idézet:
Ezt írta Ordas Farkas:
akkor pontosítsunk kicsit)
Mellesleg nem értem ezt a 100 ezres dolgot, azért mert
.
.
ezerért optikai zoom-os, üveg lencsés stb Nikon CoolPix. 3
>szerintem a határ olyan 160-180e körül van.
na ne viccelj, ezt te sem gondoltad komolyan. Persze mindig
.
.
>még gyenge minőségű az objektív
akkor nézzed meg légyszi a fent említett gépet
>zajszűrés csak elvétve van
mindehol van zajszűrés, csak az olcsóbb gépekben ez gyakran nem úgy működik ahogy kellene
>egy csomó funkció hiányzik
mondjuk így: sokak számára felesleges funciók hiányoznak
>a 180e körüli gépek viszont már tudnak manuális módokat
hmm, ezt egy 50 ezer forintos gép is tudja
szóval jó lenne ha kicsit tájékozódnál mielőtt véleményt alkotsz, mert amiket írtál azok csak elnagyolt általánosságok[/quote]
szia Ordas Farkas Koma!
most csak azért válaszolok, mert szeretnék rávilágítani, hogy attól, hogy én máshogy látom a dolgokat, mint Te, az még nem feltétlenül rossz. én csak a saját véleményemet írtam le, nem mondtam, hogy ez így definitív.
előrevetítem, hogy a gépem vásárlása előtt 3 hónapig csak tájékozódtam, végigolvastam minden elérhető fórumot és tesztet, ezen kívül ki is próbáltam több gépet. ja és letöltöttem a mintaképeket, és kinagyítva összehasonlítottam őket. szerintem erre lehet az mondani, hogy "egy kicsit tájékozódtam"
akkor most sorjában megpróbálok válaszolni a pontokra, nem visszavágás céljából, hanem hogy egy másik vélemény is legyen. tehát no offense!
1. most alighanem a Coolpix 775-ről írsz, ugye? az tényleg poénos kis gép, de azért vannak súlyos hiányosságai. mivel én abból indultam ki (ahogy leírtam is), hogy egy fényképezőbe jobb belenőni, mint kinőni azt, ezért az ilyen "point and shoot" masináknál kicsit komolyabbat javaslok. az is király gép, ha úgyis csak automata módban használnád, de egy idő után nagyon előjönnek a megkötései. ha visszaolvasol a fórumban, akkor páran panaszkodtak, hogy milyen jó képeket kellett kihagyniuk, mert a masina nem engedte szabályozni az éppen létfontosságú paramétert. ez nem feltétlenül rossz dolog, de ha ilyen gépet veszel és már 1 hónap után beleütközöl a korlátaiba, akkor következik az a dolog, hogy "jobb lett volna a nagyobbikat megvenni"...
2. megnéztem a masinát, azokat a funkciókat nem tudta, amit én alapvetően elvárok egy "fényképezőtől". néztem a 885-öst is, az sem tud egy csomó dolgot (shutter priority, aperture priority, sőt ezeket még a Coolpix4300 sem tudja).
az objektívhez szorosan kapcsolódik a kromatikus aberráció témája is, ez is igen kedvezőtlen értéket mutatott a fenti gépeken (a 4300-ast leszámítva). mivel szerintem a felbontásnál sokkal fontosabb a színhűség, ezért az objektív legyen mindenképpen "táp".
3. a zajszűrésen én azt értem (remélem, hogy egy dologról beszélünk), hogy hosszabb (mondjuk 1sec-nél nagyobb) záridőknél exponál még egyet, de zárt blendével, aztán a forró pixeleket kivonja az eredeti képből. hát, ez igen kevés olcsó gépben van benne, pedig igen fontos tud lenni. az sem árt, ha az algoritmusa fejlett és nem ront a képen, hanem javít.
4. a "sokak számára felesleges funkciók" egy idő után fontossá válhatnak, ha már beleszoksz a gépbe és kezdesz nehezebb témákat is fényképezni. ez nem azt jelenti, hogy egy sziklafalon lógva egy elrepülő sast próbálsz lekapni, hanem sokkal egyszerűbbnek tűnő témákat. például egy kis ellenfényt vagy valami olyan témát, amit nem kap el az autofókusz. akkor a feleslegesnek tűnő funkció hirtelen nagyon jól jön. és ehhez nem kell profinak lenni, simán találkozhat mindenki ilyen témákkal.
