HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#341 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 14. 13:41

idézet:
Ezt írta Targa:

.
.
.

[/quote]

bocsánatot kérek, már megint előbb írtam, mint olvastam! már száguldok is át a másik témába és ott folytatom a kérdezősködést.

üdv!
.
.
.

#342 Felhasználó inaktív   mykman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 14. 14:30

kosz Wizard a tippet , megnezem a sony-t is
bar erosen a minoltara fogadnek.

#343 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 15. 15:00

Most vennék fényképezőgépet, de nincs ötletem. Szeretnék pár ajánlatot hallani a nálam hozzáértőbbektől. :)
Szóval az ár 50-60e-ig mehet, de ebbe már jó lenne, ha beleférne egy 128 Flash kártya is. Mint látható Flash kártyás gépre utazok. :)
1 vagy 2,1m pixeles legyen, webkameraként is müködjön.
Első gépnek lesz, szóval ezért az árért szeretnék egy minnél jobb gépet. :)
Kérlek segítsetek. :)

[ 2003. május 15.: KergeK@csa szerkesztette a hozzászólást ]

#344 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 15. 18:04

Hosszas válogatás után ilyen gépet vettem:
Kép
Az USA-ból hozattam, eredetileg egy CANON A70-est rendeltem, de éppen nem volt. :(
Azért kezdetnek ez sem rossz. ;)
-BL-

#345 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 07:17

sziasztok!

megint egy kérdést szeretnék feltenni a képstabilizált optikákkal kapcsolatban. leginkább Targának szól a kérdés, de természetesen mindenki szóljon hozzá, ha tud róla valamit, mert azért a fórumra írtam :)

az lenne tehát a kérdésem, hogy ha egy (történetesen Canon) gépre felteszek egy ilyen IS optikát, akkor a gép majd "tudja", hogy ilyen optika van rajta és választhat 2-3 értékkel jobb záridőt is? vagy egyszerűen csak a bekapcsolt stabilizátornál könnyebben meg tudom fogni még hosszabb záridőknél is?

tehát az optika közli-e valami adatcsatornán a vázzal, hogy most mehet lejjebb is au időkkel vagy csak én felülbírálhatom nyugodtan a fénymérő ajánlásait lefelé 2-3 lépéssel?

köszi előre is az infókat, üdv!
.
.
.

#346 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 10:48

Megint jövök itt a hülyeségeimmel, és rabolom az időtőket, de nekem fontos :)
Szóval. Hozatok Ausztriából digigépet, itt a lista, az első helyen álló kell, ha az nincsen akkor a 2-es, és így tovább. Ezek nagyjából egy árban vannak.
1.Canon Powershot A60
2.Canon Powershot A40
3.Fuji Finepix F401
4.HP Photosmart 735
5.Olympos C300 Zoom
6.Nikon Coolpix 2100
7. Minolta Dimage E203 (bár ez drágább :( )
Ez a lista, fontos volt a memóriakártya milyensége (olcsó legyen venni hozzá)...
Vélemény, szakértő urak? :)
Köszönöm.

[ 2003. május 16.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#347 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 11:34

Halihó!

Nézzétek mit találtam egy német oldalon!

Kép

SŐT:

Kép

:D

Nem is tudtam, hogy a jó öreg Praktica gyárt digitgépeket is. Soha nem olvastam róla sem Steve's Digitcamon, DCreviewsen sem más ismert digitkemera oldalon. :( Ugyhogy a meglepetés erejével ért, hogy egy lassan feledésbe merülő cég, azért még él. :)

Volt egy ideig Praktica MTL3-as gépem. Előtte meg Zenittel fotózgattam. Most már azon sem lepődnék meg, ha felbukkanna egy Zenit digitális. ;)

[ 2003. május 16.: Colonel Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#348 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 11:58

Ixus 400-at mar ugy latom Tesco es tsai is kezdik nyomni, tehat ott fajdalommentesen probalgathatnam. A kerdesem, hogy Optio S-et latott-e mar vki olyan helyen ahol jopar percre kiprobalhato?

