HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#521 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 18. 10:59

idézet:
Ezt írta Degeczi:

ez igaz, de szvsz szét kellene választani a DSLR-t a kompakt gépektől
előbbieknél uis fönáll amit írtál (van értelme ilyen szorzórol beszélni, hiszen ugyanaz az objektív kerül rá, mint az analóg gépre), utóbbiaknál azonban a nagylátószög az egészen töpörtyű (DSLR-nél is sokkal kisebb), kisujj-körömnyi érzékelő miatt 7-8 mm körüli szupernagylátószögű objektívet jelent, s még a kisfilmre átszámítva 200 körüli tele állásban is csak mondjuk 50 mm a valós fókusztáv

emiatt tényleg gyakori gond, h ezeknél a gépeknél még telében is túl nagy marad a mélységélesség (másik gond a nagylátószög erős torzítása: 10 mm alatti objektív miatt persze ez sem csoda)
[/quote]

Valójában épp ez az a probléma, ami miatt helyesebb volna az optikák jellemzésénél a gyújtótávolság helyett a látószöget megadni, fokban mérve, az ugyanis fix, és "hótzicher". Az adott látószöghöz tartozó gyújtótávolság függ ugyanis az érzékelő méretétől. Középformátumnál (6*4,5cm, 6*6cm, 6*9cm) pl. az alalpobjektív 80-100mm, ami kisfilmnél már enyhe tele volna. A látószögük viszont ugyanakkora, mint kisfilmnél az 50mm, vagy mint a digit szappantartóknál a 15mm gyújtótávolság. Tehát a picike digiteknél a 7mm-es gyújtótávolság semmivel sem nagyobb látószögű, mint kisfilmes formátumnál a 28-35mm körüli optika, vagy mint középformátumban a 40-50mm.

Az, hogy mégis a gyújtótávolság kisfilmre vetített értéke terjedt el... nos, tisztában kell lenni vele, és észben kell tartani. Ennyi.

[ 2003. június 18.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]

#522 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 12:03

idézet:
Ezt írta Degeczi:

ez igaz, de szvsz szét kellene választani a DSLR-t a kompakt gépektől
előbbieknél uis fönáll amit írtál (van értelme ilyen szorzórol beszélni, hiszen ugyanaz az objektív kerül rá, mint az analóg gépre), utóbbiaknál azonban a nagylátószög az egészen töpörtyű (DSLR-nél is sokkal kisebb), kisujj-körömnyi érzékelő miatt 7-8 mm körüli szupernagylátószögű objektívet jelent, s még a kisfilmre átszámítva 200 körüli tele állásban is csak mondjuk 50 mm a valós fókusztáv

emiatt tényleg gyakori gond, h ezeknél a gépeknél még telében is túl nagy marad a mélységélesség (másik gond a nagylátószög erős torzítása: 10 mm alatti objektív miatt persze ez sem csoda)
[/quote]

igen, emiatt szerencsétlenkedig a legtöbb ember, mikor ilyen nagyobb gépet vesz a kezébe: nem lesz elég mélységélesség (a kis géphez szokott mértékben), ezért aztán jobban számít a fókuszálás. ezt nem veszik észre és szídják a gépet, hogy rossz...

na mindegy, a lényeg az, hogy most már én értem a problémát :)

üdv!
.
.
.

#523 Felhasználó inaktív   vgyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 20:34

idézet:
Ezt írta vgyuri:
Hello,
a lencsét védő "foncsor" jött/jön le
[/quote]

Szerencsére csak zsírfolt volt, ismerős megtisztította (9 hónap alatt először), és nyoma sincs.
Azért nagyon paráztam. :)

#524 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2003. 06. 18. 21:04

aszta! valaki zsíroskenyeret ehetett a lencsén :D
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#525 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 18. 22:43

Hello! Ha valakinek van tapasztalata a Kodak CX4230-as gépről, légyszi, ossza meg velem! Ehhez is alkáli elemeket adnak alapban? A dokkoló egység tudja tölteni az akksit, de ez 'alapfelszereltség'? Nézegettem a tesztfotókat, véleményem szerint elég jó képeket csinál, optikai keresője van, 3x opt. zoom - bár amatőr vagyok hozzá egy picit. :rolleyes:
Vélemények a gépről? :confused:

