HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#1461 Felhasználó inaktív   U2 [Attila777] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 31. 00:07

idézet:
Ezt írta SNor:

És milyen, és hol, és nem LCD hibás, én is venném már, a zsé is megvan hozzá, csak nem a kezemben! (ui: a kamerára gondoltam) :p
[/quote]

milyen:nagyon klassz,bár súlya is van a 4 ceruzaelem miatt,de legalább biztosan lehet fogni a gépet...
hol:jelenleg itthon van :) - amúgy a [url="http://"http://www.webaruhaz.hu/extremefoto"]www.webaruhaz.hu/extremefoto[/url] online boltban vettem br. 95e.-ért,HRP nagykerben sajna nagyon sokára jött volna meg (addig nem bírtam várni :) )..sztem két héten belül meghozza a posta neked is,bár úgy hallottam leállították az A40-es gyártását,úgyhogy igyekezz ha ilyet szeretnél venni!
Üdv.:Attila777
------------------------------
"Ma még tegnap van, de holnap már ma lesz!"

konfig:  Epox 8rda3i, AMD XP1700+ @2000MHz, 2x256 MB PC3200 Infineon DDR, Sapphire 9600pro + Zalman ZM80D-HP, Pinnacle PCTV Stereo, Turtle Beach Santa Cruz, Maxtor DiamondMax9 160GB, Plextor PX-708A, Toshiba 16X DVD, Enermax EG465AX-VE, Aopen HX08, FSE c996F

#1462 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 31. 14:04

Megkaptam ma a gepet (Canon A200), az alap 8MB-s memon kivul egy 64-es kartyat is kertem, igy baratibb mennyisegu kepet lehet azert megiscsak elloni. :)
Mivel viszonyitasi alapom nincs, ezert nem is mondok inkabb semmilyen velemenyt. Egyelore a kezeleset szokom. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1463 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 31. 14:13

idézet:
Ezt írta Syabee:

Koszi a valaszt, igazad van, dehat mint mondtam, azok a franya anyagiak. :( 12e ft-tal lett volna dragabb a Nikon, de most nagyon nem lett volna ra annyi plusz.
[/quote]

megérdemled. én inkább gyüjtöttem volna, akár még 2-3 hónapig is, ha kell egy fél évig, és megveszem azt amire igazán (reálisan) áhitozom. de Én is ilyen voltam, megvettem a rosszabbat, ráfáztam, eladtam olcsóbban, és mindig mefizettem a tanulópénzt. :(

#1464 Felhasználó inaktív   szucsg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 31. 17:35

Na, megvettem az S602-t.
Tegnap jött meg a MediaMarkt legújabb katalógusa, és 290000 pénzért adják... én meg $560-ért vettem (~140000).
Egy fényképezőn már bejön a repülőjegy! :D
SzG
1. 'Remember: Linux's just like wigwam: no windows, no gates, apache inside.' :)
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...

#1465 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 31. 19:23

idézet:
Ezt írta szucsg:

Egy fényképezőn már bejön a repülőjegy! :D
SzG
[/quote]

na ezaz. komolyabb, drágább cuccok annyival olcsóbbak kinn hogy a különbözetből megvan a repjegy. csak egy ismerős kell kinn akinél elvagy pár napot, és nyaralás is megoldva :) (feltéve hogy jó helyen lakik)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1466 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 01. 16:29

idézet:
Ezt írta WiZARD:

na ezaz. komolyabb, drágább cuccok annyival olcsóbbak kinn hogy a különbözetből megvan a repjegy. csak egy ismerős kell kinn akinél elvagy pár napot, és nyaralás is megoldva :) (feltéve hogy jó helyen lakik)
[/quote]

Ahol olcsó, oda viszont nem biztos, hogy kapsz vízumot. Angliába és Amerikába kizártnak tartom (ha az OTP szervezett útjairól visszadobják az embereket... minimum lakás, föld kell itthon a neveden, repjegy oda-vissza, meghívólevél, igazolás szállásról, anyagi fedezetről, stb.), hogy csak úgy ki tud ruccanni valaki. Máshol, meg már nem biztos, hogy annyira olcsó, talán Németország jöhet még szóba. Főleg attól függ, hogy mennyi az áfa, ill. van-e rajta vám, vagy nincs. Amerikában vagy nincs áfa egyáltalán, vagy -5-6%, vám meg legtöbbször nincs, mert vámmentes helyen gyártják. Angliában 17,5% az áfa, a vám már be van építve az árakba, de még így is megéri. Leginkább reptéri Duty Free shopban érdemes vásárolni, pl. Londonban. Régen a Psionokat lehetett legenda számba menő áron ott vásárolni (kb. 100e Ft, itthon meg 200e).

