Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 07. 06. 21:40
Nekem egy "egyszerűbb" gép kéne - 2mpix, 3xopt zoom, esetleg hosszú záridő, értelmes makró. Fontos, hogy minél kisebb legyen (mint a canon ixus-ok pl), és bírja a sötétet (mármint sötétben vaku nélkül is lehessen vele értelmes képeket készíteni).
Ez itthon 100-120as kategória. Nekem viszont 100 pénzem nem nagyon lenne rá, sajnos csak 50-60ezret tudnék (vagy inkább akarnék) költeni rá.
Valaki egyszer emlegette, hogy bécs környékén lehet 50-60ért olyan gépeket kapni, amit itthon 100. Ez létezik még? Merre? Nagyáruház, kisbolt, vagy hol? Volt kint arrafele mostanában valaki? Tudom, a garanciával gond lehet.
Elküldve: 2003. 07. 06. 22:53
idézet:
Ezt írta Lala:
...és bírja a sötétet (mármint sötétben vaku nélkül is lehessen vele értelmes képeket készíteni)...[/quote]
Na, ha ilyet találsz, szólj nekem is.
Elküldve: 2003. 07. 07. 02:18
idézet:
Ezt írta Lala:
Gép vásárlás előtt vagyok.
Nekem egy "egyszerűbb" gép kéne - 2mpix, 3xopt zoom, esetleg hosszú záridő, értelmes makró. Fontos, hogy minél kisebb legyen (mint a canon ixus-ok pl), és bírja a sötétet (mármint sötétben vaku nélkül is lehessen vele értelmes képeket készíteni).
Ez itthon 100-120as kategória. Nekem viszont 100 pénzem nem nagyon lenne rá, sajnos csak 50-60ezret tudnék (vagy inkább akarnék) költeni rá.
Valaki egyszer emlegette, hogy bécs környékén lehet 50-60ért olyan gépeket kapni, amit itthon 100. Ez létezik még? Merre? Nagyáruház, kisbolt, vagy hol? Volt kint arrafele mostanában valaki? Tudom, a garanciával gond lehet.[/quote]
Lala. Épp az imént írtad le szórol szóra a Nikon Coolpix 2000 tulajdonságait. Bár lehet, hogy az optikai zoomja csak 2,5x-szeres, de a makrója több, mint értelmes, qrva jó. Ha elég rezzenéstelen a kezed vagy pl. letámasztod elég frankó képeket csinál vaku nélkül homályos szobában. Bruttó 60 ezer HUF-ért bármelyik Ph*t* H*llban hozzádvágják (remélem ez nem minősül reklámnak). Sztem 100-120 ma már leginkább 3mpix+ opt. zoom
Elküldve: 2003. 07. 07. 09:15
Haver szeretne venni digitális fényképezőt mivel fotos haveromat nem érem el ezért kellene egy kis segitség GYORSAN. Két játékos van az egyik a hp photosmart 735 - 735c ezeknél pl nem is tudom hogy mi a különbség a másik pedig az aosta ax330c ezek brutto 80k jo magyar forintig vannak tudnakvideot is rögziteni (HP nem biztos). Az is jo ha brutto nyolcvanig ajánlotok valamilyen gépet ami kircsi.
Tehát összefoglalva legyen max brutto 80e tudjon mozgoképet rögziteni hanggal legalább 15 fps-t és minimum 3-4 megapixeles legyen zoombol se árt 3-4-es mind optikai mind digitális.
Ja igen és haver mondta hogy van olyan fényképező ami nem használja ki teljesen video félvételkor a teljes kártyát ez miért van ?
SÜRGŐS
tRebroN
Elküldve: 2003. 07. 07. 09:19
idézet:
Ezt írta Targa:
Na, ha ilyet találsz, szólj nekem is.[/quote]
Miért, nincs ilyen?
Mondjuk nekem eddig egy kodak dc3400as fordult meg a kezemben, annál nem lehetett záridőt állítani, magától meg csak néhány fényes pötty látszott éjszakai képeken.
Bár nem teljes sötétseg, de úgy meléxem Bogyesz csinálgatott hosszú záridős képeket, esti képek voltak, utcai világításnál, ha jólemléxem olympus 4040 vagy 5050 környéki géppel csinálta. Nekem olyan szint már megfelelne. Egy haveromnak egy c300z-je van, az is már nekem megfelelne kb, de az 100körül van, és még nagy darab is (najó, relatíve, az én igényeimhez).
