HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#621 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 04. 20:15

[url="http://"http://www.digitcam.hu"]07.04. Átmenetileg ismét kapható a Canon PowerShot A70[/url]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#622 Felhasználó inaktív   hokusz* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 04. 20:27

És akkor mégis melyiket vegyem ? Vagy van más gép is ami szóba jöhet ebben az árkategóriában ?

#623 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 04:39

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ha az LCD-n látod folyamatosan a képet, akkor igen, éri a napfény.[/quote]

Ezért találták ki a "fény-zárat", mint ahogy Future-T is helyesen gondolta. Hogy konkrétan van-e ilyen a CP 2000-ben, azt sajna nemtom. Ha túl sok a fény, akkor becsukódik.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#624 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 07. 05. 04:47

idézet:
Ezt írta Atus01:

Ezért találták ki a "fény-zárat", mint ahogy Future-T is helyesen gondolta. Hogy konkrétan van-e ilyen a CP 2000-ben, azt sajna nemtom. Ha túl sok a fény, akkor becsukódik.
[/quote]

Valószínűleg kitalálták már, mint ahogy nagyon helyesen felvilágosítottál.

Sajnos nem tudod, hogy van-e ilyen. Én is sajnálom. Nincs. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#625 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 10:32

idézet:
Ezt írta hokusz*:
Hi !
Bocsi ha hülye a kérdés de még soha nem volt digitális gépem és most szeretnék venni.Amit kinéztem az a Minolta Dimage 7i vagy a Sony Cyber-Shot F717.Kezdőnek melyik a megfelelőbb vagy a minőség melyiknél jobb ?
[/quote]

szerintem F717 jobb. én azt tuti választanám.
egyik se épp kezdő gép, de kezdőnek is lehet jó gépe... :)

és mint ahogy Targa írta, profibb gépet nem fogod megbánni, kezdő gépet viszont könnyen ki lehet nőni.

imho nyugodtan vedd meg F717-et, nem fogod megbánni

[ 2003. július 05.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#626 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 10:49

idézet:
Ezt írta WiZARD:

és mint ahogy Targa írta, profibb gépet nem fogod megbánni, kezdő gépet viszont könnyen ki lehet nőni.
[/quote]

De ha rajon, hogy meg sem lesz a fotozas az elete, akkor egy olcsobb gepen sokkal kevesebbet bukik.

De ezt valoban neki kell eldontenie.

#627 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 14:42

idézet:
Ezt írta MisterY:

De ha rajon, hogy meg sem lesz a fotozas az elete, akkor egy olcsobb gepen sokkal kevesebbet bukik.

De ezt valoban neki kell eldontenie.
[/quote]

Nem hiszem, hogy bárki is úgy gondolná egy komolyabb gép megvásárlása után, hogy "Ej, nem foglalkozom én annyit a fotózással, minek nekem a jó képminőség, meg a jobb minőségű optika, meg a gyors és pontos autofokusz, meg a... stb".

Egy komoly géppel nem csak a lehetőséget nyeri az ember, hanem sok esetben az egyéb technikai minőségben is jobbat kap. Pontosan ezért gondolom azt, hogy még az egyszerű point&click júzerek is "jobban éreznék magukat" egy komolyabb digitgéppel, mint egy low-end szappantartóval. Nagyon sok helyen olvasni (itt is), hogy XY megveszi a low-end gépet, aztán mondja, hogy jó-jó, de lassú a fókusz, nem oda áll, ahová akarja, sok a kromatikus aberráció, meg sok a kék a képben, meg az isten tudja még, mi más apró, de bosszantó hiba merül fel.

Típusajánlatot azért nem mondok, mert egyiket sem ismerem, és mert Minolta-párti vagyok. Láttam már mindkét gépet, a sony-ban jó dolog a Zeiss optika, viszont szegény gép nagyon órmótlan, csúnya. Nekem szimpatikusabb a Minolta.

#628 Felhasználó inaktív   hokusz* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 15:15

Köszi a válaszokat.A megjegyzésem annyi, hogy nem a fényképezést kezdem most hanem a digitális fényképezést.Jelenleg is Minolta gépem van /Dynax 3000i / csak hát lépést kell tartani a korral.Főleg táj fényképezés a cél. Ezért is kérdeztem a Sony vagy a Minolta a jobb vétel.A Sony ma a kezemben volt, tetszik és az eladó is a Sony mellé teszi le a voksát. Csak tudnám miért !? A Minolta szarabb ???

#629 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 17:48

idézet:
Ezt írta hokusz*:
Főleg táj fényképezés a cél. Ezért is kérdeztem a Sony vagy a Minolta a jobb vétel.A Sony ma a kezemben volt, tetszik és az eladó is a Sony mellé teszi le a voksát. Csak tudnám miért !? A Minolta szarabb ???[/quote]

imho nézd meg dpreview, steve teszteket, tesztképeket.
és design, extra dolgok alapján dönts.
egyikkel se fox rosszul járni.
nekem sony design jobban tetszik, kisebb a gép, sonyval már fényképeztem, tetszett, volt is saját sony gépem, ami menü, felépítés... tekintetben nagyon bejött. minoltát még csak boltban fogdostam, nekem annyira nem tetszett, de ettől még nem rossz gép.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#630 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 05. 18:05

Hi! Azok segítségét kérem, akik ceruzaakksikkal működtetik a gépüket, vagy értenek a dologhoz: a gép pl. működjön 4 db elemmel, így fogyaszt 4x1,5v-t, míg ceruzaakkuk esetében ez csak 4x1,2v . Ez nem káros a gépre, vagy egyáltalán rendesen működik? Nem tudom, merjek-e venni egy ceruzaakkumulátor szettet töltővel. Légyszi segítsetek!
Fentebb olvastam, hogyha nap felé fordítod az optikát, sérül a CCD. Ez miben mutatkozik meg, milyen mértékben károsító szűrő nélkül?

