HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#1781 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 31. 02:58

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:

igen az :D
hol lehet megvenni ezt a könyvet? ;)
[/quote]

Bocs, hogy csak most válaszolok!
MM=Media Markt

amúgy:
Kép

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1782 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 02:59

idézet:
Ezt írta joe39:
talán a vaku automatikus használata okozza, amikor a "pirosszem" effektet próbálja kikerülni.
hogy, hogy nem, de nekem is jutottak a körökből.

[url="http://"http://kep.tar.hu/joe39/images/pic1650525.jpg"] Kép [/url]
[url="http://"http://kep.tar.hu/joe39/images/pic1650551.jpg"] Kép [/url]
[/quote]

CUJO?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1783 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 03:10

Akkor a kutya mellett...

[url="http://"http://members.chello.hu/fabricius.maria/mico.jpg"] Kép [/url]

:D

Üdv!

[ 2003. január 27.: Charles szerkesztette a hozzászólást ]

#1784 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 03:42

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Akkor ezt tedd....
[/quote]

OK. Eladó egy 3 hetes, 128Mb-os NPC® ADLAS™ CompactFlash kártya :D

#1785 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 04:57

idézet:
Ezt írta Charles:

Bocs, hogy csak most válaszolok!
MM=Media Markt

amúgy:
Kép

Üdv!
[/quote]

köszi! egyébként hány oldalas? mert a depo-n azt irják 257
de amit láttam az csak 157 :confused: és ráadásul az eljén lévő tüzijáték 1 szinű, nem ugy mint a képen, akor az 1 másik könyv lenne?
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

#1786 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 07:47

idézet:
Ezt írta WaqWarYou:
Tényleg! Nem olvastam végig az egész topicot, de úgy átlagban kevés szó esik a SONY digifotómasínákról. Én, spec. egy olyant szereztem be karácsonyra, és nincs okom panaszra. CyberShot DSC P71.
Van egy jó ismerősöm, aki profi fotós. Vele beszélgettem el a ketyókról. Nos, két fő szempont a felbontás, meg az optika. E kettő közül, bármelyik gyenge, az eredmény hervasztó. Az ő szavaival élve egy üvegoptikás fényképezőt össze sem lehet hasonlítani egy hibridoptikással. Az előbbi messze felülmúlja az utóbbit. Azt is megmutatta, hogy miért fontos a felbontás. Ennek akkor van a legnagyobb jelentőssége, ha a képeket előhívatom normál fotópapírra. Ha ilyen célra készíek képet maxba kell vágni a felbontást.
Aki még nem hallott volna róla, elő lehet hívatni a digitális fényképezővel készült fotókat is. Előtte meg lehet piszkálni a képeket valami jobb editorral, ki lehet írni CD-re, aszt vinni a fényképészhez. Kb. 10 perc alatt hívnak elő 50 darabot. A 9x13-as kép 45 Ft. Szerintem nagyon megéri.
Most beszkennelhetnék egy ilyen előhívással készült képet, és idelinkelhetném, hogy lássátok, milyen szép, de ez hülyeség lenne. :confused:
[/quote]

hol hijják elő a 9*13-as képeket 10 perc alatt??? :)

#1787 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 13:16

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:

köszi! egyébként hány oldalas? mert a depo-n azt irják 257
de amit láttam az csak 157 :confused: és ráadásul az eljén lévő tüzijáték 1 szinű, nem ugy mint a képen, akor az 1 másik könyv lenne?
[/quote]

Hát itt van a kezembe a könyv. 1 szinű a tüzijáték :D
157 számozott oldal és 2690 volt a media piacon. (kaptam)

Üdv!

#1788 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 13:41

idézet:
Ezt írta Charles:

Hát itt van a kezembe a könyv. 1 szinű a tüzijáték :D
157 számozott oldal és 2690 volt a media piacon. (kaptam)

Üdv!
[/quote]

thx, akkor a depo félrebeszél :D
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

#1789 Felhasználó inaktív   op#´9 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 31. 17:42

Hali! Mi a véleményetek a következőről??