#1467 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 01. 21:15

idézet:
Ezt írta eszpe:

Papír és papír között is nagy különbség van.
Arról nem is beszélve, hogy az olcsó fotopapírra nyomtatott képeken a "fogdosás" eléggé meglátszik, 2002. október 29.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

kivéve, ha matt papirra kérik a nagyitást.
egyre többen jönnek rá, hogy matton nem látszik a fogdosás.
Business as usual. We fucked up everything.

#1468 Felhasználó inaktív   szucsg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 04. 14:00

idézet:
Ezt írta olee:

Ahol olcsó, oda viszont nem biztos, hogy kapsz vízumot. Angliába és Amerikába kizártnak tartom (ha az OTP szervezett útjairól visszadobják az embereket... minimum lakás, föld kell itthon a neveden, repjegy oda-vissza, meghívólevél, igazolás szállásról, anyagi fedezetről, stb.), hogy csak úgy ki tud ruccanni valaki. Máshol, meg már nem biztos, hogy annyira olcsó, talán Németország jöhet még szóba. Főleg attól függ, hogy mennyi az áfa, ill. van-e rajta vám, vagy nincs. Amerikában vagy nincs áfa egyáltalán, vagy -5-6%, vám meg legtöbbször nincs, mert vámmentes helyen gyártják. Angliában 17,5% az áfa, a vám már be van építve az árakba, de még így is megéri. Leginkább reptéri Duty Free shopban érdemes vásárolni, pl. Londonban. Régen a Psionokat lehetett legenda számba menő áron ott vásárolni (kb. 100e Ft, itthon meg 200e).
[/quote]
amerikai vízum:
Kell egy meghívólevél, retúrjegy a nevedre és ki kell töltened egy nyomtatványt néhány nevetséges kérdéssel.
Nem kell semmiféle anyagi stb. igazolás, de számíthatsz rá, hogy behívnak a követségre...
Ja, és nem kell lakás + föld a nevedre... :D
SzG
1. 'Remember: Linux's just like wigwam: no windows, no gates, apache inside.' :)
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...

#1469 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 04. 14:15

idézet:
Ezt írta szucsg:

amerikai vízum:
Kell egy meghívólevél, retúrjegy a nevedre és ki kell töltened egy nyomtatványt néhány nevetséges kérdéssel.
Nem kell semmiféle anyagi stb. igazolás, de számíthatsz rá, hogy behívnak a követségre...
Ja, és nem kell lakás + föld a nevedre... :D
SzG
[/quote]

angliába mióta kell vízum?

SzG: hát azért ennyire nem egyszerű. én amikor multkor voltam benn vízumért nem 1 embert láttam akit jóól elhajtottak, hogy felejtse el. volt olyan aki úgy kezdte, hogy novemberbe akar menni kiállításra.... fél óra múlva szólították, hogy ok, akkor szept 30ig megkapja a vízumot...
egyik unokatesóm se kapta meg. (pedig még a nevén is volt ez-az)
és legtöbben 2-3 hónapos 1x beutazásra jogosító vízumot kapnak.

én kaptam 10 éves többszörit :) (vagy mer már soxor voltam kinn és mindig hajaöttem eddig, vagy mer nagybátyám adta be kérelmet, mert az én nevemen aztán égvilágon semmi se volt :) )
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1470 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 04. 16:19

Én tavaly nyáron voltam nyaralni az USA-ban három hétre. A vízumot júliustól szeptemberig (!) kaptam csak, annak ellenére, hogy adtam iskolalátogatási- és munkáltatói igazolást, volt a nevemen egy autó és szervezett baráti társasággal mentem, úgy, hogy a szálláshelyek is le voltak foglalva. A reptéren megkérdezték hová megyek és megnézték a részletes utitervet a szállodafoglalásokkal együtt.
Azért ez furcsa, hogy engem a pénzemet elverni nem engednek be csak hét-három hónapra, de minden mexikói, afrikai, arab szabadon betelepülhet. érdekes...