Amire még emlékszem, hogy kb 5-6 perces záridővel egy ismerősöm csinált hajnali 2kor távoli fényekkel kb nappali szintű képet, letette egy padra persze a gépet. Az tetszett nagyon. (ja, ezt mezei analóg géppel)
[ 2003. július 07.: Lala szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 07. 09:45
idézet:
Ezt írta ClickUser:
Lala. Épp az imént írtad le szórol szóra a Nikon Coolpix 2000 tulajdonságait. Bár lehet, hogy az optikai zoomja csak 2,5x-szeres, de a makrója több, mint értelmes, qrva jó. Ha elég rezzenéstelen a kezed vagy pl. letámasztod elég frankó képeket csinál vaku nélkül homályos szobában. Bruttó 60 ezer HUF-ért bármelyik Ph*t* H*llban hozzádvágják (remélem ez nem minősül reklámnak). Sztem 100-120 ma már leginkább 3mpix+ opt. zoom[/quote]
Az optikai 3x-osmost jobban megnéztem. Egy ismerősömnek van cp2500-asa, nagyjából szimpi, de a vele készült képek nekem nem tűntek olyan jónak, mint az én volt gépemmel. (az is 2mpixes). És végülis pont a lényeg nem teljesen jó. A másik, hogy nincs optikai viewfinder (nemtommagyarul), ami nekem lehet, hogy kell, mert régen se az lcd-t néztem, hogy mit veszek fel. A fényképezés öröméhez nekem az hozzátartozik. 40ért nem gondolkodnék, 60ért még inkább nézelődök.
Elküldve: 2003. 07. 07. 11:04
Webáruházat szeretnék csinálni, ezért kb. gyufásdoboz-mobiltelefon méretű mütyűrkék fotózásához keresek digitális fényképezőgépet (sajnos még nem igazán értek hozzá, ezért is kérem a segítségeteket).
Mozgófilm rögzítése nem érdekes számomra, melyik típus vásárlását javasoljátok?
Elküldve: 2003. 07. 07. 11:25
idézet:
Ezt írta Lala:
Miért, nincs ilyen?
[/quote]
Nincs bizony. Amíg a CCD-k a hosszú expóknál annyira zajosodnak, mint most, nem is lesz. Egy analóg diára gond nélkül lehet exponálni akár órákat is (na persze ha az adott érzékenységhez tudsz lőni elég szűk rekeszt), és tiszta, zajmentes képet kapsz. A mai CCD-k már a több másodperces expóknál is zajosodnak (főleg amik nem a pillanatnyi csúcsmodellekben vannak [lásd Canon EOS1 D, stb]). No meg persze közbeszól a választható érzékenység is. Mert ugye fényszegény helyen vagy hosszúkat exponálsz (ezzel bevállalva, hogy állványoznod kell, tehát a mobilitásból, a gyorsaságból, a készenlétből óriásit vesztesz), vagy magasabb érzékenységet választasz.
A magasabb érzékenységhez hozzátenném azt, hogy sok esetben becsaphat a saját szemed, ugyanis az emberi szem rendkívül extrém keretek között tud alkalmazkodni. Egy példa: Nemrég voltam fotózni egy esküvőn a Szt. István Bazilikában. Szabad szemmel tökéletesen lehetett látni mindent (a szem alkalmazkodóképessége), míg a nálam levő nagyon magas érzékenységű film (400ast használtam 800-ra pusholva) is kevés volt, örültem, ha 1/15-öket lőhettem. Na persze egy két-három FÉ-vel jobb optikával már talán meglett volna az 1/60-1/90-ed is, na de az még mindíg kevés, hogy kézből telézzen az ember.
Szóval, a fentieket összevetve (alacsony érzékenységek a digitgépeknél, gyenge fényerejű optikák) nincsen olyan digitgép, amivel sötétben vaku nélkül dolgozni lehet. Analógra is csak nagy ritkán van ilyen helyzet, de itt legalább választhatok akár 3200ASA érzékenységű filmet, amivel már-már teljes sötétben, minimális fény mellett is normális záridőkkel lehet dolgozni - igaz, az meg istentelenül szemcsés, és az sem jó ám mindenhez.
Elküldve: 2003. 07. 07. 15:19
igazából a jobb gépeken lehet azzal trükközni, hogy nem 8 bites Tiff-re alakítja az ember a képet, hanem 12-bitesre és akkor megnő a dinamika, kicsit kevésbbé érzékeny a clipping-re.
nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy a bebukást még jobban tolerálják a digit gépek, mint a beégést. egyszer egy tervezői konferencia utáni vacsorás bulin a tüzijáték kedvéért tettem expozíció korrekciót a gépre, amit jól rajta is felejtettem. a következő 50 képet így lőttem, amit aztán valamennyire lehetett korrigálni. ha túlexponáltam volna őket, akkor azoknak vége.
mondjuk ehhez még annyi tartozik, hogy egy bulin mások a minőségi követelmények, mint egy esküvőn, tehát ott nincs bocsánat, ha mellé megy valami...
azért jó lehet mondjuk valami EOS-1Ds géppel kísérletezgetni, hogy mit lehet kihozni a sötétben a képekből. nem akarunk egy adakozó akciót szervezni, hogy vehessek egy ilyen gépet és kísérletezgethessek vele?