VistaCam Discovery 3.0 Megapixel

A D*p* kezdőlapján most rajta van.
De a képen a készülékre szvsz 2.0 Mega CCD van írva, és a honlapjukon is azt látok a készüléken.
Lehet, hogy csak szoftveresen teszik át 3 Mega pixelesre?
Az ára is elég alacsony, csakúgy, mint a többi Ezonics készüléké.
(nem mintha érdekelne a készülék, csak kiváncsi vagyok, hogy milyen, meg a keresőknek egy alternatíva)

Üdv.

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

#1790 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 09:52

idézet:
Ezt írta op#´9:
Hali! Mi a véleményetek a következőről??

VistaCam Discovery 3.0 Megapixel

A D*p* kezdőlapján most rajta van.
De a képen a készülékre szvsz 2.0 Mega CCD van írva, és a honlapjukon is azt látok a készüléken.
Lehet, hogy csak szoftveresen teszik át 3 Mega pixelesre?
Az ára is elég alacsony, csakúgy, mint a többi Ezonics készüléké.
(nem mintha érdekelne a készülék, csak kiváncsi vagyok, hogy milyen, meg a keresőknek egy alternatíva)

Üdv.

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
[/quote]

Szerintem csak márkásban szabad gondolkozni. BÚÉK

#1791 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 16:02

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:

thx, akkor a depo félrebeszél :D
[/quote]

Közben megnéztem. Depo-n 257 oldalt írnak, igazából 157.
És az elején nem tűzijték van, hanem pitypangok (?) a Depo képe nem tudom honnan van!

üdv!

#1792 Felhasználó inaktív   szpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 21:40

idézet:
Ezt írta Mono:
Sziasztok!

Kezdő volnék fényképezés terén, de kiszemeltem egy példányt magamnak, volna viszont egy kérdésem, amit nem igazán tudok.
A gép egy Fuji Finepix S304-es típus volna. 6x-os optikai zoomja van, főként ez fogott meg, a viszonlyag elfogadható ár mellett. Az lenne a kérdésem, hogy használ-e itt valamelyikőtök esetleg ilyen típust, van-e tapasztalata vele? 132+ÁFA áron láttam, nekem ez nem kevés pénz, szóval olyat szeretnék, ami ebben a árkategóriában tényleg a lehető legjobb. Szóval azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy van-e valami személyes tapasztalata esetleg valakinek ezzel a géppel?

Ami viszont a topik végigolvasása után sem derült ki számomra, az (nyilván azért, mert kevés gépen van ilyesmi "funkció"), az hogy írják az adatlapján, hogy "optikai menet: igen". Ez számomra olyasmit jelent (lehet, hogy tévedek), hogy az optikája menetes, azaz kicsavarható a gépből, esetleg másikra cserélve azt. Tényleg a fényképezős "vénám" nulla egyelőre, de láttam már olyat hagyományos gépeknél, hogy az egész optikát kicsavarták a gép "testéből" és egy "komolyabbat" csavartak a helyére. Ebben az esetben is erről lenne szó? Azaz a gyárilag adott optikát a későbbiek során egy "mezei" fényképező boltban vásárolt, de komolyabb optikával kicseréhetem? (Lehet, hogy baromi nagy hülyeséget kérdeztem, akkor bocs, de tényleg nem értek hozzá).
Ebben az esetben a megadott 6x-os zoom-ot akár növelhetem egy ilyen új optika (objektív?) cserével, elvileg ennek akár többszörösére is? Hogy viszonyul ehhez a CCD? Olvastam itt, hogy nagyobb zoom (optikai) esetén hordósodhat a kép, előfordulhat, hogy egy nagyobb optika (objektív?) alkalmazása esetén a nyert kép élvezhetetlenül hodrós (torz) lehet?

Sajnos most így ünnepek táján ritkán vagyok net közelben, emiatt előrodrulhat, hogy nem tudok időben (de mindenképpen fogok!) reagálni az esetleges válaszokra, emiatt ezer bocs mindenkitől!

