy mnukádhoz kéne. én iknább 300Dt cserélném le egy 10D-20Dre. ennek nagyobb értelme van mint egy 70-200 ISnek amit elég kevés helyen tudsz kihasználni, én spec. remekül megvagyok 70-200 F4emmel. volt 1-2X hogy elfért volna F4L de az is orvosolható lett volna egy vakuval. szoval, ha még nincsenek olyan képeid amitől lehidal mki, és nem munkádhoz kell fölösleges 200E fölötti obikat venni, persze ezt csak tanácsként mondom, semmi közöm hozzá

én spec. tegnap legtöbbet, 18-55el és 50/1.8al fotóztam, egyik se egy minőségi obi, mégis szerintem készült 1-2 jó kép. itt egy példa:
Bocsi, de ebbe én piszkítanék be...
A jobb Obi+esetleg rosszabb gép jobb, mint a rosszabb Obi+jobb gép.
Miért cseréljen le egy meglévő "egyenlőre" jó gépet?
(a 300D egy jó gép)
ha JÓ Obit vesz, akkor azt más alapgépre is fel tudja használni. A FF-es dologra meg: az FF-es gépek még sokáig nagyon drágák lesznek a Hobbis fotózásra (aki nem gazdag).
Nem azt mondom, hogy vegyen nagy Zoomosat...Én pl. azt nem is igen akarok, max. az lesz az utsó.
Nekem a nagylátószög,középső (28-135) és a makró a fontos. A nagy Zoomot nagyritkán használja az ember. (Air Race és madarak, stb...) -> de ezek speckó esetek, nincsenek sűrűn, hogy egy nagy Zoomos Obival mászkáljon az ember.