idézet:
Ezt írta Zsaner:
Sziasztok!
Van egy HP912-esem, ezen Pentax optika van.
Hol kaphatok ehhez előtét optikákat?
Az interneten láttam, de az mind tengeren túli forrás.[/quote]
Szia!
Itt nézted? [url="http://"http://www.optiform.hu/"]http://www.optiform.hu/[/url]
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 04. 16. 17:18
Elküldve: 2003. 04. 16. 19:20
A Depo-n [url="http://"http://www.depo.hu/?page_number=6&id=5934&lid=10&csid=47"]noname[/url] 8.215, [url="http://"http://www.depo.hu/?page_number=6&id=12780&lid=10&csid=47"]Twinmos (2év gari)[/url] 10.088.
Fuji A101-ben most egy 64mb-os mis**al-ban vásárolt (szerintem) noname kártyát használok kb. 8 hónapja, és eddig nem volt vele gondom.
A noname mennyire lehet ratyi? Megéri a majdnem 2e. (+20%) forintos különséget?
[ 2003. április 16.: vgyuri szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. április 16.: vgyuri szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 16. 20:30
idézet:
Ezt írta vgyuri:
...A noname mennyire lehet ratyi? Megéri a majdnem 2e. (+20%) forintos különséget?[/quote]
"Noname" és "noname" között is van különbség.
Én szívtam egy 128MB-s "Adlas" márkájú SM kártyával és FP2800 zoom-mal.
A kártyával a vásárláskor még nem volt gond, első héten nem derült ki a hiba. DE később "Card error", "Read error". Exponáltam, de nem tudta lementeni a képet a kártyára. Vagy lementette a képet, de nem tudtam a kártyáról átmásolni a gépre. (több képem elveszett.)
Kipróbáltam 3 fényképezőben (1-ben működött hibátlanul), 2 USB-s SM kártyaolvasóban sem volt tökéletes, formáztam, full törlés, semmi javulás nem volt. Szerencsére kicserélték a boltban egy másik noname-re. Azzal semmi gond.
Jótanács: Vásárláshoz mindenképpen vidd magaddal a gépet, és próbáld ki a kártyát, vagy ha ismerősei között van valakinek SM kártyája, kérd kölcsön, próbálgasd, és vegyél olyat amivel megy a gép.
Elküldve: 2003. 04. 17. 09:45
Elküldve: 2003. 04. 21. 00:32
Kellene egy kis help
Én olyan digitális gépet keresek ami viszonylag nem nagy lehet vele jo minőségben fényképezni és fellehet vele venni egy tisztességes hosszuságu mozgoképet de nem 15 fps-est tudjon hanem 25 körül hogy mozgóképnek tünjön. Néztem a netet de igazábol én arra jöttem rá hogy nekem nem digitális fényképezőgép kell hanem digitális kamera ami tud fényképezni is. Olyat meg nem láttam ami kamera de van benne vaku a fényképhez mer az lenne a sirály. Fontos szempont a bővíthetőség olvastam hogy a canonok olyan bővítő kártyát támogatnak aminek nem 128 mb a vége. Nem szalagos hanem digitális kell ez fontos. Tulajdonképpen arra kell hogy a felvett vagy lefényképezett stuffot merevlemezen tároljam szerkesszem egy kissé majd archiváljam. Gondolom ezek usb-n vagy ieee-n keresztül kommunikálnak a géppel mindkettő jöhet bár az usb-snek jobban örülnék (ieee-hez még nem volt szerencsém de van a lapomon). Az ár nem nagyon érdekel persze ne 1millió legyen. A lényeg hogy az elvárásaimnak megfeleljen. Ugyis tudom hogy drága lesz ezen már tul vagyok a kérdés hogy mennyire. Linkekkel bombázhattok akár privátba is.
Még egy kérdés a mai kamerák tudnak olyat hogy már a saját tárjukon tömörítve mondjuk aviban vagy mpeg-ben tárolják a mozgó anyagot és csak fel kell másolni vagy ezt még nekem le kell tömöriteni ?
tRebroN
Elküldve: 2003. 04. 21. 06:34
idézet:
Ezt írta tRebroN:
Üdv !!
Kellene egy kis help...
tRebroN[/quote]
Ha nem akarsz túl hosszú videofilmet (mondjuk 30 perc) felvenni, javaslom a FUJI Finepix S602Zomm digitális fényképezőgépet.(Extrém Computer-nél 218 eFt bruttó.)
Az oldalt betölthetném a lehetőségeivel, de ez az egyetlen olyan gép amelynél VGA (640x480) felbontásban 30 !!! f/s addig vehetsz el hanggal együtt, ameddig a CF, vagy IBM Microdrive kapacitása tart!!!!
A legújabb Super CCD II érzékelővel van ellátva (6x optikai és 4x digitális zoom).
Érdekessége (és nagy tudására jellemző), hogy 5kép/s sebességgel tud 3 megapixeles felvételeket készíteni.
Fogadja a CompactFlash I és II (512MB), SmartMedia kártyákat(128MB), valamint az IBM Microdrive (1GB kapacitásig).
Ebben az árketóriában nincs párja!