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm, ez a "menetes optika" dolog meg lehet, hogy nem csak számomra lehet érdekes, de a topikot végigolvasva erről nem láttam eddig semmi infót. Még egyszer köszi!
[/quote]

#1793 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 01. 21:47

idézet:
Ezt írta szpeti:
[QB][/QB][/quote]

Ugye a fentit te írtad és nem Mono? :)

Ha megnézed a gépet akkor láthatod, hogy a "menetes optika" csak azt jelenti, hogy feltétet rakhatsz rá, magát az optikát nem cserélheted.

Az elektronikus fényképezőgépeknél is van olyan, hogy csak "vázat" adnak és az optikát te választod rá, csak az egy picit más árkategória, ugyanúgy, mint a "hagyományos gépeknél"

idézet:
[url="http://"http://www.cameras.co.uk/specs/fuji-finepix-s304.cfm"] Kép [/url][/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1794 Felhasználó inaktív   szpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 22:22

[QUOTE]Ezt írta Mono:
[QB]Sziasztok!

Kezdő volnék fényképezés terén, de kiszemeltem egy példányt magamnak, volna viszont egy kérdésem, amit nem igazán tudok.
A gép egy Fuji Finepix S304-es típus volna. 6x-os optikai zoomja van, főként ez fogott meg, a viszonlyag elfogadható ár mellett. Az lenne a kérdésem, hogy használ-e itt valamelyikőtök esetleg ilyen típust, van-e tapasztalata vele? 132+ÁFA áron láttam, nekem ez nem kevés pénz, szóval olyat szeretnék, ami ebben a árkategóriában tényleg a lehető legjobb. Szóval azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy van-e valami személyes tapasztalata esetleg valakinek ezzel a géppel?

Ami viszont a topik végigolvasása után sem derült ki számomra, az (nyilván azért, mert kevés gépen van ilyesmi "funkció"), az hogy írják az adatlapján, hogy "optikai menet: igen". Ez számomra olyasmit jelent (lehet, hogy tévedek), hogy az optikája menetes, azaz kicsavarható a gépből, esetleg másikra cserélve azt. Tényleg a fényképezős "vénám" nulla egyelőre, de láttam már olyat hagyományos gépeknél, hogy az egész optikát kicsavarták a gép "testéből" és egy "komolyabbat" csavartak a helyére. Ebben az esetben is erről lenne szó? Azaz a gyárilag adott optikát a későbbiek során egy "mezei" fényképező boltban vásárolt, de komolyabb optikával kicseréhetem? (Lehet, hogy baromi nagy hülyeséget kérdeztem, akkor bocs, de tényleg nem értek hozzá).
Ebben az esetben a megadott 6x-os zoom-ot akár növelhetem egy ilyen új optika (objektív?) cserével, elvileg ennek akár többszörösére is? Hogy viszonyul ehhez a CCD? Olvastam itt, hogy nagyobb zoom (optikai) esetén hordósodhat a kép, előfordulhat, hogy egy nagyobb optika (objektív?) alkalmazása esetén a nyert kép élvezhetetlenül hodrós (torz) lehet?

Sajnos most így ünnepek táján ritkán vagyok net közelben, emiatt előrodrulhat, hogy nem tudok időben (de mindenképpen fogok!) reagálni az esetleges válaszokra, emiatt ezer bocs mindenkitől!

Hello!
Én kb három hete vettem egy ilyen gépet hosszas töprengés után. A tapasztalataim elég vegyesek. Szerintem nappali fényben elég jó képeket csinál még gyors mozgásokról is (Pl. a kergetőző kutyáimról). Esti fényben már kijönnek azok a hibák amiket a manuális beállítások hiánya okoz. A zoom szerintem elég jó, az xD kártya jelenleg a legújabb kártyatípus és talán a leggyorsabb is :5 MB/s olvasás (csak ha >64MB-nál), 3MB/s írás. Jelenleg csak két cégnek van ilyen kártyája - azt hiszem mindegyiknek a Toshiba gyártja.
Az LCD kijelzője közepes, a videofelvétele használható.
A cserélhető előtétlencse (a lencse elé csavarozhatod fel)darabja kb 40.000 Ft, de annyit nem ér meg, úgyhogy felejthető. A többit pedig leírta a BoGYesz.
Szerintem ha ennyi a maximum pénzkereted akkor ez a gép az egyik legjobb választás ma itthon. Vagy, ha csak kattogtatni akarsz és nem is akarsz megtanulni fényképezni. Ha komolyabb terveid vannak akkor elég hamar eléred a gép korlátait. (Nekem már sikerült). Én, ha ma venném a gépet lehet hogy inkább többet áldoznék rá és vennék egy komolyabbat. Ez nem azt jelenti, hogy megbántam volna, de gyenge fényviszonyok között a beállítási lehetőségeket ellégé keveslem.
Én kaptam hozzá egy ajándék 64MB-os memóriakártyát (az Astóriánál vettem), tölthető ceruza akksijaim + töltőm voltak, így plusz költsékeket ez nem okozott. Ha ez neked nincs nyugodtan hozzáadhatod az árhoz.

