idézet:
Ezt írta SNor:
És milyen, és hol, és nem LCD hibás, én is venném már, a zsé is megvan hozzá, csak nem a kezemben! (ui: a kamerára gondoltam)[/quote]
milyen:nagyon klassz,bár súlya is van a 4 ceruzaelem miatt,de legalább biztosan lehet fogni a gépet...
hol:jelenleg itthon van- amúgy a [url="http://"http://www.webaruhaz.hu/extremefoto"]www.webaruhaz.hu/extremefoto[/url] online boltban vettem br. 95e.-ért,HRP nagykerben sajna nagyon sokára jött volna meg (addig nem bírtam várni
)..sztem két héten belül meghozza a posta neked is,bár úgy hallottam leállították az A40-es gyártását,úgyhogy igyekezz ha ilyet szeretnél venni!
Üdv.:Attila777
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2002. 10. 31. 00:07
"Ma még tegnap van, de holnap már ma lesz!"
konfig: Epox 8rda3i, AMD XP1700+ @2000MHz, 2x256 MB PC3200 Infineon DDR, Sapphire 9600pro + Zalman ZM80D-HP, Pinnacle PCTV Stereo, Turtle Beach Santa Cruz, Maxtor DiamondMax9 160GB, Plextor PX-708A, Toshiba 16X DVD, Enermax EG465AX-VE, Aopen HX08, FSE c996F
Elküldve: 2002. 10. 31. 14:04
Mivel viszonyitasi alapom nincs, ezert nem is mondok inkabb semmilyen velemenyt. Egyelore a kezeleset szokom.
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2002. 10. 31. 14:13
idézet:
Ezt írta Syabee:
Koszi a valaszt, igazad van, dehat mint mondtam, azok a franya anyagiak.12e ft-tal lett volna dragabb a Nikon, de most nagyon nem lett volna ra annyi plusz.[/quote]
megérdemled. én inkább gyüjtöttem volna, akár még 2-3 hónapig is, ha kell egy fél évig, és megveszem azt amire igazán (reálisan) áhitozom. de Én is ilyen voltam, megvettem a rosszabbat, ráfáztam, eladtam olcsóbban, és mindig mefizettem a tanulópénzt.![]()
Elküldve: 2002. 10. 31. 17:35
Tegnap jött meg a MediaMarkt legújabb katalógusa, és 290000 pénzért adják... én meg $560-ért vettem (~140000).
Egy fényképezőn már bejön a repülőjegy!
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...
Elküldve: 2002. 10. 31. 19:23
idézet:
Ezt írta szucsg:
Egy fényképezőn már bejön a repülőjegy!
SzG[/quote]
na ezaz. komolyabb, drágább cuccok annyival olcsóbbak kinn hogy a különbözetből megvan a repjegy. csak egy ismerős kell kinn akinél elvagy pár napot, és nyaralás is megoldva(feltéve hogy jó helyen lakik)
Elküldve: 2002. 11. 01. 16:29
idézet:
Ezt írta WiZARD:
na ezaz. komolyabb, drágább cuccok annyival olcsóbbak kinn hogy a különbözetből megvan a repjegy. csak egy ismerős kell kinn akinél elvagy pár napot, és nyaralás is megoldva(feltéve hogy jó helyen lakik)[/quote]
Ahol olcsó, oda viszont nem biztos, hogy kapsz vízumot. Angliába és Amerikába kizártnak tartom (ha az OTP szervezett útjairól visszadobják az embereket... minimum lakás, föld kell itthon a neveden, repjegy oda-vissza, meghívólevél, igazolás szállásról, anyagi fedezetről, stb.), hogy csak úgy ki tud ruccanni valaki. Máshol, meg már nem biztos, hogy annyira olcsó, talán Németország jöhet még szóba. Főleg attól függ, hogy mennyi az áfa, ill. van-e rajta vám, vagy nincs. Amerikában vagy nincs áfa egyáltalán, vagy -5-6%, vám meg legtöbbször nincs, mert vámmentes helyen gyártják. Angliában 17,5% az áfa, a vám már be van építve az árakba, de még így is megéri. Leginkább reptéri Duty Free shopban érdemes vásárolni, pl. Londonban. Régen a Psionokat lehetett legenda számba menő áron ott vásárolni (kb. 100e Ft, itthon meg 200e).