(A 600÷800 eFt-os gépek képességével rendelkezik)
[ 2003. április 21.: boho szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 21. 06:39
idézet:
Ezt írta vgyuri:
128mb-os smartmedia kártyát szeretnék venni.
......][/quote]
Ha a kártyán van ID jelölés (a fekete lapon fehér betűkkel nyomtatva) akkor az vedd meg.
Azzal nincs kompatibilitási problémád.
Elküldve: 2003. 04. 21. 10:46
idézet:
Ezt írta boho:
Hi
Ha nem akarsz túl hosszú videofilmet (mondjuk 30 perc) felvenni, javaslom a FUJI Finepix S602Zomm digitális fényképezőgépet.(Extrém Computer-nél 218 eFt bruttó.)
Az oldalt betölthetném a lehetőségeivel, de ez az egyetlen olyan gép amelynél VGA (640x480) felbontásban 30 !!! f/s addig vehetsz el hanggal együtt, ameddig a CF, vagy IBM Microdrive kapacitása tart!!!!
A legújabb Super CCD II érzékelővel van ellátva (6x optikai és 4x digitális zoom).
Érdekessége (és nagy tudására jellemző), hogy 5kép/s sebességgel tud 3 megapixeles felvételeket készíteni.
Fogadja a CompactFlash I és II (512MB), SmartMedia kártyákat(128MB), valamint az IBM Microdrive (1GB kapacitásig).
Ebben az árketóriában nincs párja!
(A 600÷800 eFt-os gépek képességével rendelkezik)
[ 2003. április 21.: boho szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez elég korrektnek hangzik köszönöm szépen a segítséget valami hasonlóra gondoltam én is ugy 30-60 perc mozgoképet tudjon. Remélem az akksija valami idegen anyagbol vanhogy sokat bírjon mer' ez fontos. Bár már láttam olyat hogy szivargyujtos adapter szerinted ennél ez lehetséges ?
Megnéztem... de kár hogy nem akkora és nem ugy néz ki(ezüst bolondulok ezért a színért, nem tudom, hogy miért szerinted ez betegség?) mint az f601 mert akkor számomra ez lenne a tökéletesség. Persze az ár maradhatna 218e. Igy is nagyon szupi, köszi mégegyszer.
Bombázhattok még hasonlókkal ha tud valaki valamit minél több-féléből válaszhhatok annál jobb
Ja igen bővítőkártyát hol lehet venni és mennyiért mert akkor veszek egyből valami jó nagyot hozzá mondjuk egy microdrive-ot vagy valami hasonlót. Gondolom az megoldható hogy ha van két kártya és az egyik megtelt benyomom a másikat és folytatom a felvételt vagy kezdek egy másikat nem ?
tRebroN
[ 2003. április 21.: tRebroN szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 22. 00:38
tRebroN
Elküldve: 2003. 04. 22. 10:04
[ 2003. április 22.: bfg900 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 22. 10:13
idézet:
Ezt írta tRebroN:
Most ide irjak vagy az egyes topicba ááhhhh de jó hogy kettő van :confused:
tRebroN[/quote]
Az elsőhöz nem is tudnál hozzászólni mert az(le van zárva).
Elküldve: 2003. 04. 22. 11:27
idézet:
Ezt írta CooLDavE:
Az elsőhöz nem is tudnál hozzászólni mert az(le van zárva).[/quote]
Az akkor van lezárva ha én vietkong terrista vagyok![]()
![]()
Nézd meg nincs lezárva ahhoz is hasonlót hozzá szoltam itt van a két topic egymás alatt
tRebroN
[ 2003. április 22.: tRebroN szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 22. 11:31
idézet:
Ezt írta tRebroN:
![]()
Nézd meg nincs lezárva ahhoz is hasonlót hozzá szoltam itt van a két topic egymás alatt
tRebroN
[ 2003. április 22.: tRebroN szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Digitális fényképezés (!= digitális fényképezőgépek topic)
[ 2003. április 22.: Suicide szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 22. 12:09
idézet:
Ezt írta tRebroN:
![]()
tRebroN
[ 2003. április 22.: tRebroN szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Azthittem olyasmi gondod van hogy " Digitális fényképezőgépek I. " és hogy most melyikbe írj az I-be vagy II-be.. de túl értelmesnek tartottalak..
Digitális fényképezőgépek <-> Digitális fényképezés
Te úgynézki ki csak odáig olvastad: "Digtális fénykép..."![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 04. 22. 12:27
idézet:
Ezt írta CooLDavE:
Azthittem olyasmi gondod van hogy " Digitális fényképezőgépek I. " és hogy most melyikbe írj az I-be vagy II-be.. de túl értelmesnek tartottalak..
Digitális fényképezőgépek <-> Digitális fényképezés
Te úgynézki ki csak odáig olvastad: "Digtális fénykép..."![]()
![]()
[/quote]
Ezen már csak somolyogni tudok barátom.