#631 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 19:09

idézet:
Ezt írta GabCs:
Hi! Azok segítségét kérem, akik ceruzaakksikkal működtetik a gépüket, vagy értenek a dologhoz: a gép pl. működjön 4 db elemmel, így fogyaszt 4x1,5v-t, míg ceruzaakkuk esetében ez csak 4x1,2v . Ez nem káros a gépre, vagy egyáltalán rendesen működik? Nem tudom, merjek-e venni egy ceruzaakkumulátor szettet töltővel. Légyszi segítsetek!
Fentebb olvastam, hogyha nap felé fordítod az optikát, sérül a CCD. Ez miben mutatkozik meg, milyen mértékben károsító szűrő nélkül?
[/quote]

voltot nem fogyasztja a gép, a feszültség nem fogy :)
áramot fogyaszt, azt meg amperben mérik.

na ennyi volt a kötekedés :)

lényeg: nyugodtan használhatod ceruza akkuval a gépet.

nap >> akkor káros a dolog tudtommal, ha közvetlen a nap felé fordítod, mintha napot akarnád fényképezni, és a nap fényét fókuszálja a szenzorra az objektív. biztos te is játszottál, mikor gyerek voltál, hogy napsütéses időben nagyítóval "gyújtogattál". na itt kb hasonlóról van szó.
szóval ha csak rásüt a nap, vagy a kép sarkában megjelenik a nap (bár nappal szemben fényképezni.... :confused: ) az nem gond.

[ 2003. július 05.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]

#632 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 20:01

idézet:
Ezt írta WiZARD:

voltot nem fogyasztja a gép, a feszültség nem fogy :)
áramot fogyaszt, azt meg amperben mérik.

[/quote]

Bocs, igaz, a feszültség nem csökken, csak az áramerősség. Arra gondoltam, hogy a kisebb feszültség miatt nincs-e gond. 2000mAh-es akkumulátorkészletet nézegetek, ennek gondolom feltöltéssel elég jól kell bírnia.
Köszi!

[ 2003. július 05.: GabCs szerkesztette a hozzászólást ]

#633 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 21:26

idézet:
Ezt írta WiZARD:
bár nappal szemben fényképezni.... :confused: [/quote]

Mi is a probléma vele? Így készülnek a sziluettfotók, meg a szép ellenfényes képek.

#634 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 05. 21:56

idézet:
Ezt írta WiZARD:
ha csak rásüt a nap, vagy a kép sarkában megjelenik a nap (bár nappal szemben fényképezni.... :confused: ) az nem gond.[/quote]

Így gondoltad?

Kép

[url="http://"http://kep.tar.hu/icetea/images/pic2672848.jpg"]nagyobb kép[/url]
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#635 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 06. 15:30

Ok. Már csak azért is, mert én szűrő nélkül csináltam 1 képet.
De visszatérve az energiaellátásra, az abszolút nem gond tényleg, ha 1,2v-al kevesebb a feszültség, mert ugye négy ceruzaakku ill. ceruzaelem esetében annyi?! :confused:

#636 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 06. 15:51

idézet:
Ezt írta GabCs:
Ok. Már csak azért is, mert én szűrő nélkül csináltam 1 képet.
De visszatérve az energiaellátásra, az abszolút nem gond tényleg, ha 1,2v-al kevesebb a feszültség, mert ugye négy ceruzaakku ill. ceruzaelem esetében annyi?! :confused:
[/quote]

Arra van méretezve. Már nem 1.2V-tal kevesebbre, hanem 1.2V-ra.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#637 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 06. 15:57

Az korrekt, de ahogy fentebb is említettem ha 4-et használsz, akkor 1.2v az eltérés a ceruzaelem és az akku között (6v elemmel, 4.8v akksival). És erre értem, hogy ez nem probléma-e?

#638 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 06. 16:20

idézet:
Ezt írta GabCs:
Az korrekt, de ahogy fentebb is említettem ha 4-et használsz, akkor 1.2v az eltérés a ceruzaelem és az akku között (6v elemmel, 4.8v akksival). És erre értem, hogy ez nem probléma-e?[/quote]

Bocs. Még mindig 1.2V-ra van méretezve :) (4 darabbal 4.8V-ra)
¤

#639 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 06. 16:26

??? ceruzaelemekkel viszont 6v-ra :)

#640 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 06. 16:30

idézet:
Ezt írta GabCs:
??? ceruzaelemekkel viszont 6v-ra :)[/quote]

A jószág 4.5V-tal működik, a többit így is, úgy is eldisszipálja.
¤

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.