Elküldve: 2002. 11. 01. 21:15
idézet:
Ezt írta eszpe:
Papír és papír között is nagy különbség van.
Arról nem is beszélve, hogy az olcsó fotopapírra nyomtatott képeken a "fogdosás" eléggé meglátszik, 2002. október 29.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
kivéve, ha matt papirra kérik a nagyitást.
egyre többen jönnek rá, hogy matton nem látszik a fogdosás.
Elküldve: 2002. 11. 04. 14:00
idézet:
Ezt írta olee:
Ahol olcsó, oda viszont nem biztos, hogy kapsz vízumot. Angliába és Amerikába kizártnak tartom (ha az OTP szervezett útjairól visszadobják az embereket... minimum lakás, föld kell itthon a neveden, repjegy oda-vissza, meghívólevél, igazolás szállásról, anyagi fedezetről, stb.), hogy csak úgy ki tud ruccanni valaki. Máshol, meg már nem biztos, hogy annyira olcsó, talán Németország jöhet még szóba. Főleg attól függ, hogy mennyi az áfa, ill. van-e rajta vám, vagy nincs. Amerikában vagy nincs áfa egyáltalán, vagy -5-6%, vám meg legtöbbször nincs, mert vámmentes helyen gyártják. Angliában 17,5% az áfa, a vám már be van építve az árakba, de még így is megéri. Leginkább reptéri Duty Free shopban érdemes vásárolni, pl. Londonban. Régen a Psionokat lehetett legenda számba menő áron ott vásárolni (kb. 100e Ft, itthon meg 200e).[/quote]
amerikai vízum:
Kell egy meghívólevél, retúrjegy a nevedre és ki kell töltened egy nyomtatványt néhány nevetséges kérdéssel.
Nem kell semmiféle anyagi stb. igazolás, de számíthatsz rá, hogy behívnak a követségre...
Ja, és nem kell lakás + föld a nevedre...
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
Elküldve: 2002. 11. 04. 14:15
idézet:
Ezt írta szucsg:
amerikai vízum:
Kell egy meghívólevél, retúrjegy a nevedre és ki kell töltened egy nyomtatványt néhány nevetséges kérdéssel.
Nem kell semmiféle anyagi stb. igazolás, de számíthatsz rá, hogy behívnak a követségre...
Ja, és nem kell lakás + föld a nevedre...
SzG[/quote]
angliába mióta kell vízum?
SzG: hát azért ennyire nem egyszerű. én amikor multkor voltam benn vízumért nem 1 embert láttam akit jóól elhajtottak, hogy felejtse el. volt olyan aki úgy kezdte, hogy novemberbe akar menni kiállításra.... fél óra múlva szólították, hogy ok, akkor szept 30ig megkapja a vízumot...
egyik unokatesóm se kapta meg. (pedig még a nevén is volt ez-az)
és legtöbben 2-3 hónapos 1x beutazásra jogosító vízumot kapnak.
én kaptam 10 éves többszörit(vagy mer már soxor voltam kinn és mindig hajaöttem eddig, vagy mer nagybátyám adta be kérelmet, mert az én nevemen aztán égvilágon semmi se volt
)
Elküldve: 2002. 11. 04. 16:19
Azért ez furcsa, hogy engem a pénzemet elverni nem engednek be csak hét-három hónapra, de minden mexikói, afrikai, arab szabadon betelepülhet. érdekes...
Elküldve: 2002. 11. 05. 08:41
Na mind1. Kint is bunkók a rendőrök + mindenféle biztonságiak.
SzG
Elküldve: 2002. 11. 05. 09:19
idézet:
Ezt írta szucsg:
Kint is bunkók a rendőrök + mindenféle biztonságiak.