5. az 50e forintos gépeken igen limitált lehetőségek vannak. ott még az optikai zoom is jó vétel, nem pedig a manuális fehéregyensúly. de a jó minőségű kijelző is ritka az "olcsóbb" gépeken, pedig a végeredmény szempontjából nem elhanyagolható a szerepe.
azokra a pontokra nem is válaszoltam, amik egyértelműek, mert azt magad is átgondolhatod igen hamar.
az egész írományomnak nem az a célja, hogy "megmutassam", mert ez a fórum nem arról szól. inkább csak arra szeretnék rávilágítani, hogy több szempontból is meg kell vizsgálni a dolgokat. én már fényképeztem igen sokat filmes géppel is, ezért olyat szerettem volna, ami jól közelíti az Exakta (DDR rulez, fiatalabbak kedvéért ez volt Kelet-Németország) tükörreflexes gépem tudását. ott minden manuális volt, nem is volt benne fénymérő sem, azt külön hordtam magammal, vagy megbecsültem fejből. van viszont hozzá háború előtti állvány és egy csomó objektív, meg szűrő és hasonló "felesleges dolgok", amikkel azért csodákat lehet művelni.
nézegettem a Nikon Coolpix 885-öt, aztán az Olympus Camedia C720UZ-t, majd a Nikon Coolpix 4300-at. közben egy-egy pillanatra kacérkodtam a Fuji Finepix f601Z-vel, meg a Sony DSCP71-el is, de mindegyikből hiányzott valami a "felesleges funkciók" közül. aztán felfedeztem az Olympus Camedia C4000Z-t és abban minden megvolt, amit szerettem volna. bár nem olcsó gép, de szerintem már közelíti azt az állítgatási lehetőséget, amit az SLR gépemnél megszoktam. és nekem ez volt a fontos. ezért is van ilyen masinám:
![]()
ez olyan, amibe belenőhetsz, nem pedig kinövöd. és nekem ez volt a fontos. mivel szeretnék mást is megkímélni attól, hogy végig kelljen szenvednie magát a döntési mechanizmuson, ezért ajánlgatom a masinát mindenkinek. tudom, hogy másnak más igényei vannak, ezért sem "parancsolom meg" a vásárlást, csak ajánlom...
szóval részemről nincs harag, Farkas Koma, remélem, hogy Te sem neheztelsz rám az eltérő véleményem miatt.
jó hétvégét kívánok mindenkinek, kattogtassatok sokat!
üdv!
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 02. 07. 18:52
.
.
Elküldve: 2003. 02. 07. 19:10
idézet:
Ezt írta eszpe:
125-ért megéri, de ugye tudod hogy a 10x-es zoomhoz nem társul képstabilizátor.[/quote]
Igen, tisztában vagyok vele, hogy nincs benne. Marad az álvány, v. a kisebb zoom.
Elküldve: 2003. 02. 07. 19:26
idézet:
Ezt írta Targa:
Ez a 10x-es zoom is egy nagy reklámszöveg, mert jól hangzik. [/quote]
A 10x-es zoom miért lenne nagyobb reklámszöveg, mint a 4x-es digitális v. akár a 3x-os optikai? Ezek is jól hangzanak, veszik is.
idézet:
Ezt írta Targa:
A 30-300as zoom pontosan 10x-es zoomátfogás. Nem nagy extra....[/quote]
Ezt a két számot nem tudtam összeegyeztetni a géppel, de elképzelhetőnek tartom, hogy a 10x-es zoom kijön belőle
Az, hogy mekkora durranás, szerintem viszonyítás kérdése (Einstein óta), mondjuk én úgy mondanám, hogy egy 3x-os optikai v. csak egy 2x-es digitális zoomhoz képest nagy durranás. Nyilván egy 24x-es optikai zoomhoz képest már kevésbé. Szóba jött egyébként szinte ugyanennyiért (125kHUF) egy Olympus C4040-es is, szinte teljesen ugyanezt tudja, de 3x-os optikai zoomal, xD kártyát is kezel. Egyrészt a 4040-es éppen elfogyott, másrészt ugyanannyiért biztos, hogy a 730-ast választottam volna, mivel ennek optikai zoomja háromszor nagyobb a 4040-esnél, bár tudom, nem nagy durranás.....