[url="http://"http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1ds/Images/frontview-001.jpg"]így néz ki az álomgép...[/url]
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 07. 07. 17:04
idézet:
Ezt írta donphobos:
[url="http://"http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1ds/Images/frontview-001.jpg"]így néz ki az álomgép...[/url]
üdv![/quote]
Nem szeretik a direktlinket...Így sose tudjuk meg
![]()
Elküldve: 2003. 07. 07. 20:03
[url="http://"http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/eos1ds_views.html"]
[/url][ 2003. július 07.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 07. 21:07
idézet:
Ezt írta donphobos:
azért jó lehet mondjuk valami EOS-1Ds géppel kísérletezgetni, hogy mit lehet kihozni a sötétben a képekből. nem akarunk egy adakozó akciót szervezni, hogy vehessek egy ilyen gépet és kísérletezgethessek vele?![]()
![]()
[/quote]
Hááát... én kéccáz forintot fel tudok ajánlani
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 07. 07. 22:42
Elküldve: 2003. 07. 07. 22:45
Elküldve: 2003. 07. 08. 07:11
110 ill. 116eFt volt az ára.
Gnodoltam hátha érdekel valakit.
[ 2003. július 08.: MisterY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 08. 07:39
idézet:
Ezt írta MisterY:
Tegnap két helyen is lehetett kapni Canon A70-est: [url="http://"http://www.gaig.hu"]ITT[/url] és [url="http://"http://www.digitcam.hu"]ITT[/url]
110 ill. 116eFt volt az ára.
Gnodoltam hátha érdekel valakit.[/quote]
Elírtad az első címet... Jó kis gép, én a kistesójával szemeztem, csak nem tudom, hogy a minimális fotós vénámmal kihasználnám-e a 20%-kal magasabb árért kapott pluszt (a nikon 2100-hoz képest, mondjuk)
Elküldve: 2003. 07. 08. 07:52
idézet:
Ezt írta Perjel:
Elírtad az első címet... Jó kis gép, én a kistesójával szemeztem, csak nem tudom, hogy a minimális fotós vénámmal kihasználnám-e a 20%-kal magasabb árért kapott pluszt (a nikon 2100-hoz képest, mondjuk)[/quote]
Cimet javitottam.
Bar mar gondolom elkelt az utolso is, viszont rendelesre nagy valoszinuseggel tudnak hozni kb 1 het alatt.
Elküldve: 2003. 07. 08. 14:36
Két gép között vacilálok
1. "örök téma" Canon Powershot A70
2. Olympus C-4000 Zoom
Végigolvastam a témát, így Canon-ból már perfekt vagyok, de az Olympusról viszont nem sok véleményt olvastam. Esetleg valami tapasztalat?
Megéri-e azt a plusz 20-30e forintot?
Köszi
[ 2003. július 08.: Sztee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 08. 15:18
idézet:
Ezt írta Sztee:
Sziasztok!
Két gép között vacilálok
1. "örök téma" Canon Powershot A70
2. Olympus C-4000 Zoom
Végigolvastam a témát, így Canon-ból már perfekt vagyok, de az Olympusról viszont nem sok véleményt olvastam. Esetleg valami tapasztalat?
Megéri-e azt a plusz 20-30e forintot?
Köszi
[ 2003. július 08.: Sztee szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
a korábbi témában én áradoztam egy csomót a C4000Z-ről, olvass vissza egy kicsit és megtalálod könnyen. most már szerintem az A70 közel olyan jó vagy jobb is egy kicsit. mivel olcsóbb, így szerintem az A70 a nyerő.
amiben különböznek:
- felbontás (Oly jobb)
- kártya fajta (A70 jobb)
- Af illuminator (A70 jobb)
- ár (A70 jobb)
amiben hasonlítanak:
- elem fajta (jobb szerintem a ceruza akksi, mint a spéci)
tehát szerintem (!) most az A70 a jobb vétel, bár nem biztos, hogy fogsz kapni...
de azért nézz még utána jól, ne csak az én véleményem döntsön! próbáld ki őket, az a legjobb...
üdv!
.
.

Súgó
A téma zárva.