#349 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 12:07

idézet:
Ezt írta donphobos:
sziasztok!

megint egy kérdést szeretnék feltenni a képstabilizált optikákkal kapcsolatban. leginkább Targának szól a kérdés, de természetesen mindenki szóljon hozzá, ha tud róla valamit, mert azért a fórumra írtam :)

az lenne tehát a kérdésem, hogy ha egy (történetesen Canon) gépre felteszek egy ilyen IS optikát, akkor a gép majd "tudja", hogy ilyen optika van rajta és választhat 2-3 értékkel jobb záridőt is? vagy egyszerűen csak a bekapcsolt stabilizátornál könnyebben meg tudom fogni még hosszabb záridőknél is?

tehát az optika közli-e valami adatcsatornán a vázzal, hogy most mehet lejjebb is au időkkel vagy csak én felülbírálhatom nyugodtan a fénymérő ajánlásait lefelé 2-3 lépéssel?

köszi előre is az infókat, üdv!
[/quote]

Gondolkozz. Attól, hogy IS van az optikában, nem változik a fényereje, tehát ugyanaz a relatív expozíció lesz szükséges, mint anélkül, csupán annyi változik, hogy a nagyobb mélységélesség érdekében jobban leblendézhetsz, mert az IS segíteni fog megtartani az 1/60 secet is. Az expoziciót nem változtatja, hiszen ha a blendét úgyhagyod, és a záridőt lehúzod 1/300ról 1/60-ra, akkor kapásból két és fél FÉ-vel túlexponálod a témát. Ne felejtsd el, azonos expozíciónál nagyobb záridőhöz szűkebb blende is kell. Ha csak az egyiket tologatod, akkor az már más expozíció lesz.

Szóval, te olyan záridőt választhatsz a vázadon, amilyet kedved tartja, akkor is, ha nincs IS az optikában. Legfeljebb be fogod rázni. :)

Tehát amit mondani akartam: A váz nem csinál olyat, hogy nem enged pl. 1/60-ad alá menni, mert hosszú tele van rajta, a váz ilyesmivel nem foglalkozik. Egy esetben korlátozza a váz a záridő-lehetőségedet, ha vakuzol, ugyanis ott már számít, hogy a váz milyen vakuszinkront tud, tud-e a vakuval HSS-t, stb... De te olyan hosszú expót állítasz be, amilyet akarsz, ebbe a váz nem szól bele (csak tudjál hozzá elég szűk blendét állítani - full manuálban már akkor sem tilt le. Akkor úgy exponálod túl, vagy alá a képet, ahogy úri kedved tartja).

[ 2003. május 16.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]

#350 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 14:25

idézet:
Ezt írta Targa:

Gondolkozz. Attól, hogy IS van az optikában, nem változik a fényereje, tehát ugyanaz a relatív expozíció lesz szükséges, mint anélkül, csupán annyi változik, hogy a nagyobb mélységélesség érdekében jobban leblendézhetsz,
.
.
.
Tehát amit mondani akartam: A váz nem csinál olyat, hogy nem enged pl. 1/60-ad alá menni, mert hosszú tele van
.
.
.
Akkor úgy exponálod túl, vagy alá a képet, ahogy úri kedved tartja).

[ 2003. május 16.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

köszi a felvilágosítást!

azért kérdeztem ilyet, mert manapság már olyan funkciókat is beletesznek a gépekbe, hogy nem csodálkoztam volna ezen sem :)

a lényeg tehát akkor az, hogy én a kapott értékeket saját felelősségem tudatában felülbírálhatom, mert segít a stabilizátor megtartani, de a gép nem fog szólni, hogy "szerinte" berázom-e már a képet vagy sem. ez tulajdonképpen jó is, mert legalább még valamit én döntök el a gép helyett. bár úgysem lesz sok esélye a pampogásra, mert a kapcsolója leginkább az "M" állásban lesz majd... :)

köszi a segítséget!
jó hétvégét kívánok mindenkinek, üdv!
.
.
.

#351 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 15:58

idézet:
Ezt írta hpx:
Ixus 400-at mar ugy latom Tesco es tsai is kezdik nyomni, tehat ott fajdalommentesen probalgathatnam. A kerdesem, hogy Optio S-et latott-e mar vki olyan helyen ahol jopar percre kiprobalhato?[/quote]

dpreview tesztképeket érdemes megnézni.
S400 fényévekkel jobb. optios sajnos nagyon gyenge
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#352 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 21:51

Sziasztok, mától én is boldog tulajdonosa vagyok egy digitális fényképezőnek. Fuji FinePix A204. Eddig baba a gép. :)

#353 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 21:52

idézet:
Ezt írta Brown:
Sziasztok, mától én is boldog tulajdonosa vagyok egy digitális fényképezőnek. Fuji FinePix A204. Eddig baba a gép. :)[/quote]

Gratula, és várjuk a képeket a másik topicba :cool:
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

#354 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 21:56

THX :D

#355 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 12:14

Hali!