[ 2003. február 07.: Mono szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 08. 14:06
idézet:
Ezt írta Mono:
Ezt a két számot nem tudtam összeegyeztetni a géppel, de elképzelhetőnek tartom, hogy a 10x-es zoom kijön belőle
Az, hogy mekkora durranás, szerintem viszonyítás kérdése (Einstein óta), mondjuk én úgy mondanám, hogy egy 3x-os optikai v. csak egy 2x-es digitális zoomhoz képest nagy durranás. Nyilván egy 24x-es optikai zoomhoz képest már kevésbé. Szóba jött egyébként szinte ugyanennyiért (125kHUF) egy Olympus C4040-es is, szinte teljesen ugyanezt tudja, de 3x-os optikai zoomal, xD kártyát is kezel. Egyrészt a 4040-es éppen elfogyott, másrészt ugyanannyiért biztos, hogy a 730-ast választottam volna, mivel ennek optikai zoomja háromszor nagyobb a 4040-esnél, bár tudom, nem nagy durranás.....
[ 2003. február 07.: Mono szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ne azzal foglalkozz, hogy hányszoros az optikai zoom, ugyanis az csak és kizárólag azt jelenti, hogy a zoom végállásban a gyújtótávolság mm-ben mérve hányszorosa a legrövidebb állásban lévő gyújtótávolságnak.
Tehát a 30-300, a 25-250, vagy az 50-500 mind-mind 10xes zoomot jelent, de mégsem ugyanolyan optikák. Míg a 25-250es már egész jó nagylátó a 25ös állásban, addíg az 50-500 nem tud nagylátót, de elég hosszú tele a végállásban. Ami számít, az az, hogy a gyújtótávolság terén miből válogathatsz. Egy jól megépített 4x-es optikai zoom már az ilyen gépekhez elméletileg elég lenne, mondjuk úgy 28-120 felállásban. Ebben így benne van egy enyhe nagylátó, és egy rövid tele is a túloldalon, ami portrékhoz a legjobb. Vadállat-fotókat meg az ember nem ilyennel csinál, hanem olyan géppel, amire lehet tenni 400as telét.
Elküldve: 2003. 02. 08. 14:11
idézet:
Ezt írta donphobos:
3. a zajszűrésen én azt értem (remélem, hogy egy dologról beszélünk), hogy hosszabb (mondjuk 1sec-nél nagyobb) záridőknél exponál még egyet, de zárt blendével, aztán a forró pixeleket kivonja az eredeti képből. hát, ez igen kevés olcsó gépben van benne, pedig igen fontos tud lenni. az sem árt, ha az algoritmusa fejlett és nem ront a képen, hanem javít.
[/quote]
Kerdesem, hogy mivel szamomra ezen tudas nem derul ki egyertelmuen a gepek leirasabol, honnan lehet megtudni ezt teszteles nelkul ? Valahogy tesztekben sem lattam kiterest erre a kepessegre, pedig engem erdekel, igy ha megtudnad irni nehany mostani 150e koruli gep nevet ami ilyet tud, megkoszonnem.
Elküldve: 2003. 02. 09. 13:25
ez teljesen így van, elnézést, ha másként tűnt ki írásomból. Én is csak a véleményemet írom le.....
>szerintem erre lehet az mondani, hogy "egy kicsit tájékozódtam"
ezt eddig nem írtad, meg nem is nagyon tűnt ki az előző hozzászólásodból, de akkor utólag visszavonom, ha még lehet
>1. most alighanem a Coolpix 775-ről írsz, ugye?
nem, a coolpix 2000-ről írtam, mert azt elég jól ismerem
>páran panaszkodtak, hogy milyen jó képeket kellett >kihagyniuk, mert a masina nem engedte szabályozni az éppen >létfontosságú paramétert.
teljesen igazad van, de én a point and shoot kategória vagyok, vagyis legtöbbször nem szeretek túl sokat babrálni a beállításokkal.... na jó, persze az alapvető dolgokat leszámítva, de mondjuk egy kirándulás során nem fogok 10 képet csinálni u-aról, különböző EV compensation mellett....
nálam a digitgépnek egy jó minőségű kompakt fényképezőt kell kiváltania...