#526 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 04:53

idézet:
Ezt írta GabCs:
Ehhez is alkáli elemeket adnak alapban? A dokkoló egység tudja tölteni az akksit, de ez 'alapfelszereltség'?[/quote]

[url="http://"http://www.digitaltechnika.hu/digif/kodak/kamerak/cx4230.html"]CX4230[/url]
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#527 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 06. 19. 06:08

[url="http://"http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=9/35/229/253&pq-locale=en_US"]web page Kép [/url]
idézet:
Features

Transfers pictures easily from your camera to your computer
Quickly recharges your batteries
Ni-MH rechargeable battery pack included
Smaller, stylish design
Separate indicator lights easily show picture transfer and battery charging status
Package contents

Kodak EasyShare camera dock II
7-volt AC adapter
Kodak EasyShare Ni-MH rechargeable battery pack
Quick start guide
Universal dock insert for select CX and DX series digital cameras
[/quote]
Kép
magyarán kapsz hozzá egy speckó kialakítású akksit is.
ezt tudja tölteni a dokkoló, 20000 Ft körül kapható.

#528 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 06:47

idézet:
Ezt írta Vagany:
... bár igaz a NIKON nem tud hangot felvenni...[/quote]
A video mód ezekben a gépekben csak bohóckodásra jó, nem erre találták ki, szal nem sokat vesztesz vele.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#529 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 06:58

idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:

A video mód ezekben a gépekben csak bohóckodásra jó, nem erre találták ki, szal nem sokat vesztesz vele.
[/quote]

Mégegy érv a Canon mellett: valószínű, hogy ezt lehet majd sulinettel megvenni (na meg a HP gépeket, de ezt nekem nem ajánlották).
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#530 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 07:05

Újabb kérdés: az olcsó gépeknél látom, hogy írják a webkamera funkciót, a márkásabbaknál nem láttam sehol, nem tudják ?

[ 2003. június 19.: Vagany szerkesztette a hozzászólást ]
webradio

#531 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 07:13

idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
A video mód ezekben a gépekben csak bohóckodásra jó, nem erre találták ki, szal nem sokat vesztesz vele[/quote]

én is ezt hittem, amíg ki nem próbáltam a Fuji-n... vannak események (teszem azt egy gyerkőc botladozásai), amit képekkel, képsorozattal közel nem lehet úgy visszaadni, mint akár egy rövid videóval
ezekre tökéletes, a minőségre sem lehet panasz (640x480, 30 fps), a hossz pedig csak a kártya méretétől függ
ez messze több holmi bohóckodásnál

#532 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 07:15

idézet:
Ezt írta Vagany:
webkamera funkciót, a márkásabbaknál nem láttam sehol, nem tudják?[/quote]

Fuji 602 pl tudja, bár még nem használtam

#533 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 12:39

idézet:
Ezt írta Degeczi:
... a minőségre sem lehet panasz (640x480, 30 fps), a hossz pedig csak a kártya méretétől függ
[/quote]
Sorry, a Canon A40-esem alapján nyilatkoztam meg: ott a max. felbontás 320×240/15fps, 17s max. hossz, akármekkora kártya van benne :(. Csak jól megvilágított helyen ad élvezhető :confused: képet.

[ 2003. június 19.: Do-It-Yourself szerkesztette a hozzászólást ]
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#534 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 13:14

Ebben a 100-110 ezres kategóriában (CANON A70) valoszínűleg csak bohóckodás, bár 640x480, de 15 fps. Én csak a tények kedvéért írtam és nem is kifelyezetten a videozásra csupán a hangrögzítésre gondoltam. De 200 ezerért már DV kamerát lehet venni (800000-es CCD), igaz az meg nem tud jól fényképezni. ;) Meglátjuk mi lesz a Sulinettel 2 hét múlva, ha semmi akkor szerintem Nikont veszek
webradio

#535 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 16:59

idézet:
Ezt írta Vagany:
Újabb kérdés: az olcsó gépeknél látom, hogy írják a webkamera funkciót, a márkásabbaknál nem láttam sehol, nem tudják ?[ 2003. június 19.: Vagany szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Fuji 2800-am is tudja.