Azért halkan megjegyzem hogy ha tudsz ajánlani valami gépet ami a fentebb említett elvárásaimnak megfelel akkor csak hogy tudd fel vagy hatalmazva arra hogy ismereted megoszd velünk fórumozókkal
tRebroN![]()
Elküldve: 2003. 04. 22. 15:50
idézet:
Ezt írta tRebroN:
Ezen már csak somolyogni tudok barátom.
Azért halkan megjegyzem hogy ha tudsz ajánlani valami gépet ami a fentebb említett elvárásaimnak megfelel akkor csak hogy tudd fel vagy hatalmazva arra hogy ismereted megoszd velünk fórumozókkal
tRebroN[/quote]
Pedig bizony nincs min somolyogni. Olvasni kell a topicok címét, a topicindítókat, és akkor le fog esni egyből, hogy mi miről szól. Ez a digitgépekről, az pedig a fényképezésről. Nem olyan bonyolult ám az élet, ha az ember használja a fejét, meg azt is néha, ami benne van. Már ha van...
Elküldve: 2003. 04. 22. 19:22
Először is bocsánatot szeretnék kérni, mert valósznűleg erről már volt szó, csahát kissé vaskos a topic (pláne az elődjével együtt) és mivel eddig nem olvastam, így nem tudom, hogy megtalálom-e és ha igen, akkor hol, a kérdésemre a választ.
Vivitar gépekkel kapcsolatban érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalata van velük kapcsolatban, ill. ki mit hallott ezekről a masinákról. (Az olcsóbb kategória érdekelne <30.000)
Ha már volt róla szó, akkor mégegyszer bocsi
Előre is kösz a válaszokat
MyCroft
Elküldve: 2003. 04. 22. 20:04
idézet:
Ezt írta [FERee]:
Hello!
Először is bocsánatot szeretnék kérni, mert valósznűleg erről már volt szó, csahát kissé vaskos a topic (pláne az elődjével együtt) és mivel eddig nem olvastam, így nem tudom, hogy megtalálom-e és ha igen, akkor hol, a kérdésemre a választ.
Vivitar gépekkel kapcsolatban érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalata van velük kapcsolatban, ill. ki mit hallott ezekről a masinákról. (Az olcsóbb kategória érdekelne <30.000)
Ha már volt róla szó, akkor mégegyszer bocsi
Előre is kösz a válaszokat
MyCroft[/quote]
Talán erre : [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=20&t=000964"]https://www.hwsw.hu/...c&f=20&t=000964[/url]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 04. 22. 20:22
idézet:
Ezt írta tRebroN:
Üdv !!
Kellene egy kis help
Én olyan digitális gépet keresek ami viszonylag nem nagy lehet vele jo minőségben fényképezni és fellehet vele venni egy tisztességes hosszuságu mozgoképet de nem 15 fps-est tudjon hanem 25 körül hogy mozgóképnek tünjön. Néztem a netet de igazábol én arra jöttem rá hogy nekem nem digitális fényképezőgép kell hanem digitális kamera ami tud fényképezni is. Olyat meg nem láttam ami kamera de van benne vaku a fényképhez mer az lenne a sirály. Fontos szempont a bővíthetőség olvastam hogy a canonok olyan bővítő kártyát támogatnak aminek nem 128 mb a vége. Nem szalagos hanem digitális kell ez fontos. Tulajdonképpen arra kell hogy a felvett vagy lefényképezett stuffot merevlemezen tároljam szerkesszem egy kissé majd archiváljam. Gondolom ezek usb-n vagy ieee-n keresztül kommunikálnak a géppel mindkettő jöhet bár az usb-snek jobban örülnék (ieee-hez még nem volt szerencsém de van a lapomon). Az ár nem nagyon érdekel persze ne 1millió legyen. A lényeg hogy az elvárásaimnak megfeleljen. Ugyis tudom hogy drága lesz ezen már tul vagyok a kérdés hogy mennyire. Linkekkel bombázhattok akár privátba is.
Még egy kérdés a mai kamerák tudnak olyat hogy már a saját tárjukon tömörítve mondjuk aviban vagy mpeg-ben tárolják a mozgó anyagot és csak fel kell másolni vagy ezt még nekem le kell tömöriteni ?
tRebroN[/quote]
A mostani DV kamerákba lehet tenni memória kártyát és tud olyan 1Mpixeles állóképet csinálni. A videot át tudod küldeni FW porton keresztül a gépbe.
A fényképezőgép azért nem videokamera, tehát elsősorban nem filmfelvételre találták ki. Láttam a fuji nagyobb modelljének néhány videoját (640x480@30fps), de közel nem egy kamera képét hozta felbontás ide, fps oda.
Elküldve: 2003. 04. 22. 20:35
idézet:
Ezt írta Targa:
Pedig bizony nincs min somolyogni. Olvasni kell a topicok címét, a topicindítókat, és akkor le fog esni egyből, hogy mi miről szól. Ez a digitgépekről, az pedig a fényképezésről. Nem olyan bonyolult ám az élet, ha az ember használja a fejét, meg azt is néha, ami benne van. Már ha van...[/quote]
Csak hogy lezajlott egys más privátban is de gondolom te ezt tudtad![]()
![]()
tRebroN

Súgó
A téma zárva.

(le van zárva).