>3. a zajszűrésen én azt értem
Én nem erre gondoltam... viszont zajszűrés mindig van, max nem többlépcsős.... olcsó gépeknél az szokott lenni, hogy a zaj megmarad, viszont a kép minőségre romlik
4. a "sokak számára felesleges funkciók" egy idő után fontossá válhatnak
jogos, de mint mondtam, sokan vannak, akiknek nem szeretnek túl sok időt szánni a fotó elkészítésére
>5. az 50e forintos gépeken igen limitált lehetőségek >vannak. ott még az optikai zoom is jó vétel, nem pedig a >manuális fehéregyensúly.
ilyen mondjuk nincs is nagyon, használható optikai zoomos gép olyan 75 ezernél lezdődik, Coolpix2000, de lehet hogy rosszul tudom
>szóval részemről nincs harag, Farkas Koma, remélem, hogy >Te sem neheztelsz rám az eltérő véleményem miatt.
ne viccelj, örülök, hogy értelmesen megtudtuk ezt beszélni, jó egy ilyen vitapartner.... bár igazán nincs is miről vitázni, mert különböző felhasználási céllal veszünk digitgépet....
Üdv!
Farkas Koma
Elküldve: 2003. 02. 09. 13:27
1. szerinted könnyű a beltéri fotózás
2. szerinted jó a hp digitgép/neked az van....
Elküldve: 2003. 02. 09. 15:39
idézet:
Ezt írta Ordas Farkas:
[/quote]
Ok, itt a lényeg, akkor nem szóltam egy szót sem!
Ja és még valami:
idézet:
jogos, de mint mondtam, sokan vannak, akiknek nem szeretnek túl sok időt szánni a fotó elkészítésére[/quote]
Ez annyiból nem jó indok, hogy a full-manual gépek tudnak üzemelni point&shoot üzemmódban is. Ezt jelenti a gépbe belenövés. Ha már olyan doglot is le akarsz fotózni, amit nem tudsz megcsinálni a p&s-tal, akkor meg tudd csinálni azt is.
[ 2003. február 09.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 09. 15:53
idézet:
Ezt írta Targa:
Ez a 10x-es zoom is egy nagy reklámszöveg, mert jól hangzik. A 30-300as zoom pontosan 10x-es zoomátfogás. Nem nagy extra. Képstabi meg 400as teléknél, és afölött jön jól igazán, ha állvány nélkül kell lőni, de a képstabis obik már egy kicsit más kategóriát jelentenek. Millió felett...[/quote]
80-300-as objektível használtam egy nikon F60 gépet, amikor Kennyában szafariban állatokat fényképeztem. na annál a gépnél nem hiányzott stabilizátor, elég méretes, és súlya is volt, szóval meg lehet tartani. de egy ilyen kompakt digigépnél tényleg gázabb a helyzet.
igaz amikor közeli dolgokat, embereket fényképeztem, akkor kellett objektívet kicsire cserélni
amúgy minden álmom egy jó tükörreflexes, cserélhető objektíves gép. de sajnos nem létezik hobbicélra készült megfizethető ilyen gép. ez már mind a profi kategória...
szerintem ez egy meglehetősen nagy lyuk, mert analóg gépből azért van olcsó tükörrefelexes gép, ami bár nem profi, de hobbifotózásra sirály.
[ 2003. február 09.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 09. 16:13
idézet:
Ezt írta WiZARD:
80-300-as objektível használtam egy nikon F60 gépet, amikor Kennyában szafariban állatokat fényképeztem. na annál a gépnél nem hiányzott stabilizátor, elég méretes, és súlya is volt, szóval meg lehet tartani. de egy ilyen kompakt digigépnél tényleg gázabb a helyzet.[/quote]
Az stabilizátoros optikák abban nagyon jók, hogy 2-3 értékkel hosszabb záridővel is tud csinálni bemozdulásmentes képet. Ugye az alap ökölszabály az, hogy bemozudlásmentes képet a gyújtótávolság reciprokával lehet még csinálni, tehát 300as telénél 1/300 Sec idővel. És azért mondjuk egy 500as telével az 1/500-ad már sokszor nem volna elég a fényviszonyok miatt. Egy ilyen képstabilizátoros objektívvel le lehet menni úgy 1/60 sec-ig, ami azért már nagyon nem rossz dolog!!!
idézet:
amúgy minden álmom egy jó tükörreflexes, cserélhető objektíves gép. de sajnos nem létezik hobbicélra készült megfizethető ilyen gép. ez már mind a profi kategória...
szerintem ez egy meglehetősen nagy lyuk, mert analóg gépből azért van olcsó tükörrefelexes gép, ami bár nem profi, de hobbifotózásra sirály.