Gondolkozom, hogy lecserelem a regi gepem...

Haverom is vett egy ujat (asszem canon s30) es van egy nagyon szimpatikus kepessege, a exif-be beleteszi, hogy allitva, vagy fektetve volt a gep amikor a kep keszult...

Nem tudjatok ennek a tulajdonsagnak mi a szakszeru neve ? :) Vagy ezt mar manapsag mind tudja ? Mert a honlapokon nem nagyon lattam ilyen infot...

THX
42

#356 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 15:33

sziasztok!
mit tudtok a minolta dimage f200-rol? erdemes egy ilyenbe beruhazni? ovlasgattam a leirasokat rola es ugytunik hogy kijavitottak benne par f100-as hibat.
pl az iso 800-on valo tulzott zajossagot ugy oldottak meg hogy kivettek belole az iso 800 opciot :D :D
viszont 1 nagy (?) hibaja van hogy nincs benne manualis focus. ez nagy baj? :rolleyes:
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#357 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 17:36

Na végülis Canon Powershot A70-es lett a fényképezőgépem, olyan 70.000-ből jött ki :) , a tapasztalatokat majd írom.

#358 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 17:48

Hoppá, jut eszembe:
nagyon fontos volna egy magyar/angol nyelvű használati útmutató az Canon A70-eshezemhez, mivel ugye német nyelvű van hozzá és nem ééééértem. :) Teccikérteni? :)
Letöltési cím, stb., minden megoldás érdekelne... még valami: a kézikönyv ugyanaz mint az A60-asé, úgyhogy ha esetleg v.ki kölcsönadja, én szívesen lefénymásolom :) .
Köszi mindenkinek előre is a segítséget.
/Ja, a Canon oldalát néztem, nincsen letölthető formában, pedig úgy kéne, hogy ki tudjam nyomtatni. /

Re:
Még egy hülye kérdés. A lencsét mivel tisztítsam, hogy ne okozzak bajt?

[ 2003. május 18.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#359 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 18:00

idézet:
Ezt írta donphobos:

köszi a felvilágosítást!

azért kérdeztem ilyet, mert manapság már olyan funkciókat is beletesznek a gépekbe, hogy nem csodálkoztam volna ezen sem :)

a lényeg tehát akkor az, hogy én a kapott értékeket saját felelősségem tudatában felülbírálhatom, mert segít a stabilizátor megtartani, de a gép nem fog szólni, hogy "szerinte" berázom-e már a képet vagy sem. ez tulajdonképpen jó is, mert legalább még valamit én döntök el a gép helyett. bár úgysem lesz sok esélye a pampogásra, mert a kapcsolója leginkább az "M" állásban lesz majd... :)

köszi a segítséget!
jó hétvégét kívánok mindenkinek, üdv!
[/quote]

Nem. Nem érted, hogy mit mondok. Nem kell "felülbírálnod" a váz által javasolt expozíciót, mert az (többnyire, speciális esetektől eltekintve) helyes expozíció lesz. A váz akkor is azt fogja mondani 8as blendéhez, hogy 1/60sec, ha IS optikád van, meg akkor is, ha nem IS optikád van. A váz tulajdonképpen leszarja, hogy Te meg tudod-e tartani az expót kézből, vagy állványra teszed, vagy IS optikát használsz, nem foglalkozik vele. Ő adni fog egy helyes expót eredményező záridő-blende viszonyt, amit Te felülbírálhatsz, de ha helyes expót akarsz, akkor csak párhuzamosan bírálhatod felül. Tehát ha növeled a záridőt, akkor szűkíted a rekeszt is. Az, hogy mivel fogod meg a hosszú időket, az csak a TE dolgod, ez nem befolyásolja a vázat abban, hogy ő helyes expót adjon, ugyanis a váz nem annak függvényében állít be bizonyos záridőt, hogy Te majd berázod-e vagy sem, hanem hogy az adott fényben az adott rekeszhez mi a megfelelő záridő.

#360 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 18:25

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Re:
Még egy hülye kérdés. A lencsét mivel tisztítsam, hogy ne okozzak bajt?

[ 2003. május 18.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Én 1 ilyet vettem az enyémhez
Kép

[url="http://"http://www.fotomarket.hu/products.php?categ=0000001437"]itt[/url]
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.