#1471 Felhasználó inaktív   szucsg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 05. 08:41

Hát nemtom...én egy hónapra mentem ki, és megadták fél évre...azzal együtt, hogy rá volt írva, hogy az utazás célja szept.28-okt.27...a repülőjegyet is lobogtathattam volna, hogy elég lesz a 3hónapos is, de félévest kaptam.
Na mind1. Kint is bunkók a rendőrök + mindenféle biztonságiak.
SzG

#1472 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 05. 09:19

idézet:
Ezt írta szucsg:
Kint is bunkók a rendőrök + mindenféle biztonságiak.
SzG
[/quote]

???
én nem ezt tapasztaltam.
sőt az volt a fura, hogy alig volt biztonsági őr...
meg zsaru is elengedett miután elkapott hogy kicsit gyorsan mentünk. tetszett neki a magyar jogsi :D

#1473 Felhasználó inaktív   Josephus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 21:24

Hali!

Most allok fenykepezovasarlas elott, es szeretnem kikerni a velemenyeteket. mivel nagyon nem latom at a temat ezert kerdedznem, hogy a Canon Powershot G2 kategoriajaban jo valasztas e? Tudom az ara kicsit borsos 200e korul van, de ha mar egyszer veszek fenykepezot az legyen jo.
Nos megeri a penzet, esetleg van jobb fenykepezo ebben az arkategoriaban?
Udv:
     Josephus

#1474 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 08. 23:07

idézet:
Ezt írta Josephus:
...megeri a penzet, esetleg van jobb fenykepezo ebben az arkategoriaban?[/quote]

Inkább várd meg a G3-at, hamarosan lehet kapni, és nem sokkal lesz drágább, mint a G2.

Vagy Fuji FinePix S602 Zoom, Nikon CoolPix 4500, Minolta DiMAGE 5.

#1475 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 08:53

Tegnap vettem fateromnak egy Nikon Coolpix 775-t 345Euróért és adtak hozzá töltőt plusz aksit. Szerintem megérte. (most ismerkedik a digifényképezéssel.)

#1476 Felhasználó inaktív   Josephus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 20:14

Az S602 Zoom mennyiben jobb mint a G2?
A g2 4 megapixeles. Szamit ez? mondjuk a fujin sokkal jobb az objektiv igy kulso laikus szemmel.

idézet:
Ezt írta Silicon:

Inkább várd meg a G3-at, hamarosan lehet kapni, és nem sokkal lesz drágább, mint a G2.

Vagy Fuji FinePix S602 Zoom, Nikon CoolPix 4500, Minolta DiMAGE 5.
[/quote]
Udv:
     Josephus

#1477 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 21:50

idézet:
Ezt írta Josephus:
Az S602 Zoom mennyiben jobb mint a G2?
A g2 4 megapixeles. Szamit ez? mondjuk a fujin sokkal jobb az objektiv igy kulso laikus szemmel.
[/quote]

4 megapixeles, tehát értelemszerűen nagyobb a felbontása. Ennek van pár előnye, de nem feltétlenül van rá szükséged. Nagyobb felbontás = jobb minőség (főleg papírképen). Vagy pl. ha a képből ki akarsz vágni egy kisebb részt, akkor még mindig elég nagy marad a felbontás.

A G2 képe - a tesztképek alapján - élesebb, mint a 602-é, de összességében én mégis a 602-t választanám. De ez csak egyéni vélemény. ;)
Mindenesetre mindkettő nagyon jó gép, úgyhogy azt választod, amelyiket gondolod. De a 6x-os optikai zoom elég csábító. Mondjuk 6x-os zoomnál enyhe párnatorzítás jelentkezik, de nem vészes. A Fuji 3,3 megapixele pedig valószínűleg elég neked (de ezt döntsd el te).

#1478 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 09. 21:57

Megjelent egy fotós könyv, elsősorban kezdőknek:
National Geographic: Fotó iskola - Tippek és trükkök

Szerintem egész jó. Csak kicsit drága, 4500 Ft.
De akinek van HVG klubkártyája, az 2700 Ft-ért rendelheti meg november 15-ig. Nekem nincs (sajnos). :)

#1479 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 10. 10:12

Nem emlékszem, hogy volt -e róla szó, de elmondaná vki, hogy mi a különbség a CMOS és a CCD között? Melyik a jobb? Ha már volt róla szó, akkor visszakeresem.

#1480 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 10. 11:13

idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Nem emlékszem, hogy volt -e róla szó, de elmondaná vki, hogy mi a különbség a CMOS és a CCD között? Melyik a jobb? Ha már volt róla szó, akkor visszakeresem.[/quote]

A CCD-nek nagyobb a felbontása, nagyobb a fényérzékenysége, jobb a minősége, viszont jóval többet fogyaszt, és sokkal drágább. Ebből következik, hogy ezt használják a minőségibb gépekben.

A CMOS ennek az ellenkezője (egyelőre). :)

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.