[ 2003. február 09.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez így igaz. Ha megfigyeled, a cserélhető objektíves slr didigtgépek mindíg az adott márka csúcsmodell-vázára épülnek, vagy az egyel az alattira. Nikon D100= Nikon F90, stb...
Annyi logika van a dologban, hogy ezek viszonylag nagy felbontású gépek (minimum 6Megapixel), és ennél gyengébb érzékelők elé talán felesleges volna a jobb optikák lehetősége. Mert ugyebár egy Canon EOS1 D-re rácsvarhatod a 2milliós optikát is, az már talán tud mit kezdeni az objektív minőségével.
Elküldve: 2003. 02. 09. 18:08
idézet:
Ezt írta Targa:
Az stabilizátoros optikák abban nagyon jók, hogy 2-3 értékkel hosszabb záridővel is tud csinálni bemozdulásmentes képet. Ugye az alap ökölszabály az, hogy bemozudlásmentes képet a gyújtótávolság reciprokával lehet még csinálni, tehát 300as telénél 1/300 Sec idővel. És azért mondjuk egy 500as telével az 1/500-ad már sokszor nem volna elég a fényviszonyok miatt. Egy ilyen képstabilizátoros objektívvel le lehet menni úgy 1/60 sec-ig, ami azért már nagyon nem rossz dolog!!![/quote]
jah ebben van valami, és én nem vettem figyelembe, hogy akkor az egyenlító környékén, full napsütésben, iszonyat nagy fény mellett fényképezgettem
az is igaz, amit az slr gépekről írtál. de szerintem egy 3-4 mpixeles érzékelővel elég sokan elégedettek lennénk, egy nikon F50-F60 szintű vázzal. hobbi fotózásra böven elég...
[ 2003. február 09.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 09. 18:11
idézet:
Ezt írta WiZARD:
jah ebben van valami, és én nem vettem figyelembe, hogy akkor az egyenlító környékén, full napsütésben, iszonyat nagy fény mellett fényképezgettem
az is igaz, amit az slr gépekről írtál. de szerintem egy 3-4 mpixeles érzékelővel elég sokan elégedettek lennénk, egy nikon F50-F60 szintű vázzal. hobbi fotózásra böven elég...
[ 2003. február 09.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Egy olyan nekem is tetszene nagyon. Lobbyzzunk érte.![]()
Elküldve: 2003. 02. 10. 12:27
idézet:
Ezt írta Ordas Farkas:
>attól, hogy én máshogy látom a dolgokat, mint Te, az még nem feltétlenül rossz.
ez teljesen így van, elnézést, ha másként tűnt ki írásomból. Én is csak a véleményemet írom le.....
>szerintem erre lehet az mondani, hogy "egy kicsit tájékozódtam"
ezt eddig nem írtad, meg nem is nagyon tűnt ki az előző hozzászólásodból, de akkor utólag visszavonom, ha még lehet))
>1. most alighanem a Coolpix 775-ről írsz, ugye?
nem, a coolpix 2000-ről írtam, mert azt elég jól ismerem
>páran panaszkodtak, hogy milyen jó képeket kellett >kihagyniuk, mert a masina nem engedte szabályozni az éppen >létfontosságú paramétert.
teljesen igazad van, de én a point and shoot kategória vagyok, vagyis legtöbbször nem szeretek túl sokat babrálni a beállításokkal.... na jó, persze az alapvető dolgokat leszámítva, de mondjuk egy kirándulás során nem fogok 10 képet csinálni u-aról, különböző EV compensation mellett....
>3. a zajszűrésen én azt értem
Én nem erre gondoltam... viszont zajszűrés mindig van, max nem többlépcsős.... olcsó gépeknél az szokott lenni, hogy a zaj megmarad, viszont a kép minőségre romlikjó, nem?
jogos, de mint mondtam, sokan vannak, akiknek nem szeretnek túl sok időt szánni a fotó elkészítésére
>5. az 50e forintos gépeken igen limitált lehetőségek >vannak. ott még az optikai zoom is jó vétel, nem pedig a >manuális fehéregyensúly.
ilyen mondjuk nincs is nagyon, használható optikai zoomos gép olyan 75 ezernél lezdődik, Coolpix2000, de lehet hogy rosszul tudom
>szóval részemről nincs harag, Farkas Koma, remélem, hogy >Te sem neheztelsz rám az eltérő véleményem miatt.
ne viccelj, örülök, hogy értelmesen megtudtuk ezt beszélni, jó egy ilyen vitapartner.... bár igazán nincs is miről vitázni, mert különböző felhasználási céllal veszünk digitgépet....