[ 2003. június 19.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#536 Felhasználó inaktív   SpeRo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 21:46

Hello

Annyi jó gép van mostanság, hogy szinte lehetetlen kiválasztani
a legjobbat. Illetve aki amit választ, arra esküszik.
1x láttam élőben 1 HP 912-est, és azóta csak rá vágyom!
Használt, vagy esetleg használ valaki közületek efféle
masinát? Érdekelnének a tapasztalatok, mielott beszerzek
1-et magamnak. Ellenvélemény is érdekel.

SpeRo

[ 2003. június 20.: SpeRo szerkesztette a hozzászólást ]
/-/Hello, Szia, Szevasz, van nálatok terasz?
.
Acer Aspire 5920G - Nem piti noti.
/C2D T7700, 2G Ram, nVida 8600M-GT 512M dedikált.../

A változtatás jogát fenttartom!

#537 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 21. 15:27

idézet:
Ezt írta SpeRo:
... Illetve aki amit választ, arra esküszik.
1x láttam élőben 1 HP 912-est, és azóta csak rá vágyom!
Használt, vagy esetleg használ valaki közületek efféle
masinát? Érdekelnének a tapasztalatok, mielott beszerzek
1-et magamnak. Ellenvélemény is érdekel.
[/quote]

Magamrol tudom, hogy HP digitalis gepet az utolsok kozott javasolnek megvetelre.

Ellenben a Canon IXUS 400 ... :D

#538 Felhasználó inaktív   thefly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 22. 16:07

idézet:
Ezt írta Csiresz:
Sziasztok!
Én is fényképező vásárlás előtt állok, de suzokás szerint nem tudok dönteni, hogy melyiket válasszam.Nos, a jelöltek, amik árban megfelelnének:
- Nikon Coolpix 2100
- HP PhotoSmart 720
- Canon PowerShot A200

Kérlek, segítsetek nekem választani, elsősorban a kép minőség érdekelne engem.Köszönöm!
Ja, és elnézést, ha már volt ezekről szó a fórumban, de nem volt kedvem 35 oldalt átnézegetni.
Mégegyszer köszi!
[/quote]

Ha esetleg még nem vetted meg kérdez a HP720-röl nyugottan nekem ilyenem van én nagyon elégedett vagyok vele!
-Lassan írom ezt, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni.
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.

IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP;  PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C

#539 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 22. 22:10

idézet:
Ezt írta Degeczi:

én is ezt hittem, amíg ki nem próbáltam a Fuji-n... vannak események (teszem azt egy gyerkőc botladozásai), amit képekkel, képsorozattal közel nem lehet úgy visszaadni, mint akár egy rövid videóval
ezekre tökéletes, a minőségre sem lehet panasz (640x480, 30 fps), a hossz pedig csak a kártya méretétől függ
[/quote]
Alátámasztani és cáfolni is tudom ezt!

Tényleg jó az a videó, de sajna a s602-es nagyfelbontású videója bezony csak microdrive-on müxik úgy mint ahogyan annak kellene!
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#540 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 23. 07:23

én meg ezt tudom cáfolni egész friss tapasztalattal: csak kellően gyors CF kártyára van szükség, ami egyáltalán nem lehetetlen dolog, még noname-ben sem
normál (10X) írási sebességű 512M Kingston-al valóban nem megy csak jó fél perc, 16k-s clusterrel újraformázva (mindig érdemes kipróbálni, ha gond van) a duplája

ellenben egy Sandisk Ultra már alaphelyzetben is több, mint 200 mp-et vesz föl, 16k-val pedig csordultig (400-valamennyi mp)
de mások Mistralos noname kártyával is vidáman boldogulnak

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.