SzG[/quote]
???
én nem ezt tapasztaltam.
sőt az volt a fura, hogy alig volt biztonsági őr...
meg zsaru is elengedett miután elkapott hogy kicsit gyorsan mentünk. tetszett neki a magyar jogsi![]()
Elküldve: 2002. 11. 08. 21:24
Most allok fenykepezovasarlas elott, es szeretnem kikerni a velemenyeteket. mivel nagyon nem latom at a temat ezert kerdedznem, hogy a Canon Powershot G2 kategoriajaban jo valasztas e? Tudom az ara kicsit borsos 200e korul van, de ha mar egyszer veszek fenykepezot az legyen jo.
Nos megeri a penzet, esetleg van jobb fenykepezo ebben az arkategoriaban?
Josephus
Elküldve: 2002. 11. 08. 23:07
idézet:
Ezt írta Josephus:
...megeri a penzet, esetleg van jobb fenykepezo ebben az arkategoriaban?[/quote]
Inkább várd meg a G3-at, hamarosan lehet kapni, és nem sokkal lesz drágább, mint a G2.
Vagy Fuji FinePix S602 Zoom, Nikon CoolPix 4500, Minolta DiMAGE 5.
Elküldve: 2002. 11. 09. 08:53
Elküldve: 2002. 11. 09. 20:14
A g2 4 megapixeles. Szamit ez? mondjuk a fujin sokkal jobb az objektiv igy kulso laikus szemmel.
idézet:
Ezt írta Silicon:
Inkább várd meg a G3-at, hamarosan lehet kapni, és nem sokkal lesz drágább, mint a G2.
Vagy Fuji FinePix S602 Zoom, Nikon CoolPix 4500, Minolta DiMAGE 5.[/quote]
Josephus
Elküldve: 2002. 11. 09. 21:50
idézet:
Ezt írta Josephus:
Az S602 Zoom mennyiben jobb mint a G2?
A g2 4 megapixeles. Szamit ez? mondjuk a fujin sokkal jobb az objektiv igy kulso laikus szemmel.[/quote]
4 megapixeles, tehát értelemszerűen nagyobb a felbontása. Ennek van pár előnye, de nem feltétlenül van rá szükséged. Nagyobb felbontás = jobb minőség (főleg papírképen). Vagy pl. ha a képből ki akarsz vágni egy kisebb részt, akkor még mindig elég nagy marad a felbontás.
A G2 képe - a tesztképek alapján - élesebb, mint a 602-é, de összességében én mégis a 602-t választanám. De ez csak egyéni vélemény.
Mindenesetre mindkettő nagyon jó gép, úgyhogy azt választod, amelyiket gondolod. De a 6x-os optikai zoom elég csábító. Mondjuk 6x-os zoomnál enyhe párnatorzítás jelentkezik, de nem vészes. A Fuji 3,3 megapixele pedig valószínűleg elég neked (de ezt döntsd el te).
Elküldve: 2002. 11. 09. 21:57
National Geographic: Fotó iskola - Tippek és trükkök
Szerintem egész jó. Csak kicsit drága, 4500 Ft.
De akinek van HVG klubkártyája, az 2700 Ft-ért rendelheti meg november 15-ig. Nekem nincs (sajnos).
Elküldve: 2002. 11. 10. 10:12
Elküldve: 2002. 11. 10. 11:13
idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Nem emlékszem, hogy volt -e róla szó, de elmondaná vki, hogy mi a különbség a CMOS és a CCD között? Melyik a jobb? Ha már volt róla szó, akkor visszakeresem.[/quote]
A CCD-nek nagyobb a felbontása, nagyobb a fényérzékenysége, jobb a minősége, viszont jóval többet fogyaszt, és sokkal drágább. Ebből következik, hogy ezt használják a minőségibb gépekben.
A CMOS ennek az ellenkezője (egyelőre).![]()

Súgó
A téma zárva.