Üdv!
Farkas Koma[/quote]
Annyit hozzátennék én is, hogy tavaly vettem a cégnek egy digitális gépet. Ugyan mérnökök fotóznak vele, de nem éppen a mai, mindenre nyitott kategória. A számítógépet még képről megismerik, de leülni már nem ülnek le elé.
A 775-ös azért jó, mert kicsi, könnyű, baromi könnyen lehet egy kézzel fotózni. Jó a makrója is (6centi asszem) és CF kártya megy bele, ami amúgy is volt már használatban. További előny volt a Li-ion aksi, mert 1,5óra alatt vidáman feltöltődik bármikor, (a 65perc alatt töltő AA aksitöltők 20körül indulnak), és adták a géphez.
Használtam magán célra is (naná, majd nemés mint p&s cucc bejött.
Haverom nemrég vett magának egy 2000-est, már bőven 100e alatt. Neki meg elég lenne egy exponáló gombTudja magáról, hogy nem érdekli a fényképezés, így a gép inkább eszköz, mint cél.
De egy p&s gépbe valóban nem lehet belenőni, csak kinőni. Ezért jó ha mindenki tisztába van vele, milyen célra kívánja használni a gépét.
Ahogy látom itt is jelentősen esnek az árak és nem ritka az 1 éves modell váltás sem. Számtechpiac szagú a dolog.
update: idóta vagyok, nem Donphobos-nak szól, hanem Mono-nak: Neked milyen 2 éves EU garod van a gépedhez? Gondolom nem az olympus hazai hologramos papírja. A tied egyenértékű avval? Hol lehet ilyet szerválni?
[ 2003. február 10.: Yoisten szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 10. 12:30
idézet:
Ezt írta Ordas Farkas:
hát azért itt kiváncsi lennék a konkrétumokra...
1. szerinted könnyű a beltéri fotózás
2. szerinted jó a hp digitgép/neked az van....
![]()
![]()
[/quote]
Hi!
Ez nekem szólt :confused:![]()
Ha nem, akkor bocs, ha mégis, akkor félreértettél.
Kategóriáról akartam beszélni, nem konkrét gyártóról.
A beltréri fotózás tényleg nem egyszerű dolog, de mivel (legalábbis nekem) képeim kb. 70%-át beltéri képek tették/teszik majd ki, így nem tartom elhanyagolhatónak, akkor sem, ha nehezebb dolgom van/dolga van a gépnek. Ezért gondolom úgy, hogy ha egy alacsony árkategóriájú gép nem birkózik meg a feladatok 70%-ával, akkor szóba sem jöhet. Ha a határ 100 ezer, akkor sem, ha a határ 600 ezer, akkor sem, más kérdés, hogy az utóbbi esetben nem fogok fényképezni.
Így értettem, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy főként mire kell neki a gép és mennyit szán erre. Én az a fajta ember vagyok, aki vagy összesprórol rá pénzt, vagy lemond róla egy jó darabig.
Remélem nincs harag, én így látom a dolgot.
Ja, megvan egyébként a gép (Olympus 730UZ), egy álom. De ha tényleg jó képet akarok vele készíteni, látom, hogy meg _kell_ tanulnom fényképezni, nem elég előrántani, oszt nyomni egyet, de meglesz a gyümölcse.
Üdv.
Mono
Elküldve: 2003. 02. 10. 12:33
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Donphobos: Neked milyen 2 éves EU garod van a gépedhez? Gondolom nem az olympus hazai hologramos papírja. A tied egyenértékű avval? Hol lehet ilyet szerválni?[/quote]
Bár nem nekem szólt, ma lettem tulaja egy ilyen 2éves garjegynek, mi érdekel róla?
Beszkenneljem?![]()
Elküldve: 2003. 02. 10. 12:36
idézet:
Ezt írta Mono:
Bár nem nekem szólt, ma lettem tulaja egy ilyen 2éves garjegynek, mi érdekel róla?