#1795 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 07:18

A cserélhetű előtétlencséről jut eszmbe, hogy öcsémnek van ilyen, és UV szűrő került rá. A baj csak az, hogyha rajta van ez a előtét, akkor nem lehet rátennni a védőkupakot. Szóval mindíg le kell csavarni meg vissza, stb, stb...

#1796 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 09:35

idézet:
Ezt írta Charles:
Akkor a kutya mellett...

[url="http://"http://www.tar.hu/charles_hwsw/mico.jpg"] Kép [/url]

:D

Üdv!
[/quote]

Hát nemtom.Lehet hogy ez a kutya valami uj tenyészet ,de nekem inkább 1 macskára hasonlit :)

Bár nemtom hogy jelenleg hol tart a génsebészet :D

Körök:hát ezek a fránya ufok mindenütt ott vannak.
Már hivtam Muldert ez ügyben de azt mondta hogy most el van foglalva Scullival. :(
El sem tudom képzelni hogy mit csinálhatnak. :rolleyes:

#1797 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 10:01

Nos előkerültem.

Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget és boldok új évet kívánok!
Köszönöm az "optika menet" felvilágosítást, ebben a felállásban részemről felejthető, úgy értelmeztem, hogy maga az optika cserélhető, de 40k körül szűrőket nem hinném, hogy vennék, legalábbis ahhoz kicsit "vadabb" fotósnak kellene lennem. :)

szpeti: látom ismerkedsz még a fórummal, kerestem az általad idézett hozzászólásom körül a mondanivalót, de csak nem láttam :)
Szerinted(-etek) a 304-es Fujinál az a tapasztalatod, miszerint sötétebb helyeken nem az igazi, mennyire tudható be az ISO 100-as érzékenységnek?
Gépet nagyon sűrűn használnám beltéri fotózásra, olyan helyeken is, ahol relative rosszak a fényviszonyok. Értem itt ezalatt pl. 6 m^2 szoba, 40W-os izzó a plafonon. Ezek alapján mennyire felejtős a gép? Jobb lenne erre egy nagyobb filmérzékenységű gép? Gondolkodom még egy Olympus 720 UltraZoom-on, igaz drágább valamivel, de ha 100 ezer körüli öszeget kell(ene) kiadnom, akkor inkább kiadok 150-160-at, de ne érezzem azt két hét után, hogy pénzkidobás volt.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#1798 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 10:19

Nem kell feltétlenül 40k-ért előtétlencséket venni, bár minőségben legalább olyan szűrőt/lencséket érdemes venni mint maga az optika, azaz a túl olcsókat is kerülni kell mert a kép minősége látja majd kárát.
Egy cirk-polár (esetleg UV-val kombinált) szűrőt azért érdemes beszerezni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1799 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 11:31

idézet:
Ezt írta kisgabo:

hol hijják elő a 9*13-as képeket 10 perc alatt??? :)
[/quote]

Olyan ketyóval, ami "kivetíti" a képet rendes (fényérzékeny) fotópapírra. 50 db. 9x13 cm-es képet kb. 10 perc alatt hívtak elő.
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#1800 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 02. 11:39

idézet:
Ezt írta WaqWarYou:

Olyan ketyóval, ami "kivetíti" a képet rendes (fényérzékeny) fotópapírra. 50 db. 9x13 cm-es képet kb. 10 perc alatt hívtak elő.
[/quote]

Ez tényleg kimerítő válasz volt a "hol?" kérdésre :p
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.