Beszkenneljem?[/quote]
Már ápdételtem magam. Igazából az érdekel, hogy hol érvényesíthető az EU gar és honnan lehet olyan gépet venni (ausztria, vagy esetleg messzebb) ahol ilyen gart adnak hozzá. Továbbá gondolom a garhoz szükséges számla is, tehát csak a patyolatfehér út lenne a járható. Vagy nemtom![]()
Elküldve: 2003. 02. 10. 12:42
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Már ápdételtem magam. Igazából az érdekel, hogy hol érvényesíthető az EU gar és honnan lehet olyan gépet venni (ausztria, vagy esetleg messzebb) ahol ilyen gart adnak hozzá. Továbbá gondolom a garhoz szükséges számla is, tehát csak a patyolatfehér út lenne a járható. Vagy nemtom[/quote]
Szerintem legközelebb Bécsben, tekintettel arra, hogy nem vagyunk tagállam
Számla szerintem kellhet, bár teljesen nem vagyok benne biztos. Lehet, hogy egy ilyen garlevelet dinamikusabban kezelnek, mint egy országbélit. Mi van, ha a Spanyol rokonaidtól kaptad ajándékba a gépet? Persez, lehet, hogy ugyanúgy elhajtanak, de jó lenne megkérdezni, számlám ugyan nekem sincs, de meg tudom szerezni (fehér a vásárlás, csak annál van, aki vette).
Elküldve: 2003. 02. 10. 12:48
idézet:
Ezt írta Mono:
Szerintem legközelebb Bécsben, tekintettel arra, hogy nem vagyunk tagállam
Számla szerintem kellhet, bár teljesen nem vagyok benne biztos. Lehet, hogy egy ilyen garlevelet dinamikusabban kezelnek, mint egy országbélit. Mi van, ha a Spanyol rokonaidtól kaptad ajándékba a gépet? Persez, lehet, hogy ugyanúgy elhajtanak, de jó lenne megkérdezni, számlám ugyan nekem sincs, de meg tudom szerezni (fehér a vásárlás, csak annál van, aki vette).[/quote]
Ma télleg ritka idióta vagyok. Én nemzetközi garnak olvastam az EU garod, azért kérdeztem. A külföldi garérvényesítést nálam nem jön be, mert az esetleges 1 út, ami vidáman lehet kettő is (először elvisz, aztán elhoz) már bőven többe lenne nekem, mint az árdifi. Illetve a szabályos vámolás jó dolog, de mint a tft topicban már leírtam, elméletben hosszú, bürökratikus és költséges. Azért kösz![]()
Elküldve: 2003. 02. 11. 01:18
Voltcraft UFC-1 tip.
Mikroprocesszorosnak írják,és tud kisütést is,úgyemlékszem 3órás töltésidő,4db Conrad 1800mah-s akkuval.
Mindez 8000 pénzért.
Létezik?
Esetleg valakinek van már?
Ugyanennyiért Ansmann cuccos van ,az nem procis,és nem süt ki.
...rájöttem,hogy nekem egyenlőre elég !
És ez a fontos!
Elküldve: 2003. 02. 11. 10:07
idézet:
Ezt írta hpx:
Kerdesem, hogy mivel szamomra ezen tudas nem derul ki egyertelmuen a gepek leirasabol, honnan lehet megtudni ezt teszteles nelkul ? Valahogy tesztekben sem lattam kiterest erre a kepessegre, pedig engem erdekel, igy ha megtudnad irni nehany mostani 150e koruli gep nevet ami ilyet tud, megkoszonnem.[/quote]
remélem, hogy nem írok hülyeséget. én úgy tudom, hogy a "noise reduction" ezt fedi a leírásokban. ha jól tudom, akkor például az Olympus 720Uz-ben még nincs ilyen funkció, a 4000-ben viszont már van.
sajnos nem vagyok biztos benne, de mintha a Nikon Coolpix 885-ben lenne. a legjobb az, ha a [url="http://"http://www.digifenykep.hu"]digifenykep[/url] vagy a [url="http://"http://www.digitcam.hu"]digitcam[/url] oldalra elmész és megnézed a tulajdonságokat megnézed. ott elég hosszú táblázatokba foglalva leírják a tulajdonságokat.
üdv!
.
.

Súgó
A téma zárva.